Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Pachter – sarcolni” kéne az online játékot”

(Ezt a hírt imádni fogjátok, tudom…)Michael Pachter videojáték ipari helyzetelemző szerint itt az idő, hogy az olyan nagy kiadók, mint p. az Activision elgondolkodjanak az online multiplayer játékok fizetőssé tételéről. Az amerikai NDP kutatóintézet szerint az Államokban nagyjából 6%-kal esett az új szoftverek iránti kereslet, ami az elemző szerint “B terv” kiagyalására kéne, hogy ösztönözze a cégeket, hogy bevételeiket feljebb tornázzák.Pachter azt mondja, azért a visszaesés, mert a játékosok feltűnően sokat töltenek az online multizással, ami a PSN-en ugyebár ingyenes, az X360 Live rendszerében pedig csak egy általános előfizetéshez kötött. Felmérések szerint kb. 12 millió gémer tolja a Modern Warfare 2-t a két HD konzolon, napi szinten, heti átlag 10 órát harcolva. Emellé jön még kb. 6 millió Halo online player, 3 millió EA Sports játékos, és legalább 5 millió Battlefield, Red Dead Redemption, Left 4 Dead és Grand Theft Auto online multizó személy. Ebből adódóan a jól bevált online címek “elveszik” a playerek idejét az új szoftverektől – ahelyett, hogy friss címeket vásárolnának, a régit tolják orrvérzésig.Az elemző húsba vágó víziót lát: szerinte a Call of Duty: Black Ops megjelenésekor az Activision lesz az első kiadó, mely saját szakállára “sarcolni” fogja az online multit, bár hogy milyen formában húzzák majd ki a pénzt a játékosok zsebéből, ezt ő sem tudja pontosan. Egy biztos: valamilyen módon extra tejelést kell behozni a jelenlegi “ingyenes” üzleti modellbe.Szarkazmus: Modern Warfare 3 online háború – £9.99 havonta, vagy £30 egy évre.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. a MS miatt nem lehetszóval lehet hogy ez alkalommal a Micro tesz egy szívességet a Sony-soknak

 2. Miért hír, amit ez az ember mond?Jó kis show-ja van a GT-n, ért is hozzá, de ezek még mindig csak ‘mondások’

 3. Öcsém ezt a fórumot. Ezért nem szoktam írni mert mindenki olyan fain, hogy csak na. Egyszer mondtam valami rosszat, nem hiszem el, hogy veled ez nem fordult még elő. Nincs ezzel gond ha megmondja valaki, hogy hülyeséget, írtam de nem kéne ilyen bunkó módon. Az meg hogy csaj nem foglalkoztat, mert megint csak félre lettem értve. Nem emberkedtem, és most is tartom, hogy And1 akár fiú akár lány akár mindkettő, pc gizda és kész. Köszöntem szépen többet inkább nem is írok ide mert felesleges.

  • “máris hiányzol : szipp – szipp : )””pc gizda”” : apám , ezt magadtól vagy vki súgja a buksidban 🙂 3 hsz-en belül ne süsd el plíz 4 szer , mert kevéssé “”üt”” lol”

 4. rpg-ért még azt mondom fizetek havidijjat amibe több 100 küldetés van plusz több 100órányi fejlödés, haverokkal együtt coopban kalandoztok, folyamatosan patch-el bövülö tartalom (lásd WoW) de egy ilyen hugyos bugos szar agyatlan fps-ért amit a 2ig számolni tudó segg amerikainak találnak ki egy fityinget nem fogok fizetni.

 5. Ez nyomorúltság!Az ingyen net miatt vettem ps3-at!

  • nem lesz minden játékban fizetős multiahogy lejjebb is írták, visszafelé is elsülhet a dolog,mert akkor meg azért lehet jobban eladni egy játékot esetleg mert nincs benn plusz fizetős rész

 6. szerintem meg ugyis bevezetik , ha akarjuk ha nem . egyszerüen megoldják a PS3 felhasználo felületén létrehoznak egy külön részt ahonnan majd befizetsz az online-ra azt akkor tolhatod ha nem fizetsz akkor meg egy játékkal sem fogsz játszani . Hát ennyi. Ez van Boxnál is és mégis menyien tolják a multit.

  • De azért a Playstation Plusz szolgáltatás csak az elöjáték ha elöfizetsz 3 honapra és abban benne foglaltatik egy teljes játék akkor azzal csak 3 honapig játhatsz mert ha letelik a 3 honap akkor átvált trial verzioba.Hajrá sony tuti buktafalva lessz mert akkor inkább sokak fogják választan a boxot.

 7. sztem jó 5let főleg hogy már nem is játszok konzolon multit a sok ratyi bug miatt 🙂

 8. Nagyon helyes! >)

 9. Hát a f@szom nem kéne?

 10. Egyéb pénzlehúzást nem tudnak még csinálni?Lassan már ott tartunk, hogy veszel egy játékot aztán majd fizessél utána minden hónapban.

 11. “Azért megnézném mi következne abból ha a CoD tényleg fizetős online résszel jelenne meg. Szerintem olyan szinten kergetné át a játékosok egy részét az EA új Medal of Honor játékához, mint a pinty. Az EA még VIP kódot se kérne rögtön a játékosoktól. :PHa megnézzük a két lehetőséget “”Fizetős online”” vs. “”VIP kód”” még mindig az EA verziója a jobb. Ha eredetit veszel minden ok, ha használtat akkor fizess. Az idő majd mindent eldönt.”

 12. Ha az alap játékot ingyen adják, mondjuk 30 nap triallal, és utána havonta fizetni kéne x eurót az nekem egy egész jó megoldás lenne (feltéve, hogy csak online lehet tolni a játékot) Egyébként meg, ha megveszem a játékot, akkor ne akarjanak velem többet kifizettetni (persze mindenki ezt akarja :D)

 13. olyan lesz mint a WOW. szvsz ha Kotick tehetné, még a töltények is pénzbe kerülnének. Az az ember totálisan megveszett.

 14. Szerintem amit itt leírtatok, mind le kellene fordítani, és kiküldeni Mr.Énmajdjólmegmondom mikellnektek úrnak. Mekkora buli lenne már? xD Amúgy tehet 1 szívességet… 😀

 15. Van olyan megoldás is, hogy nem az online-ra hegyezik ki a játékot s így nem lesz mivel játszani… Bár szerintem, aki naponta órakat multizik, nem igazán hiszem, hogy azon kívül érdeklik az új boma gamek. Tisztelet a kivételnek persze.

 16. Inkább nem játszok soha! Visszatérek PC-hez és kalózkodok…

 17. fizessen akinek 3 anyja van!!!

 18. “nos… szerintem baszottnagy bukta lesz, már csak azért is mert a gyengébb értsd szarabb fejlesztő csapat kalapálja az új cod-ot.eleve kérdéses volt megvegyem-e… de hogy egy kis mókázásért fizessek:- megveszem a gépet- megveszem a tv-t (HD, 3D, stb)- fizetem a villany számlát (mert ugye a ps is, és a tv is baszott éhes)- fizetem a széles sávú netet (mondjuk a 20/10 nállunk csak 2500huf)- megveszem a játékot- és fizessek egy olyan game-ért ami tuti szar, és a gyártó gyártja a a csíteket?????hŰŰŰŰjjjevagy?épp elég nézni “”ingyen”” a sok F@szrágó köcsögládát amint bemászkál a föld alá, és azt hiszi ott nem lövöm le!persze fizetős online… persze, a hülyék a másik oldalon laknak…B@zd+”

  • én nem tudom mi a baj ezzel a fejlesztő csaptal a cod5 is nagyon tetszik szerintem van olyan minőség mint a a cod4 meg a mw2 .

   • Háááááát. attól függ melyik részéről beszélsz. A multi része sztem is télleg eszméletlen jó, nekem jobban is tetszik mint a 4 vagy az mw2 multija, de azt is az IW hegesztette, a treyarch csak asszisztált. A sztori mód meg nevetséges. Egyrészt minden idők egyik legrövidebb kampányával rendelkezik, én kb 3 és fél óra alatt nyomtam végig, úgy, hogy közben kulázni is kimentem. Másrészt az AI 2 forintot nemért abban a szoftverben. Nem egyszer volt olyan, hogy a kamikaze harcos kiugrott a lyukból, aztán a script meghülyült, és megállt velem szemben a mob. Ott futkároztam körülötte, meg megálltam előtte, de semmi reakció. Személyes vélemény.

 19. Ha ez lesz akk semmi értelme nem lesz megvenni az MW3-at…Fizetni sokan nemfognak a multiért. akk lesz egy rövid , laza single kampány…Oo

 20. Hányszor fizessen az ember ugyanazért a szarért? (Köszi, de így már nem kell a online!) 😛

 21. Ez eléggé logikátlan gondolatmenet,és pont az ellenkezőjét érnék el vele.Mind1 ők tudják.

 22. Nem igazán izgat.Főleg, hogy az online játék miatt lassan 2 órás lesz egy FPS single része… 🙁

 23. Majd egy csomó zsetont kidobok hogy szarrá verjenek (verekedős game) , alázzanak (autós game) stb…. hah ha csak felmegyek akármilyen jétákkal online rögtön ők akarnak nyerni mikor én csak kipróbálnám milyen is valójában csapatban működni. Hát ezért én nem fogok fizetni.

 24. majd nagylelkűen felajálnlják, h fizetsz pluszba, vagy sasolhatod a reklámokat. modern warefare-nél nem lesz különesebb gond, coca-cola meg volt már a 40-es években is 🙂

 25. na ezt megnézem magamnak 😀

 26. legalabb visszaterelnek az offlinera ,mert magamtol nem mennekB terv: keresek mas szorakozast

 27. Már elnézést de én fizetek hogy multizhassak. Mikor megveszem a játékot!!!

 28. Király, Mr. Patcher fizesse helyettem is…Az isten pénze nem lenne ezeknek elég. Ne ők mondják már meg, hogy mikor vegyek játékot, meg mennyit multizzak egy adott cuccal, addig játszom vele, amíg jólesik!Ha legalább olyan színvonalúra sikerednének ezek az agyonhypolt cuccok, hogy megérné havonta/évente fizetni a multiért…

 29. meg a jó kur…… édes anyját sarcolja.

 30. Mondjuk van egy olyan érzésem hogy nem fog ez a dolog bekövetkezni mert akkor ez a new cod nagyot fog bukni a kaszáknál .

 31. Ha megtehetik, meg is teszik, és úgy kell annak, aki fizetni fog a CoD-ért, mert ök vannak többen, és ezért van rá lehetöség. Talán ha nem csak háborogna mindenki, hogy nem veszi meg/fizeti ki, hanem úgy is tenné, akkor TALÁN változtatnának ezen (pl. a dlc árakon). A kiadóknak a számok beszélnek, nem a fórumos höbörgések.

 32. De most komolyan megveszem Ps3-on a Psn+ szolgáltatást és hiába lesz meg ha akarok onlineban játszani akkor majd még azért is fizessek?!Vagy akinek boxa van fizessen eleve a Liveért meg külön még a játéklehetőségért is? Ezen felül ha meg valaki még arra vetemedik hogy second hand játékokat vesz még külön fizessen azért hogy egyáltalán lehetősége legyen az online játékra?AGYRÉM!!!!

  • A Square Enix is most rúgta össze a port a Microsoft-al, mert a Finfal Fantasy XIV MMO játékot azok nem engednék meg, csak a legnagyobb live előfizetőknek használni online…ami egy MMO-nál azért nem hátrány.PC-nél még érthető a dolog, mert a STEAM tényleg pofátlan árakon kínálja a játékokat, de azért egy 40-60 eurós premier konzol játék nehogy már ne foglalja magában az online játék lehetőségét addig, amíg a játékosnak jól esik!

 33. A Brütal legend online ingyenes (marad) 🙂

 34. gt5-re gondoltam

 35. a szájon baszott kurva anyjukat tejeltessék, mi ez? csináljanak olyan játékot amivel szeretnék játszani, versenyezzenek a játékosok kegyeiért. jól néznék már ki ha minden új játékot megvennék, akár mekkora nagy szar. és akit nem érdekel a sok gagyi játék? mindenkinek megvan a saját érdeklődési köre, és annak megfelelően választ játékokat. pl nagyon várom a gt4-et, de hogy fizessek az online versenyekért….. pfff. vagy az új cod részért? ááá. asszem ha fizetős lesz, én befejeztem a konzolozást.

 36. lolAmíg a Killzone és az MGS ingyenes neten addig nem érdekel.

 37. ha onlinért akarnék fizetni, biztos nem egy szaros cod-ért tenném. Akkor már inkább egy összetettebb, hangulatosabb játékért perkálok.

 38. Ezzel azt érik el, hogy még kevesebb játék kerül eladásra, tehát a havidíjjal beszedett bevétellel ugyanott lesznek mint korábban… vagy még rosszabbul állnak majd. :PDe a sok hülye ipari játékos mindig megcáfol. :PVesznek azok mindent, apu anyu kifizeti, csak a gyerek ne jöjjön ki a szobából.

 39. elég egyszer meg venni a drága játékot utána meg fizessek nekik lofas,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a szájukba 🙂

 40. Fizetős multi már csak azért sem kell , mert tele van (már így is) buznyák kemper/balek/hülye/stb. gyerekkel , akik tönkre teszik a játékélményt -és még ezért fizessek is ezért , meg a lag-ért , meg az egyre jobban szétpeccselt – persze általában rossz irányba- multiért . Sz@r ötlet .

 41. Hát nem Magyarországot nézik amikor ilyen dolgokról gondolkodnak. Szerintem ez a pachter manusz nem állított valótlant. Több mint valószínű, hogy záros határidőn belül plusz kell majd fizetni az online multiért, és pont az lesz mint korábban. Mindenki mondja, hogy nem veszi meg a játékot map pack-ot meg semmit, aztán mégis amint megjelenik bármi, az elsők között vásárolja meg a cuccot. És ez itthon is ugyanígy lesz. Én is azt mondtam, hogy nem fogom megvenni a 2. boxomat az mw2 miatt, és mégis megtettem 3 héttel később. Véleményem szerint most is ugyanez lesz, hogy mindenki panaszkodik – mellesleg teljesen jogosan – és fenyegőzik, hogy nem fog fizetni. Én erre csak annyit mondok, hogy dehogynem!!!! Sajnos ilyen a játékbiznisz. A fejesek tudják, hogy az igazi rajongók és függők fizetni fognak. Lehet elvesztenek pár ezer embert emiatt a húzás miatt de így is sokkal többet fog kaszálni az összes kiadó ezzel a dologgal.

 42. Fizetős multi nem kell.

 43. Kizart dolog,hogy fizessek erte…Oruljenek,hogy egyaltalan megveszem a jatekukat :p

 44. Egyszer találkoznák vele komolyan mondom megölném és ez nem vicc .

 45. A mostani reakciókat végignézve deja vu-m van…Volt tavaly egy hír, miszerint drágább lesz a MW2 (az Egyesült Királyságban, azt hiszem). A nagy játékos megmondóemberek (megmondógyerekek) persze rögtön kifakadtak, valamint azzal fenyegetőztek, hogy akkor nem veszik meg a játékot. Mi lett végül? A játékot baromi sokan vették meg, kasszasiker, mindenki lesz*rta, mennyibe kerül.A DLC-kkel ugyanez a helyzet. Pofátlan módon dupla-tripla árat kértek (a többi játékhoz viszonyítva) a nyomorult map pack-okért. A játékosok előzetesen azt mondták, ugyan nem fogják megvenni őket. Megjelentek a DLC-k, horribilis áron, természetesen vitték őket, mint a cukrot, az XBL és PSN listák élén voltak.Most pedig, bár még csak találgatás, fejtegetés, de arról van szó, hogy havidíjas lesz az online lövöldözés. A játékosok szokás szerint azt mondják, ugyan nem fognak fizetni ezért. Végül mi lesz? Naná, hogy perkálnak. Egy korábbi érvet kiforgatva: ha már tizensokezret kifizetett valaki a játékért, és online akar játszani, ki fogja fizetni a havi ezrest is emellé.

  • ha jól emlékszem nem került többe a játék, mint ahogy szó volt rólaitt meg aztán pláneszal nem véletlenül vették meg sokana drága dlc map drága igaz, de ott a lehetőség,hogy 4-5en összedobják rá a pénzt

   • Ja és akkor naponta meg kell beszélni, hogy ki használhatja, mivel egy ilyen húzással nem használhatja mindenki a dlc-t egyszerre, plusz ha észreveszik, akkor bannolják az acc-ot is. Úgyhogy ez nem igaz tudtommal, bár lehet tévedek. Viszont abban mondjuk igazad van, hogy mivel sok gáma ugyanúgy ingyenes marad, akkor inkább azt veszik majd az emberek. Ebbe először bele sem gondoltam hehe.

    • “xD “”naponta meg kell beszélni…”” mondat szerintem simán a hét mélypontja ezen az oldalon és mivel vasárnap van ,elhiheted elég súlyos…a másik, ha azt írod lövésed sincs hogy mennek dolgok akkor miért kell okoskodni ? nagyon fontos volt leírnod gondolom…”

     • Nem írtam, hogy lövésem sincs de semmi gond, hogy kiforgatod a szavaimat. Azért írtam amit írtam, mert több ismerősöm is így járt. De teljesen mindegy amúgy. Bocs hogy élek és merek írni egy fórumra, és kösz, hogy te meg ilyen kedves fikázós forma vagy. Minden elismerésem a tiéd.

     • dlc-t rendre megosztjáknagytöbbségben 1 dlc-t 5en használnak (volt már killzone2 és socom dlc-m is és egyszerre fenn voltunk)sőt a Battlefield43at is így vette le az emberek nagy részeAmiről te írsz azt én teljes verziós letöltős játékoknál szoktam tapasztalni, hallani. Például GT5P vagy a Socom. A battlefield43nál nem tudom miért nincs ilyen gond.De a lényeg akkor is az,hogy a DLC-k MEGOSZTVA MŰKÖDHETNEK 5 GÉPEN EGYSZERRE.

     • “Ja értelek. Ok köszi az infót, legalább ezzel is okosabb lettem. Te legalább normálisan tudsz írni nem úgy, mint az előtted szóló “”énmajdmegmondomazinternetenmertnagyonfaszagyerekvagyok”” gyerek.”

     • “ügye, hogy kár volt okoskodnod , amíg nem vágtad mi, hogy van …persze tudom az a megmondó ember aki felhívja agresszívan tálalt hülyeségedre a figyelmet : )””Ja és akkor naponta (!!! sic !) meg kell beszélni, hogy ki használhatja (!!! iksszdééé) , mivel egy ilyen húzással nem használhatja mindenki a dlc-t egyszerre ( !!!! sic!) , plusz ha észreveszik (!!!) , akkor bannolják az acc-ot is (!!!). Úgyhogy ez nem igaz tudtommal (most tudtoddal vagy nem igaz) , bár lehet tévedek (most tévedsz vagy nem ? ). Viszont abban mondjuk igazad van (most viszont mondjuk, vagy igazad van xD) , hogy mivel sok gáma ugyanúgy ingyenes marad, akkor inkább azt veszik majd az emberek. Ebbe először bele sem gondoltam hehe. ( bele sem merek gondolni mi lett volna ha belegondolsz xDDD)”” F E T R E E E E E N G”

     • LoL:))

     • Hogy te mekkora egy surmó vagy. Nem baj jó neked. Én befejeztem, mert barmokkal értelmetlen beszélni. Ha legalább ismernél és úgy emberkednél megérteném, de akkor meg nem lenne ekkora a szád, mert lehet megijednél. Te is ez a tipikus pc gizda vagy, de személyesen meg füled farkad behúznád. Na mindegy Sok sokert neked az élethez, bár ilyen természettel nem fogod sokra vinni.

     • hallod már nem rosszból annyi hülyeséget írsz össze , hogy nekem is a könnyen csorog 🙂 az csak idő kérdése volt mikor szólnak/röhögnek ki 🙂 talán nem kéne ennyi OKOSSÁgot írnod, pláne úgy hogy azt sem tudod miről van szó :)am elég erős dolog egy csajjal keménykedni : )

  • egyébként van benne rációakár olcsóbb játék + multi havidíj

 46. Az egy dolog hogy boxon fizetni kell a Live szolgáltatásért, de hogy még a multi játékért is. HAHAHAHa ez tényleg igaz lenne, akkor nem hogy nem több pénzt hozna egy multi cím, hanem a bevételek látványosan csökkennének…

 47. Pachter leszophat.

 48. Pachter egy idióta b@rom. Gyökér segg ha annyira sok pénze van akkor fizessen ő multis játékokért…

  • Sok jóslata bevált…. lehet halott valami pletykát és így tálalta…..

   • Valóban lehet,de ez nevetséges. Ha átállnak erre a stratégiára a kiadók akkor asszem kezdek gyűjteni egy pc-re,mert felesleges akkor konzol. Leginkább a multiplayer miatt vettem ps3-at.

 49. Kíváncsi vagyok mikor fog kipukkadni a lufi… Az Activison nagyra van a cod sorozatával, de ha fizetőssé tenné akkor kíváncsi vagyok mennyi hardcore 10 éves kis pöcs fizetne elő rá…..Ebben az esetben az ingyenes online gamekel tolná mindenki. Mert úgyis lesz olyan kiadó aki ezzel akarja magát belopni a gamerek szívébe….X-en meg népharag lenne. Bár jogos, hisz a gold előfizetésből semmit sem kapnak a cégek, márpedig egy pár gamer tuti ezért nem veszi meg a gamet ha 2 konzolja van…..

 50. “Rossz az első mondat megfogalmazása!Így pontosabb: “”Michael Pachter videojáték ipari bohóc, idióta és lepcses szájú plázacica imitátor…””Egyébként meg nekem mind1. Nem multizok heti 1 órát se, nem, hogy átlagban 10-et, de ha bevezeti az Activision, akkor végképp ők lesznek az iparág legmocskosabb bandája szinte az összes médium és persze a játékosok szemében. Az kell nekik!”

 51. Kezdem rühelni a multis játékokat. Mért nem lehet normális kampányt csinálni az ilyen játékoknak. A multi az legyen mellékes egy játéknál. Összeugrunk a haverokkal egy kis meccsre oszt annyi. Ne a multi legyen a játék fő mérvadója. Nemsok játékot ismerek aminek király a multija, de a single is odabasz

 52. Ez egy kérdés akart lenni 😛

 53. Vesében lehet fizetni, mert aki ezt pénzelné, az aggyal már nem tudna :/

 54. Hogy kapnák be a rohadt meleggel együtt , Kotick-ot meg valaki már jól pofán verhetné, akár össze is dobjuk a lóvét

 55. “Ha fizetős lesz, akkor ott ér véget az online “”karrierem””:D Játékra alig van pénzem, nem hogy a netes multit is fizessem…Az Activision fejese meg már gondolkodik ezen egy ideje…:S”

 56. Lexarom, egyáltalán nem érdekel az MW, de más játékokkal is csak ritkán játszom online. Megmaradtam elsősorban single játékosnak és a komoly történettel rendelkező elsősorban egyjátékos élményt nyújtó játékokat kedvelem.

 57. Ha már a bevétel miatt sírnak, akkor szüntessék be a warezt xbox-on (tisztelet a kivételnek)vagy ott a Battlefield Bad Company 2 példája, ami a használt játék eladásból származó bevétel kiesést hivatott pótolni. Ha újonnan veszed, mindenhez hozzáférhetsz, de ha használtan, akkor kell venned VIP kódot. És ez szerintem rendben is van így.

 58. Patcher úr nagyon ráér…

 59. Muhaha! Majd jól nem vesszük meg oszt csókolom! 😀

 60. Szerintem be fog következni, de nem idén. A Black ops még ingyenes lesz, de az utàna jövö CoD màr nem.Egyébként megértem, hogy egy cégnek a minnêl nagyobb profit a cél, de én ezt a fajta havidijas rendszert nem fogom tàmogatni egy arénaharcos önmagàt ismêtlö jàtêknàl. Màs a helyzet, egy történetvezetêsü mmo-nàl FF XIV, de azt is kêtszer meggondolom.Külföldön màs a helyzet, ott gond nélkül kicsengetik az àràt, és mivel nem mi vagyunk a mérvadòk, igy müködni fog a dolog.

 61. Be ne vegyétek már, pont a szenzáció hajhász Patcher-től.

 62. Felőlem aztán lehetne akár így is. A megvásárolt játék mellé járna mondjuk egy hét vagy egy hónap trial (mint az mmorpg-knél), utána meg aki komolyabban akarja tolni, fizessen. Akármennyire is sír az emberek szája, fizetni fognak. De ha a 12 millió játékosnak csak a fele hajlandó fizetni az online játékért, akkor is hihetetlen jól jár a kiadó. Ügyesek.

 63. Nem lepne meg, nemrég Kotick is erről beszélt:/

 64. Azon kéne elgondolkozni, hogy nem hulladék harmadrangú játékokat kéne piacra dobni 10ezerért, hanem tényleg minőségi PS3 szintnek megfelelő játékokat, akkor talán több is fogyna belőlük…

 65. Baró,h megveszi az ember a játékot 12e-ért, aztán vesz hozzá ilyen meg olyan DLCket, 2e-ért, amelyek konkrétan simán ráférnének a lemezre(tudom, nem kötelező, én személy szerint sosem veszek,csak éppen azok a pluszok néha jól jönnének, ha már egyszer megvettem a játékot), de aztán még,h játszhass a haverjaiddal, ezért is fizetsz még pár ezer Ft ot 😀

  • Nem is az, hogy ráférnének, hanem konkrétan rajta is vannak a lemezen, és úgy kell unlock-olni jópénzért. Megint érdekes a hozzáállás, csak azért mert valami új, még nem jelenti azt is, hogy jobb. Addig fogok a régi jobb játékkal játszani, amíg ki nem jön egy annál is jobb. Most így akarják a szar játékokat lenyomni a torkunkon? Ha valaminek nem jó a multija, akkor ha lejárt az ingyenes idő, akkor fix, hogy nem költök rá többet. Nem sarcolni kell, hanem jobb játékot csinálni. Amúgy meg az apja f@xát sarcolja meg, de napi szinten.

 66. Még azt megértem,hogy ps3 esetében kérnek pénzt mert az online ingyenes,X360-nál nem értem mert ott fizetni kell ,hogy játszhass.

 67. na neeee!!!most váltottam x360-ról kb 1hónapja mert itt nem kell fizessek a multiért!:(

 68. Szerintem Michael Pachter nem tudodt meg venni egy kocsit és kell a pénz….

 69. Ezt érdemes volt kitalálni… Én momentán semmi pluszt nem szoktam venni csak ha nagyon tetszik és azt is nagyon száj húzva de most még azért is fizetni hogy online játszak…

 70. Nem keresnek eleget ezek a szarrágók!!!

 71. van egy olyan érzésem hogy ezt már nem fogják lenyelni az emberek.ps-en ingyenes volt a multi eddig is, de live eleve fizetős, magyarán 2x kopasztják meg az embert?barmok ezek e?

 72. és Pachterből és a jóslataibol meg már elegem van….

 73. Michael Pachter les*ophat,persze nem ingyé xDDD

 74. persze és akiknek Xboxuk van meg fizessenek kétszeresen a multiért?

 75. Ha ez bekövetkezik, akkor biztosan jelentősen meg fog csappanni az online multizók száma.Én legalábbis tuti nem fogok havi díjat fizetni egy fps-ért. Főleg nem egy heckes glitches lagos cod-ért.

  • Tudod mi a baj ? Az Activisionből még ki is nézem hogy megcsinálják…

  • pff egyel kevesebb játékos : )11.999.999 xD

   • Hát igen. Tudom nem oszt nem szoroz, hogy esetlegesen nélkülem eggyel kevesebb eladott példányuk lesz. De számomra elég volt már az mw2 dlc árait kinyögni, nekem egy havi díjas megoldás mondjuk a black ops-nál már nem venné be a gyomrom bármennyire is szeretek játszani a cod-al.

   • Én se fizetnék, és szerintem még nagyon sokan nem, inkább nem játszanék. Nem azért, mert nem lenne rá pénzem, nyilván nem egy olyan nagy összeget kérnének el, de már csak elvből sem. Kifizettem a játék árát, nehogy már még azért is fizessek, hogy játszhassak is. Dugják fel maguknak.. úgy sem lesz minden kiadó ilyen gerinctelen, de az Activision valószínű az elsők közt lesz.

 76. k*pják be

 77. Fizessek azért hogy a camper ,szarrágó hulladékok sniperel a bokorból szájba lőjenek?! Ráadásul Így is megy a lehúzás a DLC-kel..Kösz de kösz nem.

  • yeah. szép volt!! de jó, hogy pampog az aktivizsön…szerencsére egyetlen egy darab játékuk sincs meg nekem. XDannyira minőségi cuccokat termelnek…..

   • “Mit pampogott az Activision? A hírt figyelmesebben kéne olvasni. “”Michael Pachter videojáték ipari helyzetelemző szerint itt”””

 78. Oké. Az nem fordult meg a fejükben, hogy azért játszanak az emberek sokat multis címekkel, mert nincs pénzük, mindig megvenni amit szeretnének és addig azzal kötik le magukat?