Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Outlast 2 – Ausztráliában nem kapott besorolást

Az [b]Outlast 2[/b] nem kap besorolást az ausztráloktól, ugyanis „sejtetett szexuális erőszakot tartalmaz”. A részletekbe nem mennék bele, ugyanis egyértelmű [b]SPOILER[/i]t jelentenek a hamarosan megjelenő horror folytatásról, azonban akit érdekel, [a https://www.kotaku.com.au/2017/03/heres-why-outlast-2-was-refused-classification-in-australia/]ITT[/a] nyugodtan elolvashatja az indoklást. Arra ugyan nem tértek ki, hogy még mi más gátolja a besorolást, megerősítették, hogy az említett jelenet nélkül R18+ kategóriás lehetne.Az ottani kiadó, a 18point2, valamint a fejlesztő Red Barrels nem nyilatkozott arról, hogy kivágja-e a jeleneteket. Ha pedig nem kap besorolást, akkor bizony nem is kerül forgalmazásra Ausztráliában. Akit esetleg érdekel, hogy mi mást tiltottak be, az [a https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_banned_video_games_in_Australia]ITT[/a] böngészhet és elmélkedhet.Nálunk április 25-én érkezik PlayStation 4-re az [i]Outlast 2[/i].

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. csak jönne már!!!!

 2. Volt idő amikor Magyarországon a Red Bull volt betiltva pfff….

 3. Annyira durva, hogy van benne egy fél másodperces jelenet, ami arra se elég, hogy megbillenjen az ember f*sza. Uhhh uhhh annyira durviii jujjj jájjjj.

 4. a cenzúra meg sok esetben jó reklám a játéknak lásd dead or alive xtreme 3 szinte folyamatosan jöttek a hírek minden magyar oldalra meg a fél internet mindenféle pl szingapuri angol psn regisztráció segédlettel lett tele

 5. Ugyan, a szexi ázsiai játékok 80%a nyugat szerte cenzúrázott főként a fiatalosabb lányok (igaz, ausztrálián és németországon kívül nem a törvény miatt hanem kiadói döntés üdítő kivétel a marvelous aql, és az xseed games) és az erőszakos nyugati játékok nagyrésze kelet-ázsia szerte cenzúrázott (szintén)https://www.youtube.com/channel/UCFItIX8SIs4zqhJCHpbeV1Atöbb mint 1000 játékot tiltottak be ausztráliában két év alatt: https://www.youtube.com/watch?v=PW0KIfS3gLkmondjuk ausztrália azért gázabb, mert ott az importot is cenzúrázzák, szóval ha valaki rendel és lebukik komoly büntetésre számíthat néhány játék esetében -pl egy senran kagurát vagy moe chroniclest amivel vígan játszunk magyarországon elég merész vállalkozás ausztráliába importálni.mondjuk szerencsére attól talán nem kell tartani hogy miattuk a fejlesztők öncenzurázzák magukat (mint ahogy a star ocean 5nél történt) mivel nagy terület ide vagy oda, egy 23 milliós kis országról van csak szó.

  • Na a japán játékok egy külön dimenzió 😀 De a PQube és számos egyéb kiadó küzd azért, hogy a lokalizáció és a cenzúra ne kéz a kézben járjon.

 6. Németországban hosszú évek óta tilva van a horogkereszt (az önkényuralmi jelképek közül csak ez, a vörös csillag már okés) a játékokban, sőt sok véres jelenetet is kivágnak a német verziókból. Tehát a német kormány nem teszi ezt jól? A horogkereszt és a túl sok vér kivágása nem szolgálja a német állampolgárok szellemi épségét és csak teljesen fölösleges tiltakozás? Mert úgyis eljut hozzájuk ez erőszak meg Adolf… Költői kérdés mindenkinek, aki szerint elítélendő az asutrálok mostani lépése. Mert nem emlékszem arra, hogy például a Wolfenstein The New Order esetében felháborodtak volna, hogy cenzúrázzák a német verziót. Ez is dettó ugyanolyan cenzúra, ha nem vágták volna ki akkor nem adhatnák ki németországban.

 7. Mondjuk ez a betiltás dolog is inkább jelzés értékű aki nagyon akarja úgy is megszerzi és játsza (mondjuk PC-n).

 8. Nevetséges ez az ausztrál kormány!

 9. Internet szerte kapja az ívet az ausztrál kormány a betiltás miatt, de biztosan bennük van a hiba?

  • Ez relatív. De egy besorolást követően a célközönség – felnőtt játékosok – el tudja dönteni, hogy szeretne-e játsszani ezzel a játékkal, vagy sem.

   • Egyrészt te is tudod nagyon jól, hogy az Outlast 2-vel bőven fognak 18 év alattiak is játszani, mivel amikor játékot vásárolsz senki sem kér tőled személyit (mint például a dohány vagy alkohol termékeknél) másrészt filmeket is tiltottak már be az erőszak és a pronográfia teljesen fölösleges egyvelege miatt, em csak csak gyerekeknek, hanem mindenkinek. Az oké, de a játékoknál már nem? Ugyanúgy látod, mondhatni átéled az eseményeket, mi több jóval közvetlenebb formában hiszen te irányítod a játékot, nem csak nézed. VR-ban meg főleg.Nekem az a véleményem, hogy legyen egy határ a játékoknál is és az a nevetséges, hogy sokan azt gondolják, hogy a játékokra semmilyen szabály ne vonatkozzon.

    • Kérnek személyit, pont ez a lényeg. És így kellene lennie. Ezekről beszélgetni kell, vitatni és megoldást keresni, nem betiltani. A tiltás pontosan tudjuk, hogy mihez vezet.A játékokra miért ne vonatkoznának szabályok? Ez honnan jött?

     • Hol kérnek személyit játék vásárlásnál? Pláne ha digitális. Vitatkozni meg párbeszédet kezdeményezni persze lehet meg kell is, de attól a játék tartalma nem fog megváltozni premierre.

     • Japán store például ilyen szempontból sokkal szigorúbb, ott nem feltöltő-kártyázhatod le a korhatáros játékot.

     • “Digitálisra is megvannak a megfelelő korlátozási lehetőségek. Lehet jönni azzal a kifogással, hogy “”úgyis megveszi a gyerek””, persze, de itt nem ez a lényeg.Ugyanúgy – szerintem – nem OK, hogy Oroszország betitlja a Szépség és a Szörnyeteget.Inkább fejtsd ki nekem: mi célt szolgál egy tiltás? Gazdasági, morális, etikai, stb. szempontból vizsgálva mit nyer ebből a kormány, és ami fontosabb, mint nyer a társadalom, amelyet képvisel?”

     • Szerintem az lehet hogy ők úgy látják (érzik) hogy a nemi erőszak az az erőszak egy jóval közvetlenebb és sokkolóbb fajtája.

     • Szerintem az az ausztrál politikusok célja, hogy megkíméljék az állampoláraikat a fölösleges erőszaktól. Ennyi. Az meg már egyéni mérlegelés kérdése, hogy erre joguk van-e. Szerintem igen.Mert én is kérdezhetném, hogy a betiltott erőszakos filmek (sőt zenék is) betiltásával mi a céljuk a kormányoknak. Csak azért hozom fel a filmeket sokadjára, mert azon érdekes módon senki sincs kiakadva ilyen mértékben, számomra ez fura.

     • Én egy szóval se mondtam, hogy a filmeket nyugodtan tiltsák be, de a játékokat ne. Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez nem fogja csökkenteni az erőszakot, a problémát, stb. Bármilyen médiumról is beszélünk.Szerinted akkor Kína csinálja a legjobban?

     • “Komoly morális kérdések ezek, és nem merem azt válaszolni csípőből, hogy “”de, ez csökkenti az erőszakot”” mert ez így nem lenne igaz, viszont abban sem feltétlenül hiszek, hogy korlátozás nélkül mindent rá kell zúdítani a népre.Kína nem csinálja jól mert ők nem csak a horror hanem a többi játékot is korálozzák, mi több ugye meg sem engedik jelentetni náluk. Ennek nem morális vagy erkölcsi okai vannak hanem politikai, tudod a “”nyugati szennyet”” nem szabad beengedni, náluk is ez volt 40 évig. Ennyi erővel Észak-Kóreát is hozhatnánk példának.”

     • “Hát a “”nyugat szennye”” náluk morális és erkölcsi kérdés is, nem csak politikai.Ráadásul az Outlast horror, de a Witcher nem az: ott is a szexualitással volt a baj.”

     • De a betiltásnak nem lesz semmiféle pozitív foganatja, sőt, pont ellenkezőleg, ennek hallatára még többen repülnek rá, még többen befogják szerezni, és ezáltal még nagyobb füstje lesz annak a dolognak, ami egyébként lehet, hogy annyira nem is számottevő, csak a cenzúra tényének hatására feleslegesen nagy feneket kerítenek neki.

     • Ausztráliában meg szinte betiltanak mindent, ami kicsit is erőszakos. Ők kifejezetten érzékenyek az ilyesmire. Pl. a GTA Vice City is be volt anno tiltva, és a Manhunt is.

     • Pedig pl a Resi 7-hez képest a GTA Vice City ma már csak lepkefing..

     • Igen ez igaz.

     • Személyit hiába kérnek, megkéri egy idősebb ismerősét hogy vegye meg és már a kezében is. Itt aki közbeszólhat az szülő akine minden leterheltség ellenére oda kell figyelnie hogy mivel játszik a gyerek.

    • Kérnek személyit, csak nálunk ilyen nagy divat, hogy a konzolboltok szarnak rá, hogy ki mivel játszik.

     • Sajnos ez igaz, de mi van a digitális vásárlással? Ami ugye egyre nagyobb teret hódít, PC-n szinte már kizárólagosan. Ki ellenőrzi, hogy az acc kreálásnál megadott születési dátum (ha egyáltalán kötelező megadni, ebben se vagyok biztos de tételezzük fel, hogy igen) megfelel-e a valóságnak?Iszonyat sok kiskapu van, ezzel mindenki tisztában van, feltételezem az a bizottság is aki a tiltást elrendelte.

     • Na ez meg a másik fele, ki fogja az összes acc-ot ellenőrizni hogy valósak e az adatok ?! Senki….

    • De egy nemi erőszak mitől komolyabb mintha pl valakit elrabolnak meggyilkolnak és feldarabolnak mondjuk egy videojátékban ?!

     • Ugyanolyan undorírtó dolog. Valamikor tavaly néztem meg a Headless című film virágbolti verzióját (pontosabban kb fél órát, tovább nem bírtam) amiben a főhős nőket rabol el, kegyetlen módon megcsonkít és megöl majd a levágott fejükkkel közösül. USA-ban meg EU-ban teljesen be van tiltva a nyilvános vetítése, teljesen jogosan. Nem csak 18 év alatt, hanem mindenkinek értelem szerűen! De ha ugyanez játékban lenne akkor az már elfogadható és szabadon terjeszthető? Mert tökéletesen biztos vagyok benne, hogy ha csinálnának egy ilyen játékot és betiltanák, akkor ugyanúgy fel lennénk háborodva, hogy ez mégis hogy képzelik stb stb. Elszaladt egy kicsit a ló a Red Barrels-nél, és ezt nem mindenki nézi el, ez van.

     • De amit elmondtál, az egy nagyon szélsőséges példa. Lépjünk túl az Outlast 2-n. A Witcher 2 vagy a Bug Butcher (nemrég volt róla itt teszt) kétlem, hogy nekrofil/pedofil/stb. jeleneteket tartalmazna.Az undorító mire vonatkozott?A fesztiváloztatás nyilvánosnak minősül? Mert ha jól tudom, a Headlesst körbevitték.

     • Az számomra is érdekes, hogy miért pont most és miért pont ezt a játékot szemelték ki, mert annyi meg annyi horror játék jelenik meg amikben sok a kifogásolható jelenet, mindjárt itt a Resi 7. Az, hogy most az Outlast 2-nél meglépték ezt én nem ítélem el, de hogy korábban a többi hasonlóan breutális játéknál miért nem csináltak semmit azt nem tudom, ne tőlem kérdezd.

     • Teljesen megértem hogy ezeket betiltják, csak sajnos ez plusz reklám a filmnek vagy játéknak.

  • Biztos!