Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Mighty Goose (PS5, PS4, PSN)

Gőgös zsoldos.

Mighty Goose

Az agresszív libák valamiért potenciálisan megfelelőek videojáték szereplőnek. A nagy sikerű Untitled Goose Game már bebizonyította, hogy feledhetetlen öröm szemétkedni az említett madárral, most pedig egy másik stúdiói is bepróbálkozott egy – rajzfilmesebb – ludas címmel.

Mighty Goose egyben maga a címszereplő is, az egyik legjobban keresett zsoldos szerte a galaxisban. Kibernetikusan részben átalakított csőrösünket egy kaotikus, oldalra haladós, nonstop lövöldözős kalandban terelgethetjük. A szoftver spirituális örököse az ősi Neo Geo-s Metal Slug programoknak. Egy sornyi tisztelgést fedezhetünk fel a modern másolaton, kezdve az irányítással és annak minden negatívumával karöltve (pl. átlósan lőni csak járművekből tudunk). Annyiban több a stuff, hogy mindig egy bázisról kezdünk, ahol lehetőségünk van egy kicsit tuningolni madarunkat. Az újonnan feloldott képességek között cserélgethetjük a nekünk tetszőt, még egy kis cimbora-állatkát is beállíthatunk magunk mellé. Ezek minimális támogatást jelentenek, például pakolgatják a lőszert, vagy durrogtatnak ők is hébe-hóba. Nagy szívfájdalmam, hogy érkezett ugyan ingyenes kooperatív támogatás a game-hez, de ilyenkor a kettes játékos a nyomorult állatkát fogja irányítani és nem egy második terminátor libát. Ez az apu öléből vezetős multiplayer nem igazán élvezetes és sokat nem is segít. Ezt rosszabb helyeken mostohatestvér – vagy Nintendo – co-opnak is csúfolják (azaz van, de minek).

Minden küldetésben ledobnak a tett színhelyére, ahol valakit ki kell mentenünk, vagy csupán mindent el kell pusztítanunk (esetleg mindezt egyszerre). Alapból egy gyengébb pisztollyal osztjuk a halált, de lépten-nyomon a szárnyunk közelébe kerül gépfegyver, lángszóró, puska vagy gránátvető. Elég sűrűn találhatunk életerő csomagokat, szépen esik az ellenfelekből is utánpótlás. Erre szükségünk is lesz, mert hamar be tudnak darálni, ha felkészületlenül ér egy többfrontos támadás. Harci gépek, idegenek, robotok fognak néha végtelennek tűnő hullámokban ostromolni, ahogy haladunk előre. A nagy aprításban szépen növekszik a kombónk, néha befigyel egy tréfás gúnár is a képernyő egyik sarkából, jelezve, hogy mekkora istenkirályok vagyunk. Időközönként beválthatunk szuper módba, ekkor nem szenvedünk sérülést és mocskosul nagyokat sebezhetünk.

A rajzfilmes brutalitáshoz rajzfilmes képi világ dukál, ami teljes mértékben kiszolgálja a programot. Az állatkák viccesek és menők, az effektek is szépen lettek megrajzolva. A szintek végén egy orbitális főellenséget dobnak ránk, megidézve a Metal Slug hangulatot, ezek is szuperül festenek. Közben a zene pumpálja az adrenalint, teljesen jó darálós a tracklist. A fegyverek kézhezvétele után beordít a narrátor, igazán hangulatos retro elemként. Az út közben elhullott pajtások utáni aranyérmékből egy online cicamicás boltból bármikor lehívhatunk spéci fegyvereket, vagy akár egy tankot is. Kedvenc macskánk egyből le is dobja a javakat, de ha feldobnánk az úszóhártyás lábainkat, akkor nem kapjuk vissza se a pénzt, sem a felszerelést. Ezekkel így nem árt néhol spórolni. Nagyjából 2 óra alatt le lehet darálni a Mighty Goose-t, de ekkor még csak 50% körül leszünk a számláló szerint. Egyfajta New Game+ gyanánt kiválaszthatóak elölről a pályák Hard nehézségi szinten, de megmondom őszintén a sima végigjátszás alatt jóllaktam, a szintek S rangra történő teljesítése sem hozott lázba. Mindez főként köszönhető a semmilyenke co-op módnak.

A Mighty Goose egy gyors, gondolkodásmentes élményt nyújt, ami megidézi kicsit a régi Metal Slug játékokat. Vicces körítése, mókás figurái szerethetővé teszik, de csupán az átlagostól kicsit jobb portéka. A közel 6 ezer forintos árcímkéjét sokkalom, viszont megkapjuk a stuff PS4 és PS5 változatát is egyben. A stílus szerelmesei simán rámehetnek, a többiek várjanak egy akciót, ha kedvet kaptak a tollas pusztításhoz.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★
KÖZÉPSZERŰ
Kiadó: Active Gaming Media
Fejlesztő: Blastmode
Megjelenés: 2021. június 5.
Ár: 5919 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Hát ez aztán tényleg izomból Metal Slug klón!