Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Nextgen – mindenki a Microsoft-botrányon lovagol

A három nagy rviális konzolgyártó közül a Nintendo volt az, mely először dobta piacra újgenerációs gépét, a Wii U-t. A Sony lépett másodszorra a Playstation 4 bejelentésével, majd harmadikként futott be a Microsoft az Xbox One leleplezésével. Hogy utóbbi két konzol közül végül melyik jelenik meg következőként, azt egyelőre nem tudni, csupán annyi bizonyos – pl. a Bajnokok Ligája hirdetések alapján -, hogy a PS4 még 2013-ban debütál Európában is.A Sony és Microsoft esetében továbbra sem tisztázott továbbá a használt játékok futtatásának menete, valamint a hardverekhez illesztett, “mindent látó” kamerák kapcsolódásának állandósága sem.Jelenleg a Microsoft az, akinél a legnehezebb a helyzet: a kiadó gyilkos mennyiségű fikát kap netszerte amiatt, hogy jelen állás szerint csak limitálva és monitorozva engedné a használt szoftverek kereskedelmét, valamint a Kinect kamera állandó kapcsolata a konzol használatának feltétele lenne.Az eBay német részlege, látva és kihasználva a vásárlók bizonytalanságát, új marketingkampánnyal promótálja a Nintendo Wii U-t: a konzol technikai specifikációi között külön megemlítik, hogy a masina vígan játssza a használt szoftvereket, valamint nem kell a gépet állandóan online kapcsolni.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. a wiiu akkor is sz@r lenne, ha ingyen adnákkiadtak egy next gen gépet, ami a jelenlegi gen-t sem múlja felülui.: ez egy ps oldal, szóval xbox sucksps4 rulez !!!!444!!!NÉGY!!! XD

 2. Kó kemény háború ez már,srácok….

 3. “Mint az ovisok. Egyik elkezdi másik folytatja még nagyobb marhasságal. Pityinek igazan van ez egy baromi felesleges hírek, de Martin is jogosan háborog hisz, ha nem tesz ki híreket akkor sok értelme nincs egy híroldalnak… senki se tökéletes pláne mi halandó emberek, de komolyan nem egyszerübb elolvasni egy ember tanácsát válaszolni annyit, hogy “”vettem a lapot”” és lezárni az egészet még, ha nincs is igaza, nem ehelyet szócsata.”

 4. Nálam tervben van a Wii U. Ezt a Monolith fogja eldönteni, ugyanis nagyon dolgozik egy új játékon(Wii U exkluzív lesz). Ha kiderül, hogy a Xenosaga várva várt negyedik, befejező része az, akkor már most megyek gépet venni.

 5. Amúgy régen volt egy hír, hogy Magyarországra is jön az Amazon, ezzel most mi a helyzet? (Német eBayről jutott eszembe.)

 6. Mindig is ps-es voltam,de amelyik konzol elnyeri a tetszésemet,kielégíti az igényeimet,arra fogok ráállni.Lehet az Ps4(ami eddig a legvalószínűbb),Xbox one,Wii U,vagy mariskanéni szendvicssütője.

 7. Mostanában nem lett túl sok xbox hír a PSC-n?

 8. Eddig szerettem ezt az oldalt mert tényleg a Playstationről szólt, de most nagyon elment a konkurencia fikázásának irányába. Egyébként a PS4 kamerájáról sem tudjuk, h az állandóan be lesz-e kapcsolva…

 9. Egyszer szerzek egy Wii U-t , az tuti . Kell az az új ZELDA . Meg egy Super Mario Galaxy 3 is . :]

 10. Kezd olyan lenni ez az oldal mint egy politikai hírportál!

 11. A microsoftnak eddig abszolut nem ilyen volt a hozzáálása a dolgokhoz, pl. sokkal könnyedebben kezelték a warez lehetőségét is..Szerintem ezzel a sok megszorítással csak monitoringozza a júzerek tűrőképességét. Aztán ha nagyon muszáj majd viszakoznak egy nagyot,..és még jófejnek is tűnnek majd, mondván – mindent a játékosokért.Szóval szerintem ezek még nem véglegesen eldöntött megszorítások.Ha igen, akkor komoly visszaeséssel kell számolniuk.

 12. ……éljen a wii u , mikrofos kuka, mondjuk eddig is kuka volt, ps4 ?, majd eldől…..:)

 13. Lehet vele használt játékokat futtatni, csak éppen milyen játékokat? Mario 96, Zelda 44… köszi, nem. 🙂

 14. Wii U?Köszi nem!

 15. Nekem Wii U akkor lesz mikor lesz rá egy új 3D-s Mario,Zelda,Smash Bros. addigra az ára is lemegy!:)

 16. Elmés marketing, csak sajnos tényleg nem látom okát, miért kéne nekem egy Wii, pedig megjelenés előtt még érdeklődtem, de szerintem csúnyán túlárazták, és a játékkínálata sem túl izmos jelenleg. Pedig ebben az újfajta kontrollerben látok fantáziát.

 17. Ez igen.

 18. Mekkoraaa hír!!! Még ilyet!

  • Ezzel a hírrel mi a gond?

   • Felesleges hatásvadászaton (hangulatkeltésen) és nulla valós hírértéken kívül semmi…

    • Ja értem, legközelebb majd tőled kérek minősítést egy-egy hírről, hogy megfelelőnek tartod-e az információ tartalmát.

     • Szívesen segítek, ahol tudok!Azért őszintén milyen hírértéke van számodra ennek a roppant fontos hírnek? Még az eBay német részlege is nyomja a Wii U-t (JAJ!) (AZIGEN)

     • A hírnek az a hírértéke, hogy az egyik kiadó marketing-fiaskóját hogyan lovagolják meg a különböző cégek. Ettől függetlenül hála istennek nem te határozod meg, minek van hírértéke, hanem az olvasók.

     • Jahh tényleg mert én nem vagyok olvasó 🙂 így a véleményem értelemszerűen nem is számít.Várj megpróbálok elvárt (most már tudom) olvasóként reagálni erre a frenetikus hírre:Baaaz köcsög Xbox mekkora bukó az egész One még a Wii U is kihasználja a (vélt) hibáit. És ez azért jó nekem PSC (most már tudom) olvasóként, mert idén megjelenik a PS4 és 33,12428%al jobb lesz, mint a One és majd átlag (most már tudom ) olvasóként 2 éven belül veszek magamnak egy PS4et! A Wii U meg drága és amúgy sincsenek rá játékok. Szal mégsem értem ennek a hírnek számomra miért is volt hírértéke egy Sony Fanboy oldalon.

     • “””Fanboy”” oldal? Tévedésben vagy, ez egy PlayStation rajongói oldal.”

     • Ja, és te tényleg nem olvasó vagy, hanem egy legalja troll.

     • “Ez roppant hízelgő. Legközelebb, majd igyekszem képviselni véleményemmel az itteni hivatalos rajongói vonalat…Majd ha beesik még egy a Sony megveszi a Microsoftot “”hír””.Akkor csak kérdem ennek a hírnek miért van keresnivalója egy magyar Sony Playstation rajongói oldalon. Olcsó hatásvadászat.De félek mivel leírom a véleményem már vétek a moderálási szabályok ellen.”

     • Miért, egy PlayStation rajongói oldalon nem lehet olyan hírt leközölni, amiben érintve van a PlayStation mellett bármelyik másik rivális? Az mégis milyen hírszolgáltatás lenne?Mert milyen érdekes, hogy ha egy oldal minden szar hírt kitesz, még az ugandai videojáték piac aktuális fogyásait is, akkor tök égő, hogy erőlködik. De ha egy oldal 2 napig nem tesz ki hírt, mert épp nincs világraszóló esemény, akkor milyen tök égő, hogy nincs friss hírük. Tulajdonképpen mindig van valaki, aki jobban tudja, egy oldalra milyen és mennyi hírt kell kitenni.Nehogy már ott tartsunk, hogy egy PlayStation oldalon nem lehet leírni a Nintendo vagy Microsoft nevet még akkor sem, ha éppen a velük kapcsolatos információ érinti a Sony-t.

     • Pont ez az, hogy le lehetne, ha minimálisan is objektív lennél, de:-a mindenki a microsoft botrányon(?) lovagol-a Sony tanul a microsoft hibájából(?) -blöfföl a microsoft szerverparkA cikkek hangévteléről meg ne is beszéljünk inkább. Illetve a tartalmukról: sokszor azt sem tudod miről van szó(nem a te hibád jórészt csak találgatások), de gyorsan be kell szólni, oda kell szúrni. Légből kapott baromságok tényként kezelve etc etc. Ha megakarod megérted miről van szó, ha nem nem, de látod nem csak nekem tűnt fel.

     • Micsoda komikus, erőltetett baromságokat beszélsz te itt össze.Minden egyes leközölt hírben meg van említve a PlayStation vonatkozás és minden egyes hírben többesszámot vagy feltételes módot használok, ahol be nem jelentett vagy pletykált témáról van szó. Kínosan ügyelek erre, hogy semmi saját vélemény ne legyen az ilyen hírekben. Ezen felül minden egyes hír egy másik hírforrásból származik, ergo NM ÉN KÖLTÖM a híreket hanem szó szerint adom közre.Mégis, szerinted mit kéne csinálni? Megvárni, amíg jön az E3 vagy bármi más esemény, ahol minden egyes pletykát megcáfolnak vagy megerősítenek?Erről szól jelenleg az egész videojáték piac, erről beszél az egész internet, ezek a hírek generálják a forgalmat és ez érdekli a játékosokat. Minden külföldi weboldal ezeket a híreket adja le, a PSC-nek mit kéne csinálni?

     • “Oké most erre mit mondjak. Ez a te véleményed, te így látod, a te igazságod. Amit leírtam az az én véleményem, én így látom, az én igazságom. Azért látod, másnak is kevéssé tetszik ez a hozzáállás. Ahogy írtad is kedvesen, mi nyilván nem “”olvasók”” vagyunk, én meg egy legalja troll vagyok, ennyi.Szerintem ez a hír továbbra is erőltetett, öncélú… és ott vagyunk ahol a part szakad.”

     • A te igazságod pont jól mutatja a szánalmas flémer aláírásod. Egy dologért vagy itt ezen a fórumon, hogy piszkáld az embereket, vagy a foci topikban, vagy a CoD topikban, vagy máshol. Előrébb veled még egy millimétert sem volt senki, veszekedést viszont már annyit generáltál, mint égen a csillag.

     • “Asszem arról, hogy ki mennyit és mit generált ne is menjünk bele, mert te itt moderátor vagy és én meg nem. Így neked biztosan igazad van. Az meg, hogy én mit tartok poénnak (és te mit nem) ahhoz szerintem semmi közöd amíg nem ütközik a moderálási alapelvekbe. Az, hogy mi van pl oda kiírva (teljesen nyilvánvalóan flémből) és mit gondolok valójában Masa kikúr.s.ról (azt hogy kib@szottul pofátlan volt és k.rvára igazad volt abban a szituban, hisz normálisan kérted őt nem egyszer nem kétszer, nem háromszor…) tökéletesen mindegy. “”Előrébb veled még egy millimétert sem volt senki””… te tudod… én eddig is, ha tudtam segítettem maradjunk ennyibe minden nélkül szívesen. Legyen az játékteszt vagy bármi és nem a mostani időkre gondolok (Darksiders anno) etc etc. De ez már nem ide tartozik. Szal örülök, hogy egy nikket keversz egy emberrel…OFF vége”

     • Ne etesd, úgyis rád fog kontrázni.

     • Ámen.

     • Jah hasonlóra utaltam az előző hozzászólásomba de úgy látszik nemcsak én vettem észre!

 19. Okos, mindenképpen ügyes lépés a nintendo részéről. Bár játékok kellenének a gépre… tipikus vita betegségben szenved sajna

 20. Hát ,ha a Sony is meglépi ezt a használt játék ellenes felfogást akkor elgondolkodtató.:’)Amúgy ha maximum 6000-7000 lenne egy játék akkor nem zavarna(szerintem vissza is jönne a használt játék kereskedelem nélkül),de így hogy egy játék 15 000 …kösz nem…

  • “Ki találta ki ezt a 6-7 e árat? Már vagy 3x befutottam. Nem, hogy olcsóbbak hanem drágábbak lesznek a gamek. A kiadók megint megpróbálják a “” drága a fejlesztés +10 dodó”” lemezt feltenni… majd elválik sikerül e nekik”

   • Félre értettél,tudom hogy drágábbak lesznek sajnos…Én azt mondtam ha ilyen árba lennének a játékok akkor nem zavarna,hogy megszűnik a használt piac(mondjuk abból a szempontból kicsit igen,hogy a klasszikusokat később nem lehet beszerezni).Ha 16 000 lesz és nuku használt játék,akkor én befejeztem és hiába vagyok PS fan (a Nintendo-t is szeretem)akkor kimarad a PS4 sajnos…

 21. wii u hülyeség venni…drágán árulják, ebből az árból egy fullos ps3 lehet venni.

 22. 50e ft lenne a wii u akkor talán vennék, de 90e Ft egy olyan gépet, ami még ps3 szintjét se haladja meg, ezek hülyék ? 32g belső memória????2013ba, már ettől agyfaszt kapok !

  • “60 K-ért lehet basic pack-ot kapni és akár 3 terrás külső hdd-t is köthetsz rá (a 32 GB helyett)Nehogy aztán az legyen mint a Wii esetén. Mindenki fikázta, mégis eladtak belőle “”néhány”” darabot.Most a Microfos csinált neki reklámot.”

 23. Azért ettől még nem rohanok Wii U-t venni.