Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Mortal Kombat – 25. évforduló

Október 8-án múlt – még leírni is szörnyű – 25 éve, hogy az Ed Boon, és John Tobias ötletén alapuló verekedős-játék a Midway – ők se léteznek már – kiadásában elindult hódítóútjára. Ez idő alatt 22 [b]Mortal Kombat[/b] címet szültek meg a készítők, amikben akadtak folytatások, bővítések, mellékágak, és rebootok egyaránt. Sőt, két mozifilm, és két sorozat is napvilágot látott. Az utolsó kiadás a [i]Mortal Kombat XL[/i] volt, ami 2016 márciusában látogatott el PlayStation 4-re. Az évforduló alkalmából a készítők a mobilos játékokban, valamint az [i]Injustice 2[/i]-ben is megemlékeznek pár új tartalom bevezetésével, mint például azzal, hogy az említett DC szuperhősöket felvonultató játékban játszhatóvá vált Raiden Nagyúr.Hatással volt mind a szórakoztató iparra, mind gyerek/tinédzserkorunk videojátékos-életére, így tisztelegjünk azzal a sorozat előtt, hogy megtekintjük ezt a pár perces videót![YOUTUBE]jwnmKWkGUyE[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Éveken át csak a Mortal 1-2-3 -al szórakoztunk 486-os PC-n, SNES-en és Sega MD-n. Akkor még nem foglalkoztunk a casual és a hardcore fogalmával csak jót szórakoztunk. A 25-30 winstreak-ek nem voltak ritkák egymás közt.De mára már sokat fejlődött a videójátékozás és rájöttem, hogy bizony mi csak casual szinten toltuk még általános sulis koromban hiába fújtam az összes kombót és kivégzést kívülről.

 2. Mekkora játék volt ez akkoriban! Kismillió órát toltunk bele SNES-en, Igazi Mortal őrület volt, egyértelműen a 90-es évek a Mortal királysága, még a nagy rivális Street Fighter is letudta nyomni. Boon Tobias megalkották a legjobb karaktert a sorozatban.:)

  • “Ed Boon, John Tobias, ha összeállna a két mágus mit tudnának most alkotni. És Dan “”Toasty”” Forden. Ezekkel a mai modern motrokkal.6. mui-ruyA Shaolin Monks nem rossz kis beat’em all játék volt én is elszórakoztam vele Kung Lao-val játsszottam ki és akkor unlockolod Sub-Zero-t.Unlockoltam az Arcade MKII játékot is azt hiszem ott Smoke-al kell valamit csinálni de a PAL verziónak van egy átka, hogy az MK2 nem került a lemezre a játék viszont gratulál és ki is írja, hogy megnyitottad az MK2-t de sehol sincs a játék.”

   • Na én az a mortalista voltam, aki ráállt egy karakterre és begyakorolta az összes létező combót. Noob Saibottal megtudtam csinálni mindent, villámgyorsan. Mivel Noob nem original karakter, előtte Liu Kang-et használtam, vele is egész jól ment. Ahogy nézem, hogy hogyan játszanak a prok a versenyeken, na azt szintent nehéz lett volna elérni, bár nem lehetetlen.

 3. Szinte minden részével játszottam, és imádom az egész sorozatot, de nekem a Shaolin Monks a legjobb MK játék! Ahhoz hasonlót szeretnék újra látni!

 4. SNES-en toltam az első hármat, meg a helyi kocsmában is volt hozzá szerencsém játéktermi gépként.:) Azóta nem nagyon, de az XL megvan egy ideje, viszont még nem került bele a PS4-be. Talán most van itt a remek alkalom!:)

 5. Imádtam minden részt de sajnos én csak a második részel kezdtem a játékkal való ismerkedést 🙂

 6. Snes-en toltuk az első részt suli után Győrben, a Nintendo kölcsönzőben. Jó rég volt.

 7. Talán a Mortal 1 volt a legelső videojáték, amivel játszottam.

  • szintén az első között volt.bár nekem akkor már volt atari-m, de azt gyorsan el is felejtettem mikor az MK1-et megláttam, szinte másik dimenzióba kerültem xDaz általános suli nagyszünetében jártunk ki a szomszédos kocsmába, hogy toljuk 😀

   • Én számítógépen játszottam vele először. A tömbünk földszintjén lakott egy srác, akivel nagy haverok lettünk, és a bátyának megvolt a Mortal. Fekete-fehér, hang nélkül, Sub-Zerot és Scorpiont csak a beállásuk és a speciális képességeik alapján lehetett megkülönböztetni, de minket ez nem zavart, mert marha jól elvoltunk vele, naphosszat ezt nyomtuk. Ki is könyörögtük a két mozifilmet a videótékából, és akkoriban ment az a gagyi élőszereplős sorozat is a tévében. Szóval szívmelengető időszak volt az, gyakorlatilag akkor indult el a videojátékos pályafutásom.Hihetetlenül nagyszerű élmény volt aztán évekkel később átélni a Mortal 1-et hanggal és színesben 😀