Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PaRappa the Rapper 2 – a következő PS4-es emuláció

December 16-án fog megjelenni PlayStation 4-re az anno PS2-re készített furcsa kis zenés játék, a [B]PaRappa the Rapper 2[/B]. A NanaOn-Sha fejlesztette kuriózumot most már nem fogja gyötörni az a bemeneti lag, mely modern TV-k esetében fordult elő, így felhőtlenül rappelhetjük át az órákat.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Megvettem, van input lag. PS4-ből HDMI megy a TV-be, TV-ből optikaival a hang a hangrendszerbe. Megpróbálom még direkt TV-ről hallgatni, ill. az új DualShock 4 USB kapcsolattal is (nem BT-n keresztül, hanem direktben madzagon), hátha javul a helyzet.

  • Javult. Közben kiderült, hogy csak részben volt input lag — fele részben a saját bénázásomnak volt köszönhető a döcögős gameplay. (Pedig annak idején mennyit nyomtam.) Két végigjátszás után valamennyire visszarázódtam, és elviselhető a játék. Cool-okat is sikerült produkálni.

 2. “Nem okoskodni szeretnék de ezt az “”emuláció”” kifejezést el kéne végre felejteni. Ezeknek a PS2 játékoknak közük nincs az emulációhoz .(különben működnie kéne a régi PS2 lemezeknek is)A Sony nagyfőnök is úgy nyilatkozott, hogy ők “”elérhetővé tesznek sikeres PS2 címeket PS4-re”” Mivel trófea támogatásal is rendelkezik az összes cím, kijelenthetjük, hogy ezek nem az eredeti release-ek. Vagyis a PS4 nem emulálja a PS2 futtató környezetet.(A régi 60gb FAT PS3-am viszont tényleg nyújt PS2 emulációt. Beteszem a régi lemezem és egyszerűen elindul a game)”

  • Alapvetően az emuláció egy módszer arra, hogy egy bizonyos platformra írt szoftvert egy másik platformon tudjanak futtatni, anélkül, hogy a forráskódot az új platformra kéne fordítani (portolni). Technikai oldalról vizsgálva, addig emuláció, amíg a játék kódja a PS2-esre írt kód, ami egy PS4-en futó emulátor szoftveren keresztül kerül értelmezésre és futtatásra – nem pedig közvetlenül a PlayStation 4-en fut. A lemez itt nem tényező: az a backwards compatibility, amely azt igényli, hogy a PS4 képes legyen bármely PS2-es játékot lefuttatni. Esetünkben képes bizonyos PS2-es játékokat futtatni, nem az összeset: de ettől függetlenül tekinthetjük emulációnak.Ettől függetlenül módosíthatták a kódot: egy régi kód módosítása egyszerűbb – nagy valószínűséggel -, mint egy teljes port.

   • Ez így mind szép. Informatikusként ismerem az emuláció fogalmát. Viszont nekem úgy tűnik hogy ez itt nem az. Valódi emuláció lenne akkor gyakorlatilag akár százasával tolhatnák a Sonyék a ps2 játékokat a storera mert minden működne.

    • Amikor elindítod a PS2-es játékot, kiírja, hogy a SELECT és a START gombokat a touchpad melyik részére helyezi, majd a PlayStation 2 indulóképe bukkan fel. Ezután még memóriakártyát is választhatsz, hogy hova mentse az állást. Szerintem ez csak emulációknál fordulhat elő: ha más lenne a helyzet, nem hagyták volna így.Attól függetlenül lehet üzleti döntés, hogy nem tesznek mindent lehetővé, hisz nagyobb bevételre tehetnek szert. Attól ,még a PS4 emulálja a játékokat.

 3. Most minden PS2 címet befognak jelenteni?

 4. Az első rész kint van már valamin?

 5. Helyes, ennel a jateknal nagyon fontos, hogy ne legyen input lag. Szamomra kotelezo vetel lesz, bar meg PS4-et is kellene hozza szerezni. 🙂