Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Pixelhiba

Az LCD tévék és képernyők gyakori típushibája a “halott pixel”. Ha valahol a kép szélén jön elő, az nem olyan nagy gáz, viszont a közepén már idegesítő – ráadásul ha már egyszer felfedezted, akaratlanul is mindig odatéved a szemed.A következő online javítóprogramok talán segítenek eltüntetni őket. Elvileg PS3-ról is simán futtathatók.[A http://www.jscreenfix.com/basic.php]Jscreenfix[/A][A http://tft.vanity.dk/]Online Monitor Test[/A][A http://flexcode.org/lcd.html]LCD[/A]Létezik egy “manuális megoldás” is, bár ez kissé kockázatos is lehet, de ha semmi más nem működik, talán érdemes megpróbálkozni vele. Fogj egy puha rongyot, kapcsold ki a tévét/képernyőt, és nyomd rá óvatosan, pont a halott pixelre. Ez után kapcsold be a masinát.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. még van 2 év jótállásom a tv reXDXDXD

 2. kiégés gondolom akkor jön létre ha már öregecske a tv

 3. az újabb lcd-k már elég nehezen égnek be,a régebbieknél gyakoribb volt

 4. hát nekem a psp-n volt 1 de eléggé zavaró volt tényleg.viszont az ilyen progik nem hozták rendbe.

 5. köszi a tippeket, de ezért van plazmám 🙂

 6. Érdekes. NEm is tudtam, hogy van ilyen, köszi Martin. :)Egyébként nekem a vásárlás után vagy három ilyen pixelhiba jelent meg, azóta viszont eltűntek! 😮 Gyönyörű tiszta az lcd-m, létezik ilyen?

 7. Megnéztem, az én tv-m jó! 🙂

 8. Nekem is a PSP-n van halott pixel és azt nem sikerült onnan levakarni, kijavítani, komoly hogy egy eleve gyári hibás terméket teljes áron b*sszák oda a vásárlónak…Welcome to The Real World…

 9. nem találkoztam még ilyennel hálistennek

 10. “””Létezik egy “”manuális megoldás”” is, bár ez kissé kockázatos is lehet, de ha semmi más nem működik, talán érdemes megpróbálkozni vele. Fogj egy puha rongyot, kapcsold ki a tévét/képernyőt, és nyomd rá óvatosan, pont a halott pixelre. Ez után kapcsold be a masinát.””Mármint a rongyot azután is nyomjuk hogy bekapcsoljuk?Mert akkor ez nagyonagyoncsapazáromgyanus:D”

 11. Régi telóm képernyújén volt 3 pixelhiba:s marhára zavart:S

 12. Mindenkinek van a PSP-jén ??? (nekem is ='(

 13. Még nincs lcd-m de ez hasznos tanács

 14. Nekem sem volt meg ilyen problemam!

 15. Ne mérint, Plazmám van 😀

 16. Nemtalálkoztam még iennel, max elszineződéssel, az úgyan az?

 17. “Lol, ilyenről még nem is hallottam:o Anno nekem is volt ilyen “”halott pixel”” a régi monitoromon, mondjuk én jobban jártam, mert bevittem a szervízbe, és 3 évi használat után is kaptam egy papírt, amivel letudtam vásárolni a monitor árát, és vettem rajta a régi 17″”-os helyett egy 19″”-ost:D”

 18. “Ez a “”manuális megoldás”” tényleg működik! Egy kollégám számítógépet vett meg monitort, amin 2 halott pixel is volt, szóltunk a csávónak aki hozta erre kijött és a körmével elkezdte nyomkodni ott ahol kell és – ha nem vagyok nem hiszem el – megjavult. Bár szakemberünk szerint ezt a fajta megoldást csak a “”friss árúnál”” lehet alkalmazni és ott is két esélyes a dolog…”

 19. nekem szerencsére egyik kijelzőmön sincs ilyen:)

 20. Nekem a psp-n 3-4 pixel is kifingott a képernyő közepén.:D+ Még a por is bement a plexi mögé így az is kelti a zavart.:)

 21. Nekem szerencsére se a PSP-n se az LCD-n nincsen ilyen! Az be is b*szna!!

 22. …és akkor nagy halott folt lesz a kicsit helyett… XD

 23. LOL:D kissé elírtam szóval az alján van

 24. A PSP-m szélén nekem is van:S Ha fekete a kép látszik de szerencsére az alján van

 25. Szerencsére nekem nincs ilyen, viszont a PSP-men van egy.

  • az újabb, slim psp ugyebár alkalmazkodik a fényviszonyokhoz…. ha ilyened van VIGYÁZZ! Ha hirtelen teszed ki radikálisan nagy különbségű fényviszonyokhoz, nem tudja helyesen lereagálni a gép és akkor azaz erdménye, hogy a kijelző szépen lassan kifingik. pl csík lesz benne illetve sorra hullanak a pixelek mint Kratos kezétől a rosszfiúk! ez szar sztem a slim psp.be. egy havertól hallottam ezt a dolgot, nekem SAJNOS nincs psp-m 🙁

   • Én meg azt hallottam, hogy a napfény öli meg a pixeleket a PSP esetében…..

    • “igen, ezt én is, a slim verzióban. biztosan azért mert a műfény sokkal gyérebb mint a napfény…. sajna Murphy törvénye helytálló: “”Ami elromolhat, az el is romlik….”””

 26. “érdekes, vajon ezek a módszerek milyen elv alapján működnek? amikor kicsomagoltam anno a samsung tft monitorom és rákötöttem a gépre, azonnal “”ráakadt”” a szemem arra az egy kis halott pixelre, ami szerencsémre csupán a képrenyő közepén dobta fel a bakancsot. marhára mérges voltam 🙁 na mind1. martin te aztán melózol mint a gép 🙂 sorra jönnek a hírek 🙂 “

  • “Állítólag “”megmozgatják”” az LCD kristályokat, vagy mi a szösz.”

  • Ez benne van a hibaszázalákban, nem egyenletes a gáznak vagy minek a terítése, mindig előfordul.Nem emlékszem, pár éve kiokosítottak erről, de nekem akkoriban kínai volt, utána kellene olvasni.