Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Nextgen – blöfföl a Microsoft az új szerverpark adataival

Jonathan Blow ismert, feltörekvő játékkészítő: ő jegyzi a Playstation 3-ra is megjelent Braid című ügyességi játékot, valamint a The Witness című nyitott világos logikai kalandot, mely Playstation 4 exkluzív cím lesz.Blow úgy tűnik eléggé elkötelezett a PlayStation brand irányába. Talán ez, talán más magyarázza azon Twitter-üzenet sorozatát, melyben “kamunak” titulálja a Microsoft Xbox One újgenerációs szerverparkjával kapcsolatos bejelentését.A Microsoft az első Xbox idejében még 500 szerverrel bonyolította a forgalmat, mely 3000-re nőtt az X360 megjelenésekor. Jelenleg 15000 szerver viszi az Xbox Live! rendszerét. Blow azt mondja, a háromszázezer szerver szimplán hazugság.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én elhiszem neki, mer’ nem kedvelem az Xboxot, a Braid viszont nagyon jó játék! (érzed a logikát, nem? :)A lényeg hogy robogjon tovább a Microsoft vándorcirkusz, én továbbra is jól szórakozom rajta. Kivéve a mindentlátó kamerát. Az már nem is vicces, hanem inkább hátborzongató!

 2. Leragasztom tuti . :]

 3. Hehh, az online DRM miatt kelleni is fog ennyi.. 🙂

 4. miért mondanák, ha nem lenne igaz…

 5. Martin te Sony bérenc!Az E3-on az MS XboxOne-ra olyan exkluzív játékokat fognak bemutatni hogy nem csak a playerek de a Sony is összekakilja magát!A megrögzött Xbox fanok így látják!

 6. Shuhei Yoshida ez idaig Tōyō Suisan Noodles-t fogyasztott de nemreg attert a Myōjō-ra, a sok tartosito miatt.

 7. Van aki még védi ezt a konzolt?

 8. hehehe… mindig röhögnöm kell, ha az x-ps vita megy…

 9. Ha 400K az sem érdekel.

 10. De ez most hol érdekel minket? A PSC nem xbox oldal, ugye? Nem mindegy, hogy X-nek mennyi szervere van/lesz?

  • Valóban nem xbox oldal, de ameddig nem megyünk át durvulásba megfér pár hír a riválisról is. Elvégre egy akármilyen meccsenél is mindkét szereplőről van hír az eredményhirdetés (E3 vége) előtt.

  • Hogy téged mi érdekel és mi nem, azt te magad döntöd el. Ettől függetlenül azt gondolom, sokaknak egyáltalán nem mindegy, hogy videojáték konzolt vásárolnak, vagy kémkamerát, mely tudtuk nélkül rögzíti életkörülményeiket és sérti személyes szférájukat. Nyilván az ostoba birka barmok önként, fanboyságból teszik a fejüket igába, de talán azért a többség nem ez a kategória.

   • PS4 mellé is mellékelnek kamerát, PS4 is folyamatosan standby lesz.Persze, csak az MS-t éri a fika.Mindeközben a Sony szépen fontolgatja a használt játékok korlátozását. Vicces, hogy egyeseknél úgy jön le, mintha a Sony valami szent lenne.

    • Nem találkoztam még olyan nyilatkozattal, ami arról szólt volna, hogy a PS4Eye folyamatosan kapcsolódva kell, hogy legyen. Belinkelnéd?

 11. 300 ezer szeró….és ki fog azon játszani?

  • Én tuti, mert X-et is fogok venni.

   • Vegyél, senki nem tart vissza, már rég leesett, hogy ezért véded folyamat az X-et : D de valószínűleg nem alaptalan az állítása a csávónak, csak úgy nem írna ilyet és azok után, amik szivárognak mostanában az MS környékéről még én el is hiszem, hogy hazudnak, de nekem mindegy filmet tudok nézni moziban vagy tv-n vagy laptopon nem kell nekem hozzá egy Box… Skypom is van… Az eddigi generációkat nézve meg játékok többet nyújtanak Sony téren, de azért kíváncsi vok a Box-ra is nem ítélem el őket 😀

    • Én a fölösleges fanboykodást meg a konzolháborút nem értem. Nem fér meg egymás mellett a két konzol. Amúgy meg mind a három cég szokott kamuzni. Nem szokatlan a szórakoztatóiparban. Az, hogy ki mikor, miért és hogyan tette szinte mind1 is. Kamu volt, van és lesz. Peace!

 12. “Mivel a microsoft botnet hálózatot csinál az xone gépekből, így simán lehet ennyi “”home””szerver. :D”

 13. Az MS azt mondta, hogy 300ezer szerverük lesz az induláskor és ezt állítja be úgy Blow mint hazugság… hogy nem lesz annyi

  • És ezt a feltevését mire alapozza?

   • Biztos tud valamit, amit mi nem vagy a Sony lefizette nemtudom… Lehet, hogy ő hazudik, de valamire alapoznia kell, ha meg csak úgy ondja, akkor hamarosan úgy is megtudjuk, mert az Ms neki fog ugrani

    • Így ez viszont ebben a pillanatban ez az egész csak üres duma.

     • Jól van. Írni azt nem tudok.

     • Ők ebben dolgoznak, de a 300 ezer a 15 ezer után úgy alapból soknak tűnik.

     • Pont az MS-nek ne lenne rá kapacitása? Mind1, hamarosan úgy is okosabbak leszünk.

     • Nem azt mondtam, h nincs rá kapacitás, hanem, h az 1.-2. évben amikor olyan 10-15 milliós bázis lesz még felesleges vagy ha már az elején ennyi kell akkor a végén már millió felett lesznek?

     • Igazából az mind1, hogy mekkora szerverpark lesz ha a sávszélesség miatt csak korlátozott mennyiségű infó megy át. Az alapvető problémám az, amit a Blow csinál, hogy mindenféle háttérinfó nélkül állít dolgokat. Ez így sima szarkeverés semmi több, és felesleges is kap az MS így is elég savat. Szerintem.

 14. Azért a tényszerűség kedvéért. Az MS a konferencián egy szóval sem állította, hogy jelen pillanatban üzemel a 300k-s szerverpark. Annyit mondtak, hogy az Xbone-t annyi fogja majd kiszolgálni. Majd meglátjuk.

 15. Én sokallottam kicsit, de elhittem… de amit művel az MS az elmúlt napokban vagyis amilyen hírek jönnek én Blow-nak hiszek, hogy nem igaz