Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Online Pass – a Sony is szedné a díjat

A Gamescom 2010 alkalmából a Gamesindustry.biz weboldal interjút készített Andrew House-zal, az SCEE (európai játékrészleg) elnökével. A téma az a kényes kérdés volt, amiről [A http://playstationcommunity.hu/note/3838]korábban már beszélgettünk[/A], és Michael Pachter ipari elemző hozta be a köztudatba: a használt szoftvereket vásárló, majd azokkal online multizó gémerek “megadóztatása” egy [B]Online Pass[/B] fantázianevű rendszerrel.House-tól megérdeklődték, mi a véleménye az Electronic Arts ez irányú kezdeményezéséről? Válasza:[I]- Támogatjuk az ötletet, hogy a diszkalapú játékok online tartalmát elérhetővé vagy zárolhatóvá lehessen tenni. A saját fejlesztéseinknél is kiemelten vizsgáljuk ezt a lehetőséget.[/I]Mit jelent ez? Megveszed a Battlefield X-et használtan, és a szinglit lenyomhatod bárhányszor kedvedre, de amikor multit akarsz kezdeni, a program azon része nem indul el – csak akkor, ha váltasz egy “jegyet”, amivel már “utazhatsz”.Az EA, THQ, Ubisoft, TakeTwo (2K Games) és Sony kiadók már felzárkóztak a ötlet mögé. Az Activision még nem mutatott kártyát.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez durva.Meg az amikor megcsinálnak egy játékot és kihagynak 1-2 rész a discről,hogy azt később online megvehesd.

 2. pfffffffff

 3. Idióták …

 4. Az a k**va lóvé itt is!! :S

 5. Én a vásárláskor elsősorban azt nézem hányan lehet offline és lehet e online játszani. Ezeket magasabb prioritással kezelem. Most van 4 accountom, mert pl. cod-nál én és tesómék is külön accountot használunk, mert máshogy játszunk (más stat más fegyver), de így akkor ez az opció elveszne hacsak nem veszek még 3 másik ticketet. Eddig is kevesen vettek a gazdaságilag nem túl erős országokban játékot, most még úgy se fognak. Ezt talán akkor lenne érdemes bevezetni ha ki tudnának adni egy olyan játékot, ami meg is éri a pénzét, mert az Mw2 után az IW futószalagon tolja alánk a köv. 3 szarját, amiken semmi újítás nem lesz (bár pont az Activision nincs még benne a buliban)Igaz hogy az eddigi dolgok sokba fájtak a gyártóknak, de gépen is az volt a baj, hogy sokaknak magasak voltak az árak -> warez -> áremelés -> és így tovább…és most ugyanezt a hibát akarják elkövetni 🙁 Aki használt játékot vesz az bűnös, de ezzel azt is büntetik aki kemény tízezerekért is megvenné a játékot.

 6. Ez f@zss@g!!! Vagy tartalmazza a jatek ara az online-ozas dijat, vagy adjak olcsobban a jatekokat. Az ok, hogy az uj game-hez adnak 1 VIP kodot, amit csak egy user tud hasznalni es akkor no hasznalt jatek online, csak ha fizetsz.

 7. Ha teljes élményt tudna egyik-másik játék szinglije nyújtani, nem kellene rá online szolgáltatást de tenni:P. Nézzünk szembe vele, nagyon sok játéknál csak ezért van rajta net funkció, most pedig ezt megadóztatják, hát furcsa…és ráadásul csökkenti az olyan játékoknak a piacra kerülését, amelyek net nélkül bilincselték le az embert. Bár személyesen nincs vele bajom, nem szoktam online játszani mostanság.

 8. saját maguk alatt vágják a fát, szóval hajrá, csak így tovább

 9. Akkor mostmár nemcsak a mikrofos a geci?

 10. Örülök…

 11. Most jutott eszembe, mi lesz a kölcsön játékokkal? Ezek alapján ahhoz is meg kell venni a multit, mert gondolom ID, vagy gép alapján azonosít. Bár az utóbbit nem szeretném, mert ha valakinek tönkremegy a gépe, akkor dupla szopás.

  • “Én a Sony-hoz fordulnék ha bekrepálna a gépem és utána másodtulajdonosként kezelnének.Kölcsön játéknál meg az a bibi, hogy nem bérleti szerződést vásároltál 🙂 Mint ahogy PC-n is elvileg 1 gépes verziót vesz mindenki. A hálózati licensz már más árkategória, vagy más példával éljek, a videókölcsönzők is más áron szerzik be a filmeket.Amit felvetettek az úriemberek már más területen működik. Meg kellene köszönni, hogy eddig volt annyi “”zsé””, hogy ingyen csinálhattunk bizonyos dolgokat.”

 12. Sajnos igazuk van valamilyen szinten. Bár én sem örülök neki, de ha nem kérnek el túl sokat, akkor okés.THQ meg nem csodálom hogy rinyál, úgy hallottam nem állnak valami jól.

  • Ha egy ötvenessel megtoldják a fizumat akkor én is rábólintok bármire,de addig is kapják be.11-12 ezer forintba kerül egy játék,nem fillérekért vesszük.Szóval megpróbálkozhatnának egy játékosbarát megoldással,elvégre belőlünk élnek.(és rendesen vissza is élnek ezzel)

 13. Minek ez???Mindegy annyira nem érint.

 14. Na akkor az emberek miértis warezolnak?

 15. Én támogatom az ötletet, ritkán veszek használt játékot, mástól kérni csak ritkán szoktam, akkor is csak megbízható emberektől. (akiknek én is adok).

 16. wtf?!

 17. Ha azt mondanám hogy megvagyok lepve akkor hazudnék , szerintem ez tejesen jogos , Meg engem ez hidegen hagy mert általában új játékokat veszek.

 18. Ezek mindig azon spekulálnak hogy lehet még több nyereséget szerezni mindenféle baromságal?

 19. Hát ha ez csak a használt játékokra vonatkozik akkor külösöképpen nem érdekel. Aminek nagyon jó a multija és szeretnék multizni vele azt ugyis ujonnan veszem meg.Sőt mostanában már rég nem vettem használt játékot, mindig megvárom mig ujjonnan is 4-5000 lesz. Azzal meg ugyis lehet multizni.De egy biztos én tuti nem fizetek onlineért ha használtan veszek vmi játékot és online akarom tolni. Akkor inkább nem játszom online.

 20. jól belegondolva, támogatom az ötletet.

 21. Mekkora ötletem támadt, adjunk minden játékot pályánként, sőt van jobb.Egy teljes játék áráért kapsz 3 óra játékidőt aztán a többiért fizetned kell.Ezek ellen egyetlen dolgot lehet csinálni, méghozzá azt, hogy nem vásárolsz az adott kiadótól semmit amíg ez megy.Pénztárgép bácsi fog dönteni úgy is.

 22. Ezt a lehúzást…Sajnálom, hogy ilyen kizsákmányoló világban élünk. Így a használt multis játékokat nem is lehet Platinumra megcsinálni.Mondjuk ha áttekintem az eddigi multis játékaimat, akkor az U2-t, a KZ2-t, a BioShock 2-t, a FC2-t is mind újonnan vettem. Plusz a Wolfensteint promósan nyertem, de azzal mostanában nem játszom.Viszont sanos a LBP és RE5 használtan lett véve, ha azokkal nem multizhattam volna (gondolom, az online co-op is fizetős lesz), sokat vesztettem volna.

  • Nem kell ahhoz használtnak sem lennie. Próbálj meg venni egy Fifa 09-et most celósan. Fix hogy nem fogod platinumra kijátszani, mivel nem is lehet egyes online módjainak a lelövése miatt.

 23. Búzaság lenne. Amúgy én pont nem szoktam online játszani, csak néha, ha van multiplayer trófea, egyébként nem szokott érdekelni.

 24. Azért, ezeket a szervereket nekik folyamatosan működtetni kell, nem csak egy alkalommal játszunk rajta, amikor megvesszük a játékot, hanem (jobb esetben) évekkel később is szeretnénk, vagy szeretnének másik is.Várható volt, hogy előbb-utóbb ez is bekövetkezik.

 25. Dikk O_oDe tán’ jobb is így, legalább megkönnyítik az esetleges warez felé fordulást. Ott is csak offline van, és úgy látom, szerintük majdnem ugyan az a kategória, mint a használt játék.

 26. “Ne vegyél használtan, inkább várd meg amíg lemegy a Tesco-ban 2000 forintra az ára :)Azért egy “”friss”” használt játék sem olcsó mulatság. Ha egy BKV jegy árában lenne ez az Online Pass, akkor belefér, de szerintem többe fog kerülni. Akkor meg már akár eredetiben is meg lehet venni.”

 27. Nem tudom írta-e már valaki? De, ezt akár úgy is vehetjük hogy, kétszer fizettetnek ki valamit. Hiszen egyszer már kifizetem a multizás árát amikor megveszem az új játékot….mert mi van, ha én nem is multizok de akinek eladom a játékot az szeretne? Azért fizessen amit én már egyszer kifizettem és nem is terheltem a szervert, szervereket………?Na mindegy!

 28. szerintem ez 1 jó nagy fasság. a kedves vásárló megvett valamit, amivel utána Ő rendelkezik. tehát ha akarja eladja ha akarja elégti, minden az Ő szíve joga. de ha úgy dönt, hogy eladja, abba ne szóljon már bele a játék forgalmazója, hogy hoppá, ha multizni is akarsz akkor azért még külön kell fizetni NEKÜNK!ez olyan mintha vennék 1 használt autót, és a gyár még külön díjat kérne azért, h a kormányt tudjam használni…egyszerűen nevetséges. elfogadhatóbb áron kéne adni a játékokat és akkor lehet többen vásárolnának…

 29. Majd ha nem kerül egy játék 10-15 ezer forintba majd akkor veszek új játékokat. Ezen agyalna a sok idióta kiadó meg játékfejlesztő. Erre még ráfáznak egyszer meg a hasonlóan buta és kényelmetlen ötleteikre mert egy valamit marhán elfelejt az összes pénzhajhász: ŐK VANNAK ÉRTÜNK ÉS NEM FORDÍTVA! Ez a tökéletes üzletpolitika nem elég hogy eleve félkész terméket kapunk amihez aztán kiadják X db DLC formájában a kimaradt részeket jó pénzért, még akkor megszabják hogy új játékkal játszál vagy fizess sarcot. F@SZA.

 30. Hajrá! (Amúgy ez annyira jellemző nálunk. Az én ügyfeleim is mindent ingyen szeretnének és azonnal! 😀 Elvárás az van, de fizetni senki nem akar.) Sajnos a dolgok nem így működnek……pontpontpont….

  • “1. ott a pont2. a BFBC2 így működik és újonnan a játék első napon nem 15e volt hanem 11e3. minden játék dobozának hátulján ott van, hogy nem adhatod el másnak használtan4. sokszor olvasom itt, hogy a pofátlan warezolók miatt a “”szegény”” fejlesztők nem jutnak elég pénzhez, hogy rendes játékot fejlesszenek, és pusztuljon a warez, a használt játék kereskedelem legalább akkora érvágás, de most meg ők a kizsákmányolók, szánalmas hozzáállás5. szerintem 2e HUF nem vág földhöz senki, ha használtan vette a játékot és érdekli a multi, és azzal a nyugalommal hajthatja álomra a fejét, hogy mégis támogatta a játék fejlesztését”

 31. sose veszek használtan,ugyhogy hajrá

 32. Szerintem ez nem olyan nagy ár.Belefér.Megfizetjük ha tényleg multizni akarunk.

 33. Na majd biztos az Activision, és Bobby Kottick lesznek azok akik nem támogatják az ötletet. Szép álmok.

 34. Szerintem amíg nincs bejelentés, felesleges mérgelődni.

 35. Ha az lesz, max indítunk egy pert ellenük, hogy magánadatainkhoz férnek hozzá és használják fel őket jogtalanul és diszkriminálnak bennünket.

  • nem férnek hozzá semmihez…van érvényes kódod?vagy nincs?ez lesz a kérdés…leszarják ki vagy.

   • Van PSN ID-d amihez hozzácsatolod a regisztrált kódot. Ahhoz van e-mail címed és megadott lakhelyed. Szerintem a felhasználói név és főleg az e-mail cím már személyes adat, ugyan úgy, mint a telszám pl. Szóval PSN ID alapján szűrni azt, hogy használtan vetted-e a játékot vagy sem már olyan cselekmény, amibe nem egyeztél bele a felhasználói feltétel elfogadásakor, ergo beleegyezésed nélkül adja ki a SONY a publisher-nek, hogy Te már regisztráltad-e a kódot vagy sem, mert az ID-det csak tőlük kérhetik le. Ha az ő rendszerükbe regisztrálod is, attól még SONY ID marad.

    • hát…ja…hümm

    • Ezzel kezdodik a Privacy Policy, hogy ezt elfogadod.

     • Hogy kiadhatja harmadik félnek? Át kellene nyálaznom rendesen, mert erre nem emlékszem. :S

     • Teljesen folosleges, egy eve kb mar valtoztak a feltetelek… menet kozben 🙂

     • “Elosszor is a hir lenyege:””A SAJÁT fejlesztéseinknél is kiemelten vizsgáljuk ezt a lehetőséget.””Aztan pedig, eddig az EA plussz a THQ csinalja ezt, EA profilnal ugyan ezt elfogadod. THQnal fogalmam sincs, hogy megy de biztos vagyok benne, hogy ott is hasonlokat online csatalakozasnal elfogad a jatokos, alltalanban elolvasas nelkul.”

 36. Sebaj! Majd jönnek az ügyes hekkerek, akik gyártják majd a KeyGen-eket.

 37. Talán korrekt lenne ez az elgondolás ha a mai játékok 80%-át nem rendeznék le egy 6 órás szinglivel meg egy online multi funkcióval.

 38. Azoknak jó lesz, akik nem multiznak, nem használják el a kódot. Így többet kérhetnek akkor, ha eladják a gémet vkinek, aki multizni is akar.

 39. de nem értik meg, hogy azért veszi mindenki a használt játékokat, mert drágák, és nem teheti meg mindenki, hogy csak új játékokat vesz 13k-ért. ugyanazt megkapja használtan pl 7k-ért, teljesen hibátlanul…annyi hogy ez már volt valakinek a gépében, dehát az a valaki is biztos vigyázott rá… szóval ennyi a véleményem, bekaphatja a sony is a …-t

 40. Bár nem multizok, és nem is érdekel, de úgy elvből: az összes vérszívó hiéna kapja be!

 41. Akkor így a csak a single részt kínáló használt játékok elég olcsók lesznek. 😀 Majd egyszer aztán a single rész is, csak kóddal müködik majd használtan !

 42. Így legalább hamar lemegy a használt játékok ára, ha meg érdekel a multi is benne 2000ft-ba nem halok bele.

 43. Egyrészt megértem a kiadókat, de gondoljunk bele példa okán az Ea játékaiba amik minden évben megjelennek. Mondjuk használtan veszel nem aktuális Fifát eleve korlátozottan tudod multira használni, mivel a LiveSeason meg egyebek mindig csak az aktuális kiadásnál működnek a korábbi részeknél nem – ha meg cimbivel akarsz játszani néha egy-egy meccset akkor fizessek ki teljes árat a multiért ha használtan vettem meg a játékot? Meg a nagy lószerszámot ám nekik!

 44. Remélem lesz annyi eszük a fóliásan vásáróknak, akiket csak a single rész érdekel, viszont lehet, hogy tovább adják. Nem használják fel a multis kódot kipróbáláskép …

  • Tudod, hogy mi lesz belőle? Az ebay lesz vele tele! Már volt rá példa amikor másik játék bétájához adtak kulcsot de a DLC kódokat is szokták árulni. Szóval ez szarba csapás, mert csak a fekete piacot erősítik és magukat gyengítik.

   • A csak single részre vágyóknak meg majd Kánaán lesz a sok multisan kiherélt használt játék ! Hisz bagóé árulnák majd őket. A Kiadók látva nem lepődnék meg, ha utána majd a singli rész is kóddal indulna el használtan.

    • az nem kivitelezhető.Ugyanis az ellenörzéshez online kapcsolat kell.És ha nincs online kapcsolatod?dögöjjé meg?abból lenne csak lázadás…

     • AC 2 pc verzához is kell internet kapcsolat, ha jól tudom. És nincs is benne multi.

     • pcn alap a net mostmár.PSen annyira nem.

     • Ez is igaz ! Emlészek mikor megvette 2004-ben eredetiben extra kiadású Half-Life 2-t PC-re.2 órát kínlódtunk vele, aztán elvittük gépestül egy sráchoz. Net kellett hozzá, csak ennyi gondja volt ! Érdekes módon ezt vásárláskor nem közölték. Gondolom nem is tudták.

 45. azt milesz azokkal akik eddig tolták a multit használtan vagy rendesen megvett gamen?azoknak is fizetni kell vagy mi?

  • újonnan veszed kapsz egy kódot,van online.Használtan veszed,ha ott van a kód és még nem használták fel akkor van online…

  • Azokra a játékokra gondolom még nem fog vonatkozni a sarc… csak felmenő rendszerben, a rendszer bevezetése után megjelenő játékoknál…De amúgy nem tudom, csak tippelek…

 46. F.sza… xD

 47. na bameg én meg most akarom eladni a játékaimat XD

 48. gofuckurself… komolyan ez már pofátlanság :S

 49. na meg a lófaszt a seggedbe SONY!

 50. Nem értem miért nem jó a Battlefield Bad Company 2 rendszere a VIP kóddal. Ha használtan veszed akkor korlátozott online hozzáférés.

 51. Erre szokták felénk azt mondani, hogy jóó k…

 52. Menjenek má . Nem lesz így pénz 1 csomó embernek meg venni a játékot + az online-t

 53. apa, kezdődik… 🙁

 54. Ezzel azért keresztbe tesznek ilyen apró boltocskáknak, mint a Gamestation, vagy a GAME Angliában, ahol nem kis biznisz van a használt játékokban.

 55. Ez már az előszel annak, hogy előbb utóbb a játékokat is online lehet majd vásárolni. És a jól meg szokott: tok-lemez-kis könyva múlt martalékává válik. Ne legyen igazam. Viszont ez a buszjegyszindróma nagy gusztustalanság de hát ez van ezt kell szeretni,ha bevezetik. Bár nem hinném, hogy nem keresnek eleget az eladottszoftverekkel. A másodkézből szerzett szoftverek persze nem hoznak semmi zsét a konyhára de ez persze csak arra mutat rá, hogy a játékipar is a kizsákmányolás rögös útjára lépett. Minnéltöbbet a minél kevesebbért elven, példa a Call Of Duty Black OpsLimited Edition. A grafikáról a tartalomról a játékidő hosszárólnem is beszélve. És az első napon eladott egymilliós szoftver rekordok ezek szerint nem jelentenek semmit. Lényegtelen nemmi írjuk a szabályokat csak követni illetve betartani lehet őket.

 56. Lassan már azért is fizetni kell,ha nagy levegőt akarsz venni a játék közben.

 57. Engem hidegen hagy, mivel eddig az összes (33db) gamemat ujonan vettem foliásan. Ha valaki multizni akar, megvárja mig olcsobb lesz a foliás.

  • Úgy hiszem félreértettél valamit, ha multizni akarsz, akkor Neked is ugyanúgy meg kell váltanod a jegyedet, nem elég hogy bemész a Sony főnökségre és megmutatod a játékról letépett fóliát…Érted!

   • Vagy én értettem félre???SRÁCOK, MAGYARÁZZA E NEKEM VALAKI MERT EHHEZ TÚL KEVÉS AZ IQ-M!!! :DMost akkor csak a használt játékot vevőknek kell jegyet váltani???De azt mégis hogy a rákba ellenőrzik hogy használt vagy nem???

    • Ha csak a használtakra vonatkozik, akkor mondjuk borul az új játékok árleszállításának ötlete is, sorry ha hülyeséget írtam a 12-es hsz-emben!!!!Csak azért volt furcsa mert akkor más is félreértette…És azért, mert nem értem, hogyan különböztetnék meg a használt játékot a fóliástól…

    • Egyszerűen: lesz egy kód a tokban amit kér majd a ulti, hogy ha először fellépsz. Ha már el van használva újat kell venned helyette, mert nem fog beengedni.

     • Ühüm… értem… hát, akkor ez nem amiatt köcsögség ami miatt írtam…De attól még köcsögség!!!!!Összekevertem a dolgokat… valószínűleg azért mert arról is volt már itt hír hogy vannak cégek akik úgy érzik, fizetőssé kéne tenni az online multit a játék vásárlásának körülményeire való tekintet nélkül.De akkor sorry hogy kavartam!!!Dehát ki tud már kiigazodni ezeken az okoskodásokon…

     • Vannak cégek, akik ebből megélnek (Onlive, Steam, XB Live) és vannak, akik erre irigyek és ők is venni akarnak a tortából. Ez van.Pl. a sony eddig keményen sarcolta őket mert a PSN-en a letöltött demók után is fizetett a kiadó a fájl méretétől függően és most ezt szépen le akarják nyomni a játékosok torkán, mert látják, hogy működik. Van akkora vevői kör, hogy ne sírjanak a kiesők miatt, mert őket amúgy is csaló használt játék vevőknek tekintik.

     • ha a sony így áll hozzánk akkor leszarom,jöjjön a MOD chip..

    • Igen, Te értetted félre. Gondolom úgy, hogy aktiválnod kell a játék multi részét az ID-del és a további ID-ket azután letiltják. Ha fizetsz egy kódért, azt beütöd és megy.

    • “Nem értem mit nem értesz ezen . Új játékon keres a kiadó . Megveszed eladod 2 héten belül akkor a kiadó azon nem keres és van már egy elég nagy közösség aki csak másod kézből szerzi be a címeket ( miért arra nem térnék ki) nem is akar újat venni 2-3 héttel a megjelenés után megvesz . Ha új játékot veszel nem fog számítani , mert benne lesz a kód , ha meg használtat veszel akkor ki kell váltani a multis kódot . Elég egyszerű . Egyébként abba bele gondoltok, hogy a kiadónak kell fent tartani a servereket, a supportot, licens díjat a konzolgyártónak a psn/liveért stb stb . Szerintem az sem kevés pénz , ezért a multit akarják “”megadóztatni”””

     • Nem látod jól. Aki megvette az az élete végégi megvette. Ergo a kiadónak semmi köze hozzá, hogy két hét vagy két év esetleg 20 év múlva ki játszik online a játékkal, mert 1 (!!!) ember már kifizette teljes áron. Az, hogy ő továbbadja az már a vásárló magán szociális problémája. Ebbe egy köcsög kis kiadónak nem szabadna beleszólnia, mert az már a magán adatainkkal való manipulálás. Neki a vevőt névről, felhasználói névről nem szabadna diszkriminálnia…csak nincs ki, mi ezt korlátozza.

     • Viszont amit én írtam azt meg te nem értetted meg, bocsesz!Világos hogy miért rossz egy kiadónak a másodkézből vásárlás…Az nem volt világos hogy HOGYAN tudják megkülönböztetni hogy valaki újonnan vett játékkal multizik, vagy használttal…De erre a kérdésemre már ketten is válaszoltak, úgyhogy köszi, én már megvilágosodtam, nem kell már erőlködni… 🙂

     • Én még azt is elhiszem, hogy pár használt játéktól már a híd alá kerülnek. Majd ha látom az egyik ilyen fejest az új porsche-ban, majd nagyon fogom sajnálni. De tényleg elmorzsolok érte pár könnycseppet.

     • hogy csak porsééra futotta nem ferkára?:DAmúgy nem értem…amikor a PS1 volt és a PS2 nem vettek ennyien eredeti játékot…már vesznek.Most meg ezeket az embereket lecsalózzák?

    • Pl. megveszed a Call of Duty-t fóliásan, akkor ugye az online már nem kell fizetned, de egy multit megnyitó kód benne lesz a tokjában. Persze 10 perc online mókáért pazarlás lenne beváltan, hisz ok, hogy te bármikor feltudná menni, de a haverral îgy kitoltál, ha megvenné tőled. Én îgy képzelem el.

     • OK, Neked is THX!Kábé már sejtem hogy mi akar ez lenni…Csak fáradt vagyok és nehezen indult be az agyműködésem… 😀

    • “HASZNÁLT JÁTÉK’Mit jelent ez? Megveszed a Battlefield X-et használtan, és a szinglit lenyomhatod bárhányszor kedvedre, de amikor multit akarsz kezdeni, a program azon része nem indul el – csak akkor, ha váltasz egy “”jegyet””, amivel már “”utazhatsz””.'”

 58. “Korrekt!De tudjátok hogy hogyan!? Úgy hogy ez esetben a boltban újonnan megvásárolható, online funkcióval is rendelkező diszkek árát szépen leszállítják mondjuk egy 20%-al, azt megveszi mindenki és aki online akar multizni az megváltja a “”jegyét”” és EZZEL EGYÜTT fizet annyit összesen, mint amennyibe jelenleg egy ilyen online multival is rendelkező játék kerül a boltokban…Aki pedig nem szokott annyit online játszani (mondjuk én) az örül hogy a játéknak tényleg csak azért a részéért fizet ami érdekli, aki pedig akar online játszani annak pedig nem kell 2-szer megfizetni az online lehetőségért a díjat (ami jelenleg ugye már bele van építve a boltban vásárolható játék árába…)Ez így korrekt!Kérdés hogy az öltönyös rablók, aka üzletemberek mióta korrektek?Mindegy, hát főleg az fog szívni aki sokat tolja multiban (ergo én nem :), de attól még dühít a dolog!!!!! Jellemző hogy az EA találja ki ezeket a köcsögségeket… ahelyett hogy azon agyalnának, miért nincsen egyetlen értékelhető játékuk sem a Dead Space-en és a Dante’s Inferno-n kívül… Ja, azért, mert a tömeggel minden évben megkajáltatott minimum 1 FIFA és Need for Speed több pénzt hoz… BOCCS!”

  • Jogos, mert nem mindenki feltétlen a mutliért veszi meg. Aki multizni akar, az esetleg fizessen….de ne 40-60 eurós játék árak mellett. Ha 20-ért adnák azt mondom, hogy még egy 5-10 eurót megérne a multi kód, de így tolják fel maguknak vazelin nélkül.

   • ÉS!!!! Aki új játékot vesz kérhessen pénz visszatérítési garanciát ha a játék tele van hibával, glitch-el! Az lenne a korrekt!

    • “És az is jogos lenne. PSP Prince of Persia 2. Azt hallottam bugtenger… Kérdem én, ha egyszerűen átprotolják és kapunk egy rakás “”alkotást””, akkor az mi?”

 59. Na kedves PS fanatikusok, megkaptátok a jutalmatokat amiért ennyi éven keresztül kiáltatok a Sony mellett!:D

  • Jah! Max kapunk egy levelet, hogy köszönjük, hogy eddig úgy cumiztátok a nemi szervünket, hogy óvszer volt rajta és nem vettétek észre, hogy az nem epres nyalóka, de ezentúl már élesben meg a dolog. 😛

   • Ezért mondom és ezért van mindig leharapva a fejem, hogy nem egy konzolt kell szeretni hanem a játékokat, a gép maga szart sem ér.A 3DS-t sem a 3D miatt dicsértem vagy mert Nintendo, hanem a felhozataláért.

    • Most sem igazán a konzollal, a márkával van a gond. A kiadók kavarnak. Ez már egy jó ideje így megy a zeneiparban. Ami kiadó létrejön és befut, pár év után olyan kövérre hízó pénzéhes disznó lesz, hogy a végén ő vág le és süt meg. Én legszívesebben a fejlesztőket támogatnám pénzel, mert még mindig ők kapják meg a befolyt tőke kisebb részét. Ahhoz képest, hogy ők dolgoznak.De ahogy mondod, sose egy kiadót, egy márkát, vagy bármilyen ikonit kell szeretni, hanem magát a játékot.

     • Ez a másik ami halálra idegesít, de ez mondjuk globálisan, hogy mindig az kapja a kevesebbet aki dolgozik.Pisa aki furja a földet napi 12 órában az jó ha megkapja a minimálbér, az a paraszt aki a gödör szépén pofázik neki, hogy azt így kéne azt úgy kéne az megkapja a havi 500e-800e forintocskáját, gyönyörű világ mondhatom.

 60. Kifizetsz tizenakárhányezer forintot a gémért,és még külön vedd meg az online pass-t ha multizni akarsz? Röhej……Akkor tulajdonképp mit fizetett ki az ember?Ha ezt bevezetik akkor nyugodtan csökkenthetnék a gémek árát felével minimum,mert csak egy csonka szolgáltatást adnak.Az meg,hogy mit csinálok az én saját megvásárolt játékommal,a kiadóknak már semmi köze,annak adom el akinek akarom.Nem tökmindegy nekik kinek a gépében pörög a lemez?Mocskos rabló banda,van pofájuk ilyen drága játékok egyes funkcióiért még külön pénzt kérni.

 61. “Hát ha egy kicsit is figyelik a netes oldalakat, szerintem nem kell ezt, akármelyik megteszi ahova felkerül ez a hír, akkor a jövőhéten már olvashatjuk a cikket:””A felhasználók féktelen felháborodását és ellenvetését követően a Sony hivatalosan is bejelentette, hogy lemond eféle tereiről.””Ellenkező esetben lesznek még itt problémák….:S”

  • És mikor beleért a bilibe a kezecskénk felébredtünk. Lenyomták a torkunkon a 60 dolláros COD-ot. A 15 dolláros DLC-ket, azt, hogy a mostani generációs platformok idő előtt beadják a kulcsot…szerinted ezt nem fogják lenyomni a torkunkon? Dehogynem! Mert ők megtehetik! Igazán nem ártana már egy olyan eu párt, aki szabályozná végre a kiadókat is, mert ez még nincs felügyelve. Minden egyéb mást terület már igen. A játék kiadók úgy játszanak velünk ahogyan akarnak. Ez van. Fakják meg4

 62. Leginkább az EA és Sony cégeknél bánt ez engem igazán. Ubi-tól max PoP-ot veszek…

 63. Fakk jú! Egyebet nem tudok mondani.

 64. Anyátokat, köcsög pénzéhes banda!! Tőlem nem kapnak egy fillért sem. Örüljenek neki, h nem warezolok!

 65. Tudok valamit, amit megkóstolhatnak nyugodtan. Az egész pénzéhes csürhe bagázs kaphat kóstolót…

 66. kapják be