Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Modern Warfare 2 – orosz bojkott

Fura dolgok történnek ebben a bolond világban: felbomlott a Hellacopters, milliókat kaszálnak a BKV fejesei a semmiért, ráadásul a politika – vagy nevezzük elvakultságnak, esetleg ostobaságnak, vagy túlzott nacionalizmusnak – is izomból begyűrűzni látszik a videojátékok közé…A Destructoid.com híre szerint Oroszországban bevonták az összes [B]Modern Warfare 2[/B] példányt a boltok polcairól. Az ok nem más, mint a sokat vitatott – egyébként elskippelhető – [A http://playstationcommunity.hu/note/2518]repülőteres pálya[/A], amely az orosz hatóságok – sőt, az [A http://www.gotps3.ru/article/vsjo_pravda_call_of_duty_modern_warfare_2_podvergnuta_tsenzure/]orosz gémerek[/A] egy csoportja szerint is! – sérti a nemzeti ötudatukat, mert az [I]orosz népet[/I] terroristának állítja be.Az Infinity Ward valószínűleg nem volt felkészülve erre a váratlan fordulatra, ezért azonnal patch-et adott ki a game PC-s változatához, amely kiiktatja a szóban forgó küldetést. Emellett újranyomják a szoftvert, immár a botrányos pálya nélkül – bár ez a megoldás sem bombabiztos, hisz a program továbbra is az orosz kormányszervek engedélyeztetésére vár, valamint ilyen erővel az egész játékot formázni kéne, hisz a sztori egy képzelt orosz-amerikai konfliktuson alapul.(A szabad és intelligens gondolkodású ember széttárt karokkal, értetlenkedve áll az eset előtt. Ilyen erővel pl. minden második világháborús – sőt, minden létező, történelmi vagy kitalált konfliktuson alapuló – játékot be kéne tiltani bizonyos országokban, hisz vagy a németek, vagy a japánok, vagy a [I]mittudoménkik[/I] nemzeti öntudatát sértő mondanivalót lehetne beléjük látni. Utoljára ilyen botrányra Commodore 64-ről emlékszem, amikor a U.S. Gold 1985-ben piarca dobta a [I]Raid Over Moscow[/I] című remekművet… aminek magnókazettára másolt kópiájával persze vígan játszottak az orosz gémerek is.)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez mind szép és jó, de való igaz hogy szeretnék már egyszer mondjuk orosz oldalon végignyomni egy kampányt. Vagy második világháborúban német oldalon.

 2. Ja amugy az orosz kormány azért fejezte ki nem tetszését mert öket 1 ,- nem kérték ki a véleményüket.2 ,- nem kaptak belöle jutalékot.Ez a pénzröl szól semmi másrol csak utána kell olvasni több oldalon keresztül regélnek ezekröl a dolgokrol.és ez vonatkozik mindegyik országra államra stb….a vatikán például az Assasin Creed -et vonta ki Róma ill olasz területekröl mert kereszteken ugrál altair,Ez abszolut pénzröl szól és nem arrol hogy ki néz kit terroristának.amugy meg azt sem tudtam mostanáig hogy oroszokkal vagyok azon a pályán. de ha megfigyeltétek tovább lehet skipelni a pályát annak aki nem akar játszani rajta , ugy hogy az inffiniti sem hüly.

 3. Hűha most mit is kell nézni vagy mérlegelni? Leginkább semmit mert ez csak játék…

 4. Jogos!

 5. mekkora baromság

 6. Ez a rész azért tényleg egy kicsit durva. Életem során iszonyat sok játékhoz volt szerencsém, de ilyet, hogy civil embereket kelljen tucatszám lemészárolni még nem láttam (és szerintem nem is volt ilyen, mert it konkrétan a mészárláson van a hangsúly). Megmondom őszintén a pálya elején nem is értettem, hogy mit kell csinálni Aztán leesett. Egy kicsit csodálkoztam, hogy tényleg ez lenne a cél.Mészárszékes pálya eddig játékban nem kapott helyet. Egy kicsit túllőttek a célon.

 7. HA ezt az orosz kormány komolyann veszi hát gratula a vezetőinek, de fogadnák rá hogy megvette a gyerekének , Ez csak egy játék, miért hagyák hogy beleszoljanak a politikusok, inkább játszanak ök is és tuti más lessz a véleményük. amugy meg a dobozra is rá van irva hogy minden kitaláció. miért az nem tetszik az oroszoknak hogy ugy ábrázolják öket hogy elfoglalták az USA-t. Ha ezért csesztetik az infinitit akkor csesztethetik a treyarkot is ugyanis a COD ötben ugyan ez volt, csak más felvonulásban , ezek játékok a valósághü alapja bármilyen játéknak egyellő a nullával, ezeket nem azért csinálják hogy komolyan vegyék , hanem azért hogy szórakozzunk, amugy meg azt a pályát tovább lehet skipelni, meg milyen jogon vonják meg a gamereket a játéktol, személyi szabadság korlátozása az azért felmerül. És micsinálnak azokkal a példányokkal amelyek már a gamerek-nél vannak , betörnek hozzájuk azt lefoglalják, illegális játszásért+ lecsukják. ha nem PS-n akkor PC fogják tolni. Ezt Jó lenne a ha kormány (minden) nem ilyen apróságokkal foglalkozna hanem komolyabb dolgokkal, ha meg megsértödtek akkor ugy viselkednek mint egy 5 éves gyerek akinek elvették a matcbox-át.

  • nem érzem magam 5 éves gyereknek, de a repülőtéres akció miatt én is visszavontam a rendelésemet. szerintem valahol meg kell húzni a határt.

   • Ez játék ha valaki komolyan veszi akkor gratula neki, amugy ha jobban belegondolsz mikor hátba késelsz valakit az nem számit , az életben az is ember , voltál katona , ha voltál akkor te is csak egy átlag ember vagy mint mások, és az felháboritja öket hogy ilyen a játék, az nem hogy a valóságban ök hány embert eröszakoltak meg és löttek tarkón , sajna a nagymamám részese volt , papámat meg tarkon lötték. PEDIG CIVIL volt ,Ugyhogy nekem vazeg ne mond meg hogy mi vérlázitó. Csak az igazság egy hangyányi szellem foltja.

    • ó hát ki vagyok én, hogy megmondjam neked, mi a vérlázító…:)egy játékos vagyok és nem vagyok hajlandó kedvtelésből ártatlanokra lövöldözni egy reptéren.igen, voltam katona is.jó játékot!

     • Bújj már el,senki sem kiváncsi arra,h miért nem vetted meg.Aki megvette az örüljön neki,mert az év legnagyobb fps-e,aki meg nem,mert bántja a kis lelkivilágát az az egy küldetés,az menjen mario-zni!Jut eszembe láttad a véres gyémántot?Ajánlom figyelmedbe,bár a te lelkivilágoddal már a film elején összetörnél!

   • Ja bocs felszabadittotak bennünket de a többi meg nem számit ők megkora istenek mert kiüzték a németeket. Nézz körül ez a valóság, ez amiröl meg itt a cikk szol az CSAK JÁTÉK.

    • Ez már nem játék,ez a rész mészárlás és megértem azokat akiknek ez nem tetszik és nem vesznek részt benne.

     • de a többi az nem mészárlás erröl szól ez a fajta játék. FPS lövölde , akinek nem tetszik tiszteletben tartom de azért nem kéne komolyan venni egy ilyen játékot, amugy ha jobban utána nézel a dobozon rajta van hogy semmi köze a valósághoz stb….. és ha ezért kiveszik a játékbol akkor kivehetik az összes orosz katonát mert mészárosnak ill terroristának érzik magukat töle . akkor legyenek ufok és nem kell az orosz cucc a játékhoz akkor mindenki boldog lessz.

     • “Attól még,hogy figyelmeztetik a népet nem biztos,hogy vmelyik kistestvér amikor a bátyja játékával játszik megérti,hogy miért nem kéne az ártatlan embereket lelőni.Akkor legközelebbi IW “”játékban”” az lesz,hogy 1 kórházban a csecsemő osztályra beszabadulván gyilkolni kell a babákat az milyen jó lesz,mert ez csak 1 “”játék””:S?!”

     • látom neked bejönne a csecsemös story , de itt per pillanat nem a gyerekekröl van szó.

     • Pont arról írok,hogy vhol meg kell húzni a határt a videójátékokban,ami a mw2-ben sztem átlépték már most a fejlesztők!De ha így megy tovább akkor más fejlesztőkkel is elszalad a ló:S

    • felszabadítottak LOL

 8. Én valamilyen szinten megértem őket. Nem szívesen játszanék olyan játékkal, ahol egy szlovák reptérre kell elmenni pár magyarnak és megölni mindenkit.

 9. Megnéztem a youtube-n erről a részről a videót.Egyfelöl ez a rész mészárlás és nem háborús fps,és itt a brutalitást úgy állítja be mintha játék lenne.Másfelől meg ha a Manhuntot és a Mortal Kombat sorozatot vesszük akkor nem vészes ez a rész,csak az emberi mivoltunkat tapossa meg,elvetették a mércét az IW-s fiúk.

 10. Asszem, megkukkantom ezt a jelenetet.

 11. Marhaság az egész úgy ahogy van!! De az tény, h az amcsik leszakadhatnának az oroszokról! Miért nem kínával hadakoznak? Most már ök is vannak akkora fenyegetés, mint a ruszkik!

  • “Hát ja, USA vagy 2X akkora ország mint oroszország, csak a lakosságot tekintve. Szal teljesen “”logikus””, hogy a zoroszok meghódáccsák a zusát.Bezzeg a kínaiak, hát azok tényleg “”annyian vannak mint az oroszok””!:D”

 12. “Nem azért mondom, de a németek bizony betiltottak már 1-2 videojátékot, szal ezek a példák ugrottak.Amúgy úgy vagyok ezzel a játékkal, mint pl. 2012 c. filmmel. Egy demo az egész reális sztori nélkül. Erkölcsileg (jééézusooom milyen szavakat használok) nem veszi a zagyam.Most olvastam a sztorit, de ekkora blődséget régen láttam, talán a Vörös hajnal c. filmre emlékszem ebből a műfajból.Amúgy a mai napig nem tudom miért nem tudnak elszakadni, az amcsik az oroszoktól, mint ellenségtől. Másrészt azt sem értem miért Modern Warfare a címe a játéknak, amikor csak iszonyatosan brutális (semmi célzott precíziós), mészárlással van tele, amit minden épeszű nemzet azon nyomban letagadna, és a “”hősöket”” is likvidálná, nehogy kiderüljön, hogy ők követték el.Hihetetlenül hatásvadász amcsi akciófilmre hajaz. Szerencsére ilyen forgatókönyvre filmhez nem dobnak ki pénzt, max Májköl Dudikoff, meg Márió van Píblsz mesterekkel tudnak ilyet elkövetni nem egészen 1 millió dolláros költségvetésből.Sajna játékban meg lehet csinálni, mert a bitek minden szemetet elbírnak.”

 13. enyi erővel a Rambo 2. rêszêt is betilthatnânk amit tegnap adott le a tv. az êrt jâtszanák egy II.WW fps játêk kall amiben a nêmetekkel lehetne irtani az amcsikat

 14. melyik a jobb/rosszabb?ha valaki komolyan veszi, amit a játékban lát, vagy ha mindegy neki mit csinál?úgy értem, minek játszik valaki háborús stuffokkal? nem azért, mert háborús? és ha igen, akkor csak számítanak a körülmények, nem?ennyi erővel lehetne pingvineket is beletenni, ha olyan mindegy kire/mire lövöldözünk

 15. “””Arra viszont kiváncsi lennek mitörténne ha lenne egy olyan game amiben a garmadik birodalom oldalán kellene harcolni. “”Az történne, hogy én megvenném a játékot, nem árt a változatosság. :)”

 16. “A játék 18+, és 2x is szól az elején a jelenet miatt. Azt meg nem írhatták ki kezdésnek, hogy “”Ezzel átskippelheted azt a kulcsfontosságú jelenetet, amiben az orosz terroristák vérengzenek a reptéren, hogy az egészet egy amerikaira kenhessék, ezzel konfliktust kirobbantva.””.Egyébként a III. WW-t egy olyan videojáték fogja kirobbantani, amiben oroszok civileket gyilkoltak egy reptéren… :)”

 17. [Legyint, és megy vissza Falloutozni.]

 18. Nem igazán értem a (kamu)felháborodókat. Aki játszotta az MW2-t, az pontosan tudja, mit kapnak benne az amcsik – nem akarok spoilerezni. Most akkor ők is háborodjanak fel, hogy hogy járt a főváros, vagy mi?

  • “jóizlés kérdésenyilván ha náci egyenruhában a 3. birodalmat kell védeni akkor is “”csak egy videojáték, amit nem kell eltúlozni””…igazcsak nem nemzetiség, vallás kérdése az ha valakinek az “”övéi”” írtása rosszul esik, érthetőnem hinném hogy kamu a felháborodásegyszerűen nem vagyunk egyformák, ami nem is baj”

   • A WW II-ben németeket írtasz mégsem háborodnak fel a németek. Arra viszont kiváncsi lennek mitörténne ha lenne egy olyan game amiben a garmadik birodalom oldalán kellene harcolni.

    • azért megnézném mennyi németölő-játékot adnak el német területen..:)lehet egy tapasztalt játékos ezeket átlépi, de mindig lesznek olyanok, akik zokon veszik ha lövik az övéiket, ezt tudomásul kell venni.

  • “Azért ez a bizonyos pálya az oroszokkal egy “”picit”” máshogy jön le. Ők kapnak, de a sajátjaiktól. Meg ugye ők a “”gonoszok””.”

 19. igaz a leirás!!!!!

 20. “Ha mondjuk a kedves játékosoknak azt a lehetőséget adnák meg, hogy a Tel Aviv-i reptéren nyomjanak egy ilyet, akkor mi lenne? (Mondjuk arra fele aktuálisabb is a terrorizmus a palesztinok miatt.)- Szerintem AMERIKA szerte tömegtüntetések lennének… Szóval akkor hogy is van ez, a csúnya oroszokkal lehet?Legalább ne fegyvertelen civileket, gyerekek… Az ott “”picit”” sok volt.”

 21. Putyin megreformálja a videogammákat is:)

 22. Jobb dolguk nincs mint ezen kiakadni..

 23. sztem kicsit morbid ez a jelenet….kiváncsi vagyok hány amerikai takony, serial killer kap ihletet tőle,és mészárolja le a fél iskolát.

 24. “Sztem kicsit eltúlozták.Bár a mai világban a készítőknek is lehetne annyi eszük, h egy “” Ez a történet kitalált. Bármiféle egyezés csupán a véletlen műve!””feliratot kitegyenek a játék elején és akkor talán nem lenne ekkora cirkusz!”

 25. Az a jelenet nekem se tetszik. Nem vagyok erkölcscsősz és magyarázhatják amivel akarják. Egy filmet se láttam még ahol az éppen aktuális jó fiú, mint beépült ügynök halomra lő egy csomó álldogáló emberkét.A 8éves amcsi pöcsök előkapják apjuk otthoni kis LMG-ét (ami önvédelemre van , gondolom) és bemennek a bevásárlóközpontba. Hülyén hangzik, de a gyerek megmagyarázza magának, hogy ez csak játék volt.És most ne azt mondjuk, hogy mi nem vagyunk ilyenek, mert mi 8 évesen hírből se játszottunk ilyen játékkal és esélyünk se volt rá, hogy otthon könnyen találjunk egy géppisztolyt.Vagy elég megnézni az itteni gyerekgyilkosok eseteit. Mind poénnak vette (ők még evekig nem is fogják felfogni). Lehet azt mondani, hogy ez csak játék, meg film, de attól még muszály ilyeneket csinálni? Most ott tartunk, hogy nem elég, ha mi vagyunk a jók, ők a rosszak? Álljunk át mi is a rossz oldalra egy kicsit mészárolni.(gta-t lehet, hogy rosszul tudom, de konkrétan ilyen feladat nem volt csak lehetőség az utcán örjöngeni)

 26. Valahol megértem őket. Ha Ferihegyen játszódna a pálya szerintem itt is menne a hörgés.

 27. A hírhez hozzászólva :várható volt ,hogy ez lesz belőle… 🙁

 28. Tyű, de sok mély érzésű, szenzitív olvasónak van. Mahjongot kell játszni, abban nem bántanak senkit. 😀

 29. Az oroszok szeretnek rinyalni…most kapasbol az armagedon film jutott az eszembe. Ott azert rinyaltak, mert a mir urallomas egy rakas szemetnek volt bemutatva.

 30. “Pedig a repülőteres pályát élveztem a legjobban. Szemét módon lehet kaszálni a “”félkegyelmű”” civileket… négykézláb mászol… bang…bang… :)”

 31. Várható volt.

 32. Én teljesen megértem, hogy kiakadtak. Durva jelenet volt fikció ide vagy oda. De az Infinity Ward nem hiszem, hogy kardjába dőlne most a visszavont példányok miatt, hiszen a negatív reklám is reklám, sőt.

 33. mégha oroszország a legális értékesítés fellegvára lenne…ilyen túlérzékenység már volt, az lbt-t hívták vissza az arab szövegű betétdal miatt. elég béna dolog ez a kényszeresség.(egyébként volt olyan játék, amiben magyarokat kellett irtani, mert mi voltunk a főgenya nép. senki nem találná ki: román fejlesztés 🙂 én megnéztem volna)

 34. Ez a repteres rész szerintem,nagyon merész volt.Nekem tetszik de sajnos vannak akik még mindig annyira beleélik magukat hogy nem tudják megérteni hogy ez 1 játék.Mi lesz az alien játéknál?Jaj én nem leszek a predatorral mert embert kell ölni.jaj.jaj

 35. “A példányok visszarendelésével ugyan nem értek egyet, de én sem örülnék, ha hasonlót adnának elő velünk. Mondjuk az 1968-as csehekhez történő magyar bevonulást sem nézném szívesen végig egy játékban, pedig az meg is történt, “”hála”” a nagy szovjet-magyar együttműködésnek.Persze a filmekben is szokás minket belerakni egy skatulyába. Ott van az Én, a kém vagy a Kelet-Európát “”érdekesen”” bemutató Motel.”

 36. Az orosz játékosok 95% meg széles mosolyal az arcán húzza a ravaszt…

 37. Ez nem másra mint a pénzre és/vagy az arcoskodásra megy. Hogy márpedig megmutassák… Inkább azzal foglalkoznának, hogy az életkörülményeken javítanak, mintsem ilyes kis fisz-f@szságokkal foglalkoznak.

 38. Nevetséges. Egyébként meg csúcs a repteres jelenet, főleg mikor el kell kezdeni kitörni.

 39. Olga!!

 40. “Biztos fel van fújva ez az egész, de valami azért van benne. Ha lenne ilyen, nem biztos, hogy szívesen játszanék egy játékkal, ami a “”magyar népet terroristának állítja be””, és saját honfitársaimra sem szívesen lövöldöznék egy amerikai katona szerepében.A repteres jelenetet egy picit túlzásnak érzem a fejlesztőktől, ízléstelennek tartottam.”

 41. Sejtettem,hogy ebből cirkusz lesz…

 42. én is szarul éreztem volna magam ha magyar katonaként kellett volna kiírtani az embereket. így az oroszokkal nem volt olyan rossz…:)