Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Nintendo PlayStation – működik a sorsdöntő konzol

Mielőtt a Sony különálló titánként beszállt volna a videojáték szakmába, a Nintendóval együtt vágott bele egy konzol elkészítésébe. A SNES-CD egyrészt az eredeti SNES kiegészítőjeként, másrészt különálló platformként is megjelent volna. Utóbbi a Play Station néven futott és kazetták mellett – nagy újításként – CD-ket is lejátszott. (Nem elírás, két szó.)Az egyezmény szerint a SNES-CD lemez formátum a Sony kezében marad, így a szoftver licencek nagy részét is átadta volna a Nintendo. Ez nem igazán tetszett a Nintendónak, így a Philipshez fordult, új szerződést kötve a Sony konkurenciájával.A nézeteltéréseiket sosem hozták helyre, és ugyan kb. 200 prototípust gyártottak le a [b]Nintendo PlayStation[/b]ből, soha nem került piacra. Ez a „szakítás” vezetett ahhoz, hogy a Sony saját konzolba vágott: így született hát meg a PlayStation. Örökre megváltozott a videojáték ipar, és ki tudja, mi lett volna, ha a két japán óriás közös munkájának gyümölcse kikerül.Teltek-múltak az évek, majd 2015-ben elég kacifántos úton egy Reddit felhasználó hozzájutott az egyik – működésképtelen – prototípushoz. Benjamin Heckendorn most egy YouTube videóban mutatta be az általa megjavított és megbütykölt, már működő konzolt.[youtube]gaIfPuziJ-0[/youtube]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nindedo már megbánta ezerszer, hogy dobták a Sonyt, mert olyan ellenfelet kaptak, aki a földbedöngölte őket az elmúlt évtizedek alatt.

  • ez eléggé erős túlzás. gamecube kivételével minden konzolja nagyon de nagyon jól fogy a nintinek a játékokról nem is beszélve.

   • Mégis szinte mindenkinek akit ismerek vagy Xbox One-ja van vagy PS4 gépe van.

    • és azért mert te ezeket az emebreket ismered nincs senkinek se nintendo???? gondolom a te ismerőseiden kívül más nem is él ezen a földön. nézzél már körül üzleti jelentésekben és meglátod, hogy kurva sikeres a nintendo még mindig. képzeld én rengeteg nintendo tulajdonost ismerek, de lehet ez egy párhuzamos univerzum. az hogy nem a te vagy mások világa a gyártó és annak a termékei már más kérdés. ettől még a tények tények maradnak.

    • “Emiatt sírnak is a Nintendon-nál, náluk az egyik legfontosabb üzleti mutató a “”Gregnek hány nintendós ismerőse van”” :D”

   • Jobban mondva a nintendo a casual konzolgépe és a kézikonzolján kívül el lett náspángolva, egészen az N64-től kezdve.Ma meg ki vesz nintendot? Főleg ezt az új kudarca ítélt eszetlenséget a gyenge akksis hordozhatóval, ami konkrétan egy közepes erősségű tablet. Ha nem lenne ez a zelda meg a márió, ma már nem s léteznének, vagy olyanok lennének, mint a sega.

    • Annyira el lett náspángolva, hogy huj-huj. Mi lesz itt.Nevéhezhű’ Noob, kérlek vezess minket a fénybe!

     • 405.53M vs 169.74MJó, nem náspángolás, csak profiboksz szabály szerint KO, vagy technikai KO. De ne legyünk ennyire szigorúak, legyen az, hogy a sarokban ülve feladta.

  • Jól földbedöngölte: ps3: 80millió körül fogyott, wii 100millió körülPsp 80millió körül- ds 150millió körülA wiiu nem fogyott túl jól, a 3DS szolid siker lett, elvileg most a switch nagyon megy.Oké valahogy magyarországon meg úgy egész kelet európában nem ment soha semilyen nintendo konzol, mindenki csak a régi piaci sárgakazettást ismeri (ami hamisítvány volt a 90es években) de különben világszerte jól megy.

   • pontosan. wii u-t csak azért nem vettem, mert idő hiányában feleslegesnek éreztem, nem tudtam volna két jonzol jétkaival is játszani, pedig jó pár címért fáj a szívem.

   • Látom szeretsz a számokkal vitézkedni, akkor nézzük meg, mit is csinált a nintendo a Sony ellenében a casul gépén kívül.PS1 vs N64= 104.25M vs 32.93MPS2 vs GC = 157.68M vs 21.74MPS3 vs Wii = 86.83M vs 101.18MPS4 vs WiiU= 56.67M vs 13.89MÖsszesítés: Playstation vs Nintendo= 405.53M vs 169.74MMi ez, ha nem földbedöngölés?

    • “””a casual konzolgépe és a kézikonzolján kívül el lett náspángolva””Igen, ha a legsikeresebb gépeit nem nézzük, akkor valóban el lett náspángolva :D””Ha nem lenne ez a zelda meg a márió, ma már nem s léteznének””De van Mario is és Zelda is, ami pont elég ahhoz, hogy vígan megéljenek.És ha már a számokkal vitézkedsz, akkor nézd meg, hogy a top5 értékelést bezsebelő játék között mennyi N és mennyi Sony exkluzív cím van.”

 2. Jó volt ez így, ahogy volt…A nagyszülők amúgyis Nintendónak nevezték az összes konzolomat 😀

 3. Ha nincs a Sony én már húsz éve leteszem a kontrollert. ColdHand – konkurencia nélkül a nintendo még gázabb lenne.

 4. Az egyik legszerencsésebb fordulat volt a videojátékok történelmében, hogy a Sony nem dobta kukába a projektet. Mennyivel másabb lenne minden…FFVII, MGS, GT. Aztán ki tudja, lehet úgy több, jobb dolgok fogadtak volna minket. Már sose tudjuk meg.