Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

No Man’s Sky – nagy update érkezik

A Hello Games rendkívül ambiciózus életciklussal induló szoftvere, a PS4-en is futó, űrfelfedezés témájú [B]No Man’s Sky[/B] korunk egyik nagy fekete báránya. A game az internet gátlástalan, és egy pillanat alatt a legmélyebbre süllyedni képes, videojátékos népének céltáblája lett megjelenése után szinte azonnal.Ami savazást ez a game – és persze fejlesztői is – kapott, azt talán csak ellenségeimnek kívánom. A sanyarú sorsú online háborgók, fals gémer-hitszónokok, fel nem fedezett játéktesztelők, agresszív pszichopaták, általános iskolai végzettséggel babérokra törő gazdasági elemzők, no és persze a trollok legválogatottabb alfajai alázták a sárga porba a játékot, a legkülönbözőbb okokra hivatkozva, mely sz@rlavina mögött természetesen semmi más nem áll, mint egy teljesen általános társadalmi csalódottság, legfőképp olyanok szájából, akik meg sem vették az NMS-t.Nyilván lehetne arról vitát nyitni, hogy hány olyan ígérete volt a Hello Games-nek, mely végül nem valósult meg a programban. Az is teljesen természetes, és nagyot lehetne róla beszélgetni, hogy egy ilyen útkereső, mondhatni szokatlan stílusú, nagyon erősen rétegjáték kategóriájú alkotás nem való mindenkinek, ezáltal feleslegesen volt körülötte a hatalmas, sajnálatos módon öngerjesztő hype, amit tulajdonképpen maguk a playerek eszkaláltak – stílszerűen szólva az egekig -, sokaknál a mondanivaló egyszerűen nem jött át.- Előbbire annyit mondanék, hogy nem kell ész nélkül vásárolni, előbb teszteket kell olvasni, és akkor mindenki tudni fogja, mit várhat egy terméktől, annak tartalmától. Erre jók azok a játéktesztek, melyekre mostanában, amióta mindenki mindenhez ért, egyesek szerint semmi szükség. Hát persze.- Utóbbival kapcsolatban röviden csak annyit, hogy ha nem ízlik az édes, talán próbálkozz a sóssal.A No Man’s Sky-t végül maga alá temette a nép haragja. A sok disznó ludat győzött. Magánvéleményem szerint teljesen felesleges volt engedni a nyomásnak és olyan méltatlan megoldásokba belemenni, mint például visszafizetni valakinek a game árát, aki állítólag 40 órát(!) tett a kalandba, majd ezután “csalódottságának” adott hangot.Nos, pár hónap hallgatás után a Hello Games újra jelentkezett. A stúdió eddig szorgosan gyűjtögette a normális formában megfogalmazott kritikákat, így most egy nagyobb frissítéssel készülnek. A heti tartalom címe “The Foundation Update”, mely egyfelől a korábban beszélt építkezés opcióját hozza, másfelől egy halom újdonságot alapoz meg – a mindennemű hibajavítások mellett.[YOUTUBE]hI9PvjJJijY[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Idén jelent volna meg a MGS2, Kojimát széttépték volna a netkeselyűk és a fórumhiénák, mert nincs a játékban az a rész, amikor menekülni kell a víz elől, vagy hogy a hídon kell harcolni a Harrierrel New Yorkban.

 2. Pont a minap dumálgattunk a kollégámmal, hogy ki milyen játékot szeretne venni, nagy meglepetésére pont ezzel a címmel hozakodtam elő…Egyébként tök igaz, volt már, hogy premiernap vettem játékot, de a tuticímen kívül ennek nem sok teteje van. Kicsit várni, olvasgatni. Magamon azt látom, a kor haladtával azért jelentősen türelmesebb lettem, s most, hogy belegondolok, nincs is rossz játékom 🙂

 3. Én reménykedtem hogy lesz majd egy nagy frissités benne, ki sem töröltem a gépről azóta, sok helyet se foglal. Remélem érdekes lesz ez a patch és ad valami normálisabb célt is. Építkezéses opció akkor lenne jó ha normálisan tudnánk közlekedni a bolygók között, és bármikor vissza mehetnénk egy adott bolygóra. Ezen felül egy coop nagyon sokat dobna az egészen

 4. Az a baj, hogy elszállt a hájpvonat a játékkal, amit meg se próbáltak fékezni.Másrészt, volt már 1-2 új PS exluziv, amit betámadtak, megpróbáltak kiherélni az utóbbi 10 évben. Akár még összeesküvés elméletet is lehetne ehhez találni 😀

 5. Ez ebben a formában egy hatalmas nagy átverés volt. Nem szabadott volna kiadni idő előtt. Hiszen itt az update és egy rakat funkcióval bővíti a játékot. Én játszottam vele, élveztem is pár órát, DE a grafikai hibák, az üresség és monotonitás az felháborító volt. Az inventory az egyik legrosszabb amit valaha használtam, craftolási mechanika idegesítő, bányászat rövid idő után felesleges. Űrhajók között semmi különbség nem volt, csak is kinézet, meg a nagyobb tárhely. Sokat ígértek szinte semmit sem hagytak benne megjelenéskor, ami meg benne volt az kevés és/vagy hibás volt. Teljes áron ilyen minőség teljességgel elfogathatatlan, kb egy Kick Starteres Alpha Built szintjét hozta. Ha ez a patch elég jó lesz teszek vele egy próbát, a savazás az viszont teljesen jogos volt. Ne is beszéljünk a beigért online multi teljes hiányáról, amit vigyorogva ígérgetett Sean Murray. Sokan csalódtak nem véletlenül, bele lett hazudva az emberek arcába. Biztos vagyok benne, hogy idővel helyre lesz pofozva, de nem erről volt szó.Ha nem támogatta volna a Sony, akkor ti is darabokra téptétek volna by the way.

  • Bizony teljesen igazad van!Még jó, hogy nem megjelenés napján vettem meg hanem 1 hónapra rá 5000-ért:) Annyit talán megért, de aki teljes árat fizetett ezért a fosért azt nagyon sajnálom, és azt is megértem, hogy sokan visszakövetelték a pénzüket, mert én is ezt tettem volna ha 18000-et kellett volna költenem erre!

 6. Feketepéntek alkalmából még akciósan 10 rugó a mai napon! Nekem ennyiért már megéri.Update összefoglaló:https://www.youtube.com/watch?v=hI9PvjJJijY

 7. Az első órája mocskos jó a játéknak. Olyan élményt nyújt amit én még nem tapasztaltam sehol. Kár, hogy nekem nagyon hamar ,nagyon unalmassá vált. Egy darabig még elvoltam a nyelv tanulással, meg egy nagyobb hajó hajszolásával, de ennyi ami megmaradt. Harmadáért adták volna ,azt mondanám, hogy kurva jó vásár ,de így nekem csúnyán túl volt árazva.

 8. Az a baj, hogy a jatek jelenleg FUBAR statuszban haldoklik.Tegyuk felre a valaha volt legnegativabb ( talan ) visszhangot es a felrevezeto nyilatkozatokat.Elolvasva egy rovid osszegzest a fobb ujitasokrol, nem ertek egyet az irannyal. Azert megnezem, ha kijonnek vele.

 9. Na ez a játék tényleg nem kéne még ingyen sem!

 10. Amúgy szerintem a játék egyedülálló, bizonyos értelemben példát lehet róla venni. Ilyen bolygóközi kalandozás nem volt még konzolon (vagy nekem maradt ki valami) nem voltak nagy elvárásaim hisz alig néztem valami előzetest belőle. Ez egy kezdet… maga ez az ötlet jobban ki fogja nőni magát.

 11. Mintha szemelyes sertesnek elned meg a NMS fikazasat martin. Amugy egy olyan jatekban, ahol a haladas az egyetlen lenyeg, mi celja a bazisepitesnek?

  • “A játék célja szerintem a galaxis felfedezése, emellett a kereskedelem. Ergo nincs “”vége””. Hogy a “”Foundation”” mit hoz, azt még nem lehet megmondani. Mint mondják, ez egy új szál kezdete.”

 12. Igaz, én csak egy videót láttam belőle anno, úgyhogy gőzöm sincs mi ez a nagy balhé körülötte, de nekem ez egy qrvajó játéknak tűnik.

 13. “””This update will be the first small step in a longer journey. We hope you can join us.”” – Így legyen :)”

 14. szerintem nem örültél volna ha sokan az itteni teszt alapján veszik meg.még most is a Coldhand-et szidnám :Damúgy kíváncsi vagyok mit hoznak össze, még a végén újra a gépbe kerül.

  • Az egyik legkorrektebb teszt a játékról.

   • persze, azt tudom, hogy miután te elolvastad, egyből istenkirály lett még a játék is 😀

    • “Már a teszt elolvasása előtt volt pártíz órám a játékban. Emellett sosem mondtam, hogy “”istenkirály””. Ami istenkirály, az a korrekt, profi, tényszerű, trollkodástól, buziskodástól, gyökereskedéstől mentes teszt ColdHandtől.”

 15. Az ócsarolast én se szeretem. Meg a túlzott szarozást. De olyasmit olvastam,hallottam podcastekben ,hogy amit demozgatott a fejleszto nem is volt a jatekban. Gondolom nem konkret bolygo a lenyeg, hanem hogy nem a kiadott jatekot demoztak. Ha ez igy van akkor az szimplan megtevesztesnek tunik. Tudom mas is csinal megtevesztest (trailerekkel leginkabb), de konkret demozgatas mas programbol, még nem hallottam.

  • a tényleges játéknak és a mutogatott dolgoknak semmi közük egymáshoz, sajnos…

  • Pár dolog került ki a játékból, mint pl. a lezuhant, bitang nagy űrhajók, meg egy-két épület/objektum. Valamint kevésbé élethűre sikerültek az állatok végleges animációi és kinézete, valamint maga a megjelenés sem teljesen olyan, mint a korai videókban.

  • Ja és túlnyomórészt nem azzal volt a gond, hogy a korai videókban látottak nincsenek benne a végleges játékban, hanem, hogy a fejlesztők vezetője miket nyilatkozott és ígért a számtalan interjúk során. De aki csak beáll a fröcsögők sorába, az nem feltétlenül érti a pontos okokat, csak rázza az öklét egyetlen tény alapján, ami ráadásul nem egyedülálló a műfajban.

  • Volt ilyen anno a Halo 2-nél is. Amit bemutattak demo pályát az egy az egyben nem volt benne a játékban. Hiányoltam is….