Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Nvidia – még mindig a PC a király

Elszólta magát Chris Evenden, a PC-s hardvereket gyártó Nvidia egyik munkatársa, amikor azt találta mondani, PC-re is jön a Rockstar eddig csak konzolokra bejelentett – és emiatt rengeteg online szájkaratét eredményezett – játéka, a Grand Theft Auto V.Az úr szerint a piaci előrejelzések egyértelműen a PC-t hozzák ki a legkedveltebb játékplatformnak 2015-re.Mennyire kedveltnek? Nos, állítólag 2 év múlva a PC-s játékbevételek elérik majd a 20 milliárd dolláros magasságot, míg ugyanez a PlayStation márkájú gépeken csak 10 milliárd dollár lesz. Az előrejelzés szerint az Xbox brand kullog majd a sor végén, “mindössze” 5 milliárd dolláros bevétellel.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. már cáfolták az NVIDIA nem tud semmit a GTAV PC-s megjelenéséről

 2. Azt mondja amit ilyenkor kell. Mivel számukra a következő 6-7 évben csak a PC marad (leszámítva az eleve zsákutcás alternatív eszközöket), azt kell patronálni. Jól is nézne ki, ha az esetleges befektetők felé azt üzenné, hogy most bizony szar évek jönnek ránk bevétel nélkül.

 3. Ez viccnek is gyenge!

 4. Ja, azt a végén elcseszik mint a GTAIV-et, mi? :PAzt olyan sz*rul csinálták meg, hogy a világon lévő gépek 50% nem is bírta használni, állítólag a rossz kódolás miatt.Na kíváncsi leszek, mit tudnak majd az V-tel kezdeni.

  • Az az 50% egy kicsit sokaknak tűnik … Lehet így van , de ez akkor is túlzásnak hat . Minden 2. PC-s GTA IV tulaj besz.pta volna ?! Nem hiszem el … ( bár ha az én PC-m is beleszámít – AMIN AMÚGY SE MENNE , TÚL GYENGE HOZZÁ !! – , akkor lehet -mmint ha az olyan gépek is benne vannak , amiken nem fut . :] ) Hol olvastad ezt amúgy ?

   • * soknak

   • Jólvan, boccs. 😛 Hasra ütve írtam 50%-ot. Viszont igaz, hogy rengeteg helyen nem megy. És nem azért, mert túl nehéz grafikában. Nekem és a barátomnak is über gépünk van (tényleg nem hencegés), de voltak lagg tüskék. :/ Utánaolvastam, és kiderült, hogy rengeteg helyen ez van. A kódolás miatt volt, ami a PC elcsesződött.

 5. “A warez örök – szóval nem lesz itt előrelépés. Szépen sunyiban egyre több PC-s “”tér meg””, mert egyszerűbb az élet konzolon, és felnőtt a PC-khez.Nem igazán az a jövő, amit a PC-s hardvergyártók, és a MS szeretne… :)A PS4 egy olyan szintű ugrást hozhat, mint amit anno a PS1/2 – 80-100 milliós játékosbázis pedig pénzt is hoz a konyhára…”

  • én psről mentem vissza pc-zni, és ps4 exklizivokon kivül semmi nem erdekel konzolon, igen majd a ps4 bla bla bf3 720p..kössz csá

 6. Faszság

 7. Az androidos mobil és táblagép játékokat hova kell sorolni? Azt is bele számolta a 20 milliárdba?

 8. Honnan szedték ezeket a számokat? Nem azért, de a Nividának nem ártana beszerezni pár légkondit, mert úgy tünik hogy ebben a nagy melegben túlmelegedett a processzoruk…

 9. “Elérhetik éppen, “”F2P”” játékokkal. Pl LoLos forumokon nem 1 embert olvastam aki mondjuk 1000 Eurot/dodot vert el a játékra, és a legtöbb F2P játék 2-300 dodót kezdőpackokkal indul. De mivel a legtöbb F2P cím már jön konzolokra is, és én is játszok mindjuk Planetside 2-t PSen mint gépen, ezért ez az ipar is erős visszaeséseket könyvelhet el PCn.Szerintem 2015-re, a tabletek és az okostelefonok több pénzt hoznak egy játékfejlesztőnek, mint a PC.”

 10. 20 milliárd? Nem a hardware-re gondolt?

 11. miután kiestek a konzolbizniszből mi mást mondanának?!?

 12. Sűllyed az Nvidia nevü hajó?! =](Talán gyárthatnának ceruza elemeket.)

 13. A palinak meg semmi esze … :] – mmint , a 20 milliárdos PC-s bevétellel kapcs . 2 év múlva meglátjuk . :] Figyelemmel kísérem .

 14. 2015-be 20milliárd dolláros PC-s játékbevétel? Hát persze Pinokkió! xD

 15. Az Nvidia érdeke, hogy a PC-s platformot éltesse a videókártyái miatt, a konzolokat cikizni próbálja. Még ezek a kijelentések is tele vannak marketinggel, ferdítésekkel. Nem nagyon lesz a PC jobb helyzetben, mint most.Azért kotyogták el a GTAV-öt, hogy ne vegyék meg az emberek konzolra/ne vegyenek miatta konzolt, hanem PC-re vegyék meg, mivel a Rockstar csak a konzolos megjelenés után jelentené ezt be. Kissé szánalmas, de hát ilyen ez a popszakma.

 16. És rohannak majd a pc-s kockák megvenni a GTA V-öt, ugye ?

 17. 😀 Ehhez nem lehet mást hozzáfűzni. 😀

 18. HA MEG PC-RE JÖN AKKOR NEXT GEN-RE IS, JÓ REGGELT KÍVÁNOK!

  • Te nagyon biztos vagy a dologban már megint, csak nem fejlesztőcsapat volt tagja vagy? 😀

  • “Nagyon remélem , hogy bejön amit mondasz . :] ( mondjuk én is így gondolom , jöhet PS4-re a “”FULLOS”” PC-s verza tuningolt verzája :] ) Bár az az igazság , hogy NEM bírok addig várni , úgyhogy már PS3-ra előrendeltem ( meg külön egy PS4-et :] , játék nélkül , de a DESTINY az egyik favoritom. ) . :]”

 19. “””A véresszájú Nvidia bosszúja 3.”” trailer-t akarok!!!4″

 20. Ez az ember olyan hülye mint a seggem. :DHa olyan űberrohadtnagy lesz a PC-s játékipar, hogy rommá keresik majd magukat, akkor minek pöcsölnek a Shield nevű bukás szagú kézi konzoljukkal? 😀 😀 😀

 21. Rendben, hogy a Pc-s játékok olcsóbbak voltak mindig is mint a konzolos játékok, de kérem Steamen olyan akciók vannak, hogy egyáltalán nem is éri meg konzolos játékokat venni. Rohadt olcsóak, míg konzolon a dupláját tripláját fizeted ki ugyan azért és nem mindegy mennyi játékot tudsz venni ugyan annyi pénzből. Persze itt a multiplatform címekre kell gondolni. Én már csak javarészt only-kat veszek ezek után az akciók után nem éri meg nekem a multiplatform címekre több ezret költenem rá amikor megkapok őket sokkal olcsóbban.

  • Steam-en a PayDay 2 30 Euro, a Lost Planet 3 40 Euro. Ez annyira nem akciós. Nyilván később olcsón is meg lehet venni, de ez vonatkozik a konzolos verziókra is.

   • Nem a premieres vételekre gondolok. Hanem eltellik pár hónap és már jóval olcsóbb vagy pedig az ilyen -75-85% közötti akciókra. Venni akciósan a legjobb, és rengeteg akció van. Pl: Skyrim Legendary Edition alapjáraton 40 euró volt, akciózva 20 ami 6 ezer. Hol kapom ezt meg ennyiért konzolon?Vagy ott a Borderlands 2 amit 3 ezerért vettem… de mind a 2 játékot úgy vitték legalább mint a cukrot.

    • Az Xbox Live-on is voltak akciók nemrég. Pl. a Crysis és Mass Effect 495 Ft volt, A Bourderlands 2-t pedig 990-ért adták.

 22. Vicces, hogy a legtöbb PC-s játék még az 1-milliós eladást sem éri el, de persze az Nvidia, most, hogy lecsúszott mindkét konzolról félti a valagát az AMD-vel szemben. Csak azt nem értem, hogy az ilyen, sértődött kis óvodás módjára böfögött fikázó hozzászólások hogyan nyernek majd nekik piaci részesedést.

  • Hát ja, biztos nincs köze annak, hogy nem az ő cuccuk van az új konzolokban… :)Ami meg a PC-s GTAV-t illeti: igaz még nincs hivatalos bejelentés, de úgyis tudja mindenki, hogy kiadják oda is, hülyék lennének kihagyni. Annyira szánalmas, hogy ilyen gyenge pletyóval tudnak csak előjönni.

 23. Steam, GOG és egyéb hasonló nyalánkságok a 5-30 dolláros játékaikkal lehet tudnak elég szép eladásokat produkálni, de az 50 dolláros játékok még mindig siralmasan fogynak. Már örülnek a kiadók, ha pár százezer példányt el tudnak adni egy-egy nagyobb címből, még konzolon milliós eladások vannak 10 dollárral drágább fogyasztói ár mellett.

 24. igen, persze…. az emberek 90 %-a TÖLTI PC-re a játékokat torrent formában. csak szeretnék ,ha így lenne.

 25. És ez a 20 milliárdos szám, hogy jött ki neki? Vegyük például a PC-sek oly kedvelt Crysis 3-át. PC-n durván 230.000-et adtak el. Talán ebből lesz majd a 20 milliárd dezső? Két év múlva megnézem.

 26. Nagyon okos ember lehet. :DD