Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Mothmen 1966 (PS4, PSN)

Éjjeli fenevadak.

Az LCB Game Studio egy különleges, hajszálvékony hézagot igyekszik betömni legújabb „ponyvapixel” sorozatával, aminek első fejezete a Mothmen 1966, egy a ’80-as évek hangulatát, horrorját és stílusát ötvöző kis különlegesség. Stephen King-ihlette rémületek találkoznak a kor DOS-ra fejlesztett videojátékaival, egy csepp személyes drámával és egy ideális árcédulával.

A történet középpontjában egy fiatal, egyébként történelmet tanuló pár, egy középkorú benzinkutas és egy misztikus eseményekre szakosodó író állnak, akik egy különös éjjelen bepillantanak az emberfelettit és a mi valónkat elválasztó lepel mögé. A 33 évente visszatérő Leonidák meteorrajának hullása egybeesik a bizarr szerzetek, kozmikus téboly és megmagyarázhatatlan események történéseivel, valamint egy kis személyes drámával, múltbéli furcsa történésekkel és belső, kimondatlan sötétséggel.

Az alkotók visual novelként prezentálják az eseményeket, így alapvetően olvasgatnunk kell a pixeles, enyhén animált képek megtekintése mellett. Időnként egy-egy egyszerűbb logikai feladvány vár, a rossz döntések pedig erőszakos halált eredményezhetnek. A program kegyelmes, sőt, jutalmazza a kísérletezést trófeák formájában, így ne féljünk a haláltól, könnyen folytathatjuk „balszerencsénk” előtt.

A Mothmen 1966 tökéletesen valósítja meg azt, amit céljául kitűz. Egy rövid, novellaszerű audiovizuális élményt kínál kicsivel több, mint kétezer forintért. Ne várjunk kerek történetet, de készüljünk azért érdekes gondolatokra, jellegzetes hangulatra és régi stílusú libabőrre. Plusz, érdemes észben tartani, hogy „ponyvasorozatukat” több részesre tervezik a készítők, sőt, már egy kis kóstolót is kaphatunk a következő, nyári táboros fejezetből. Egy specifikus közönségnek lehet igazán kedvező ez a játék, és pont ezért jó, hogy elkészült – minden bakija, furcsasága vagy bosszantó eleme ellenére –, ami másfél-két óra alatt teljesíthető is.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★★
REMEK
Kiadó: Chorus Worldwide
Fejlesztő: LCB Game Studio
Megjelenés: 2022. július 14.

Hozzászólás