Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Nem tetszik a Sony-nak a Home-os account megosztás

Az amerikai hivatalos PlayStation fórum egy tegnapi közleménye értelmében a Sony kissé morcos amiatt, hogy a Home-ban páran az accountok jelszavának megosztásával és “felelőtlen kiadásával” különböző Home-os cuccokat – gyk.: virtuális tárgyakat – csereberéltek. A Sony igen óvatosan fogalmazott: arra kérte a Home felhasználókat, hogy senkinek ne adják meg jelszavukat, és felhívta a figyelmet arra, hogy a Home belsős alkalmazottai soha nem kérhetnek senkitől ilyen személyes információt.A dolog természetesen ennél sokkal egyszerűbb, de értelemszerűen a Sony direktben nem vádolhat senkit bizonyíték nélkül: minden bizonnyal nem gonosz visszaélések történtek az accountokkal, hanem a userek önszántukból osztották meg az infókat, hogy “ingyen” motyókhoz jussanak – pont úgy, ahogy a letöltött PSN játékokat is megosztják páran ismerőseikkel, [I]egyet fizet, négyet kap[/I] alapon.A Sony közleményében jelezte: pontosan tudják, kik sértették meg (vélheten “tudtukon kívül”) a Home felhasználási szerződését – azt a hosszú litániát, amit mindneki mindig azonnal elnyom, elolvasás nékül -, így elképzelhető, hogy valamiféle retorzió várható az ügyben…(…mondjuk elveszik azt az egy dolláros tornacipőt, amit a haverod vett meg, te pedig a megosztás miatt jogosulatlanul használsz.)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én nem vettem semmit sem a HOMIban és nem is fogokés ha vki tornacipöt akar, az vegye meg a legközelebbi ruhaboltban és ne a homeban

 2. nem akarjuk..

 3. Reménykedjünk,h csak a HOME-ban lesz ilyen drákói szigor … bár azt nem értem,h miért van rá lehetőség ilyenekre, ha egyszerűen ezt nem szabadna … Store-on meg még korlátozva is van, szal ez nem véletlenül van így …

 4. A SONY foglalkozhatna inkább azzal miért lett a HOME-ból egy használhatatlan, lassú baromság. Rengeteg potenciál volt benne, bármit ki lehetett volna hozni belőle. De inkább azzal foglalkoznak, hogy páran egymással megosztják ruhatárukat. congrtlsn….

 5. hűha .

 6. Valamilyen szinten ez is warez. Megértem a Sony álláspontját.

 7. (…mondjuk elveszik azt az egy dolláros tornacipőt, amit a haverod vett meg, te pedig a megosztás miatt jogosulatlanul használsz.)…vagy HOMELESS leszel…

 8. Erre számíthattak volna. Valószínű hogy senki nem fogja megvenni azokat a dolgokat, amiket ingyen is megkaphat és ha van valami kiskapu a rendszerbe azt mindig ki fogják/fogjuk használni 🙂

 9. “Na, lassan beteljesedik a konzolozás “”elpécésedése””.”

 10. “””…mondjuk elveszik azt az egy dolláros tornacipőt, amit a haverod vett meg, te pedig a megosztás miatt jogosulatlanul használsz.””Ezen most jót nevettem. Köszi. :D”

 11. Csak egy kérdés: ki az a hülye, aki virtuális ruhákra pénzt költ!!??Ott vannak az ingyen cuccok, használd egészséggel!!

 12. Inkabb lenne minden dlc ingyenes es mindenki szamara elerheto.Nem lennenek ilyen problemak 🙂

 13. Ez nem lesz jó!És a hibás gépekről miért nem beszél a Sanyi,esetleg 2 év gari stb……

  • Ez meg a másik. Kussolnak mint fekália a fűben. Inkább ezen lehetnének felháborodva.A homeos témához csak annyit tudok hozzá szólni, hogy nagy potenciál volt benne, vártam én is nagyon. De végül semmi nem lett belőle, le is takarítottam a gépről. Az egész csak arra jó, hogy megint lehúzzák az emberről az ezredik bőrt is. De aki tényleg olyan hülye, hogy dollárokat költ ökör virtuális ruhákra, árkád játékok kipróbálására, vagy virtuális bútorokra, arra én is csak azt tudom mondani hogy meg is érdemli.

 14. Hát én eddig 4 emberkével osztottam meg az accom… abból 1 deaktiválta, 1 eladta a ps-t, a másik kettővel meg majd most konzultálok, hogy tiltsuk le egymásét….Amúgy meg én is azt mondom, hogy aki a home-ban vásárol, az meg is érdemli 😛

 15. Szerintem ez a hír arra utal, hogy rövidesen tervezik a játékmegosztás lehetőségének teljes letiltását.

  • Ami valljuk be őszintén kicsit szomorú lenne 🙁

  • akkor van még egy kiskapu, ha havernak kell, megadja az accuntját, megveszem, majd kitörlöm az adataim, és deactiválom, és mindenk happy, ja és a lovét elöre kérem töle, vagy lefizeti piába:)

 16. Sony szempontjából teljesen érthető az egész dolog. Vegye meg mindenki wazze azt menjen a Sony zsebébe a lóvé 😀 Bár én kihagyom a vásárlásosdit,semmit se vettem és nemis tervezem hogy veszek psn-ről (eu-ba nem jó a Visa..:)

 17. aki vásárolgat a Home-ban dollárokért tornacipőt, az….meg is érdemli:D

  • mondjuk ezzel egyetértek, vettem már dlct Burnouthoz, Codhoz, Killzonehoz is többek között de az hogy virtuális tornacipőben járjak és egy virtuális kérót vegyek valódi pénzből az távol áll tőlem.:D

 18. “Én nem osztok meg senkivel semmit ha veszek a Store-ról valamit, nem spúr vagyok, de Mikulás sem, hogy ajándékokat osztogassak:D:D Természetesen azt sem várom el hogy velem megossza valaki az általa pénzből beszerzett dlc-ket. Arról nem beszélve hogy aki psn-en fent van nekem mint “”friend”” nem is ismerem személyesen!! Mindenki vegye meg magának ami kell azt csá:D:D”

  • ja, nehogymá olcsóbb legyen a havernek s aztán nekem is 😛

   • 1-2 ezer forintos kegészítőkről beszélünk….Tudom hogy válság van de azért ennyire csak nem:D Nyílván azzal a haverommal akit 5 éve ismerek megosztanám a dlct, de senkinek nincs ps3a:D Az meg egyértelmű szerintem hogy full ismeretleneknek nem adom oda a felhasználómat hogy aztán hozzáférhessen szépen a számlám adataihoz. Sajnos sokan felelőtlenek….

  • Igen ismerunk!Kerdezek valamit toled az egyik letoltot cucodrol te meg mar remegsz , hogy nehogy mar meg keljen osztanod valakivel!Pedig senkinek nem kell a szarjaid!

   • Téged se ismerlek, lehet másodállásban ezzel foglalkozol, hogy más ID-je segítségével számlainformációkat lopsz. Az egyértelmú hogy tasival, gegével mindent megosztasz mivel évek óta ismeritek egymást. De msot a kis pistával mér ossszam meg ha nem is ismerem:D:D

    • Itt nem arról szól a történet hogy ellop tőled valaki valamit, hanem arról, hogy egy accounttal azt hiszem 6 külön gépen lehet letölteni ugyanazt a megvsárolt tartalmat. Azért van engedélyezve, mert ha elmegyek az unokatesómhoz akinek van ps3-ja, ott belépek az accountommal és az általam megvásárolt játékkal akarom tolni nála, akkor le tudom tölteni az ő gépére is.Nem hiszem hogy ezt meglépné a Sony, remélem csak a Home tartalmakra vonatkozik.

     • Csak 5 külön gépen tudod használni a letöltött játékot. De jobb ha egyet eltartalékolsz magadnak, mivel ha te is egyike vagy a szerencsés 60 gigás tulajoknak akkor bizony szükséged lesz rá.Úgyhogy ezt a profil megosztás dolgot sem azért találták ki hogy a usereknek hűdejó legyen.Látszik ez a kilátásba helyezett szankciókbol is.

     • 60gigásoknak miért lesz rá szükségük?

    • Tasival veled egy idoben ismerkedtem meg ugyanugy mint veled!

   • node Paaaatriiiik!!

  • oszd meg és uralkodj xDD