Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Phil Spencer – több fekete bőrű vezető kell a videojátékok világába

“Látható” pozíciókba.

Phil Spencer, az Xbox brand vezető szakembere szerint több fekete bőrű vezető kéne a videojáték iparba, akiket “látható”, azaz kiemelt, a média reflektorfénye által megvilágított pozícióba kéne helyezni. Spencer úgy érzi, a videojáték-iparban nincs elég fekete szakember “a többi rasszhoz képest”.

Spencer azt mondta a Kotaku.com magazinnak, hogy volt a videojátékok készítőinek egy (több?) olyan generációja, amikor egyáltalán nem szerepeltek fekete szakemberek kiemelt pozíciókban.

“A szamárlétrákon leginkább olyan figurák másztak fel, mint én” – nyilatkozta Spencer, és szerinte “elég volt az ilyen figurákból”. Diverzebb, sokszínűbb csapatokra van szükség, jelentette ki a szakember. Szerinte most erre kell fókuszálni és fekete bőrű managereket az előtérbe tolni.

A Microsoft idén júniusban saját programot indított fekete / afro-amerikai vezető beosztású munkatársai számának növelésére, mely 2025-ig tart első körben. Ezen felül a Microsoft – Sonyhoz hasonlóan – nyíltan szimpatizál a rasszizmus ellen küzdő Black Lives Matter mozgalommal.

12 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Nagyon szánalmas már ez az egész, ez a nagyszerű jövő, éljen a pozítív diszkrimináció!

 2. Inkább több olyan kéne akiben tovább terjed a kreativitás annál mint hogy két féle játékmenet vàltogatja egymást egy játékon keresztül. A bőrszíne mindegy.

 3. Sok mindenben nem szoktam egyetérteni Candace Owens-szel, de amikor baromságnak titulálja a BLM mozgalmat (feketeként) és az ilyen PhilSpencer tipusú fehér népeket képmutatónak nevezi, akkor rohadtul igazat szoktam neki adni.

  Rohadtul nem a bőrszín a lényeg, hanem hogy ért hozzá, vagy sem.

  1
  • Azért árnyaltabb ennél, sok fekete hiába ért hozzá, el se tud jutni idáig.

   • Igen. Ez is a probléma része. De az utóbbi pár évben sok esetben az van, hogy X pozícióra felvesznek inkább egy feketét vagy nőt vagy akárkit, aki nem az arra a feladatra legalkalmasabb fehér férfi. Értem én, hogy biztos van a nem “fehér férfiak” halmazán kívül olyan, aki jobban ért hozzá, de akkor talán azt kéne megtalálni. Vagy kimondani kerek perec, hogy fehér férfiaknak off a pozi. de az ugye pontosan ugyanolyan rasszizmus. Nincs értelmes megoldás, amivel mindenki elégedett lenne.

  • Nem egyedi eset ez, az Oscarral már meg is csinálták a pozitív diszkriminációt faji alapon – elítélve a megkülönböztetést… Rasszizmusról persze csak akkor beszélnek, ha feketéket ér valamilyen vélt, vagy sok esetben valósnak beállított sérelem. Phil Spencer egyébként a többi képmutató hülyéhez hasonlóan a “hátrányos helyzetű” fekákon kívül pl. az amerikai őslakosokért már kevésbé aggódik; ők jó helyen vannak a rezervátumokban is.

 4. Olyan emberek kellenek vezető pozícióba akik értik a dolgukat. Ha fekete akkor fekete, ha nem akkor nem.

  2
  • Bocs, de ez a vélemény túl rasszista…
   Egyébként meg pont az ilyen Phil Spencer-félék, és maguk az “antirasszista” fekák különbözetik meg magukat leginkább.

   • Ez most teljesen felesleges volt, ráadásul nyilvánvalóan nem vagy képben.

    • Nyilvánvalóan.

     • Inkább a kedves édesanyjából hiányzott egy…
      Már kezd tényleg unalmas lenni. Nettórasszizmus az is, ha pozitívan különböztetünk meg valamilyen képességtől eltérő okból.(mert ugye akkor automatice negatívan különbözetjük meg az attól eltérő attribútumú embereket)
      Jó lenne már észhez térni, és hmm, mondjuk azt nézni, hogy az illető jó-e abban amit csinál, vagy sem. Tök mindegy, hogy feka, n, hímnős vagy stb. Ennyi erővel akkor több lúdtalpas vezető kéne, több pikkelysömörös, határ a csillagos ég, vagy a pokol segge.

      1