Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 3 – blokkolt EU import

Egy [A http://playstationcommunity.hu/note/4932]korábbi hírben már írtam róla[/A], hogy az LG elektronikai cikkeket gyártó óriásvállalat beperelte a Sony-t, bizonyos levédett Blu-ray szabványok állítólagos megsértése miatt a Playstation 3 konzolok és néhány Bravia televízió esetében. Az ügynek most új fejezete nyílt!A hírforrásként szolgáló MVC szerint az LG Electronics elérte, hogy az európai vámhatóságok egy 10 napos periódus alatt egyetlen darab PS3 konzolt sem engednek be az EU területére. A határozatot a hágai Nemzetközi Bíróság hozta.Az MVC úgy tudja, a Sony egy hét alatt átlagosan 100 ezer darab hardvert szállít Európába, és jelenleg kb. 2 hétre elegendő készlet van raktáron a kereskedőknél.A Sony egyelőre hivatalosan nem kommentálta a történéseket. Az LG Amerikában is el akarja – legalább – ugyanezt érni.Nem tudni, mi lesz a 10 nap leteltével. Az LG tehetett ezzel nagyon rosszat és nagyon jót is a Sony-nak:1 – Elkezdődik a felvásárlás: a beszerzésben eddig bizonytalanok és a gépcserén vacillálok gyorsan behúznak egy hardvert, eltűnnek a készletek, dolgoznak a gépsorok, 10 nap múlva jönnek újabb masinák, 2 – Továbbra is pereket nyer az LG, és Európában hiánycikk lesz a Playstation 3 – pont, ahol legjobban megy.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Milyen jó reklám ez a két cégnek.Okosan ki van ez találva.

 2. Lg W2361V moncsim van ami a Ps3 mellett is üzemelt most meg egy box mellett működik. Kezdjek el aggódni? 😀

 3. “Ez az indexről van most én vagyok hülye,de nem értem ezt a mondatot teljesen:””Az LG azzal vádolja a Sony-t, hogy jogosulatlanul használja az általa kifejlesztett bluray-technológiát””http://index.hu/tech/2011/03/01/lefoglaljak_a_hataron_az_playstation_3-akat/A blu ray-t a sony és a pioneer fejlesztette ki,az LG jó 3 évvel később csatlakozott csak a szövetséghez,a technologia már rég létezett akkor.A ps3 kb.2007 óta használja a blu ray technologiát,azaz cirka 4 éve.Eddig kutyának sem tünt fel,hogy valamit is sértene a ps3,de most hirtelen talált valamit az LG,és ez a támadás a konzolokra irányul igazából,mert azokat foglaltak csak le a határon.Még mindig több ps3 fogy mint blu ray lejátszó,így érthető az LG próbálkozása,agressziv politika és nyomulás ez a koreai óriástól,ami elég undoritó lépés is egyben,csak ilyen ürügyekkel vethető vissza valamelyest a sony konzolok eladásai,megpróbálkoztak vele,most összejött,de nem mindig az LG kap igazat,ahogy a bölcs mondás is tartja,aki kardot fog kard által vész el.Remélem az LG-t is súlytani fogják hasonló szankciókkal,ez innentől az ügyvédek háborúja.”

  • Luki, pont fordítva, a sony fogott kardot az lg-vel szemben és most kard által vész el ha a bölcseletből indulsz ki.

 4. “egyébként szerintem nem kell ezt halálosan vérlázítóan komolyan venni, meg elátkozni a világmindenséget rögtön. kint állandóan ezzel szórakoznak.és mindig rákontráznak. “” Sony beperelte az LG Electronics-t az USA-ban, azt állítva, hogy néhány LG mobiltelefon modell beépített modemje sérti a Sony szabadalmait.A Sony már be is nyújtotta szabadalmi jogsértési panaszát az ITC-nek (International Trade Commission). Az érintett LG készülékek: a Quantum, az Encore, az Accolade, a Neon, az Optimus és a Rumor Touch.A Sony továbbá pereli az LG-t különböző hívóazonosító technológiák és mikrofon szabadalmak miatt is. Az LG még nem nyilatkozott az ügyben! “”tessék, ennyi. :)”

 5. Nekem egyszer volt LG termékem, mégpedig egy 5.1-es házimozi rendszer alakjában. Kb. fél év után a lejátszó nem tudta rendesen beolvasni DVD lemezeket csak a CD-ket. Nem segített rajra semmilyen megoldás, így lett egy 40k-es CD lejátszóm 5.1-es hangrendszerrel. Szerencsére sikerült eladnom (persze bőven áron alul).

 6. na mondom én, megvan az első LG gyilkos ps3 😀

 7. most olvastam az Indexen…. basszus ha beszarik a ps3-am, vehetek LG-3-at? lolnekem LG-tv-m van de kb. soha nem vennék még egyszer, 3x cserélték az alaplapját, szerencsére garancia időben…

 8. majd a sony meg küld egy olyan frissítést a ps-hez, ami tönkrevág minden hozzákapcsolt LG perifériát (pl TV).:D

 9. ez mi??? 😀 veréb lg

 10. A Sony-nak is voltak szabadalmi perei más cégek ellen, de ott valahogy nem undorítóztak meg köcsögöztek ennyien. 🙂 Mellesleg mi van, ha tök jogos a per az LG részéről?

 11. undorito……

 12. Azért azt hozzá kell tenni, hogy pár éve a Sony intézett el egy ugyanilyen kis kimenőt az LG telefonoknak. Ez egy adok-kapok játszma.

 13. nem túl jó hír ez sajnos! 🙁

 14. Örülök, hogy Samsung TV-t vettem ehelyett a genyó LG helyett 😀

 15. Engem nem érdekel már van egy gépem.Egy ideig elég lesz.

 16. Ezzel biztos sok rajongót szerez az LG, legalábbis egyet biztos. Ha igaz is a vád (amit kétlek), akkor sem ez lenne a megoldás. Ők tudják, de szerintem ez csak az LG amúgy sem túl nagy népszerűségét fogja rontani.

 17. És mi lenne, ha a Sony betartaná azokat a szabványokat? Minket hogyan érintene ez a változás, ha egy újabb PS3 jelenne meg? Nem működnének a játékok? Nem lehetne filmet nézni? Szétesne a gép, mert a miénk szabálytalan?

  • De a Sony kezdte el fejleszteni, nézz utána, szóval hadd tudják már a saját specifikációjukat :DÉs van is olyan, hogy Blu-ray Disc Association, ami az ex-Blu-ray Disc founder group, tagjai: Massachusetts Institute of Technology, Sony, Panasonic, Pioneer, Philips, Thomson, LG (Lucky GoldStar) Electronics, Hitachi, Sharp, és Samsung (@ wikipédia). Miért pont az LG veri a nyálát? Ez olyan széllel szembe’ XD

 18. Sony konzolon játszok, LG TV-n. Nálam nincs gond, jól megértik egymást.

 19. Holnaptól, nem lehet majd ps3-azni a buszmegállókban.

 20. Mindenki választhat:LG vagy Sony?Na?

 21. “A kis irigy “”genyógombóc””!!”

 22. Amikor az amcsi hír kikerült jött valaki és szépen leugatott, mert azt mertem írni, hogy ennek komoly következményei lehetnek. Az LG és a másik koreai elektronikai óriás baromira megizmosodott ebben az évtizedben, a régi nagyokat már megették reggelire (Technics, Pioneer, Toshiba stb) és most jöhet az utolsó két nagy japán a pana és a sony. Akár csúnya következménye is lehet a hírnek. Persze nem szűnik meg a sony max. átalakul a tulajdonosi köre…Ui: mindez csak egy lehetőség, én sem látok a jövőbe.

 23. az LG ennyire szarban van, hogy így akar pénzhez jutni, vagy ennyire unatkoznak?

 24. Egy kis huza-vona azt megeggyeznek! Az LG fejesek kapnak egy PS3-t azt fülig èr a szàjuk!

 25. Köcsögök, nem is veszek innentől LG-t, (igaz eddig se) pedig akartam egy monitort.

 26. loool ……

 27. “És ami kemény még!””Amennyiben azonban az LG megnyeri a Sony PS3 elleni pert, a japán gyártó köteles lesz minden egyes eddig eladott játékkonzol után kártalanítani a koreai multit.”””

 28. Rohaggyámeg LG.

 29. még jó h rühellem az LDZSÍ-t

 30. Gratula LG:):)

 31. Erre csak anyi a válaszom, hogy hülye aki nem normális.Mindkét cég jó pár éve a piacon van. Mindketönek volt/van és lessz is uttörö felfedezése. Mindketö formálja a keresletet és kinálatot. Mindketö hatalmas gazdasági szelet boldog tulajdonosai. Mindketö oirás válalat és mindketönek érdeke hogy a másik eltakarodjon az utjából Ennyyyiiiii

 32. “””1998: a világ első 60 inch-es plazma tévéjét az LG gyártja2000: a világ első internet hozzáférést biztosító hűtőszekrénye2008: a világ első 8 mega-pixeles kamerával rendelkező, teljes érintőképernyős telefonja, az LG Renoir a boltokban2009: az LG a blu-ray technológia úttörőjeként megalkotja a BD370 Blu-ray lejátszót, amelynek különlegessége, hogy MKV kiterjesztésű fájlokat is lejátszik, és hozzáférést biztosít internetes tartalmakhoz is””Pár meglepő dolog amit nem is gondoltam volna az LG-ről.Ezt az egész pereskedést a SONY kezdte. Most ugy néz ki ő húzta a rövidebbet. Az egésznek ugyis az lesz a vége hogy peren kívül megegyeznek és mindenki vehet annyi PS3-at és LG okostelefont amennyit csak akar.”

 33. Kapja be az LG! Mit perelnek? Majd ha olyan múltjuk lesz, mint a SONY-nak és annyi minden találnak fel, akkor szóljanak! Addig meg csináljanak kenyérpirítót! Mit fáj nekik a PS3? Csak nem konzolt csinál az LG a szar TV-jük mellé???

 34. Menjen már el az LG a kókányolt innen onnan összekukázott cuccaival együtt a retekbe!Ez a véleményem!:)

 35. Az LG nem hűtőt gyárt? Foglalkozzon azzal!

 36. kit érdekel hogy nem nem lesz ps3 az euban, nekünk már úgyis van évek óta 😀

 37. Kerdes: egy bravia tv milyen blu ray szabvanyt serthet? En azt hittem csak a lejatszoknak,konzoloknak van koze a blu rayhez kozvetlenul,egy kepmegjelenitonek nem sok koze lehet szerintem,ez furcsa.

 38. Nem kérdés 😀

 39. Gyenge vagy Sony!!!

 40. “http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20101230-kitiltatna-az-usabol-az-lg-mobiljait-a-sony.html2010. 12. 30:””Szabadalomsértéssel vádolja a dél-koreai LG céget a japán Sony, ezért az amerikai szabadalmi hivatalnál azt kívánja elérni, hogy az tiltsa meg a rivális gyártó bizonyos okostelefonjainak árusítását az Egyesült Államokban.A Sony a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission, ITC) tett panaszt az LG ellen. A japán vállalat szerint ugyanis dél-koreai riválisa a helyi kereskedelmi törvényekbe ütköző módon jár el, mivel olyan mobiltelefonokat és modemeket importál az USA-ba, amelyek sértik a Sony cég bizonyos szabadalmait.A Sony vádjai szerint saját levédett technológiái mellett az LG egyes okostelefonjai a Sony Ericsson, a Samsung és a Nokia szabadalmait is megsértik. A japán gyártó azt akarja elérni az ITC-nél, hogy az tiltsa meg a szabadalomsértésben érintett LG okostelefonok amerikai importját.A jogi procedúra több mint tíz új LG okostelefont érint, melyek esetében a hanghíváshoz, illetve a hívó fél azonosításával kapcsolatos funkciókkal kapcsolatosak a szabadalombitorlások a Sony szerint.””Nyilván az lg-nek nincs túl sok blu-ray szabadalma, csak egy kicsit be akarnak tenni ez miatt a sonynak.”

 41. Ha a Blu-ray szabvány a vita tárgya akkor elnyúlhat ez a konfliktus! :S

 42. A Sony mögött van annyi tőke és befolyás, hogy tudja rendezni az ügyet úgy hogy az neki legyen jó! Remélem.

 43. Szépen bezáratja a SONY-t, majd ki jön egy LG KONZOL, és közben kiderül a MS pénzeli az egészet 🙂

 44. Az LG eddig sem volt szimpatikus, ezután meg pláne nem.

 45. Én úgy tudom, hogy a Sony-nak nem csak a terjesztésben, hanem magának a szabvány létrejöttében, a Blu-ray technológia fejlesztésében is jelentős szerepe volt/van. Mi lehet vajon ez a vita? Van egyáltalán kizárólagos licenc birtokosa a Blu-ray-nek?

 46. mostanaban terveztem egy 320-as beszerzeset, de nem 2heten belul… a f@sz kivan, miert pont most kell pereskedni??

 47. egyre jobban ruhellem az LG-t

 48. BETILCS’ÁK!

 49. És végül megszívja a felhasználó is, aki semmiről sem tehet.

 50. Ez legyen az ő bajuk.

 51. hát ilyet…ez elképesztő… összeugrottak az óriások.

 52. Ezek betegek 🙁

 53. elírtam:egy* ->ez

 54. “és van egy sony ps3 gépem és egy LG tv-m :DEddig még nem tettek keresztbe egymásnak :DEgyébként sajnos manapság a dolgok 99%-át a pénz mozgatja, ezt mindenki tudja, azt viszont nehéz felfedni, hogy egy a “”harc”” melyik félnek miért is jó, vagy melyiknek tesz jobbat.Elég undorító dolog.”