Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

New Super Lucky’s Tale (PS4, PSN)

Rókázzunk!

Ez a kedves, rókás platformer eredetileg számítógépre, azon belül is VR-ra jelent meg néhány éve, majd a folytatás a jelen generációs konzolokra érkezett meg. Ebből sajnos kimaradt szeretett masinánk, de „ami késik, nem múlik” alapon végre itt a fullos csomag, ami egy hiánypótló szoftvert sejtet.

A New Super Lucky’s Tale-ben hősünk, a mázlis róka elszakad nővérétől, miközben beszippantja egy varázslatos könyv. Más világokba enged átjárást a mágikus tárgy, aminek lapjait gonosz erők osztják fel egymás közt. Ellenségeink egy csupa macsekből álló kompánia lesz, miközben próbáljuk leküzdeni az elénk gördített feladványokat és akadályokat. Spyro-hoz hasonlóan Lucky is korához képest éretten áll hozzá a kalandhoz, egy vagány kis lényt ismerhetünk meg a személyében. Rókánk irányítása tökéletes, a 3D-s platformerek között kiemelkedőnek számít. Az egyszerű ugrások és pörgéses ütéseken túl vakond módjára képes beásni magát a föld alá és onnan támadni. Remekül eszközölt mozdulat, élvezetes a használata és jól alkalmazták az ügyességi feladatok közben is.

A game képi világa szép és színes, bár nem dolgoztatja meg a vasat. Az összkép igényes hatást kelt, a ránk támadó állatkák jópofák, az NPC-k és főellenség cicák karaktermodelljei is frankón lettek megalkotva. A lépten-nyomon fellelhető fizetőeszközünkből egy sor új ruhakölteményt vásárolhatunk, amik merőben eltérnek és változatosságot kölcsönöznek karakterünknek. A továbbjutáshoz megadott számú alfeladatot kell teljesíteni az adott szinteken: például összeszedni hősünk nevének betűit, rálelni egy kincsre, vagy egy spéci feladatot végrehajtani – szinte mindegyik pálya struktúrája ilyen, és ezek után jár jutalom. Ezeken túl a pályaválasztó hub világok is rejtenek titkokat, szóba elegyedhetünk a lakókkal is. Minden nagyobb területen kisebb pályák is helyet kaptak, amik egy egyszerű, de egyre nehezedő puzzle feladványoktól kezdve mindenféle ügyességi játékokig terjednek. Az egyikben például egy golyóba zárnak, és a platformot döntögetve kell érméket szedegetve túlélnünk, anélkül hogy lepottyannánk.

Kellemes melódiák kaptak helyet az alkotásban és a szinkron is jó. A dialógusok viccesek, egyszer egy földigiliszta zenekart kell kézre kerítenünk, akik valódi koncertet adnak, máskor álmos szellemeket kell munkára bírnunk. Egy búcsúban mindenféle minijátékban kell helyt állnunk, ahol szintén debil figurák színesítik a gameplayt. Néha megköveteli a stuff, hogy bizonyos tárgyakat hurcibáljunk a továbbjutás véget, egy lámpást magunkhoz véve például a láthatatlan útvonalak és elemek fedik fel magukat. Időnként oldalnézetes 2.5D-s pályákat is kapunk, máskor folyamatosan futva leszünk kénytelenek véghezvinni a célokat. A játékidő is rendben van, ha mindent kisajtolnánk a szoftverből, akkor egy 10+ órás élménnyel gazdagodunk.

A New Super Lucky’s Tale végig szerethető és kellemes kikapcsolódást nyújt, aminek az egyetlen negatívuma, hogy legalább egy hangyányit lehetne nehezebb vagy szigorúbb. Hasonszőrű társai kőszívű alkotásoknak tűnhetnek mellette. Egy picit az ára is magas, ahhoz képest, hogy nem egy teljesen új címről beszélünk. Aki teheti, csapjon le rá, nem fogja megbánni!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

7 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Tegnap lett hozzá demo is. A végén még ránézek.

  2. Anno xboxon végig játszottam, nagyon jól szórakoztam👍 Neked martin kifejezetten ajánlom, mert nem fogsz minden percben anyázni😅

  3. Nekem pont előny lenne, hogy nem nehezebb vagy szigorúbb.

  4. Nagyon szeretem az ilyen játékokat. A Hat in Time mellé beszerzem
    A cikk meggyőzött, köszi 😊