Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Ninja Gaiden: Master Collection – csak a Sigma verziók voltak menthetőek

A csapat folytatásban is gondolkozik.

Fumihiko Yasuda, a Ninja Gaiden játékokat készítő Team Ninja feje a Famitsunak nyilatkozott arról, hogy a Ninja Gaiden: Master Collectionben azért a Sigma verziók lesznek benne, mert egyedül azok voltak “helyrehozható” állapotban. Az alkotó azt is mondta, hogy szívesen készítenének majd egy teljesen új részt.

Ninja Gaiden Sigma az eredeti, 2004-es Ninja Gaiden tartalommal és grafikai újításokkal dúsított változata, amelyben Ryu Hayabusa nindzsa elindul visszaszerezni egy ellopott kardot és megbosszolni klánja lemészárlását. A pörgős, látványos, brutális játékot a Tecmo 1990-es években futó Ninja Gaiden szériája ihlette, és a Dead or Alive bunyós franchise-zal létezik egy kontinuitásban. A kaland óriási kritikai és eladási siker lett, így lett két folytatása is: 2008-ban a Ninja Gaiden II és 2012-ben a Ninja Gaiden 3. Előbbi átalakított változata a Ninja Gaiden Sigma 2, amelyhez nem csak hozzáadtak, de vágtak is belőle, ahogy a Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge esetében is. Mindent egybevetve tehát a ezek a “bővített” változatok egyfajta alternatív értelmezései a szériának. Sok rajongó véleménye megoszlik arról, hogy jobbak lettek-e ezek az “újravágások”, elvettek az élményből, vagy egyáltalán számottevőek annyira ahhoz, hogy érdemesl egyen erről vitatkozni.

A trilógia június 10-étől kapható PlayStation 4-re, addig pedig itt az eredeti, bejelentő előzetes. A legfrissebb hírek szerint egyébként PlayStation 4 Pro és PlayStation 5 gépeken tartja majd a 4K-t és a 60 fpst.

Forrás: Game’sTalk

7 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Tegnap végeztem egy kis screenshot összehasonlítást a Ninja Gaiden Sigma 1-2 PS3, a PS Vita és a PS4 verziók között és van különbség pl. az első pálya részletesebb megjelenítést kapott a PS3 verzióban míg Vita-n kevesebb részletességet lehet látni és a fényerő sincs kellően beállítva.
    Azonban a PS4 verzióban a távoli objektumok sokkalélesebbek és sokkal jobban látszódnak mint a régebbi verziókban ami miatt arra következtetek, hogy lesznek itt bőven jó és rossz dolgok is a PS4 verziót illetően mivel mindkét régi verziót butítani kellett, hogy a hardverre optimalizálható legyen éppen ezért most PS4-en teljes pompájában élvezhetjük majd a játékokat, a screenshotok viszont nem erről árulkodnak hanem arról, hogy sajnos úgy néz ki, hogy kevesebb vér fog spriccelni harc közben mint PS3-on és a pályarészletesség is némileg kevesebb lesz PS4-en azonban cserébe megkapjuk a 1080p/4K 60 FPS-t szóval nem lesz tökéletes a port de még így is szép lehet, majd a komolyabb elemzések ezt gondolom bőven ki fogják majd fejteni, hogy akkor most melyik lesz a legjobb verzió pl. a PS3-as, amely ugyan részletgazdag viszont a távoli objektumok adott esetben el vannak mosódva és 720p vagy a PS4 verzió.
    Erre leszek a legjobban kíváncsi.

  2. Az 1-nek és a 3-nak még akár ez lehet a legjobb portja, a 2-ő kapcsán viszont nagyon sok változásra számítok a PS3 verziót illetően, a Tag Missziók a friss Famisu interjú szerint butítva lesznek azért, hogy szólóban is játszhatóak legyenek ha már teljesen törölték ebből a kiadásból az online módot valamint nem lesz a Vita verzióhoz hasonlatos opcionális vérfröcsögés sem.

  3. PS3-mon toltam a két Sigma részt, hát elég vérszegények voltak. 🙂 Hiába kaptak új karaktereket, ha a léyneget meg megcsonkították… 🙁 No mind1, inkább beszerzem az eredeti X-es verziókat, ezt a kollekciót meg akkor, ha hiperolcsó lesz.
    Azért érdekes, hogy ezek a japó fejlesztők ennyire nem vigyáznak a játékaik kódjára? Anno emléxem a Silent Hill HD Collection is azért lett ótvar, mert a Konami nem őrizte meg az eredeti kódokat…