Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Ősszel érkezik az új PS3-as kontroller

A Sony friss közleménye értelmében mégsem idén tavasszal, hanem az őszi szezonban kerül a boltokba a legutóbbi E3-on bejelentett új Playstation 3-as mozgásérzékelős kontroller, a “varázsbot”. Bár két napja még arról híreztek források, hogy végre megvan a kiegészítő végleges fantázianeve – “Arc” (ív, körív?) -, a név végül nem került hivatalosan bejelentésre. Helyette jött Kaz Hirai főguru sajtóközleménye.Hirai a csúszás okának azt nevezte meg, hogy a Sony még több, a kütyü iránt erősen érdeklődő külsős fejlesztővel szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Ezáltal a szeptemberi(?) debütre egy igazán gazdag játékválasztékkal tudnák a kontrollert a vásárlóknak kínálni. Ez az indoklás tulajdonképpen elég szimpatikusan hangzik, szemben a konkurencia meglehetősen fellengzős kijelentéseivel, melyek arról szólnak, hogy az ő mozgásérzékelésük “alapjaiban fogja megreformálni a teljes videojáték ipart”, valamint “ahogy megjelenik, minden gémer ilyet akar majd vásárolni”. Az ilyen szövegek még akkor is erősnek tűnnek így elöljáróban, ha történetesen a Natal tényleg masszív és hangos üzleti sikerként vonul majd be a köztudatba. Az eddig megszólaló fejlesztők többnyire a Sony kontrollerét favorizálták (erre jobb játékötleteik vannak), de az is igaz, hogy a nagyobb kiadók mindegyike készít valamit mind a két új mozgásérzékelős eszközre.Az őszi premierre időzített, sokféle választható szoftveres elképzeléssel mindössze egy probléma lehet: a Microsoft is akkorra tervezi a Natal debütálását, így ha nem csúsztatják el, elemzők szerint a szimultán boltokba kerülés mindkét piaci szereplőnek fejfájást okozhat majd.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Wii szaga van.

 2. Meglátjuk, még akár érdekelhet is…

 3. az, hogy melyik mekkora szeletet hasít ki magának a piacból inkább azon múlik majd, hogy a HD konzol tulajdonosok hány százalékát érdekli a mozgásérzékelős játékmenet. onnantól egyszerű, mert akinek boxa van natalt vesz a Sonysok meg arcot. bár kiváncsi vagyok mekkora az a tábor akinek mindkettő van. amúgy a natal nekem orbitális nagy baromságnak tűnik, de a másik sem érdekel

 4. Én mindenképp tervezek egyet megvételre… remek és új szórakozás lesz sztem:P

 5. “Hogy kell majd irányítani ezt az “”izét””?Mennyibe fog majd kerülni?”

 6. Én szinte biztos, hogy maradok a SIXAXISnál, nagyon jó játékoknak kell csak ilyen kontrollerhez kijönniük, hogy vegyek ilyet is.

 7. most nem azért de elég érdekes a formája.ha rezegni is fog, akkor több mindenre lehet majd használni. 😀

 8. Úgy néz ki mintha egy világító zseblámpára raktak volna egy felfújt rágógumit. XD

  • Nekem teljesen más jutott róla eszembe. Az a rózsaszín izé a tetején forog is? Barátnőknek lehet ideális karácsonyi ajándék. XDAszittem a boxos análnál nagyobb ökörséget nem fogok látni. Tévedtem.

 9. jajaja XDXDXD

 10. A gömb a tetején miért világít vajon más színben a különféle fotókon, mi funkciója lehet?

 11. háát… nem t’om ti hogy vagytok vele, de én egy kicsit féélek ettől az…izéétőől.Főleg, h a Natal-lal egy időben jönne ki… Na viszont a játéktámogatásra kíváncsi leszek én is! 😀

 12. kíváncsi vagyok !!

 13. Nagyon kíváncsi vagyok milyen játéktámogatásokkal rukkolnak elő.Ilyen nevetséges Wii sport vackokra valahogy nem vagyok vevő.Biztos lesz ilyen is a Wii népszerűségéből csippentenek egy kicsit, de aki PS3at vett szerintem komolyabb támogatást igényel.Szóval kíváncsian várom ki milyen fantáziát lát a dologban.

 14. Mintha az lett volna anno, hogy a tetején a gömb színváltós…Ha lehet hozzá kapni majd pisztoly forma tartót és Time Crisis stílusú játékokat, akkor veszek. Ez az egyetlen, ami így látatlanban érdekel benne.

 15. Éreztem, hogy csúszni fog.

 16. Szal ha megjelenik és én nem szeretnék venni ilyen világító nyalókát…..akkor már nem is vagyok gamer??? Oh fuck =(

 17. “Én inkább a 3D-s patch-t várom…ja, hogy abból nem lehet még dollármilliókat bezsebelni mint külön eladott eszköz? … Ez a “”sexuális kiegészítőre hajazó izé”” eddig nem nagyon fogott meg…hacsak nem jön rá egy új Kengo rész. A PS2-t is amiatt vettem meg :D”

 18. Remelem ilyen rozsaszin mufasz alakja lesz 😀

 19. tenisz gamehoz alap lesz … 🙂

 20. Ha lesz PS3-ra betyarprogram,ahol ostorcsattogtatast kell szimulalni egy ilyennel(persze reszegen kurjongatva,ahogy kell)akkor veszek egyet.

 21. Nem tudom…valahogy nekem nem jön be ez a ide-oda csapkodos mozgásérzékelős cucc. Vhogy a jól megszokott rezgős kontroller-t tartom jónak. Nem hinném h lesz olyan game amiért én vennék egy ilyet.

 22. nem is gond, legalább lesz időm spórolni rá 🙂

 23. Ha elfogadható árban lesz akkor tuti, hogy beruházok egyre.

 24. Az MS médiagépezetét ismerve a Sony-nak a legnagyobb előnye a megjelenés ideje lett volna. Na most már nem elég, ha a Wand/Arc király lesz – a Natlanak kakkantásnak kellene lennie.Mondjuk az emberek meglát(hatná)nak egy C&C 4-et ezzel az ízével játszva, ráugrálnának. (Szerintem az ilyesmi Natival nem menne a gombok hiánya miatt).Eddig az RE5, ami név a listán. Na majd kíváncsi leszek ezek fényében miként bővül!

 25. Remélem bebukik ez az egész mozgásérzékelős biznisz msnél meg sonynál is… nem kell… fújj… nem akarok a tv előtt pattogni és hadonászni…

 26. Hát ezzz… naggyon érdekesss….

 27. Nekem csak ez a zseblámpa dizájn fekszi meg a gyomrom. 🙂

 28. Árról lehet tudni valamit? Annyi lesz mint egy PS joy általánosan megjelenési időszakban? Vagy esetleg játékkal csomagolják össze többért?

 29. Nekem se lesz tuti vétel, ha mozogni akarok elmegyek haverokkal focizni,kosárlabdázni. Arról nem is beszélve, hogy ennek az árán 2 játékot biztos tudnék venni.

 30. Kiváncsi vagyok milyen lesz.

 31. Én tuti veszek, addig is beérem annyival ha el tudom verni a barátnőmet Mario Kartban Wii-n 😀

 32. Szerintem a Natal egy hatalmas bukás lesz, mert ki az az idióta aki órákon keresztül fog a levegőben hadonászni (akár kerékcserét imitálva, lol) a szobában, ahelyett hogy kényelmesen a kontrollerjével (vagy kormánnyal) a kezében a kanapéról irányítson egy játékot (teszem azt autóversenyest)…? Az Arc -ban még látok fantáziát, de jó játék támogatottság kell ehhez hozzá neki.

  • Mivel még egyetlen konkrét új játékot sem mutattak róla, korai temetni. Még az is lehet, hogy saját szeletet hasít magának a piacból. Kérdés, hogy mekkorát.

 33. “Ezaz! Most rendeztem át a szobát az új TVm miatt, most meg azon kell gondolkozni, hogy az “”Arc”” miatt hogy rendezzem át. Én is jobban csipázom a sima kontrollert, de azért mikor haverok átjönnek iszonyat fun ilyen ugrabugrálos vackokkal játszani (pl ott van a “”Sing it!”” vagy mifene, az is elég kreténség egyedül, de haverokkal fun), meg kisöcsém is imádja vmiért. Lényeg a lényeg: tuti beszerzek eggyet, legalább a “”buszutánfutást”” kivéve lesz még egy kis mozgás xD”

 34. a wii után tényleg elég erőltetett mindkét nagyiparos ezen lépése. mindkettőnek megy a szekér, nem kell itt majmolni, csinálják, amiben jók,oszt csókolom.inkább a 3d-t kéne erőltetni. vagy olyasmit, ami a szellem a gépben c. okosságban volt,vagy amilyen a régi nintendo revolution videó volt. az a szemüveget v. sisakot a fejre dolog. most nem emléxem melyik volt.

 35. “ááá, nemtomez a hadonászás nekem eleve fárasztónak tűnik (de gondolom úgy is olyanra lesz használva amit eleve nem szoktam venni)A joy egy bejáratott model. Nem hiszem, hogy vha bármi más leváltaná. Vagy ez a “”kézben fogom a levegőt és úgy vezetek””.AHA, tuti nagy élmény biztosan. Ötletnek nem rossz, de sztem értelmetlen.”

 36. szvsz a Natal max a médiacenter irányítása miatt érdekelne…nem tudok kontroller nélküli játékot elképzelni…eleve a rengeteg funkciógomb…azokkal mi lesz? kormány nélküli versenyzés pusztán imitálva sem lehet nagy fun…biztos lesz egy-két játékstílus amiben el lehet vele ökörködni 15 év alatt, de a Sony kontrollerében szvsz sokkal több fantázia van…

 37. Bár nem a Naatal itt most a fő téma, mégis: Natalról néztem egy pár promo vidót a múltkor. Egy fickó valami verekedős játékkal játszott. A lényeg, hogy fejrugást, meg pörgőrugást imitált, és ezt követte le a játék.De kérdem én, hány ember lesz képes ilyen összetett mozdulatokra egyáltalán? Pláne a nappaliban. És hány meneten keresztűl?De hogy a cikkhez is: nem az Arc lesz ami miatt rohanni fogok ősszel a játékboltba az biztos. De ha nem arra élezik ki a dolgot, hogy ugráljak vele a TV elött, hanem pontosabb irányítást remélhetek a már megszokott játékokban, akkor egy próbát megér.

  • Pedig szvsz mindkettő(natal, arc) azért készül, mert az wii-nek bejött a hadonászás. Ergo ugrálós baromságok lesznek mindkettőre, első évben 4-5 aztán gondolom évi 1-2 játéktámogatással.

 38. nem tudom, nekem ez is ilyen szenvedésnek tűnik

 39. A Natal szerintem nagyobb durranás lesz mint egy Wii utánzat …

  • A két rendszer alapjaiban tér el egymástól. Ez (Ps3 Motion Controller) sokkal összetettebb játékélményt ad, mint a Wii.

   • Lehet,h jobb lesz a Wii-nel … lehet … de a Natalnal biztos,h nem nagyobb elorelepes … a mubrokit amugy sem reszesitem elonyben … vagy a rendes joy vagy a Natalban levo potencial, h joy nelkul.

 40. Martin: Úgy jobban segít titeket a magyar sony ha odaszúrtok a konkurenciának vagy csak azért kell, hogy jó sok hsz. legyen az adott hírhez?

 41. Én csak csóvának hívom.Remélem átgondolják azt a bal kézbe ds3 dolgot.

 42. “Na végre. Már falra másztam a “”varázsbot”” hivatkozástól. Ez az “”Arc”” tetszik is, catchy. Bár eldönthették volna hamarabb is, már sokaknak maradandóan rögzült a “”magic wand”” vagy a “”Sony’smotioncontroller””.”

 43. Én is láttam 2db. marketing Adobe aftereffect videót a Natalról, konkrét játékot nem igazán, mivel a régi játékokhoz használhatatlan, újakat kell írni. Ellenben a Sony botja sok régebbi stufhoz adaptálható, és konkrét játékokkal bemutatóztak.A Natal pl. a sötét bőrű embereket nem igazán tudta lekezelni, van ott még csiszolnivaló.

  • “””A Natal pl. a sötét bőrű embereket nem igazán tudta lekezelni, van ott még csiszolnivaló. “”Ezt már félmilliószor cáfolták.”

 44. Magyarul: félnek a Natal-tól, ennyi. Ütős launch kell király címekkel, különben kit érdekelne?

 45. Kiváncsi vok a natalra, meg a botra is. Natalról láttam tutkó videót is. Jó lesz

 46. továbbgondolva a dolgot: tehát ősszel érkezik hozzá a GT5:P

 47. Én a fotelmeből felállni ,hogy a TV-elött ugri bugráljak…. nem fogok…(nem azért mert túljúlyos vagyok.. 🙂 kemény 65kg!! )

 48. Remélem jól fog működni , és sok játék támogatja majd , akkor tuti vétel!

 49. Az biztos, hogy a jó kontrollert nem lehet helyettesíteni.A varázsbot a megfelelően megvalósított jó ötletekkel még nagyot üthet, a Natal viszont szerintem még nagyon korai. A világ még nem tart ott, nem lesznek képesek megfelelően megoldani az irányítást, valamint a megvalósítható ötletek is jóval kevesebbek és gyengébbek mint bármilyen kézzel fogható eszközzel.A natalhoz még kéne várni 4-5 évet, amíg olyan szoftvereket tudnak rá írni, amivel akár azt is leolvassák rólad, hogy épp mit képzelsz a kezedbe.De ami még érdekes lehet, az majd az agyhullámok által irányított játék. De ez már inkább 10-20 év távolságban van xD

 50. Kérdés: most akkor a No More Heroes ezzel fog menni, vagy sima kontrollerrel is? Vagy mindkettő?

 51. Én tuti veszek majd 🙂

 52. De a Natanak jobban fog fájni a feje. Ez biztos nagyot fog ütni. Nagyon remélem. Én befogom szerezni engem érdekel a dolog, mivel már az a Tenniszes Wii-s játék megjelenik rá. Azt nagyon élveztem mikor kipróbáltam.

 53. Jó név, ráadásul magyar!XD