Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 3 – 18 dollár veszteség gépenként

A Sony friss közleménye értelmében a hardvergyáró cég jelenleg már csak 18 amerikai dollárnak megfelelő összeget bukik minden eladott gép után – jelentette be a Wall Street Journal magazin. Tavaly decemberben még 37 dodónál tartottak, így a veszteség lefaragása mostanra elég látványos. (Emlékeztetőül: a Playstation 3 debütálásakor arról szóltak a hírek, hogy a japán óriás 300 dollár felett vesztett minden egyes gépen!)A Sony úgy számol, hogy jövőre, 2011-ben akár már nyereséges is lehet a gép gyártása. A PS3 egyre közkedveltebb konzol, eddig 33.5 millió darabot adtak el belőle világszinten. A 2010-es év exkluzív játékai várhatóan sokkal tovább emelik majd a Playstation 3 játékosok számát.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. a Sony még a hosszútávú befektetéseknél sem bíz semmit a véletlenre! 😛 Nem semmi!

 2. Csak főleg a Pc-s játékosoknak nem kell a BR egyenlőre mivel ők mindent installálnak amit DvD9-ről is tudnak.

  • Amég el nem jön az ideje annak hogy tele lesz a töke a fejlesztőknek ahogy a cd-vel is volt… 1cd,2cd,3cd,4cd…stb. és jött a dvd. egyszerűbb jobb. na ugyanez lesz mostis. már itt vannak a 2 dvd-s játékok. nemsokára 3… és jon a BD. 🙂

   • “Na jah..Nem értem mi ez a sápítozás a BD körül…a DVD sem egy nap alatt ette meg a CD-t…olyan hülyék az emberekPedig az nem titok,h az lesz az “”új”” lemez”

 3. Azaz én csak szimplán leírtam annyit hogy még nincs elterjedve a BR majd akkor fog győzni ha a Pc-k a következő Box és a Nintendo is beépíti a következő gépébe.Azzal nincs gond hogy a Ps3 szebb jobb stb, ezt nem vitatom.

  • Értelek,azonban helyesbítenék,a bd már akor győzni fog ha a pc-kbe bekerül. a pc ural mindent,ez nyílt tény 🙂 box,meg wii(és a ps3) nem nagyon tud belenyúlni a dolgokba. persze kellett a bd-hez a ps3,hogy valamihez kelljen,de igazából csak a pc segítségével lesz végleges a dolog.

 4. Nem érted miért hoztam fel a Wii-t ugye meg a Boxot? Mert azok DvD9-et tolnak és ezekből még több van mint a BR-el szerelt Ps3.

 5. 18 $, az 18 HOME gönc… Ez a nem semmi! 😀 Egy gépen veszít 18 HOME kiegészítőt.

 6. Na,szépen sorba: ayrtonsenna88- Ha az adatlapom megsasolod,láthatod hogy anyagi gondok miatt kellett eladnom a PS3-am és a boxot nagyon olcsón kaptam mert ez egyik haverom azt kapott ajándékba szülinapjára de neki nem kellett(PC-s a srác…).Richard- Nálam vacakol,mert kolesz szobámban nem épp stabil 22 fok van ami kellene neki,a hülye szobatársam miatt szinte mindig ilyen 26-28 fok van. Hozzáteszem ezt lazán bírta a régi PS3-am.ALD22- Először is szevasz haver,üdvözöllek újra:) Másodszor tudod hogy muszály volt eladnom, fősuli fontosabb volt nekem. A netes dolgot nem lehet elintézni,proxy levéd mindent.És később se lehet majd sajnos. És a válasz.. igen megbántam. Én így hogy mind2 konzollal rendelkeztem,elmondhatom hogy ég és föld a ps és a 360 közt. Sokkal szebb grafra képes a ps és sokkal megbízhatóbb(graphicwhore vagyok,és szeretem a megbízható dolgokat ezvan emberek). Viszont gondolkodom rajta hogy újra veszem PS3 slimet. Azt már tudnám hordozgatni haza és úgy hétvégenknt tudnánk játszani együtt,itthon működne a nettel ugye..habe82:De biz,sajnos muszály volt 🙁 Pedig nagyon vigyáztam rá,és meg is hálálta,remek kis gép volt.Akárki akármit mondd,a ps3 a legjobb konzol. 360-at csak az vesz akinek warez miatt kell. Sok emberrel dumálgattam és 99% csak emiatt vett. És csak a hülye fanboyságuk miatt nem ismerik be hogy milliószor jobb a ps3. Bár szerencsére kezd a világ ráébredni,nemsokára behozza a hátrányát a ps3 a boxal szemben úgy is,hogy a boxnál állandó jelenség az rrod és azt is beleszámolja az m$

  • varunk vissza 🙂

  • Warezoljon az rajta akinek 3 anyja van. Te mit csináltál vele egyébként ha szabad kérdeznem? Nem tudom ki mondta de lehet hogy gépenként nem sok az a 18 dolcsi de én annak felét is elfogadnám ha nekem utalnák át minden egyes eladott gép után azért. Szépen el lennék vele azt hiszem.Egyébként az igaz hogy megnyerték a formátumháborút a Hd DvD-vel szemben de a sima DvD9-el szemben azért ez valahogy még mindig sántít. És ez még konzolfronton is így van. Mert azért csak előttük van még a DvD9-et zabáló Xbox360 és akkor még a Wiiről nem is beszéltünk. És még ott a Pc piac is az sem akarja kajálni még a témát igazán. Majd ha minden Pc is azzal megy és arra másolja a házi fényképalbumot is akkor elhiszem hogy nyert a BR formátum. És ne mondjátok azt se nekem hogy ha a Ps3 nem BR lemez volna hanem szintén DvD9-es lenne akkor nem vettétek volna meg, mert aki ezt mondja az minimum festi magát.Felőlem akár lehetne még Cd meghajtó is a gépben az sem volna baj. 😀

   • “Mit csináltam vele? játszottam,mi mást.és pont úgy ahogy írtam, “”eredeti játékról készített másolatokkal””, remélem érted a célzást. tekintve hogy még egy rohadt avi filmet se lehet megnézni vele mert live-ra kell menni minden codec meg hülyeség miatt is. mikor csak ps3-am volt,nem szerettem a boxot de nem volt vele bajom. most hogy egy box tulajdonosa vagyok,egyenesen megutáltam. méghozzá nagyon. szal nem is kell modnanom,hogy eladó állapotban van… helyére jön vagy egy pc(spórolok még hozzá..) vagy egy ps3 slim. A formátumháborút megmagyarázom neked könnyedén. drága a blu-ray meghajtó(és lemez),ennyi. majd akkor adnak ki bd-re játékot ha lesz otthoni gépekben bd meghajtó,ami jelenleg is drága sajnos. ez egy ilyen ördögi kör. de ez volt a dvd-vel is. csomó évet kellett várni rá. ez van most is,2-3 év és minden játék bd-n jelenik meg,higyj nekem. :)”

    • Hát érdekes nekem nem kell Livera mennem vele ha Divx filmet akarok nézni rajta. Nálam májusban lesz 1 éves a box és még falconos de a nyarat is simán letudta a padlásszobában ahol nem ritkán 30 fok felett volt a hőmérséklet pedig.

    • Én akkor utálta meg a 360-am meg úgy az egész Microsoftot amikor a drága lemezeimet – amik természetesen eredetiek – napok alatt sz*rrá karcolta a gép és már beolvasni sem tudta, de úgy néztek ki mintha körzővel karcolták volna össze. Felhívtam a supportot, hogy akkor mégis mit lehet ilyenkor tenni. Azt a választ kaptam, hogyha betudom bizonyítani, hogy tényleg a gép karcolta össze és a játék kiadója a Microsoft akkor lehet, hogy kapok újat….Az a konzol úgy selejt ahogy van.A KZ2 lemezemen – meg úgy az összes PS3 korongomon – egy hajszálkarc sincs, pedig már 200+ órát pörgött a gépben.

   • Szeretem a Sony cuccait, fanbojnak nem hiszem magam, de azért van egy két megjegyzésem erre a posztra:Ugye nem gondolod komolyan, hogy a DVD 9-re olyan kurvasok HD tartalom fér film oldalról? Mikor egy 1080p Watchman 20Giga? És akkor semmi plusz tartalmat nem tettek rá. Lemezre meg szükség van, BR eladások meg emelkednek. Ez tény. God of War2 is volt vagy 8giga, PS2 időszakban, ahogy a GT4 is nagyobb volt, a kérdésem az, hogy a mostani 1080p-s idpőszakban, több lemez volna a megoldás? Elmondom, hogy nem a BR meghajtó drága a gépben. Sőt, itt egy link, itt megnézheted, hogy még a 37 dolláros minusznál mennyibe került. 66 dollárba. 13-14.000 Ft. http://www.qj.net/qjnet/playstation-3/isuppli-sony-close-to-breaking-even-with-ps3-slim.htmlA 18 dollár, meg a 300-hoz képest semmi, ahogy Martin írta. Viszont ha csak egy belsős címet veszel a géphez, és semmi mást, már behozza az árát. Egyébként a 3rd party címekből, ahogy a BR filmekből is megy vissza a cégnek, így a 18 dollárt csak az nem termeli vissza hamar, aki semmit nem csinál a géppel.

    • Te most kiragadtál egy szeletet a BR tortából de én az egészre írtam hogy még messze az az idő amikor a BR teret fog nyerni, konzolos téren például a BR még messze nincs nyeregben ezt a sok Wii és még a 361-as eladások is tanúsítják. A filmek kérdése sem egyértelmű még, persze az igaz hogy a HD filmek tárolására a legjobb alternatíva, de csak ha a tárolást nézzük akkor. Ugyanis az online elérés napjainkra szinte mindenki részére elérhető már és olyan sebességben akár HD tartalommal is hogy nem is feltétlenűl kell a filmeket tárolni. Erre a Microsoft is talált már alternatívát a Sony is és gondolom majd a Nintendo is fog bár ők jelenleg a hatalmas köteg pénz számolásával vannak még elfoglalva. De akinek nincs konzolja azok is tudnk már onlineban filmeket elérni akár számítógéppel vagy akár az elterjedőben levő IPTV szolgáltatásokkal is (ami hamarosan már kábelhálózatokon is működni fog) A 18 dollár meg tényleg nem sok én arra tettem vicces utalást hogy nekem volna elég a fele is ha mindig átutalnák minden egyes eladott gép után a számlámra.kluft:Igazad van ez is betegsége volt a Boxnak de ez a dolog is tudtommal már a múlté amióta a Falcon és Jasper szériák legurultak a gyártósorról. Egyébként én is marhára haklis vagyok a karcos lemezekre de ez a Box használatával elkerült és nem szoktam ismeretlen eredetű gépekhez sem kölcsönadni a lemezeimet csak olyan havernak akinek tudom hogy szintén jól olvas a meghajtója.

     • “1. Wii? ember szállj már le a földre,a wii egy hulladék. az nem konzol hanem hadonászós szirszar. itt most konzolokról beszélünk nem ugribugri bowlingozásról.2. felejtsd el az online dolgokat. A legtöbb embernek még külvárosokban illetve kissebb városkákban max 4-5 megabites nete van,azzal felénk nem töltögetünk hd filmeket. a kábel se ip alapú,és még vagy 10 évig nem is lesz errefelé. igenis BD lemez ami kell (meg egy jó bolt,vagy kölcsönző).Én sokat reméltem a boxtól mikor váltottam,de iszonyatosan megbántam. Erről nem én tehetek hanem a microsoft. Tehát én nem a PS3 mellett állok,hanem az xbox egyszerűen trágya. Senki nem tud egyetlen értelmes érvet mondani xbox mellett(a hülye live-on kívül ami egy fokkal se jobb a PSN-nél). Mindig csak keresik a kifogást hogy védjék meg az elavult konzoljukat. “”ó de a dvd még eléééég”” -dehogy elég,a vak is látja a pc-s játékok is már 2 dvd-be jönnek ki,pedig ott aztán tudnak a fejlesztők tömöríteni… Meg hogy nem rrod-zik már,na ennek ellenére én sajnos kifogtam,ahogy jópár millió ember is rajtam kívül. nameg ugye a warez… ami miatt (ismerőseim 90%-a) xbox mellett dönt. de szerintem maradjunk annyiban hogy a ps3 sokkal jobban fogy már lassan fél éve mint a box(világszerte),ami mindent elárul szerintem. nameg a 3 mag is elég,meg a vga jobb benne(érdekes,uncharted 2 megeszi keresztbe az összes boxos játékot reggelire…).Na a lényeg,hogy maradjunk annyiban hogy kinek a pap kinek meg a papné barátnőjének a lányának a kutyája. Én ps3 mellett érvelek ismét,még annak ellenére is hogy mindig majd ismét eredeti játékot kell vennem ami az én pénztárcámnak kemény dolog lesz. elismerem az xbox érdemeit,de jelenleg ebből nemsok van.”

 7. Ebben az évben évvégére már nyereséget írhatunk.

 8. A playstation vagányabb kinézetű (legalábbis a duci), és többet nyújt, mint a box sok tekintetben. Én csak azért az egyért haragszom rá, hogy nincs opcionális install a játékokhoz. Tökömnek az ekkora HDD, ha még fel sem telepíthetem a cuccot. Nekem bőven megérné az az 5-10 perc, hogy kíméljem a gépet, elsősorban a meghajtót. Ezt nem akarják egy frissítéssel lehetővé tenni, örülnék.

 9. talán ha ólcsobb lenne. na mindegy

 10. 18 dollár az szinte semmi.Főleg úgy, hogy a felhasználók nagy része vásárolgat PSN-en is előszeretettelHa meg veszteséges a játék részleg akkor a Film részleg tuti kihúzza a bajból annak is évi több milliárdos nyeresége van

 11. Forras?

 12. 33 milli gep!Az szep!De arrol miert nem irnak h ebbol mennyi lett szeriahibas???

 13. Hát csak foggyon is! Meg minél több olyan minőségi (exkluzív) játék jelenjen meg rá, mint pl.: Uncharted 2, Heavy Rain, God Of War 3, Gran Turismo 5. A Heavy Rain demóján túl vagyok, leírhatatlan élmény. Remélem nem csak az eleje, hanem végig ilyen lehengerlő lesz. Szasztok!

 14. Az idei a Playstation éve lesz! Vita nincs!

 15. “Már “”csak”” az exklúzív címeket kéne megtartani/megjelentetni. Gyorsabban átmenne nyereségbe.”

 16. Az ár az most oké, ha a bundle-t erőltetik, idén már kereshetnek is a csomagokon. Mondjuk az is fura, hogy az okosok az elején azt mondták, az előállítási költség $1000, de ez a negyedére csökkenhet 3 év alatt. Lehet, hogy a Sony nem fejti ki az igazság minden részletét? 🙂

 17. valamint az 1$=1€ árazás mellett szerintem az eu-s gépeken már nem is nagyon buknak, mégha számolunk az áfa és vám többlettel is.

 18. Nem vágom, hogy akkor ebben nekik mi a biznisz. Minden egyes gépen bukni…

  • a játékok után járó jogdíjon behozzák

  • Ez mindig is így ment. A felhasználóbázist kell növelni, hogy aztán a játékokon jöjjön vissza a veszteség és menjen át nyereségbe. Gyanítom ahogy elérik a nullát, ismét nyisszantak az árcédulán, ezzel megint veszteségesen árulva magát a gépet, viszont még több felhasználóhoz eljuttatva.

  • “A Sony nem hülye, igaz hogy bukik a gépek eladása után X dollárt, de egyrészt fontos a felhasználóbázis kiterjesztése ahogy már itt többen is írták, másrészt pedig volt azért itt egy komoly versengés a “”háttérben””, méghozzá a HD-DVD és a Blu-Ray formátumháború, amit viszont sikerült megnyernie a Sonynak azzal hogy egyre több és több gépet adtak el, mégha veszteségük is volt rajta.Ezek fontos szempontok és amúgy azt hogy a japán óriás játékrészlege veszteséges volt a PS3-al, tudták kompenzálni az olyan messze nyereséges üzleti részlegeikből, mint például az LCD TV-k eladásaiból.”

   • Az lcd tv eladások pont nem nyereségesek a sonynál. Jóideje sajnos:(Egyébként igaz amit irsz, biztos hogy a BD harc miatt tették azt amit tettek :).

    • Úgy tudtam pedig…De oké, valószínűleg azért van olyan üzleti részlegük, ami nem veszteséges és el tudja tartani a játékrészlegüket… szal megoldják.

  • Sokan vesznek ám játékkal csomagolt gépet (Bundle csomagot) is ami valamivel olcsóbb mint ha csak gépet vásárolna az ember de így is bőven visszajön az a maradék 18 dolcsi.

 19. Tapasztalt xbox tulajként nyugodtan ki merem álítani hogy a PS3 sokkal jobb konzol. Mind megbízhatóságban mint technológiailag.

  • Szerintem egy konzolnál a játékok a legfontosabbak, az pedig szubjektív dolog, hogy kinek melyik konzol exklúzívjai tetszenek.

   • Bocs…számomra az a fontos hogy 2 évig semmi bajom nem volt PS3-ammal,és most meg másodszorra rrod-zik be az 5 hónapos jasper-es xboxom. Na akkor milyen játékokról beszélünk,ha nincs mivel játszani? Igen…

 20. csak gratulálni tudok ehez! csak igy tovább SONY!

 21. Ez már fejlödés idén biztos lejebb megy még.