Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Netflix – beperli az Activision, amiért állítólag “ellopta” pénzügyi igazgatóját

Morcos a Call of Duty kiadója.

A Call of Duty játékokat kiadó Activision beperli a Netflixet amiért a streaming óriás az Activision egykori pénzügyi igazgatóját, Spencer Neumannt nevezte ki.

A kereset szerint a Netflix “ellopta” Neumannt, miután a szakember csak 18 hónapot töltött a videojátékos vállalatnál. Az Activision szerint a Netflix “szándékosan beavatkozott egy megkötött szerződésbe, tisztességtelen versenygyakorlatot folytatott, és hozzájárult a megbízott személy kötelességeinek megszegésében”. Kompenzációt és felelősségre vonást követel a bíróságtól, valamint azt, hogy “egy állandó végzés megtiltsa a Netflixnek a szerződéses alkalmazottak megkörnyékezését”. Neumannt 2019 elején rúgta ki az Activision, de egyik fél sem részletezte, hogy erre miért került sor. A Hollywood Reporter értesülései szerint a Netflix “tudatosan bíztatta Neumannt arra, hogy szegje meg szerződéses vállalásait az Activisionnel, és “elfogadhatatlan magatartást tanúsított, amikor az Activision – Neumann közreműködésével – kereskedelmi partnerségről tárgyalt azzal kapcsolatban, hogy a Netflix terjesztené az Activison lináris médiatartalmait”. A kereset szerint hiába tudta a Netflix, hogy Neumann szerződése az Activisionhöz köti legalább 2020. április 30-áig, felajánlotta azt is, hogy vállalja a kilépésből eredő jogi költségeket, ha szükséges. “A Netflix helytelen és etikátlan magatartása szándékos, ‘felülről’ érkező direktíva volt” – fogalmaz a kereset. “Hacsak a Netflixet megfelelő bírói végzés nem tartja távol attól, hogy az Activision munkaerejénél portyázzon úgy, hogy olyan vezetőket céloz meg, akik önként léptek végrehajtható, kötött időtartamra szóló szerződéses kapcsolatba az Activisionnal, akkor az Activision továbbra is helyrehozhatatlan károkat szenvedhet el, beleértve, de nem kizárólag, a valid, kötött idejű munkaszerződéseinek értékvesztését, üzleti hírnevének sérülését, a munkaerőre és az üzletkötésre vonatkozó lehetőségek elvesztését, míg a vádlottak továbbra is igazságtalan előnyhöz jutnak helytelen viselkedésük által” – fogalmaz a kereset. A teljes dokumentum a Scridben olvasható.

Neumann egyébként akkortájt távozott, amikor komoly változások következtek be az Activision Blizzardnál: Mike Morhaime vezérigazgató 2018 októberében távozott, akinek a helyére J. Allen Brack jött, bár akkor egyelőre elnökként, nem vezérigazgatóként. Ekkoriban léptek külön utakra a Destinyt fejlesztő Bungie-val is, amely döntés állítólag egészen 400 millió dollárral csökkenthette az éves bevételeket. 2019 februárjában rengeteg embert elbocsátottak, miközben próbálták újraszervezni a céget, illetve “centralizálni a funkciókat és löketet adni a profitoknak” – mindezt úgy, hogy rekord bevétellel számolhattak.

Az Activision legfrissebb játékai egyébként a PlayStation 4-re is kiadott Crash Bandicoot 4: It’s About Time – teszt ITT -, valamint a PlayStation 4-re és PlayStation 5-re egyaránt kapható Call of Duty: Black Ops Cold War – teszt ITT.

Források: Eurogamer, The Hollywood Reporter

Hozzászólás