Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Ninja Gaiden – a modern játékok alkotója új stúdiót hozott létre

Az Itagaki Games egy microsoftos felvásárlásra is készen áll.

Tomonobu Itagaki, a Dear or Alive és a modern Ninja Gaiden játékok alkotója új stúdiót alapított Itagaki Games néven. Itagaki hivatalos Facebook oldalán osztott meg egy interjút, amelyet a Bloomberg készített vele az Xbox 20. évfordulója alkalmából. A beszélgetés bizonyos részeit ki kellett vágni a karakterszám-korlátozások miatt, de a magazin megengedte neki, hogy posztolhassa.

Az interjúból kiderül, hogy Itagaki újra játékot akar készíteni, és nem ellenezne egy microsoftos felvásárlást sem. Kifejtette, hogy az Xbox tervezőjétől, Seamus Blackleytől két évtizeddel ezelőtt megkérdezte, hogy szerinte az új gép legyőzi-e majd a PlayStation 2-t, mire Blackley azt felelte: igen. Itagaki bízott benne, és ezért készített legalább 10 évig Xbox-exkluzív játékokat.

Az alkotó 2008-ban hagyta ott a Koei Tecmót (bár akkor még Tecmo volt), és egyik alapítótagja volt a Valhalla Game Studiosnak, amelyet 2010-ben alapítottak. Azóta egyedül a Devil’s Third című akciójátékot készítette el, amelyet forradalmi újításnak szánt, de az ipar tetszését nem nyerte el. Eredetileg PlayStation 3-ra is megjelent volna a THQ által, de végül Wii U-exkluzív lett, és a Nintendo adta ki. PC-re is érkezett 2016-ban egy változata, a Devil’s Third Online, de 2017 márciusában véget is ért futama. Itagaki 2017 nyarán felmondott a Valhalla Game Studiosnál.

A Bloomberg újságírója, Takashi Mochizuki később újból beszélt Itagakival, aki megerősítette, hogy az új projekt azért PlayStation 5-re is megjelenik majd.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Biztos vagyok benne a Devils Third sem ennek készült. Az első trailere még teljesen mást mutatott mint aminlett

  2. Nagyon sokan fognak hozzá indie fejlesztésekbe, akik korábban legendás AAA játékokon dolgoztak, szerintem Itagaki sem fog másképp dönteni, úgy tűnik jó biznisz az indie fejlesztés, csökkentett költségek mellett minőségi játékokon tudnak dolgozni viszont az indie lehetőségek nagyon korlátozottak, egyáltalán nem használják ki -szerintem- a modern hardverek adta szabadságot, lehetőségeket.