Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Playstation 3-as PS2 emuláció hardverváltoztatás nélkül?

A megbízható médiumnak számító, legfőképp technikai témákkal foglalkozó Siliconera.com úgy tudja, a Sony levédette az Emotion Engine szimulációs rendszert a Playstation 3 Cell processzorához.Mit jelenthet ez? Készpénznek még ne vagye senki, sőt a pezsgőt is korai még kibontani, de könnyen lehet, hogy utólagos, patch képében érkező, szoftveres Playstation 2 emulációt minden egyes Playstation 3 modellhez. A legelső PS3 verziókban még benne volt a PS2-es Emotion Engine chip, de aztán hamar megszabadult tőle a Sony, amikor folyamatosan elhagyva az extra funkciókat egyre lejjebb faragta a hardver árát. A Siliconera szerint az új szabadalom annyit jelent, hogy a Cell emulálja majd az EE-t. Mi más értelme lenne a dolognak?Egy biztos: a Sony nagyon készül valamire…- A dolog a PS3 Slim pletykájával kezdődött, ami akár igaz is lehet, hisz több jel is arra mutat, hogy az ázsiai gyárból kiszivárgott fotók nem is biztos, hogy annyira kamuk.- Ezek után azt rebesgették online források, hogy a 80GB-os modellt a karácsonyi szezon előtt 160GB-os fogja váltani, sőt, ősszel végre bekövetkezik az az árcsökkentés, amit eddig kb. 6x böffentettek fel a netre a jól értesült pletykafészkek. – A harmadik ide kapcsolható, egyelőre meg nem erősített szóbeszéd a PS3-as Firmware 3.0 karácsony előtti bevezetéséről szólt, mely szerint a masina igen komoly funkció-tuningot kap majd. A Sony “vad spekulációknak” könyvelte el ezeket a pletykákat:* Renomérendszer – a userek pozitív vagy negatív irányban értékelhetik egymást* Screenshottal igazolható bejelentőrendszer minősíthetetlenül viselkedő userek ellen* Háttérben tölthető frissítő patchek* HDMI és optikai kimeneteken egyszerre érkező, külön kivezethető hang

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nagyon jó lenne egy ilyen patch. Rávenném magam a Procejt Zero III teljes végijátszására valószínűleg.

 2. hehe, még hogy nem lehet megoldani 🙂

 3. Hát remélem is,h lesz már vmi értelmes FW update …

 4. nekem nincs szükségem a ps2 emulációra,mivel 60GB van

 5. Tudtam én, hogy nem kell ide az az EE.

 6. ps2 kompatibilitás nekem nagyon sok pénzt megspórolna, épp mostanában filozofálok egy ps2 beszerzésén, szóval nekem elég aktuális lenne 🙂

 7. Nem jönne rosszul a PS2 kompatibilitás, már csak a Kingdom Hearts, a GoW részek és a Devil May Cry-ok miatt sem.Renomérendszer hülyeség szvsz.A többi is jöhet, bár a Slim PS3 nem nagyon izgat.

 8. Várjuk!

 9. nekem inkább egy magyar stor kéne ,meg egy normális net ps3mon

 10. Enyimbe van csipsz xD megis fizettem érte 😀 értékelni a másikat?? lessz i balhé xD

 11. “””Renomérendszer – a userek pozitív vagy negatív irányban értékelhetik egymást””Valamiért úgy érzem annak nem lesz jó vége.”

 12. Hogy mennyire nem izgat ps2 kombatibilitas, loszare lehet mar venni ps2-est, ha annyira akar vki oreggen jatekokkal jatszani…..

 13. háát ezért vettem 119000 ért krómcsikosat:)

 14. új pletykák: állítólag megvan a két slim ps3 gyártó (az egyik a foxconn, aki annak idején itt nálunk gyártott xboxokat). júliusi premierről beszélnek, ami azért elég vad így első hallásra.( http://www.joystiq.com/2009/06/30/rumor-taiwanese-firms-awarded-ps3-slim-manufacturing-contracts/ )

 15. Jó lenne ha 1-2ő bejönne,csak most nemtom mit tegyek,mer pár hét múlva vennék PS3mat,de most nemtom,lehet h érdemes lenne várni 1 kicsit.

 16. na végre van értelme talán nekem is gépet venni…. Ha igaz, persze.

 17. “ez a renomérendszer szar dolog lenne. már így is utálom az iwiwes “”másikrólsunyibavéleménytalkotunk”” dolgot.”

 18. Akkor mi a francnak nyomtatták a füzetbe, hogy ez a (80gigás) ps3 TUTIRA nem játszik ps2-t. Mindegy, várom ezerrel, mert döglődik 2 éve a ps2-m. És maradt még pár ps2-s nagy címem.

 19. ezt a HDMi optikai hangdolgot nem értem…?

 20. Jöhetne már a szoftveres patch.Legalább eladhatnám a PS2-met:)

 21. Az fw jöhet érdekel. Asszem’ indul a kiszavazó show. 🙂 Háttérben tölthető patchek, végre! Nem kell órákat várni, hogy végre tudjon az ember játszani… Kíváncsi vagyok, milyen kezelőfelület változást agyalt ki a Sony.

 22. Na, kíváncsi vagyok hogy ezekből mi fog megvalósulni, szerintem nagy esély van rá hogy mindegyik.

 23. Valami OpenGL 3.0 frissítést várnék leginkább (bár nem tudom, ez van-e a gépben az NVidia GPUhoz vagy valami speckó egyéb interface). Egyenrangúbb lenne végre a grafikai alrendszer az X360 Ati/DirectX párosával.

 24. Helyes lassan minden szálat el varnak!:)

 25. Nem jönne rosszul az fix.

 26. Adja isten, hogy igaz legyen.

 27. Hát ez az emulálós móka nem kifejezés, hogy jó lenne. Mondjuk az gáz, hogy van egy pár játék, amit már végignéztem youtube-on (szánalom), mert gondoltam úgysem lesz soha PS2-őm:(

 28. egy időben jön a slim meg a ps2 kompatibilitás? lehet, hardveres rásegítéssel fog történni a dolog?

 29. ez az csak igaz legyen

 30. Hát az emulációnak igen örülnék,mert van egy pár játék,ami csak PS2re jelent meg,de igen játszanék vele!

 31. MGS3, FFX-X2, FF7DoC, Ico, SoC……Ha igez lenne ezekkel töteném az időm…

 32. azzal a lendülettel megvenném az MGS3-at.PSP játékokat nem akar lejátszani a PS3? peacewalkert is jó lenne tolni :Damúgy nem tudom, amíg jól fogy a PS2, mennyi sansz van erre?

 33. de jó lenne a ha igaz lenne.

 34. Engem ez a kompatibilitás dolog csak néhány játék miatt érdekelne (Pl. GOW I-II.) amiért nem veszek egy PS2-t is hiába olcsó. Tehát várom! (és vagy lesz vagy nem) :)Vagy lehet, hogy a GOW III. CE-be belerakják, mert az nyert a közvélemény kutatáson?!

 35. “””HDMI és optikai kimeneteken egyszerre érkező, külön kivezethető hang””na ezt nem értem. ugyanazt nyomná HDMI és optikai kimeneten?”

 36. Nah, most hogy itt olvastam, végre kezdhetek reménykedni, hogy ps2 emu támogatást kapunk!

 37. * Screenshottal igazolható bejelentőrendszer minősíthetetlenül viselkedő userek ellen Jajj ez tetszik :DÉs PS2 kompatibilitást minden képre!

 38. mkv támogatást kérünk!!! igaz van media server, de igy kevesebb áram fogyna.

 39. igencsak örülnék neki,ha a ps2 játékaimat tudnám futtatni ps3-on

 40. valami bűzlik japánban is…..ha leállnak a ps2 gyártásával, akkor mindenképp meglépik…azért a slim nekem még mindig túl kicsinek tűnik

 41. remélem az XMB-t nem akarják eltúrni, az fájna.az utolsó pont (hdmi és optikai kimenet szinkronban) amúgy már bug képében jelen volt. nálam rendszeresen csinálta, hogy a tv (a hdmi-n keresztül) és az erősítő (az optikán keresztül) egyszerre szólt. olyankor szépen újra be kellett állítani, hogy optikán másszon ki a hang. aztán ez megszűnt valamelyik frissítés után. amúgy nem nagyon látom értelmét ennek a funkciónak.

 42. Rettegj Alf, mert karácsonykor kiszavazunk XD

 43. Meglehet hohy nem PS2 lemezeket fogja olvasni,hanem letölthetőek lesznek a Store-ban ps2 játékok,ez is logikus lenne ,nem?

  • Az lenne a mennyország, persze csak akkor, ha elérhetővé válna minden, ami kell és már nem nagyon beszerezhető.Ez a bajom a letölthető PS1 játékokkal is, van egy szép kis listám a letöltéshez, mert ezek a játékok már vagy nem fellelhetőek vagy nagyon drágák, de a Store-on nem sok van fent.

  • És amiket már egyszer megvettél, azokat megvennéd újra? Ez nekem annyira azért nem logikus….

   • Miért vennéd meg újra?? olyat vásárolnál amit kihagytál,vagy gondoljunk a fiatalabb generációra, de még az is elképzelhető ,hogy újra megvásárolod,esetleg véded a lemez minőségét,netán az olvasó fej, de nézzük csak a FFVII-t ,szerintem ,nem egy-két olyan ember is letöltrötte -akinek még megvan,vagy eladta már a PS2-t,stb…

 44. “na ez 1 jo hir! sajnos az elsö 60 gb-os gépem tönkrement és az uj 80-as nem tudja 1elöre a PS2 gamekat de ez orvosolva látszik! a slim gép jo lenne bár nekem igy tetszik a gép. de ha igaz akkor a kiszivárgot képek alapján nagyon ronda lesz szegényem! o.O””3.0 pedig remélem hozz némi ujjat nekünk!”

 45. * HDMI és optikai kimeneteken egyszerre érkező, külön kivezethető hang Ezt nem értem vki illusztrálja már nekem vmi példával 😀 >.<

  • Ez egyszerű és főleg nekem hasznos. A Full HD TV-re HDMi-n megy a kép és optikain a hang az 5.1-re. Mivel ebben az esetben ha az 5.1-et nem kapcsolom be, akkor nincs hangja a PS-nek, így az 5.1-et minden esetben be kell kapcsolni. Na már most én ezt nem szeretném mindig megtenni, mert van, hogy csak rövid időre kapcisolom be és lusta vagyok felállni bekapcsolni az 5.1-et, de így már nem is kell mert lesz hangja, csak éppen tv-n és ezt automatikusan felismeri! Jupii!!!

 46. Firmware 3.0-val komoly esély kehet az emulációra is, miért ne?

 47. A slim-re kivancsi lennek!