Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Oddworld Soulstorm – április elején érkezik

A PS Plus előfizetők ingyen kapják PS5-re.

Az Oddworld Soulstorm sem maradhatott ki a február 25-ei State of Playből, és az Oddworld Inhabitants bemutatta a régóta készülő kaland játékmechanikáit. Kiderült az is, hogy az április elején érkező újraalkotást ingyen kapják PS5-re a PlayStation Plus előfizetők.

A kalandban Abe-et, a Mudokont irányítjuk, aki akarata ellenére vált egy egyre csak duzzadó forradalom vezetőjévé. A hőssel először az Oddworld: New ‘n’ Tastyben találkozhattunk, amely az 1997-es Oddworld: Abe’s Oddysee újraalkotása volt. Abe Mullock, a Glukkon húscsomagoló üzeménél, a RuptureFarmsnál padlópucoló, és véletlenül megtudja, hogy az ördögi Mullock fajtájából, a Mudokonokból finom nasikat akar készíteni. Meg akarja hát menteni magát, de késztetést érez, hogy mindenki mást is kimenekítsen – önzetlen cselekedete lesz a forradalom szikrája. A folytatásban egy látványos, masszív kaliberű, furcsa és csodálatos, 2,9D-s világot járhatunk be, amely a kaland minden elemét mélyebbé teszi – ehhez az érzéshez pedig jelentősen hozzájárul a DualSense kontroller: érezni lehet például Abe szívdobogását az izgalmas akciójeleneteknél.

A cél megmenteni a több mint 1000 Mudokont, ugyanis egységben az erő: egyrészt segítenek a feladványokban, másrészt kollektív energiájukra is lehet támaszkodni. Abe a szükséges nyersanyagokat ellenségek kizsebelésével, tárolók kifosztásával és kukázással szerezheti meg, amelyeket beválthat az automatáknál olyan termékekre, amelyeket vagy felhasználhat, vagy – először az Oddworld történetében – odaadhat másoknak, amely még több lehetőséget kínál arra vonatkozóan, hogy hogyan teljesíti figuránk a kihívásokat. Lesznek alkalmak, amikor egy hadseregnyi Mudokonra lesz szükség, míg az elnyomók a propagandától kezdve a nyers erőig mindent bevetnek majd, hogy megakadályozzák a toborzást.

Abe ikonikus, misztikus képességével át tudja venni az ellenségek felett az irányítást, és fegyvereiket és képességeiket ellenük vetheti be – sőt, kapcsolókat is aktiválni lehet, hogy rejtett vagy tilos szakaszokba merészkedjünk. A diverz univerzumban lesznek helyzetek, amikor a hardcore akció a megoldás, míg máskor a lopakodás és tervezés. Sötét és veszélyes barlangoktól kezdve keményen felfegyverzett ipari helyszíneken vagy ősi romokon és vidékeken át bőven lesz lehetőség eldönteni, hogy mikor leszünk aktívak, és mikor inkább passzívak – a döntés a játékos kezében van. A készítők kitérnek arra, hogy nem lesz könnyű a kaland: egy masszív hadsereg lesz a nyomunkban, amelyet egy gyanús és pénzes vállalat támogat. Ha ez nem lenne elég rossz, tele van a világ természetes veszélyekkel, ősi csapdákkal és ipari bajforrásokkal. Abe története a reményé és szabadságé, a játék pedig gazdag és izgalmas narratívát kínál, amely egyszerre sötét és bizarr humorával világít rá az emberi lét iróniáira.

Az 1998-as Oddworld: Abe’s Exoddus újraálmodott változata április 6-ától kapható PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Nagy királyság. Szerettel van várva.

  2. Kurtajó! Köszi! 🙂