Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

ONE PIECE: BURNING BLOOD (PLAYSTATION 4)

Ha hihetünk a nagygépes NARUTO-témájú versus játékokat szállító fejlesztőknek, akkor a nindzsákat hosszú, talán végérvényes pihenőre küldték. A tátongó űrt az eddig 3D-s Dragon Ball Z szoftvereket jegyző Spike Chunsoft próbálta betömni a méltán népszerű ONE PIECE-szel. Az eddig főképp „musou” típusú henteldékben szereplő bolondos kalózokat a mára megszokott formulából arénákba áthelyezett kompetitív bunyóba dobálták, majd megsózták a sorozatra jellemző vadsággal és poénokkal! Az eredmény első felvonásnak elég kecsegtető, de van még mit csiszolni rajta.A [B]One Piece: Burning Blood[/B] elsősorban egy „VS game”, de egy jó 20 órányi egyszemélyes tartalom is helyet kapott benne. Kapunk egy „sztori” módot, ahol a mára unalomig lerágott Legjobbak Háborúját élhetjük át négy nézőpontból: Luffy és a legszigorúbb börtönből kitört kompániája, Whitebeard (továbbá impozáns legénysége); Akainu és a teljes tengerészeti flotta; valamint a kivégzésére várakozó Ace a szálak főszereplői.A probléma az egésszel az, hogy a 3–4 óra alatt 100%-ra kipörgethető történet itt meg is áll, mert nincsenek további fejezetek és más események. Valószínűleg a régen látott, státuszukat vesztő, vagy mára halott szereplőket akarták ilyen módon integrálni a rosterbe. Ennek folyományaként kevés az új szereplő, ezért egy kicsit véletlenszerűnek érzem a válogatást. Nem mennék bele részletesebben, mert aki nem ismeri ezt a világot, az úgy sem értené, ergo őket zavarni sem fogja a dolog.Összesen 42 irányítható ONE PIECE karaktert választhatunk és további 65 támogatóból mazsolázhatunk. Sajnos a support-karik csupán egy aktiválható képességként vannak jelen, és semmilyen formában nem elevenednek meg a képernyőn. A bőség hamis látszatát keltik csupán, hiszen ha megtaláljuk közülük a 4–5 valóban hasznosat, akkor a többire már rájuk sem nézünk. További 24 hely fent van tartva a különféle DLC variánsoknak: ezek közül 10 erősíti a Deluxe kiadást, valamint 5 fürdőruhás hölgy is képviselteti magát. Az előrendelők kaptak még további 3 Luffy-t, a hiányzó mezők karaktereit pedig még nem jelentették be.
[YOUTUBE]r5yoBeIV4vE[/YOUTUBE]Egy hangulatos kocsma ad otthont a Menünek, ahol elsőként a történetet tudjuk kiválasztani. Bizonyos előrehaladás után tárul fel az összes többi játékmód — a Free Battle-ben lehet egymás vagy a gép ellen játszani és gyakorolni. A Pirate Flag Battle-ben egy közösségi csatározáson vehetünk részt, ahol az MKXL mintájára frakciót választunk, majd egy 1 hetes időintervallum után a legtöbb szigetet uraló csapat busás pénzösszeget nyer. (Próbaképpen csupán regisztráltam egy 2 napja folyó eseménybe, semmit sem csináltam és a hét végén 10 millió költőpénzzel dobtak meg!) Minden harc után lóvét kapunk, ami igencsak fontos, mivel a fentebb taglalt 100+ figurát vásárlással tudjuk feloldani (és ezek egy része a történetből ingyen megszerezhető). A Pirate Base nevű ajtó mögött vásárolgathatunk, illetve rakhatunk össze fix csapatokat, akiket egy gombnyomással előcsalhatunk majd a választóképernyőn.A WANTED Versus alól érhetjük el a különféle kihívásokat (körözési plakátok formájában), ahol egyre nehezedő ellenfeleket dobálnak az arcunkba. Rengeteg money sajtolható ki ebből a játékmódból, és bármennyire is repetitív, engem ez kötött le a legjobban offline játszótárs hiányában. Az egész pénzes dolog nagyon értelmetlenné válik 30–40 millió megszerzése után, ugyanis nagyjából ekkora összegből lehet kivásárolni minden javat. 115 milliónál fejeztem be a játékot, és tartalom bőven van még benne. Sajnálatos, hogy sem extra ruhákat, sem pedig más egyebet nem lehet vásárolni. Online meccselésre is van lehetőség, de két játszma után hagytam a csudába (egyrészt nem vagyok egy nagy versenyző, másrészt laggolt). A Collection résznél egész jó enciklopédiát fedezhetünk fel, nézhetünk videókat és elmentett visszajátszásokat, továbbá részletes statisztikát is találunk.
[YOUTUBE]tz2h_TkYMB4[/YOUTUBE]És most jöjjön akkor a lényeg, azaz maga a harc! Van egy gyors támadásunk, amit nyomkodva kombózhatunk, és ehhez csatolhatjuk hozzá a speciális mozdulatokat. Távolsági, erősebb mozdulattal érhetjük el akár a térben kimozduló ellenfelet, továbbá védekezhetünk, illetve védelmet törhetünk fel egy gyengébb és egy erősebb különleges támadással. A harcrendszert megfűszerezi a képesség bekapcsolása, amely a legtöbb esetben „Haki-val” (vagy „Logia” típusú gyümölcshasználóknál valamilyen elementális felerősítéssel) ruházza fel a viselőjét. Ebben az állapotban a támadások még erősebbek, a védekezések pedig hatásosabbak lesznek. Így egy csipetnyi stratégiát vittek az egészbe, szóval nem mindegy, kiket állítunk szembe egymással (például egyesek csak Haki-val, mások meg csak gyümölcs képességgel rendelkeznek). További üde színfolt, hogy minden karakter merőben eltér a másiktól! Maximálisan anime-hűre sikerült a program, még a mangás feliratok is jelen vannak a hangeffekteknél (például futás közben is felugrál a mozzanat hangutánzó jele). Nagyon szép játék a BURNING BLOOD, a ceruza hatású grafikai megvalósítás illik hozzá, és már-már az anime elevenedik meg a szemünk láttára. A különféle speciális effektek dinamikusak, így a képernyőn kibontakozó robbanások és ütésváltások remekül festenek. Nem nehéz belerázódni a harcba, de számomra picit még mindig button mash és spam-elős kategóriába esik. A hangok terén sem vall kudarcot a Spike Chunsoft: a hangeffektekre már a Dragon Ball idején sem volt panasz és most is tökéletesen muzsikálnak. A menüben szóló kocsmazenén kívül illenek a dallamok a ONE PIECE-hez, de eredeti nótákat csupán elvétve fedeztem fel.12 pályán lehet csapatni, ami nem egyenlő ugyan ennyi helyszínnel. Példának okáért a háborúból 3, Dressrosából 2 is képviselteti magát — viszont a szintek jól néznek ki, és valami rajongói pluszt mindegyiken felfedezhetünk. Az égi szigeten a 400 éves óriáskígyó látható, Dressrosa főterén a hatalmas Pica szobor mered ránk, Marineford kikötőjében Oars Jr tombol, majd egy másik pályán a haláltusáját vívja. Hiába van háromszor ennyi küzdőtér a NARUTO játékokban, az „OPBB” csataterei élnek, és ez hatalmasat dob a hangulaton. Még a ONE PIECE világában kevésbé jártasak is gyorsan beszopódhatnak az őrületes küzdelmekbe. Külön öröm, hogy tengernyi harc előtti beszédváltást rögzítettek, így szinte mindenki hozzá tud büfögni a csapattársához, vagy a szembenálló félhez. Ezt leginkább a rajongók fogják értékelni, de ők nagyon! Első résznek teljesen jó, amolyan „el lehet vele lenni anyag” a BURNING BLOOD. Sokkal több valódi tartalmat várok a következő felvonásban, mert a mostani formájában kicsit soványnak érzem. Egy gyönge 8-assal tudom megilletni.

(A játékot a forgalmazó Cenega Hungary biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a [URL]http://www.konzolokszervize.hu/playstation4/one-piece-burning-blood-marineford-edition-ps4]Konzolok Szervize[/A] budapesti boltjában, gyűjtői változatban is, vagy a linkre bökve webshopjából rendelhető.)

8/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene/Hang:
Hangulat:

4 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Köszi a tesztet Oni! 🙂