Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Nextgen – milyen gyorsan dolgoznak az új konzolok?

Az Extremetech.com techmagazin olyan szerencsés helyzetben van, hogy máris egymás mellett tesztelheti a piac két új konzolgépét. Most éppen azt méregették, melyik masina milyen gyorsan végez el különféle “kezelési” műveleteket.Szempontok:1 – Milyen gyorsan áll fel a gép hideg, teljesen kikapcsolt állapotból2 – Milyen gyorsan áll fel a gép Stand By (hibernált) módból3 – Milyen gyorsan telepíti a gép a játékot és milyen hamar kezdhető el a játék4 – Milyen gyorsan tölti be a gép a játékot a dashboardról és ér be a játék főmenüjébe5 – Milyen gyorsan lép ki a gép a játékból a dashboardra majd vissza a játékbaEredmény (PS4 vs. X1):1 – PS4: 20mp — Xbox One: 1 perc 5mp2 – PS4: 3mp — Xbox One: 12mp3 – NBA 2K14 indítása lemezes installból: PS4: 36 perc – Xbox One: 46 perc4 – NBA 2K14 indítása a lemez behelyezése után (install után): PS4: azonnal – Xbox One: 6 perc (az update miatt)4/1 – NBA 2K14 főmenü betöltése a dashboardról: PS4: 38.7mp — Xbox One: 29.6mp4/2 – NBA 2K14 Quick Match indítása a főmenüből: PS4: 37.6mp – Xbox One: 31.4mp5 – mindkét gépnél szinte azonnalÖsszegzés:A PS4 gyorsabban áll fel és gyorsabban kezdhető a játék. A PS4 gyorsabban telepít. Az X1 menüből gyorsabban indítható a már telepített játék.[YOUTUBE]YHEjdTn7LAQ[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. +1 pont a PS4-nek (ismét)

 2. Akkor veszek egy ps4 et telepítgetésre és egy x1 et hogy menüből indítgathassam a játékokat.Jaj de ott a hőkép is… azt is figyelembe kell venni mert ezek a leglényegesebb egy konzol választásánál. De ha már itt vagyunk szeretném tudni hogy milyen tv-t vegyek hozzá, az milyen gyorsan kapcsolódik be vagy mennyi idő alatt találom meg a távirányítót mert azzal nekem mindig problémám van. Kellene még a dobozos üdítők összehasonlítása is hogy melyiket lehet a leggyorsabban kinyitni mert az is kell! És persze a pattogatott kukorica márkák hogy egyes kukorica szemek mely idő alatt pattognak ki. Szék/puff/babzsák legrövidebb idő alatt melyik veszi fel csodás fenekem formáját a leghamarabban? nonszensz

 3. Látszik a Win 8 előnyei és hátrányai.De amíg futnak a játékok az a pár másodperc töltési idő nem oszt nem szoroz.

 4. Xar ez a ps4,még sörért sincs időd kimenni,olyan gyorsan reagál…:)

  • Én ezt az új laptopomnál nem tudtam megszokni … a réginél tudtam, h bekapcsolás után még van vagy 5 percem, mire feláll használhatóra. Az SSD-vel meg 5mp-m sincs =D

 5. Van valami értelmesebb tesztsorozat is? BD lejátszó minősége, többcsatornás hang minősége stb.

 6. Ha egy profilt is fullra betölt azalatt a 20mp alatt az nem rossz.

 7. “A PS3-am is “”feláll”” 20 mp alatt, még talán annyi se.”

 8. Elég jó. A box-nak valószínű a 3oprendszer húzza meg az idejét

 9. A böngészőket még jó lett volna levizsgáztatni, főleg a PS-ét !

 10. Jók a PS4 értékei, végre valaki csinált olyan OS-t/GUI-t, amilyennek egy OS-nek a XXI. szd-ban lennie kell (a sebesség tekintetében). Dúrva, hogy egy teló is percek alatt áll fel manapság.

 11. Így már nyugodtan alszom…

 12. Legalább van újabb vitatéma néhány jóképességűnek…

 13. Ezt is meg tudtam.

 14. nem túl nagy különbségek.

 15. Marha mellékes dolgok ezek,inkább a gépek megbízhatósága a lényeg!

 16. Érdekes apróságnak ez szép és jó. De ennyire azért ne siessünk, hogy másodpercek számítsanak bármit is. Persze, csak akkor, ha a játékok futása mindkét feldolgozó-egységgel ugyanolyan.

 17. Most komolyan 36 percet kell várni, hogy feltelepítsen egy NBA-t?Azt hittem, hogy a next-gennel vége lesz ennek a telepítési mizériának… Nem úgy volt, hogy a lemezes játékokat háttérben telepíti majd amíg játszunk?

 18. Van itt olyan ember, akinek komolyan számítanak ezek a kis különbségek? Hogy azért fog/nem fog venni egy konzolt, mert a konkurenciánál ennyivel lassabb/gyorsabb?

 19. Sokkal nagyobb a különbség a PS4 javára, mint gondoltam volna, a játék betöltésénél viszont szintén csodálkoztam, hogy az Xbox One kicsivel gyorsabb.

 20. Nekem hamarabb feláll – teljesen kikapcsolt állapotból :PMindkét gép faszentos, de a PS4 lesz a main konzol, aztán, ahogy esnek az árak meglátjuk.

 21. Itt látszik meg a Sony-nak több ideje volt fejlesztésre, anno hamarabb kaptak észbe.

  • Nem csak itt…

  • Itt látszik meg a Sony-nak több ideje volt fejlesztésre, anno hamarabb kaptak észbe.Szerintem meg egyszerűen koncepcionális különbségek vannak. A PS4 hamarabb bootol be, de nem is kell annyi mindennel szarakodnia mint a Box-nak (set-top-box, tv csatornák, kinect, etc).Viszont ha már áll a rendszer (és a game is installed) akkor az XO hamarabb betölti a játékot (persze csak minimálisan gyorsabban).Magyarán nincs igazán különbség ebben, illetve ami van, az meg teljesen normális. A iOS-t sem illik összehasonlítani az Androiddal bizonyos kérdésekben…