Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Nextgen – melyik gép fogyott el valójában Amerikában?

A Sony PlayStation 4 igen sikeres startot tudhat magáénak az észak-amerikai régióban (ebben Kanada is benne van): a gépből több mint 1 millió darabot értékesítettek 24 óra alatt és minden készletet eladtak, ami annyit jelent, hogy az olyan nagy kereskedőházaknál, mint pl. a Best Buy vagy a Toys”R”Us, nem lehet konzolt kapni. Nyilván a kisebb boltokban hosszas utánajárás során talán akad 1-1, de a nagyobb városokban, pl. New Yorkban nem egyszerű feladat most gépet venni.Pár nappal később a rivális Microsoft is elstartolt. Sikeres launchról számoltak be, mondván ők is 1 millió darabot értékesítettek 24 óra alatt. A jelentős különbség a Sony startjához képest az, hogy ők ezt a mennyiséget nem csak Amerikában, hanem a világon összességégben (13 országban) adták el, de hát ez egy olyan [I]komoly matematikai összefüggés[/I], melynek dekódolása egyesek képességeit meghaladhatja.Most aztán mindenki boldog…No, de hihetünk-e a nagy kiadóknak? Nem feltétlenül. Messziről jött multi azt mond, amit akar, ráadásul egyszerű halandó soha nem tud annak utánajárni, valójában mik a korrekt számadatok.Az Amazon online kereskedőház pl. most azt mondja, nem csak Amerikában, de Európában sem tudja kielégíteni a PS4 iránt mutatkozó igényeket. Amerikában állítólag további 2 milliós várakozói listáról pletykálnak, mely egy meglepően, már-már hihetetlenül magas szám – még, ha csak a fele igaz, az is elsöprő mennyiség.És mi a helyzet a riválisnál?A DualShockers.com jelentése szerint a redmondi kiadó nem mond igazat akkor, amikor készleteik közel teljes kiürítéséről beszél hivatalos sajtóközleményében. A magazin fotókkal bizonyítja, hogy Amerikában még mindig hegyekben áll az X1 a kereskedőknél.New Yorkban mind a Toys”R”Us, mind pedig a Best Buy üzleteiben lehet X1 konzolt kapni, ergo nagyon messze áll a valóságtól a “minden gépet első nap eladtunk” híresztelés. A Time Square-től kezdve Manhattan más részeiig bezárólag minden üzletben ott állnak a felhalmozott X1 masinák. Hasonló a helyzet Los Angelesben is.Az ottani tudósítók szerint mindkét üzletlánc nagy mennyiséget rendelt be a Microsoft gépéből, mely (idézem) “nem fogyott jól”, olyannyira, hogy még az első napos gépekből is van nekik raktáron.A hírek szerint Amerika sokkal kevesebb PS4 gépet kapott, mint amennyire igény lett volna első nap. A nagy kereskedőházak jelenleg rendelkeznek elzárt PS4 készletekkel, azonban azokat november 29-re tartogatják, a Black Friday nevű amerikai bevásárló ünnepre.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. … csak végre hazahozhatnám a PS4 KZSF 2 DS4 PS4EYE PACK-om … :]

 2. kutyámat nem érdekli miből mennyi fogyott 🙂

 3. “Amúgy nem lenne ez a faszkodás ha a SONY is globál launch-ot nyomott volna … akkor ténylegesen lehetne faszt méregetni, de így “”mindenkinek”” csak az jön le, hogy ebből is meg abból is 1 milla fogyott.”

 4. azért online csak nem lehet usaba a 2 legnagyobb onlinbe dealertől gépet venniehttp://www.amazon.com/Xbox-One-Console-Standard-Edition/dp/B00CMQTVUA/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1385411636&sr=8-6&keywords=xbox+one

 5. Dualshockers. Biztos elfogulatlanok 🙂 Amúgy meg x százalékot bent kell tartani, hogy azonnal tudják cserélni a gépeket ha meghibásodik. De lényegtelen. Lassan lehetne nyitni egy napi Martin xbox fika rovatot. 🙂

 6. ezt mindenki előre borítékolta, a tényeket soha nem fogjuk megtudni. MS sok a pénz úgyirányit ahogy akarja.

 7. “Ezt azért “”szinte”” “”mindenki”” sejtette,csak azok a donga agyú madárpókok nem…..és a különbség csak nőni fog….”

 8. Forza 5. Next-gen………http://images.eurogamer.net/2013/articles//a/1/6/3/5/6/3/2/7.bmp.jpg14 pálya, 200 autó. Vicc.

 9. egyik fekete a másik zöld, ez mitől van?sztem attól, h a fekete gyászolja a zöldet! 😀

 10. hát ez marha érdekes, van a fanboyoknak min vitatkozni….

 11. Nem lehet, hogy a Microsoft több géppel ment neki a launch-nak ezért van még belőle?!

  • De akkor is hazudtak, mert azt mondták, h elfogyott mindenhol. Ha meg valójában elment 1 millió akkor alapból minek hazudtak, h elfogyott?:D Pont az lenne a jó, h elment ennyi és még van annak aki akar.

 12. Mi a különbség a zöld és a fekete dobozos X1 kiszerelés között?

 13. Alap, hogy PS4 a nyerő, az Xbox One lehúzhatja a rolót. 🙂

 14. Igen sajna nem minden embernek megy jó a szekér.Nekem is voltak és lesznek nehéz idők.Nem mindig lesz rá pénzem ,hogy havonta vegyek egy játékot.A warez egy egészséges dolog bizonyos keretek közt.Attól ,hogy valakinek cfw-s gépe van nem biztos ,hogy nem vesz eredeti játékokat.A legtöbb ismerősmnek igaz flash-elt xbox a van.Mégis egy évben vesznek fejenként 5-6 eredeti játékot.

  • És minek kell havonta játék?:) Ez tényleg komoly érv, én átlagosan 2-3 havonta veszek 1 játékot, sőt volt, h 6 hónapig nem vettem semmit, de ha nincs rá keret/idő akkor ez van.

 15. Már vagy fél éve létezett végleges PS4 (lehet még régebb óta). Jó lett volna, ha a Sony vesz még gyártókapacitást, még ha buknak is a bulin.Nagyon ügyes ötletnek tűnt az amerikai premier, és a japán kilövés eltolása (pontosan tudják, hogy ott pokol lesz, a japók katanákkal küzdenek a gépekért stb 🙂 ). De hogy mindezek ellenére sincs gép… elég gáz. Mert mit csinál az amerikai? Neki konzol kell, és kész – erre annyira rászűkül, hogy a végén elköveti azt a hibát, hogy X1-t vesz. 🙂

 16. Csoda, hogy zooole nem írt ide semmit. Hogy a cikkhez is hozzászóljak. Van aki másra számított? Szerintem még az MS sem.

 17. Majd a vègèn kiderülnek a pontos adatok. Vàrjuk meg az èv elejèt ès addigra az eladàsi adatok màr pontosabbak ès eggyèrtelmüebbek lesznek.Warezròl meg annyit, hogy soha nem èrtettem meg, hogy mièrt jò bajlódni ,utànnajàrni napokat azèrt a nevettsègesen rövidre sikerült single részèrt. Szàmomra ès sszerintem sokak szàmàra (nem csak jàtèkosok hanem fejlesztök) a multi a lènyeg. Mondjuk èn ìgy làtom.Mèg egy utolsò gondolat: Jobban szeretem azt ami kèzzel fogható( pl.:fèmdoboz, figura stb.)Ha rànèzek a játèkokra nèha elmosolygok 1-2 règi beszèlgetèsekre jàtèk közben, kàromkodàsra.Egy warezosnak milyen èlmènyei vannak? Nem tudom ès nem is èrdekel. Nem vagyunk egyformàk ezt el kell fogadni.

 18. Most komolyan, nem mindegy ez a számháború?

 19. Már megkeződőtt a Sony fika a fórumokon a magukat semlegesnek mondó xbokszfanboyok által. Ahol eddig jártam, az jött le, hogy a box játékok jobbak pl Forza 5 (bár az nem zavarja őket, hogy kis túlzással a régi GT 5 Prologue is tartalmasabb nála.) A box kontollere jobb… jobb a fogása és szebb. A boxnak jobb a win8-as menuje. A box kinektje egy másik dimenzió Stb. És hogy valami negatívumot is mondjanak a PS4-ről, túl erős a hardver és az nem jó.

  • Sok X-est üdvözölhetünk mostmár közöttünk is ne feledd, akik többsége nem szív szerint állt át, csak elvesztette a hitét X-be. Láttam olyan videóelemzést KZ-ről, aminek címét úgy írta meg a srác. PS360. Ezen kívül viszont jó véleméynnel volt.Az X-lanuchon volt egy csaj aki stúdióban, aki azt mondta , neki személy szeritn a DS4 kontrolle jobban bejött, a többi kissé lehurrogta, aztán a következő vágás után, már egy másis csaj ült helyén.

  • 200 autóval maga a megaloál.

  • Ez a kognitív disszonancia.

  • “Minap rádióműsorban a PS4! megjelenésének kapcsán felhívtak “”szakértőt””. Az idő 75%-ban az új xboxról beszéltek. :SEgyik duma: “”az XBOX ONE már nem csak egy konzol, hanem komplett multimédia eszköz””… és, hogy ez mekkora innováció Hát ja, mihez képest, 2006-ban a PS3 is ezzel a szöveggel jelent meg. Besírok ezeken a szakértőkön. Lépten nyomon az xboxot ajnározzák, de nem értem mire fel. :S”

  • Csak nem a Gamepod-os teszt alatt jártál? 😀 Én is elolvastam a tesztet(ami vicc), és a kommenteket is(szintén vicc). 😀

  • Én csak ezen az oldalon görgetek a cikkek végénél lejjebb. Sőt, mostanában a szokásos gémerszájt köreimet se futom le. Nincs rá időm.Azért F5-öt nézegettem. Nem szimulátor. Nem kell (lehet?) centizni. Casual Béla viszont még mindig jobban szórakozik egy NFS-el, vagy GRID-el. Aláírom, hogy a videómegosztók kamuhádével dolgoznak, de a gameplay grafika kb. GT6.

 20. Unom már a májkroszoft erősködését a fasztarisznya konzoljával.

 21. Amúgy meg k*rvára lefosom ki mennyit adott el, nekem legyen EGY darab, vagy most pénteken, vagy 2hét múlva 🙂

 22. Nem hazudik a MS, az összes gépet eladta….. a viszonteladóknak. 🙂

 23. Nézem külhoni magyar srác unboxing videóját, a 4 gumitalpból már 1 hiányzik is az aljáról, pedig most vette ki a dobozból. 😀 Azt mondja megnézi a dobozába, de a helyébe én vinném is vissza, úgyis van utánpótlás. 🙂

 24. mi lett volna akkor ha M$ ragaszkodott volna a megkötésekhez??

 25. úgy néz ki, megismétlődik a surface fiaskó, bukás lesz az egész.és ki tudja, lehet, hogy a zune és a kin sorsára jut az xbone

 26. Én is rettenesen kiváncsi voltam, hogy fogy az X, ezért hétvégén utána is néztem, de valahogy nem jöttek olyan hamar az adatok, mint a PS4 esetén. Átrágták ezt az MS-nél, mint közöljenek…Persze akár ezen is le lehet mérni, melyik gamer oldal milyen párti, mit támogat, mert sokan írták, hogy az X is meghaladta az 1 milliós eladást, 24h óra latt, csak ez nem kevés csúsztatás, mert nem írták bele, ez egy global launch volt 13 országgal (pl. fontosabbakat említsek Anglia és Franciaország is benne volt, ahol még nem volt PS4 nyitány). A normálisabb oldalak viszont beleírták ezt, vagy külön kiemelték. Volt aki nem átalott úgy le írni, hogy MS-nek 24 óra sem kellett a 1 milliós eladáshoz, a Sony-val szemben. Na neee!Dimi-duma, az eladások nem térhetnek el nagyban az internetes előrendelői adaoktól (Sony:58%, MS:39%, többi egyéb)

 27. Lehet ők a leszállított mennyiséget kommunikálták a sajtónak, akkor az reális. Az más tészta, hogy jó, ha a fele elfogyott.. 😀

 28. Nyugodjanak meg a viccboxosok! tuti hamarosan feltörik a xarjukat és fogják vinni a masinát mint a cukrot!

  • Mert a történelem ismétli önmagát.

  • ja mondjuk ez is sok embert befolyásol. bár azt mai napig nem értem, hogy ha valakinek van rendes fizetése meg ma már azért ha vár az ember, akkor 5 ezerért is kapni játékot, akkor miért warezolgat.de persze ez költői kérdés volt. mert az olyan embernek sok máshoz is szar a hozzáállása. utálom is az ilyeneket. 🙂

   • Az egy alapvető emberi tulajdonság, lehetőség szerint minden ingyen kéne, (nemcsak magyaroknál). Az meg, hogy valakinek pénze van nem azt jelenti, herdálja, sőt sokszor jobban ragaszkodik hozzá.

   • ebben tökéletesen igazad van (viszont manapság egyre ritkább a rendes fizetés és a rendes munkahely)

   • Sokan úgy vannak vele, hogy ha ingyen is az övé lehet, miért fizessen érte? Sebaj, ők sosem tapasztalják meg, hogy milyen érzés olyan filmet nézni, olyan játékkal játszani, amiért fizettél.

   • Valahol meg lehet érteni őket is, bár nem feltétlen jó ez. Vegyünk pl egy filmet. Valaki letölti mert a moziba soha az életbe nem nézné meg, pláne amilyen fos filmeket készítenek manapság és még arra is elkérnek 1200-1900ft-ot. nem beszélve ha mondjuk egy család akar menni moziba, az minimum egy 10es. Azért mondjuk egy minimálbérből elég nehéz ezt kihozni. Én nem ítélem el őket ezért, emeljék meg mindenkinek a fizetését, vigyék lejjebb az árakat és máris nem lesz annyi kalóz :)A játékok az más, ott a pénzedért az esetek 70%ban jól jársz, mert igaz hogy kifizet az ember 10enakárhányezret, de legalább az több napot,hónapot élvezed 🙂

    • A filmekkel egyetértek nagyrészt, de én sokat járok moziba, mert itt Gödöllőn 850Ft a diákjegy és a jobb filmeket itt is adják. A nagyon jó filmeket pedig megveszem blurayen, de ahhoz nagyon jónak kell lennie.

   • Én ezt nem látom ennyire egyszerűnek. Szerintem nem a pénzen múlik (pontosabban, kevésbé múlik a pénzen, mint sejteni hisszük). Én általában véve tudatlanságnak tudom be a warez témát, főleg konzolos vonalon. Szülő megveszi gyereknek a gépet, hogy mivel játszik rajta már nem érdekli, nem is érti hogy megy ez. Hallja havertól, sógortól, hogy megy ez okosba, azt hiszi, ezzel le is tudva a történet. Aztán ha megkérdeznek én elmondom, hogy megy ez valójában. 🙂

    • Dehogy tudalanság, nagyon is tudatos. Szerintem 2 féle warezoló van, az egyik, akinek csak így telik rá, (ez a megbocsájtható), a másik meg megengedhetné, de spórolni akar. Pl. Oroszoszág és Kína azért a warez fellegvára, mert nem éppen fényes gazdaság, ez embereknek nincs rá pénzük. Én nem felejtem el, amikor főiskolás voltam, nekem is csak írott DVD-k és játékok sorakoztak a polcomon (akkoriban, ha volt is egyfél játéknyi pénze az embernek, úgyis elitta), de ma már meg csak eredetit veszek mindkettőből, mert van egy aránylag élhető fizetésem. Jobb az ember lelkiismerete is, de nem hiszem, sokaknak ez beleszól, neveltetés kérdése is az egész, tehát túl a sok tényező.

     • Kínában nem fényes a gazdaság?? Khm…

     • Hát nem a kulimunkásnak (akik ugye sokszorosan többen vannak), az biztos. Ennyi erővel itthon is dübörög a gazdaság, ahogy halljuk már 10 éve…

     • Most ebbe ne menjünk bele, de az USA a picsába sincsen már most Kínához képest, be is vannak szarva tőle.

     • USA-ról eddig nem volt szó :)Sőt, az sem összehasonlítható amit én írtam, csak amit a kolléga vetett fel, h az emberek csöveskednek jobbára. Persze ott is van sok jómódú, aki megveheti az eredeti játékot.

     • Értem mire gondolsz, de az, hogy ök dolgoznak világra, nem azt jelenti fényesen is élnek belőle. Nem egy amcsi vagy német az életszinvonal. Pont ezért dolgoztatnak ott. Az hogy a legjobban fejlődő a világon? Igen, mert amihez képest nagyon gyenge. Kínában még 100 emberre jut egy autó, nem 5-re mint az eu-ban, akkor is, ha már látnak smogtól Shanghaiban.

     • Hoppsz pár elírást csináltam. A mihez képest a nagyon gyenge, szal ne keverjük a fejlődőt, a fejlettel. Egyébként meg Kína például pont nem lesz tényező a hír kapcsán, mert ott még mindig nem engedi hivatalosan forgalmazni kormány.Ők a warez kapcsán szokntak fényeskedni, mert ők alkotják meg a chip-eket a konzolokhoz, mert pénzük van belőle.

     • “””Szerintem 2 féle warezoló van””Meg akikről ő beszél. Csak te az előbbieket feltételezed (tudod), az utóbbiakat ő meg ismeri ,)”

 29. Kamuznak a redmondiak? Na,neee! Ilyenre még nem volt példa! 😛

 30. egy srác irta az egyik forumon h amazontol karcosan kapta az x ONE dobozt, és bár amazon oldalon azt irják sold out, felhivta oket és szo nélkul kapott egy másikat, szal ott sem fogyott el 🙂

 31. már kijött a south park black friday 2. része. 🙂