Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Nagyon fogy a Playstation 3 a japán üzletekben

Az Akibablog adja hírül: Japánban, az elektronikai boltjairól híres Akihabara kerületben minden üzletben ki kellett tenni a “Sold Out” táblát a Playstation 3 polcokra. A szigetországban most éppen szabadságolási időszak van, ilyenkor sokkal jobban fogynak a videojátékok és konzolok, most azonban készlethiányok mutatkoznak.A nagyobb lelőhelyek – Gamers, Sofmap, Asobit – állítólag már két hete nem kaptak új szállítmányt. A Sony a jelek szerint kipucolja a raktárakat a Slim érkezése előtt.[11281]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “””ma a Wii a legnagyobb biznic…””Ez így nagyon nem igaz. A nintendos címek igen, azok nagyon mennek, de a third party játékok rendre megbuknak, vagy szakadéknyival kevesebbet adnak el rajta, mint a két HD konzolon. Ráadásul egyre inkább hanyagolják a third party kaidók a wii-t. Aztán ha jövőre kijön a natral és a varászpálca kitudja, mi lesz még hardver fronton is. (ráadásul a 360 és a ps3 itt nem áll meg, lesznek ennél még olcsóbbak is.)”

 2. “Nem lehet tudni, mi lesz, de tény, hogy láttunk már olyat, hogy a fejlesztők nem bántak érdemei szerint egy nagyszerű konzollal, csak mert volt egy befutott PS a piacon, amire egyszerű, és olcsó volt fejleszteni. (Miért is szoktak sírni manapság?)Én (egyenlőre) nem látom szükségét még durvább grafix felvonultatásának. Ami meg az üzletet illeti: ma a Wii a legnagyobb biznic…Az X viszont lassan tényleg kevés lesz – arra amire kitalálták (főleg a DVD miatt, de azért azt se felejtsük el, hogy a saját közösségük Xbox1,5-özte le egy bizonyos 2005-ös Sony konf után…)Ha meg kijön egy új box, 3 sikeres géppel kell majd harcra kelnie, minden téren. (Jobbnak tűnik futni egy kört “”új wii”” szerepkörben a Natállal.)De az sincs kizárva, hogy a Sony ismét bevállalja a leggyengébb szerepét – a ps3-mal… :)”

  • az biztos, hogy nekem még jó ár évig elég lenne ez a grafikai teljesítmény. 3 éve nem is gondolam volna, hogy kiadnak egy olyan grafikájú játékot mint a crysis (igaz abba kellett volna némi tartalom, de ez most mindegy is) annak olyan szép lett agrafikája, annyira valósághű lett, hogy annál szerintem nem is kéne több egy jó darabig. Vagy pl a Killzone 2 is ami egyszerűen káprázatos grafikát nyújt. Inkább próbáljanak elérni egy Crysis grafikát a konzoloknál is, Nem pedig mindig egyre újabb és drágább gépeket adjanak ki.

   • Ezzel egyetértek. Ráadásul amikor a régi generációban megjelent valami nagyon ütős gáma, divat volt olyanokat írni, hogy na ez aztán kisajtolja az utolsó szuszt is a xy konzolból.Ezt mostanság valahogy nem írogatják – még KZ2 kapcsán sem. Ki tudja mi a határ, mi a vége, mit lehet még megvalósítani PS3-on? Csak itt nagyban a programozókon múlik a dolog, nem a hardveren.

    • Írták már a PS3-nál is, hogy a Killzone 2-höz hasonlót nem nagyon fogunk már látni, amire válaszként elég csak megnézni a Crytek Engine 3-at, de akár az Infinity Ward cuccait is ide vehetjük.A Wii-ben már nagyon nincs tartalék sztem (és ezt persze nem grafikai értelemben mondom, hanem innováció szempontjából), a PS3-mal ellenben nyugodtan hátradőlhet az ember, van még tartaléka bőven.Az X-ről meg a Natalról amit írtál, érdekes lehet: Őszintén, ÉN örülnék, ha átvenné a szerepet a Wii-től. Többre hivatott az a masina is, mint hogy a N s*ggét bámulja.

 3. 2010 második felében már nem lesz elég a legújabb generációs játékokra a DVD9. Már most is szívás van vele, lásd RAGE, FFXIII.

  • jaja az FFXIII-at is 3 DVD-re akarják pakolni:S én nem tudnék úgy játszani, hogy cserélgetni kell a dvd-ket, megzavarja a játékot…

 4. A Box-ot simán behozza még. 🙂

 5. Szerintem 2015-ig húzzák aztán majd akkor kiadják a négyest de még a boltokban tartják a hármast. Ettől függetlenül sztem majd közben adnak majd ki kisebb kézi konzolokat, de nagy gépet nem hiszem. De ez csak az én véleményem.

 6. Helyes, hajrá!

 7. Jó hír !!! 🙂

 8. Jó hír

 9. jah igen azt szeretném még megkérdezni, hogy ps3-hoz jobban megéri full hd tv-t venni mint sima HD ready-t?

 10. lehet hogy ingyé adják:O

 11. cukorka. Viszik! 😀

 12. Az,hogy nem a legszebb a kulso az nem baj csak jobban birja a hardcore gamereknel a strapat!

 13. A Slimre lesek kíváncsi, azt mennyire kapkodják majd 🙂

 14. Viszik mint a cukrot.

 15. Jövő héten én is veszek egy új gépet…..d elehet megvárom a Slimet

 16. Amúgy egy dolgot nagyon nem vágok ezzel a Slim-el kapcsolatban. Csak most jelentették be hivatalosan és már szept 1-én megy is a polcokra, a GO-t már bejelentették mióta és az csak októberben jön:S:S

 17. Amcsiban is sok helyen üresek a boltok állítólag.. bakker nekemis kell egy Slim!! 🙁

 18. “””ki lellett t”” -ki kellett”

 19. Utána amikor bejön a Slim, ugyanolyan nagy vehemenciával vetik bele magukat a boltokba, mint ahogy azt a metróba és egyéb tömegközlekedési eszközeikbe teszik!! XD

 20. Az,hogy hányadik helyen legyen a generációban már nem izgat. Nem szűnik meg és jönnek rá jó játékok. Ez a lényeg.Most az x van olyan helyzetben mint a ps2 azelött: gyenge gép jó játékokkal. Alan wake már most kéne, de nem lesz:(

 21. Jo az ilyet hallani:)

 22. Es ezutan akkor nem lesz ,,fat ps3 ” uzletekbe?

  • Japánban előfordulhat, hogy nem.

  • “Miért szerinted miért találta ki a sony a slim gépet? Hogy továbbra is gyártsák párhuzamosan a fat gépekkel?Fokozatosan “”kikopik”” a boltokból a 80-as gép, mint a 60/40-s. Pár hónap múlva már nehéz lesz új gépet venni. Egyébként nem teljesen értem a kérdésedet, mivel a slim gép a gyártási költségek lefaragása, elvileg hatékonyabb működés és nagyobb profit reményében készült és nem azért, hogy a fat, még évekig kapható legyen.Ez nem olyan, mint a 3000-es psp és a Go története.”

  • Japánban valszeg már most nem. Felénk még lesz egy darabig, de magát a modellt már nem gyártja a sony, szóval addig lesz még, míg meg nem veszik az összeset. Onnantól kezdve már csak a slim marad errefelé is.

 23. Had éhezzen ki a nép!:D

 24. Nagyon nem izgat a Slim. Egyedűl PSP-ből van Slimem, PS1, PS2, PS3 hagyományos.

 25. Teljesen érthető a lépés. Kipucolják a boltokat a slim érkezéséig. nincs itt semmi furcsaság. Szerintem a fat gépgyártás már lassan leáll, ha már nem tették volna meg, lassan átveszi a helyét a slim.

 26. a japcsiknak is kell a régi deesigne… 🙂

 27. Lehet, hogy csak mesterséges készlet visszafogás ez a sony részéről a nagyobb felfokozottság elérése céljából így a slim érkezése előtt. Marketing szempontból nem hülyeség (nintendo is csinált ilyet a wii-vel), lehet hogy most már jól tolják majd a szekeret innentől fogva. Úgy legyen. Én drukkolok.

  • Mintha ez lenne a hír szövegében is, hogy a Slim premier miatt nem küldenek új készleteket.

   • Tényleg 🙂 sorry. Szövegértésből tessék beírni nekem egy elégtelent. A McLaren box bénázása még sokkon tartott biztos :).

 28. Slim-re készül a Sony,na meg én is 🙂

 29. Lesz itt még nagyobb roham is.

 30. lesz itt bevétel 🙂

 31. Most befog indulni a szekér. Valahol olvastam nextgen Sony gép előbb fog jönni mint a MS é. Mert még egyszer ekkora előnyt nem ad a Sony. Azért kíváncsi leszek ebben a generációban melyik lesz a legnagyobb példányszámban eladót gép, vagy a wii már behozhatatlan?

  • A wii már behozhatatlan.

   • “Max jelen generációban.Sonynak a ps4-et ki kellene adni jövőre, ami a ps3, csak új burkolattal. Ha a Nintendonak sikerült miért ne jönne be!? :DViccet félretéve a PS3-ban még min. 5 évig van potenciál, ki le nem szarja, ha a M$ kijön egy BD meghajtós boxal? Addigra a PS3-ra lesz, 5x ennyi exclusive cím, a multicímekről nem is beszélve.Hamarosan visszatér az az idő, mikor a “”konzol vásárlás”” alatt, mindenki PS3-at fog érteni, mint a PS2 idejében. :D”

  • Jaj, inkább ne jöjjön új PS, jó ez még nekem vagy 5 évig.

  • Szvsz az Xbox is behozhatatlan már.

   • Nem annyira!!1 Hogy van elonye a box-nak!2 Hogy a ps3-at a kov generacioba is fogjak venni de a box-ot nem!

    • szerintem a box most fog visszalépést mutatni mivel a slim majdnem annyi lesz mint egy box, szal az emberek csak kiadnak 1-2 ezerrel többet egy minőségért, mert eddig 10-20 ezer volt a különbség. Sok ember csak az ár miatt vette a boxot(én hülye is azt akartam venni, de mikor megtudtam hogy árcsökkentés lesz azonnal lemondtam róla, pont aznap akartam menni megvenni mikor felröppent egy hír PSC-n xD)

     • Sajnos a warez is közrejátszik az X360 sikerében… 🙁

     • Gondolod hogy ott nem lesz árcsökkentés? Eleve a 60 gigás pakkok ki lesznek söpörve és ez után az Elite pakk fog annyiba kerülni.Valamint az is tévhit hogy a warez miatt kelendő a Box. A legtöbb eladott szoftver egy gépre kategóriát a z X360 vezeti.Inkább az várható ezzel a csökkentéssel hogy sokaknak lesz most már két gépe is otthon majd. Sok Box tulajról tudom hogy a Ps3 eddigi ára riasztotta el a vásárlástól, de most változhat a helyzet.

     • jah de az elite kb annyi lesz mint egy ps3 akkor inkább veszik a ps3-at azok akik mondjuk eddig az ára miatt nem akarták egvenni(jó példa vagyok erre én is:))

    • Addigra a köv. generációs boxot fogják venni. Abban biztos vagyok, hogy nem fogja behozni a 8 milliós lemaradást a PS, amíg az X360 piacon van, mivel ez gyakorlatilag lehetetlen. Ez persze semmit sem von le a gép érdemeiből.

     • Lehrtelennek nem lehetetlen, de ahhoz most olyan lendületet kéne vennie a ps3-nak, amit eredetileg szántak neki és ez nem valószínű, hogy be fog következni, még a slim modell iránt megnövekedett érdeklődéssel sem.

     • Szerintem a Sony még mindég jóval hosszabb távra tervez a ps3-mal, nem csak 2012-ig. A 360-at így lazán beérheti, sőt: az amerikai régiót leszámítva mindenhol átveheti a második helyet az elkövetkezendő fél évben.Az amcsikat meg be lehet gyújtani a durvulens grafikával – márpedig egy idő után a boxból kifogy a szusz (ha engem kérdezel, ez már meg is történt). 🙂

     • Hosszú távra tervezi, de közben meg fog jelenni egy ps4, ahogy a ps3 is megjelent miközben piacon volt a ps2. A generáció váltás meg fog történni 2012-ben, csak a pa3 és valszeg a 360 is piacon marad még, mint olcsóbb megoldás, de a váltás be fog következni. Nehogy abban az álomban ringasd magad, hogy a sony még 5 évig nem ad ki új konzolt.

     • Te ezeket a kijelentéseket honnan veszed ennyire magabiztosan? Csak nem a Cheap Csabi-féle videojátékos Szabadkőműves kartell tagja vagy ie is? o.O

     • Nem értem mire fel ez a hangnem? Nem hiszem, hogy erre okot adtam volna.Egyszerű tények: Az Ubisfotól kezdve, a Crtyteken és az ID-n keresztül mindenki 2012-re pozicionálja a váltást. Ezentúl egy konzolgeneráció 5-6 évig szokott tartani, függetlenül attól, hogy az adott gép utána is a piacon marad esetlegesen. Felőlem persze azt hiszel, amit akarsz.

     • Milyen hangnem? Ennyire félelmetes vagyok, hogy bekérdezek, és rögtön eltörik a mécses? 😀 Egyéként semmit nem hiszek, egyszerű fő- és hírszerkszető vagyok, publikus forrásokból dolgozom, úgyhogy nincs infóm róla, mikor jönnek az új gépek.

     • Sorry, kicsit lehet, hogy túlreagáltam.:)Gergo: Ne, nem felejtettem el a válságot. Épp ezért érzik azt, hogy 2012 vége, 2013 eleje körül jönnek majd. Egyébként a Microsoft még akár hamarabb is kiadná. Mindenesetre abban én is biztos vagyok, hogy 10 évig nem lesz ps3 úgy a piacon, hogy közben nincs új gép.

     • “Ez a “”Microsoft hamarabb is kiadná”” ugyebár mai hír volt a VG247-en, a Todd Hollenshead interjúból lett kiemelve, szóval ez is annyit ér, mint a kóbor kutya vacsorája. Ez nem hír, ezt nem szokták tényként tálalni, ez csak TH elképzelése.”

     • Nem az alapján mondtam, ezt nem is olvastam, csak szimplán az eddigi stratégiából kiindulva. Nem hinném, hogy várnának még 3 évnél tovább.

     • A Microsoft biztos nem, ők már jövőre kiadnának egy újat, hogy 2013-ra egy még újabb jöhessen.

     • LOL:D

     • “Na ez nem vicc, eddig 4 helyen említették meg, hogy ekkor vagy akkor “”lehet”” új konzol, de sehol sem a Sony-t nevezték meg. Egy helyen a Nintendót, de ott is egy HD Wii-ről volt szó, semmi többről.”

     • Azért jövőre nem hinném, hogy kiadnák az új boxot. Annak már lett volna előszele a mostani E3-on. Ezek valóban alaptalan pletykáknak tartom.Viszont amit egy ID, vagy Crytek nyilatkozik, akiknek nagyon is fontos tudni, hogy mikor jön a köv. generáció, mivel a piacra szánt következő engine eladásai függnek ettől, nekik azért tudok hinni.(vagy legalábbis mindképp van némi alapja.)

     • Remélem minél később jönnek az új gépek.

     • Persze, én is.

     • szerintem előjelnek lehet tekinteni a Natal Projectet. Azt is pletykálták már, hogy ahoz egy új box fog jönni, szóval lehet, hogy jövőre jön egy új Xbox(de szerintem abban csak Blue Ray lesz a játékok mérete miatt.)

     • Ezzel sajátmagukat rúgnák tökön. Épp azért tudják oclsón adni a boxot, mert nincs benne bluray + akkora felháborodást keltenének a régi vásárlóban, hogy azt nem élnék túl. Nem lesz blurayes xbox és a natal is külön kiegészítőként fog jönni + bundle csomagban is természetesen.

     • Majd meglátjuk, mindenesetre a még egy árcsökkentés a Sony részéről és az X360 ki van végezve.:)

     • Te miért akarsz mindenképpen vért? 🙂

     • De ez zöld vér, cenzúrázott!!! xD

     • De egy tényezöt kifelejtesz, az pedig a válság! Kurva sokba kerülne egy új gépet kihozni, ráadásul az emberek se akarnak új konzolt venni, mert drága lenne…Ez mind a Sony-nak kedvez.:)

     • eléggé valószínűtlen, hogy 2012-ben új gép jöjjön a Sonytól.

     • Igen, ha akkora lendületet venne a PS, akkor talán behozná, de valószínűleg nem fog. A boxot akkor tudnák behozni az elkövetkezendő 1 évben, ha a boxból semmit sem adnának el. Hiába, meglátszik az 1 éves előny, plusz, hogy a PS elég nyögvenyelősen indult.

     • szerintem még lehetséges, ha mindkét konzol kihuzza 2012-ig.(a ps még lehetne tovább is…)

 32. Szerintem az árcsökkenéssel, illetve a slim verzió megérkezésével itthon is várható valami hasonló szindróma. Főleg karácsony tájékán.

  • én is rögtön beakarom szerezni a slimet! 😀

  • Mármint itthon készlethiány?:D Erre az esély kb:0.0000001% sztem:D:D Amúgy én meg a GO-t várom:D

   • Azért írtam hogy hasonló, mert tehát azért most többen fognak itthon is gépet venni az árcsökkenés miatt, illetve elég sokan cserélik le a gépüket új slimre, éppen ezért szerintem azért sok bolt fog új szállítmányt kérni. : )

 33. És ez csak a kezdet. Q4/2009-től új időszámítás kezdődik a PS3 történelemben! 🙂