Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 3 3D – HDMI 1.3-mal is

Bár egy korábbi bejelentés azt vágta a világ arcába, hogy az otthoni szórakoztató elektronika legújabb vívmányának, a 3 dimenziós házi megjelenítésnek alapkövetelménye lesz az 1.4-es HDMI kapcsolat lejátszó és megjelenítő között, a HDMI Licensing Group most újabb közleményt adott ki a témával kapcsolatban. Eszerint a jelenlegi Blu-ray lejátszók – pl. a Playstation 3 – is megbirkóznak majd a friss technikával, mindössze pár “kisebb” kompromisszumot kell kötniük a felhasználóknak.A jelenleg futó HDMI szabvány az 1.3-as. Ez van minden BR masinában, HDTV-ben, digi-dobozban, erősítőben. Ahhoz azonban, hogy a műsorforrás képét – ez lehet film vagy videojáték is – 3D-ben élvezhesd, mindenképpen a legújabb HDTV-re lesz majd szükséged, ami az 1.4-es kapcsolatot tartalmazza, és emellett – ez a fontos esetünkben – a “dual-scanning” technika kipréselésére képes. Szinte minden jelenleg futó HDTV csak single-scanning kompatíbilis.Aki a 3D technika megjelenésekor megveszi majd a legújabb BR lejátszót és a hozzá való duplaszkenes HD képernyőt (ez két nagyfelbontású képet vetít egyszerre a képernyőre, mindkét szem számára), az fullos 1080p-ben nézheti a térhatású filmeket. (Arról, hogy esetleg kijön-e egy tuningolt PS3 modell is akkorra, még nincs infó.) Aki viszont csak tévét vesz, de még a régi lejátszóját kívánja használni, “csak” 1080i-ben élvezheti majd a 3D-s parádét. Források azt mondják, a 1080p 3D és a 1080i 3D között nincs olyan egetverő különbség: körülbelül annyira kell gondolni, mint a 1080p és 720p közötti HD eltérés.Érkeznek/készülnek tehát a 3D-s Playstation 3 stuffok, a gép szépen le is tudja játszani őket, de egy új HDTV mindenképpen kell majd a mókához.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nem kell, számomra ez csak fölösleges vakítás…majd ha kiforrottabb lesz akkor jöhet nekem is.

 2. Egyebkent sima 120Hz-es kijelzon ment a tema,csak a videokartya speci+40rugos szemuveg+erre irodott jatek,semmi 1.4interfesz.Igy hirtelen nem vilagos h miert ne tudna megjeleniteni egy hd panel ha a ps3 kepes ra?!

 3. Volt szerencsem kiprobalni (nem ps-en) a 3D-s okossagot.A Burnout az valami teleb@szottul nagy elmeny volt,de CODnal valamit elfuseraltak ,szemuvegel sem allt teljesen ossze a kep.Par ev,egy kis finomitas es le esik majd az allunk.

 4. Én maradok az alapnál, új tévé úgysem lesz mostanában. Végül is nem is kell.

 5. zsír! nem kell elmenni az imaxba 3d-s filmeket nézni 🙂

 6. Még több pénz, de az élmény biztos felülmúlhatatlan lesz!

 7. Mozikban is 1 óra után bántja a szemet a 3D effekt. Mi lenne itt egy egész éjszakás Fifázás után? 🙂

 8. Moziba se nagyon vonz a 3d-s mizéria régen a transformerses ragasztós újság jó volt de szép idő is volt az nem kellett 200 e ft ért venni hozzá tv-t h nézd elég volt kb 20 forint az újságra XD Szép új világ XD

 9. A 3D-s szemüveg vajon jót tesz a szemnek?

 10. Most kezdődik a CES2010 kiállítás ahol valószínüleg bejelentik a vezetéknélküli hdmi-t, de ha azt mégsem a WifiHD tuti be lesz jelentve ami ugyanazt tudja, tehát vezetéknélküli 1080p-s jeltovábbítás akár falakon át.Szerintem ez elöbb lesz mint otthoni 3D-s filmnézés az majd a nextgen kategória 2013-14 felé.

 11. Most vettem egy hónapja új tévét:S Mondjuk azoknek is kell vagy 3év, hogy kiforott/olcsó legyen. Mikor jönnek ezek a 3d-s tv-k?

 12. Én kb másfél éve vettem a hd ready tévémet 125 ért.Most nemsokkal több a full hd,usb-s,stb.Lassan olyan ez mint ez mint a PC ,hogy megveszed aztán fél év mulva elavul.Szemét egy pénzzabáló világ ez:S

 13. Menjenek a faszba a szemüveggel, kurvára zavaró sztem…Tudom nem ugyan az a reláció…de engem az AVATAR alatt is zavart a szemüveg…akkor egy gamma alatt valószínű, h szafatokra tépném ezt a baromságot.

 14. jaj hagyjuk már, pont ilyen gyökér hiret kell olvasni, kit érdekel ez?

 15. kenjék a hajukra a 3d-t, miért nem lehet szemüveg nélkül 3d-t nézni???? csinálják meg ugy hogy szemüveg nélkül is lehessen 3d-t nézni

 16. várok ebből egy hivatalos írást inkább, ez a sokk pletyka stb már fárasztó …

 17. Akkor lehet lemegy a sima HDTV-k ára és akkor végre nekem is lessz a PS meléé egy olyan =)

 18. majd idövel biztos nagyon jó lessz.addig lehet gyüjteni tv-re

 19. ezt a hülyeséget.PCre is vannak 3Ds filmek,játékok és csak szemcsi kell hozzá.Persze majd ezért veszek új tvt…

 20. Meglatjuk,ha jol ki tudjak hasznalni a jatekok,akkor csere lesz elobb utobb,csak a filmek miatt nem hinnem,hogy veszek a jovoben.

  • Filmek miatt én sem vennék, a jó játékok miatt érdemes lenne. Hatalmas lökést adhatna a játékélménynek.

   • A filmek 3D-ben valo nezesere a legjobb az imax.Akarhogy is elszallnak a mozijegyek,kellene vagy 50-60 evig moziba nezzek minden szamomra erdekes filmet,hogy utolerjem az uj TV arat.

 21. Meg szerintem ha valaki ps3hoz akar HD-t venni nem kell a Full HD mer tényleg alig akad játék ami 1080p-n megy, a Metal Gear Solid 4 az megy 1080p-n?? Ha valaki full hd tv-vel nyomta/nyomja akkor várom válaszát mer nekem nem full hd-s sony-m van és ez az egyetlen játékom ami 1080i-n megy.

  • Mint lentebb is írta valaki, a játékok többsége 720p-ben fut. Persze ettől még tudnak olyan látványt produkálni, hogy leesik az állad, lásd Uncharted 2. Mondjuk én még fullhd plazmát vettem, s nem bántam meg.

  • Hát ja. MGS4, NGS1-2, DBRB… Más hirtelen nem nagyon jut eszembe. És pont itt az U2, ami 720 p-be olyan látványt pakol hogy lepetézel. :] Ha ezt előre tudom, nem költök én sem full HD plazmára. Bőven elég egy HD ready lcd.

 22. gazdagok játéka bővűl

 23. szerintem szar lesz és egyben drága is

 24. Úgy erőltetik a 3D-t, mintha nem szemüveges megoldásokról beszélnénk még mindig.

 25. Én biztos nem veszek új HDTV-t, csak a 3d élményért.

 26. valaki elmagyarázhatná hogy mi a különbség az 1080i meg az 1080p között mer én már néztem de nem értem a különbséget és nem is látom, valamint azt sem értem hogy a legtöbb ps3as játékra rá van írva hogy fut 720p-n 1080i-n 1080p-n ahhoz képest mindegyik szinte csak 720p-n fut akkor minek írják rá?? Meg ezzel a 3Dvel az a bajom hogy én moziba voltam rajta és nem láttam semmi érdekeset lehet vak vagyok:D Mindenki azt mondta hogy kijött a kép a vászonból, nálam csak a kamera közelített a dologra:D

  • Fel kellett volna tenni a szemüveget.:)

  • A 1080i és 1080p a HD megjelenítésének formátumai, és mindkettő 1980×1080 pixelt jelent. Az egyetlen különbség a két adat között a mód, ahogy a jelek elindulnak az adótól (BluRay, DVD, számítógép, stb.) a vevőig (TV, monitor, projektor).1080i – az összefűződve kapcsolódó (interlaced)Az 1080i esetében minden videó kocka „fél” képkockákon keresztül kerül elküldésre, egymást váltva. Ez mit jelent? Hogy nem teljes képkockák indulnak el az adótól, hanem csak azoknak a „fele”, azaz 1920×540 pixel tartalmúak, és csak a páros, vagy csak a páratlan sorok, váltakozva minden harmincad másodpercben. Az emberi szem számára természetesen teljes képeknek tűnnek a gyors váltakozási idő miatt.1080p – a progresszívAz 1080p esetében minden képkocka fokozatosan és egészben van elküldve az adótól a vevőig. Ez azt jelenti, hogy mind a páros, mind a páratlan sorok egyszerre indulnak, egy teljes képkockát alkotva. Az eredmény egy „gördülékenyebb”, könnyedebb kép kevesebb mesterkéltséggel, így az 1080p jobb minőségű és tisztább képet tesz lehetővé.Három fajtája van: 1080p/60 (ez a legelterjedtebb), 1080p/30 és 1080p/24. Az 1080p/60-as megismétli ugyanazt a képkockát kétszer minden 30-ad másodpercben, az 1080p/30-as egy képkockát közvetít minden a másodperc harmincad része alatt, a 24-es egy képkockát minden 24-ed másodpercben.

  • most mutattam faternak azt mondta fáj tőle a szeme,és nem látja 3dben.Én meg tök jól láttam 3Dben.ugyanaz a szemüveg,ugyanazok a képek.

  • Fel kell skáláztatni a PS3-mal. Kép beállításnál, csak az 1080p legyen kipipálva. Nem támogatja minden játék.

 27. Kérdés hogy nem lesz-e nehézkes egy kissé így játszani.

 28. ez a kék-piros szemüveges megoldás lesz mint a képen?vagy a műanyagszemüveg-mint az imaxban?mert a papírratyi szart se ér

 29. tuti hogy nekem mostanába uj tv-m nem lesz nem rég kaptam egy tv és az nekem tökéletes meg már unom hogy mindeböl pénzt akarnak csinálni

 30. jól hangzik a dolog, de ezért nem fogok új tv-t venni

 31. Mi a különbség az 1080 p és az 1080 i közt?Amúgy tetszik az ötlet mennyibe kerül majd egy ilyen kisebb (kb 20, 21 colos) tv? 200k?

 32. Hogy ez megint mekkora ,,addide a pízed, az utolsó filléred is,, dolog már megint. 🙂 Emlékszem ennek a generációnak a beharangozása előtt, micsoda cirkuszt csapott mindenki. Ha normálisan élvezni akarod a játékaid ps3-360-on, akkor biza full HDre lesz szükséged az 1080 p miatt. Megvettük a majdnem egymillás tv-t. Évekig fizettük a törlesztőrészletet, erre kb 5-10 darab játék fut natív 1080 p felbontásban a több száz közül. lol A játékkkészítők 99% magasról szrik rá, hogy miben adják ki a játékot. Képzelem erre a 3d-re hány developer ugrik majd.Egyébként is a 720p és 1080 p között nüánszi különbség van. Ettől sem várok semmit. Úgyhogy köszönöm szépen, de ezt a 3d-s ökörködést kihagyom. 🙂

 33. már kb semmit nem veszek, még kaját se, hogy ilyen TVt tudjak venni xD

 34. Szuper, mennyi egy ilyen TV?

 35. Akkor lehet várok még a tv-vétellel. Bár biztos nem lesznek olcsók, de jobban megéri, mint hogy most vegyek egyet utána egy v két év múlva venni kellene a következőt. Az ötlet nekem nagyon tetszik. Itthoni mozi.

 36. Ez a 3D-s dolog nagyon jó móka. Olyannyira, hogy a közel egy hete látott Avatar 3D hatása alatt vagyok még most is. Olyannyira, hogy megnézem majd még egyszer a jövő héten. :)Ha meg még a jövőben – ami nem is olyan távoli – így fogunk játszani is…

 37. biztos jó móka lesz annak akinek van rá kerete 😛

 38. Szerintem otthonra felesleges a 3D. Maradjon csak a mozikban. 😛

 39. Nem akarok idióta piros-kék lencsés szemüvegben tévézni.

  • Akkor nem csak nekem tűnik elavult ötletnek, ez piros-kék lencsés szemüveg? Nehogy már ilyen kiegészítő keljen az 3D-s HDTV-hez! Mert akkor kell a bajnak, ez az ős régi technika! Simán chipekkel, és programokkal generáljon a TV 3D-s hatást!

   • már van polarizált 3D-s szemüveg is ami tök olyan, mintha szemüveged lenne.Engem ez a 3D nem nagyon érdekel, főleg úgy, hogy moziba is mikor így nézek meg 1 filmet akkor utána alig vagyok magamnál hányinger szédülés és nagyon nagy fáradtság.Elképzelem ahogy a 24 órás Gt5 futamot próbálom lenyomni és elalszok 2 óra vezetés után xD

 40. Biztos jó móka lesz 🙂

 41. Próbált már valaki 3D-s filmet nézni sima hd-tv-n? Mostanában gondolkoztam rajta, hogy szerezni kellene egy ilyen szemüveget és megnézni vissza ad e valamit a 3D-ből.

  • Valamennyit biztos vissza ad a 3D-ből! (Anno a videókazetták idejében, a Freddy’s Dead: The Final Nightmare-be is volt 3D-s rövidke jelenet!)

  • Néztem én már 3D-s filmet a sima TV-n nagyon nem lehet kivenni h 3D csak a fejem majd szét ment tőle!meg szemüveg nélkül alig látni a képet,szerencsére még az őskorból volt otthon 1 szemüvegem azzal néztem,de saját kézileg is lehet készíteni piros kék szemüveget.

 42. Egye fene, 100ezret még adok érte! XD

 43. Ha 300k körül lesz egy ilyen Tv és Panasonic is implementálja a technológiát, akkor venni fogok 1-et..

 44. Egyelőre nem érzem szükségét a 3D élménynek. 5 éven belül semmiképpen sem.

 45. Egyszer biztosan lesz 3D-s HDTV-m! Majd amikor piros hó esik, akkor lesz! XD

 46. Olvastam, hogy a +technika (3D) olyan 40-50E-el dobja majd meg a tévék árát….

 47. Nekem jó lesz ami van, nem vagyok elégedetlen. 😀

 48. Nagy erőltetve van már ez a egész.

 49. Én ebből pár évre kimaradok, eszem ágában sincs új tv-t venni és nem is engedhetném meg magamnak. Annyira nem is foglalkoztat ez a 3D mizéria.

 50. És Tigh ezredes mit csinál a képen a fél szemével? Ő is tudja majd nézni? 🙂

 51. Engem nem nagyon pörget fel ez a 3D mánia…

 52. Tuti lesz 1.4-es HDMI-vel szerelt PS3, a régi gépekhez meg frimware update. De mennyi lesz vajon egy ilyen tv? 1 milka?