Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Outland – próbáltad már ezt a kis ékszert?

[31500] Vannak, akik még mindig abban a tévhitben élnek, hogy az igazi jó játékok kizárólag Blu-ray lemezen jelenhetnek meg. Böszmeség – mondaná ex-miniszterelnökünk. A PlayStation Network rendszeréből digitális letöltéssel megvásárolható címek között igazi kis csodák vannak, melyek csillogása sajnos eltörpül az agyonreklámozott AAA-kategóriás cuccok ragyogásában.A PSN-re nemrégiben Trial & Unlock (“próbáld ki és vedd meg”) rendszerben felkerült [B]Outland[/B] a Ubisoft / Housemarque (Super Stardust HD / Dead Nation) duó játéka. A game tökéletes bizonyítéka annak az aranyigazságnak, amire száz más példát is lehetne mondani: egy kiváló játék elkészültének legfontosabb eszköze az emberi kreativitás, nem pedig a hardvererő vagy a hollywoodi költségvetés.Az Outland olyan, mintha a már őskori leletnek számító, többek között Commodore 64-en hódító Lode Runnert összekevernéd az Impossible Missionnel, majd hozzáadnál még egy adagot a legelvetemültebb japán bullet-hell shooterekből, végül az egészet megszórnád pár frankó modern ötlettel. (Shadow of the Colossus, valaki?)[GT]705471[/GT]Az Outland főhőse egy átlagemberből lépésről-lépésre kikerekedő földöntúli harcos. A stílus mint mondottam ügyességi platformer, azaz ugrabugra-mászka kis gondolkodással, némi kardvívós harccal, pár speciális trükkel és sok gyűjtögetéssel megfejelve. A dimenziók száma szigorúan 2, ám a játékmenet és a kezelés annyira tökéletes, hogy eszedbe sem fog jutni a harmadik térsík.A game nagy ötlete az univerzumot alkotó két fő elem, a fény (kék) és a sötétség (piros) szerepeltetése. E színek a player ellenségei. A hős mindkettőt magáévá teheti, így a megfelelő színű támadásokkal szemben védetté válhat. A két állapot egy pillanat alatt váltható.Az Outland nem csak eszméletlenül hangulatos, de gyönyörű játék is, mind egyedi képi világát, mind audio részét tekintve. Meg merem kockáztatni, hogy aki csak egy kicsit is vonzódik a művészi módon megvalósított videojátékokért, az gyönyörmámorban úszik majd az erősen misztikus miliő hatására. Ez a cucc iskolapéldája annak, mi is az a valódi “videojáték”.Az Outland ára az EU PSN-en £7.99/€9.99. Ha valami, ez szerintem megéri![31499]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Sziasztok ! Valaki tudja használni a co-op-ot? Nekem nem töltödik be!Előre is köszönöm a választ!

 2. Mint már korábban mondottam, hatalmas a szoftver!És nem csak co-op!

 3. Housemarque a kedvenc fejlesztőcsapatom. A srácok bármibe is nyúlnak arany lesz belőle. A Stardust miatt cseréltem le az addig használt amriki (lv11) profilom magyarra, a DN-t január 3.-a óta nem bírom abbahagyni (réges-rég plat), Ezt a demót meg kipróbáltam, és sokkot kaptam!

 4. Előbb szedtem le a szakadozó store-ról mint az ingyen játékokat. Kellenek még ilyen játékok. Itt nem egy fél órás videó a jutalom a fél órás szenvedésért. Maga a játék az. Az első perctől a végéig.

 5. Nem igaz hogy mennyire tetszik!

 6. “Az utóbbi idők legjobb játéka. Egyszerre szereztem be a Hunted-al a co-op móka reményében, ez utóbbit jobban vártam, aztán szépen pofára estem. Az Outland mérföldeket ver rá (multi élményben, mielőtt valaki belekezd a “”nem lehet összehasonlítgatni”” dumába).”

 7. Majd teszek vele egy próbát.

 8. Én már próbáltam, de csak a Trialt. Nagyon megtetszett, de a feltöltőkártya keretébe nem fért bele a már rég eltervezett cuccok mellett. Ha legközelebb veszek PSN kártyát, megveszem ezt is.

 9. Nem találom,melyiken van? Kipróbálnám ha rálelnék:)

 10. Már a videók meggyőztek, hogy ezt meg kell szerezni. A demó csak megerősített. Jövő hónapban meglesz.

 11. gyönyörű játék.az utóbbi idők legszebb meglepetése számomra

 12. ez tényleg freneikus. ki is próbálom. jól jön egy is nosztalgia…

 13. pár napja vettem meg nagyon átjött ^^

 14. Nem rossz. Lehet megéri a vételt. 🙂 Még gondolkodom rajta.

 15. Különleges a demo alapján.

 16. Online Co-op-ban hihetetlenül jó kaland! :)Át lehet élni. 🙂

 17. Engem már a dizájnjával megvett kilóra. Ha sikerül stabilizálnom a netelérést tuti lerántom.

 18. Na örülök, hogy többeknek tetszik.

 19. Az a gond ezekkel a remekművekkel, hogy nem kapnak elég reflektorfényt, sajtóvisszhangot, vagy mittudomén… Majd én is kipróbálom.

 20. A trial verzió végigjátszása után gyakorlatilag habozás nélkül vásároltam meg. Ez valóban egy igazi gyöngyszem. A vége felé elég szemét már a játék. Utolsó előtti bosst pl. vagy jó 2 óráig tartott mire levertem.Igaz még nem vittem végig (Eternityben vagyok), de biztosan állítom, hogy ha valami, ez játék megérte az árát.Ja, és SotC hangulat megvan. 🙂

 21. A DEMO már rég fent van a gépen , de még nem próbáltam ki . Hiba volt . :]

 22. Tényleg kis ékszer, köszi martin, jó, hogy te legalább tudod dijazni és ezáltal népszerüsíteni az ilyen elvont de zseniális játékokat.

 23. Tűkön ülve vártam a megjelenését már vagy ősz óta és a PSN feléledésének örömére tegnap a Welcome Back játékokat (Infamous, LBP) megfejelve megvettem ezt a csodát is! Mindenkinek illik ezzel tennie egy próbát, demo ingyen van és aki kipróbálta, azt szerintem tuti elvarázsolja az anyag.Martin, az eddig tudatlan, ám a hír olvasására megvilágosult játékosok, valamint a készítők nevében is köszönöm, hogy kitetted hírbe ezt a kedvcsinálót! 🙂

 24. Nekem az ilyen játékokhoz nincs érzékem nem tudom miért 🙁

 25. Kinek a pap,kinek a papné.

 26. “Demó alapján nagyon bejött, biztos meglesz, csak végzek előbb pár jelenlegi “”projekttel”” :)”

 27. Rànèzünk.

 28. Vétel lesz nálam.

 29. Nekem nem jött be…

  • de te senkit nem érdekelsz. én coopban végig vittem és nagyon hangulatos kis játék de a vége fele voltak benne nagyon nehéz részek amik 10szeri nekifutásra lehetett átvinni és az irányítás se a legjobb de főellenfelek elleni harcok nagyon jók és változatosak

   • Nagyon jó volt co-opban végigjátszani, és én másodszor is végigjátszom. Ilyen kicsiben ilyen hatalmas játékot még nem láttam. Sajnálom azokat akiket ez a játék nem érdekel mert azok bizony kiégtek, vagy csak a cod azisten.?!

    • Nem kizárólag Kratos az egy igaz isten.Nem próbáltam, mert mással gémele aztán megint elő veszem az istenem, szal talán, de csak talán utána.Amugy a cod meg a hasonszőrű gammá ratyik énnekem.Kinek a pap kinek meg …. őhm ….. nem 🙂

     • Ajh bocsánat természetesen Kratos nagy Istenurat nem akartam megsérteni. 🙂

     • Szerintem nem haragszik rád. Majd este egy bocsána kérő imát elmormolok, a számára felállított szentélyemben. :)Am ez az Outland csak párban jó? Szal ha egyedül akarnék neki vágni, akkor felejtős? Vagy mi a szösz. Mert én biza olyan vagyok mint az egy igaz Istennagyúr magányos farkas. Csak azért kérdem, mert a kommenteket nézve Te odákat zengel erről a gammáról, szal ha tudok egymagamban is gémelni, akkor lehet, hogy megveszem most.Előre is kössz az infot.

     • Tudod egymagad is játszani, de ha van lehetőséged rá akkor valakivel együtt játszd mert akkor adja igazán meg a játék a hangulatát, egymást kisegítve a bajban.

     • Hmm…….. értem.Nem vagyok csapat játékos …. egyáltalán nem.Nos akkor le is töltöm, me aszongyák jó ez a gamma (száreklám 😀 )Kössz az infot koma. Lehet, hogy most jól is fog könni egy kis nosztalgia mert rendesen borzolja az idegeim ez az inFamous.

   • Nekem nagyon unalmas volt! Levertem az 1. boss-t, vittém még egy darabig azt csá… delete.

    • ezért kellett volna coopba játszanod

     • úgy is szr lett volna, ahogy néztem nem is coop-ra épült…

     • Látod úgy mondtál véleményt róla, hogy nem is ismered. Ez bizony ízig vérig co-opra épülő hardcore anyag. Akik ezt nem bírják azok hamar azt mondják, hogy unalmas.

     • Elárulod, h melyik a co-op rész benne? Van pár co-op challenge v mi és annyi. A többi mind egyedül is megoldható. Másfél órát toltam és egyetlen részt se láttam amire azt mondtam volna, h na ez co-op rész.

     • Az első főellenfélnél te még semmit sem láttál ,majd ha végigjátszottad akkor mondd ugyan ezt. Amúgy én semmiről sem akarlak téged meggyőzni, csak mostanában neked semmi sem tetszik. És ha ez a játék sem tetszik akkor meg kéne kérdezned magadtól, hogy nem e égtél ki a játékvilágból?

     • Ez nem feltétlenül igaz, h semmi sem tetszik. Pl. a Bayonetta, meg a NDS2. tetszett amit adtál. (utóbbiról a végén kiderült, h tényleg véletlen easy-re tettem :D) Most a Silent Hill Homecoming-ot tolom és az is bejön. Ez nem tetszett, mert untam de nagyon. Lehet co.op-ba jó, de ha éppen nem tom kivel tolni, akkor egyedül küzdök. S ha egymagamba nem köt le, akkor már felejtós a cucc. Vannak co-op játékok amik egyedül is jók pl. Resi 5. Ez nem az…

     • “Ok igazad van kicsit eltúloztam a “”semmi sem tetszik”” dolgot. Azért nekem a Resi5 is co-opban tetszett igazán. Már csak a BG&E ben bízok, hogy az tetszeni fog. Ha nem eret vágok.:)”

     • hát a hardcore-tól messze van azért…

     • totál co-op ra épül 🙂 összedolgozás,co-op feladványokpersze lehet egyedül is de…

     • összedolgozás a co-op feladványos challenge részeket leszámítva hol kell? mert én úgy vettem észre, h egy 2. játékos még hátráltatott volna is pl. mikor a szineket váltva kellett ugrálnom a platformokon, na ha ott a másik lepottyan az nem vmi jó dolog sztem…

 30. A Stardust és a Dead Nation is nagyon jó játékok, jó kis csapat ez.

 31. Valóban gyönyörű a játék!

 32. Tuti be fogom szerezni, de még várok, hátha a PS+ szal olcsóbb lesz.

 33. Én vagy tìz percig nem is nyomtam startot, csak néztem a színeket és hallgattam a melódiát.

 34. A megjelenés napján megvettem, zseniális játék, egy bajom van vele, hogy sokszor nagyon nehéz, a 3. világban (City) van egy iszonyú nehéz rész, amin még nem sikerült átjutnom.