Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Nextgen – egy megoldás a használt játékok kezelésére

A Sony Playstation 4 állítólag megkötés nélkül, a Microsoft Xbox One azonban csak szigorú keretek között teszi majd lehetővé a használt játékok futtatását – legalábbis jelen állás szerint ez várható a következő generáció elérkezésével. Hogy ebből mi valósul meg, az a jövő zenéje. De mégis, hogyan képzeli ezt a Microsoft?Nos, a módszer szerint, melyről videojáték ipari források (MCVUK) cikkeznek, a következő lehet az ügymenet.Mindig a kereskedő dönti majd el, engedi-e egy-egy játék használt állapotú futtatását. Ha igen, mind a Microsoft, mind a kiadó részesül majd a bevételből a megfelelő százalékban, minden egyes továbbadás után.A gémer bemegy a forgalmazóhoz a szoftverrel, amit el akar adni. Ezt kizárólag olyan üzletben teheti meg, mely leszerződött a Microsofttal és tagja a kiadó saját felhőalapú rendszerének.A játékot ekkor regisztrálják a Microsofthoz, majd a volt tulaj láthatja, hogy a cím lekerült az ő accountjáról.A kereskedő ezután olyan áron adhatja majd el a terméket, ahogy ő jónak látja, de az értékesítés után a két említett partner automatikusan megkapja a részét. A maradék a kereskedőé.ÁLLÍTÓLAG az osztott rész 10%.Vajon tényleg ezt tervezi a Microsoft? Mit lép erre a Sony?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Csak az autógyártók ki ne találják, hogy ők is szeretnének 10% részesedést a használt gépjárművek adás-vételéből 🙂

  • Na ja , ez alapján majd az kéne még hogy mindent amit veszünk nem adhatunk el csak úgy . Áááá majd ha leadjuk a haszon egy részét . Igaz hogy onnantól hogy megvettem már semmi köze senkinek hogy mit csinálok vele . De azért nehogy már úgy érezzem hogy ez az enyém , ha eladásról van szó akkor csak vigyázzon a kedves tulajdonos . Kicsit gyanús jogilag ez a dolog .

 2. “Nem teljesen értem a Zixbox eddig a warezolás fellegvára volt, most meg hirtelen a használtjáték se fusson “”külön”” haszon nélkül? Ez elég éles váltásnak tűnik nekem. Illetve az kicsit zavaros, hogy amikor egy új játék ára “”összeáll”” akkor abban nincs kikalkulálva, hogy fedezze a fejlesztést, naggyából mindent? Ha igen akkor miért akar kalkuláni az újra eldásból származó bevételre? Vagy ha számít az újra eldaásból származó bevételre, akkor meg miért adja majd ugyanannyiért vagy drágábbért az új játékot? Ezt egy kicsit dupla vagy akár többszörös lehúzásnak, beveételnövekedést serkentő intézkedésnek érzrem, sem mint annak, hogy szinte warezolásnak állítják be a használt játék jelenséget, melyet szeretnének visszaszorítani. Ahelyett, hogy jobbnál jobb játékok megalkotásával ösztönöznék a jónépet a minnél több játékvásárlásra.”

 3. Ez de gáz…

 4. Elég gázul hangzik! PS4-en remélem nem lesz ilyen!

 5. “Többször átolvastam a cikket, de kezdem nem érteni.- Mi az hogy a KERESKEDŐ engedi a futtatást használt állapotban? Mi a franc érzékeli, hogy a cucc használt? Miért a kereskedő? Ő futtatja? Hát nem én?- Minek a felhőalapú rendszer? Akkor a jövő generáció játékai nem lesznek kézzel foghatóak? Ha igen, akkor minek ez a “”használt”” dolog? Visszaveszik a letöltési listámból a játékot, és jóváírnak pár kreditet a számlámon….Mindenki vegyen online! Ha meg kézzel fogható játék is lesz, akkor nem értem.”

 6. “A Vaterán majd árulom a borítót…. sutyiban meg lemez is jár hozzá.Manapság a konzolboltok már ilyen portálokra is felteszik a cuccot. Az “”árúhelyettesítés”” meg nem újdonság már.”

  • Hiába árulsz bármit a Citerán. Amikor otthon először beteszed a játékot, az odaköti magát a profilodhoz. Más profilon csak akkor tudod majd használni, ha előbb deaktiváltad a fenti módszerrel.

   • Köszönöm.Bár még mindig sok bennem a kérdés, de inkább hagyjuk. Úgyis a PSN-en szeretnék majd vásárolni a jövőben, így nem hiszem, hogy érintene majd ez, ha a Sony is meglépné ezt a dolgot.

 7. Vajon a MS miért dolgozik ilyen gőzerővel a saját bukásán?

 8. nem értem miért nem elég az egyszeri bevétel… :(vagy akkor miért nem pl a webshopokat meg az ilyen oldalaktól szednek be pénzt, akik használt játékokat adnak el… ne a közönséges embereket..

 9. “…kövezzetek meg de kajak nem “”értem”” , eddig a kalózkodás volt a célkeresztben és ez érthető is egy részről de ebbe ne menjünk bele, most akkor ott tartunk, hogy a használt játék is mostoha gyerek, hogy is van ez mr pénzéhesek, kajak felba.., ja és remélem a sony azért átgondolja a dolgokat mert ha be áll a sorba akkor ők is mehetnek a kukába részemről, így is egy siralom ahogy alakulnak a konzolvilág dolgai……………………….:(“

 10. XBOX 1-es, leülhetsz! XDD

 11. Ha a MS kitart e melett a sok zseniális ötlete mellett, simán elképzelhetőnek tartom, hogy az a csúfság is megesik velük, hogy még a Wii U-nál is gyengébb rajtot vesznek :DDe nem sajnálnám őket érte, hulljon a férgese…

 12. Ez most tényleg az xboxos játékosközösségen fog múlni. A nagy kiadók mind deklaráltan ki akarják venni a kiskereskedelmet az értékesítési láncból, a használtjátékbizniszt meg aztán végképp rühellik. Egyértelmű, hogy egyedül az MS vagy az EA kockázatosan vállalhatta volna ezt be. De két ilyen gigacég összefogása, most azon múlik le tudják-e ezt nyomni a torkokon. Ha igen akkor ennyi volt. Amennyiben igaz a 35 fontos pre own fee, akkor a használt kereskedelemnek xboxone játékok terén annyi. Van egy viszonylag új játékod, kijátszottad bevinnéd a kijelölt boltba. Mennyiért veszi be a bolt annak tudtában, hogy akinek majd el tudja adni annak eleve jön egy 35 fontos költség az újraaktiválás okán? A 35 font persze eloszlik majd az MS és a játék kiadója között. Node akkor mennyit kérhet a kereskedő a használt cuccért? Kábé egy ezrest, hisz eleve van már beépítve egy 35 fontos kiadás, többért senki se fogja elvinni.Mondjuk én valamiért túlzónak érzem a 35 fontos pre own fee-t, de lehet igazak a pletykák. Remélem a Sony-nak meg se fordult a fejében semmi hasonló, most ülnie kell és várnia. Jelenleg az idő és az MS pénzéhsége nekik dolgozik.

  • Ha ezt a használt játék politikát le tudják tömni a X tábor torkán, akkor meg is érdemlik! Gondolj bele, ha jelen generációban a Live ugyanúgy ingyenes lett volna mint a PSN (természetesen a fizetős multira gondolok főképp) és most bejelentenék, hogy csak előfizetéssel lesz elérhető az online játék milyen sokan mondanák, hogy ezzel elkaszált a M$, ezt nem lehet lenyomni a gémerek torkán, ezzel megásta a sírját X1, stb stb…Aztán ugye a valóság mutatja, hogy minden gond nélkül mehet, egy egész generáció ment így végig úgy, hogy a 360 milyen sokáig vezette az eladásokat! 🙂 Szóval várjuk csak ki a végét, és esténként imádkozzunk, hogy minden maradjon így a PS4 háza táját, mint ami most van a PS3-al.

 13. “A legnagyobb gond h az EA is támogatja ezt.Ugye ők voltak az elsők akik bevezették ezt az online kódot.De ez csak a kezdet volt.Az első lépés.Tehát már egy EA is lépéskényszerbe hozhatja ezen a téren a Sony-t.Hiszen az EA nagy élharcosa a használt játék kereskedelem elleni “”háborúnak.”””

 14. ehh..mi lesz így az itthoni kisboltokkal…. ha ez és a pletykált 35font igaz, akkor valszeg a játékot is kb ötöd áron veszik vissza, hogy piacképes legyen használtan. egy ilyen értékcsökkenést kibírnék mosolygás nélkül..viszont ha beválik….

  • “Mi lenne?Bezárnak.Ebben az országban ezen már meg sem szabadna lepődni,ha valami/valaki önhibáján kívül kénytelen bezárni a “”boltot.”””

   • Nem feltétlenül, mert ez csak az Xbox One-ra és talán majd a PS4-re fognak vonatkozni. A kis boltok meg minimum a PS-ig visszamenőleg árulnak konzolokat és játékokat, szóval lesz továbbra is mit eladniuk.S valljuk be, annyi játék jelent már meg a világon, hogy ha már csak azokkal játszanának az emberek se tudnák kb 100 évi kijátszani az összeset! Szóval ha tényleg bevezetik, akkor az emberek csak vesznek egy régebbi konzolt és azon játsszák a régi játékokat.Az új játékok használt játék kereskedelme meg szerintem nem lesz túl komoly az első 2 évben.A Mikrifing meg mehet a süllyesztőbe az Atari és a SEGA mellé, bár tény, utóbbit az EDGE Magazin PS2 kampánya és a kevés külsős cím rohasztotta ki az iparból.

 15. Követező genbe az ms kibaszott nagyot fog bukni !

 16. Asszem , ha így folytatja az MS , akkor kizárt , hogy valaha is vegyek egy X One-t … A KÖCSÖGÖK .

 17. Döbbenet . Komolyan , amikor ezt elolvastam egy percig csak tátogtam ettől a hülyeségtől . Ilyen nincs , köpni nyelni nem tudok . Félelmetes

 18. Inkább a játékokon lenne a hangsúly és nem a pénzszerzésen, akkor talán a Microsoftot is többen támogatnák, de így mindenki elpártol majd s nem fognak Xbox One-t venni.

 19. Ez még mindig hihetetlenül hangzik!Nem hiszem, el, hogy bárki is jó ötletnek gondolja ezt! :DE3-on be mernének ilyet jelenteni? … még mindig nem hiszem el 😀

  • Az elkényesztetett amerikai gyerekek, akiknek a segge is ki van nyalva, havi X száz dollár zsebpénzből megvehetik a legújabb játékokat azt se tudják mi a használt játék kereskedelem. Ők ezt nem érzik át, és szerintem meglepődnénk hogy milyen sokan vannak! Nem dolgoznak azért hülyék a M$-nál, ebben a generációban azt meg kell hagyni, hogy az ő szemszögükből nagyon sikeres üzletpolitikát folytattak a 360-al, szóval egy ilyen nagy súlyú döntés előtt biztosan végeztek előtanulmányokat.Nem védeni akarom őket, Isten ments, de az utolsó pillanatig senkit sem szabad leírni és lebecsülni!

   • Átgondolták és tudatosan lenyomják az emberek torkán, mint a W8 metro felületét. Kérdés mennyire lesz ez sikeres dolog.Szerintem a M$ vezetése most hasonló gondolati csapdába került, mint anno a Sony a PS3 indításakor. Média center erőltetése, túlzott elbizakodottság a korábbi sikerek miatt, a felhasználó és a konkurencia semmibevétele, pl kontroller esetében.Anno a Sonyval szemben az M$-nek bizonyos dolgokban csak minimálisan kellett jobban teljesítenie és sok dologban így is hibázhatott, mert az alapkoncepció volt olyan xar, meg a kommunikáció, hogy a Sony, mint a hisztis hülyegyerek ahogy a padlóhoz veri magát majdnem összetörte magát egy üres szobában.A Sony vezetése rengeteget tanult abból a szituból és szerintem most örömmel látják, ahogy a M$ a Boxszal gyak hasonló öngyilkosságra készül.Az M$ viszont szerintem messze nem olyan rugalmas cég, mint a Sony, ezért sokkal kevesebb esélye van a túlélésre. Azt hogy az előző genben a Sony-ból nem vált egy második SEGA, azt is a M$ balfaxkodta el. Elég lett volna mondjuk az X360-ba egy beépített HD-DVD meghajtó.

   • Az oké. hogy sok a gazdag kis amcsi köcsög, de a nép ott is rá van nevelve arra, hogy spórolás és fizess kevesebbet a többért. Elég nekik egy grafikon, hogy az xone használtjáték metódusán évi 800 dollárt veszíthetnek, és már húzzák a szájukat attól függetlenül, hogy valaha eladnának egy játékot – szerintem legalábbis.

 20. Ezek <=3 -ok!:D

 21. Most erre mit lehet mondani? Gyökerek.

 22. MS ezzel a saját sírját ássa. Remélem, hogy Sony nem tervez ilyet. Legyen nekik elég a játékról az egyszeri bevétel. Nem kell mohónak lenni.

 23. hát remélem nem csinálják meg… 🙁 ez az online kód elhasználás, nem elég…?

 24. A Sony akkor teszi a legjobban ha tartja az ígéretét, tehát nem tesz semmit.Nem értem a M$-ot, a hülye is megmondja, hogy ezzel elássa magát a következő box. Higgyétek el, van itt még valami, amit nem tudunk!

 25. Remek kezdeményezés,nagyszerű ötlet,gratulálok,kosy ms….bevallom őszintén volt idő amikor meg fordult a fejemben,hogy a lányomnak veszek a Kinect miatt egy box-ot…..elhesegedtem…majd az újból…..aha…nem szedek semmit,de tuti be voltam akkor fújva,hogy ilyenek jutottak az eszembe….

 26. Ha Sony ezt nem vezeti be, akkor szerintem annyian átpártolnak boxról, hogy PS4 lesz a legsikeresebb az összes PS közül.

 27. Igazi gusztustalan, pénzéhes, mamut cég ez a májkrószoft és még csak leplezni sem akarja. Remélem, jól pofára bukik egyszer. Rengeteg rossz termékük van. Egyedül a OS (kényszer)monopóliumuk miatt ugrálhatnak.

 28. Az üzleti része egy dolog. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag kizárják a játékosok közti szimpla csere-berét – kölcsönadást is, akár családon belül! Elfogadhatatlan.

 29. Ha jól értem, akkor aki használt gamet vásáról 2x is fizethet. Egyszer a volt tulajnak, majd a törlés / futtatásért a boltban. Ezek után már nagyon nem éri meg kézalól venni.

  • Na ezt benéztem ! Az értettem, hogy a használt gamet vásárló még elbattyog levetetni a volt gazdája nevét…stb. Mindegy, a lényeg, hogy remélem mi ebből kimaradunk !

 30. Van egy olyan érzésem hogy a mikrofosnál kezd mindenki meghülyülni. Maguk alatt vágják a fát így is, nem volt elég égő a mostani viccbox konferencia nem, most meg még ez is. Akinek van esze, és ha ezt tényleg meglépi a mikrofos, akkor ezt a viccbox gépet mindenki kerülni fogja jó messziről, úgy érzem.

 31. “””az utolsó fillért is kiverem belőlük”” :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=8rYYwNIAGvA”

 32. És ehhez még hozzájön a díj amit fizetni kell majd, hogy tudjál játszani a játékkal amit használtan vettél.Ennek csak szerintem nincs így értelme?Tegyük azt, hogy veszel egy játékot használtan valakitől, vagy egy boltból. Mondjuk egy 3 hónapos AAA játék az, tehát az új ára még 60 dollár, akkor a használt lesz olyan 40 ennyi idő után. Megveszed 40-ért, de még nem játszhatsz vele mert kell fizetned az MS-nek x összeget (állítólag 35 font), hogy játszani is tudj vele. Miért érné meg így használt játékot venni? Lehet drágábban jönnél ki mintha megvennéd újan:D

 33. Xbone ezzel a lépéssel elmehet ahová gondolom.

 34. Höhö.

 35. Nem tudom de az elmúlt napok híreiből,nekem az jön le,hogy a Microsoft tudatosan akarja tönkretenni az xbox jövőjét.

 36. Azért kíváncsi lennék egy ilyen világszintű hálózat reklamációkezelésére… ilyet a Sony biztosan nem tudna csinálni idehaza, úgyhogy mi inkább maradjunk ki ebből.

 37. ha ez valóban így lesz, durva nagy bukta lesz ez a gép:D

 38. Kiröhögi őket. Most ezt vagy nem értem vagy egy nagy baromság