Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Microsoft – nyilatkozott az Xbox-fejes a Bethesda játékok PS-es megjelenéséről

Zavaros üzenetek.

Phil Spencer, az Xbox feje nemrég a Kotakunak adott interjút számos témáról, és szó esett arról is, hogy megjelenhetnek-e egyáltalán PlayStation platformokra a Bethesda játékai, miután a Microsoft megvásárolta a kiadó anyavállalatát, a ZeniMax Mediát 7,5 milliárd dollárért.

A Kotaku azt kérdezte Spencertől, hogy jövedelmező lehet-e egy ekkora befektetés, ha nem jelenik meg PlayStationön például a The Elder Scrolls VI, mire Spencer elég zavaros választ adott. Azzal nyitott, hogy maga az alku nem azért jött létre, hogy csak úgy hirtelen elvegyék ezeket az alkotásokat egy másik játékosbázisról, és hogy az összeállított szerződésben sehol nem szerepelt az, hogy miként tudnának ezektől a játékoktól távol tartani másokat. Spencer szerint a cél, hogy minél többen tudjanak játszani – és nem kevesebben. Azonban – közvetlenül felelve a kérdésre – a modellel kapcsolatban, amikor arra gondol, hogy az emberek hol játszanak majd és milyen eszközökön, miközben náluk az xCloud felhőszolgáltatás, a számítógépes ökoszisztéma és a Game Pass előfizetési rendszer a konzolok mellett, akkor úgy véli, nem kell más platformokra is eladni ezeket a játékokat, hogy működjön az alku. “Bármit is jelentsen ez.” Spencer egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy a Microsoft hű lesz a korábbi exkluzivitási szerződéshez, így valóban kizárólag PlayStation 5-re lesz kapható egy ideig a Ghostwire: Tokyo és a Deathloop. Arról is beszélt akkor, hogy a jövőben játékonként döntenek majd arról, hogy elérhetőek lesznek-e más platformokon a kalandok. Figyelembe véve azt, hogy a Microsoft anno a Mojangot is megvásárolta, a népszerű Minecraft azonban továbbra is elérhető PlayStation platformokon, ahogy új frissítései is, így bármi lehet a jövőben.

A Bethesda Softworkshöz tartozik a Bethesda Game Studios, az id Software, a ZeniMax Online Studios, az Arkane Studios, a MachineGames, a Tango Gameworks, az Alpha Dog Games és a Roundhouse Studios, így most már a Microsoftnál a The Elder Scrolls, a Fallout, a Wolfenstein, a DOOM, a Dishonored, a Prey, a Quake és a Starfield franchise-ok.

6 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Nekem az a véleményem,hogy az MS is szereti a pénzt mint a többi multi is legyen akár autó gyógyszer divat vagy akármilyen óriáscég.Szerintem jönni fognak ezek a játékok a többi platformra is,max valamivel később.Ezért Szerintem nem sokan fognak platformot váltani.Abból a szempontból viszont proftálhatunk mi játékosok hogy mostantól azért nincs egészen nyeregben a Sony.Hogy megtudja tartani a piacvezető helyét ahhoz mostantól sokkal több kell.Nagyon erős excluziv játék felhozatal,a mostaninál is jobb és több nagy játék.

 2. Hát… Nem gondolom, hogy ne jönnének ki PS-re. Valsz. annyi lesz, mint a Deathloop meg a Ghostwire, csak fordítva. De ha nem jönnek ki, akkor na puff. Nekem nem fog fájni pécén csapatni. Ha meg várni kell, akkor meg tuti lesz bőven ware PS-re, amivel lehet veretni ezek helyett.

  Szerintem azért nyilatkozott zavarosan, mert még nincs meg teljesen a marketing stratégia, hogy hogyan tereljék az új szerzemény segítségével a jónépet határozottabb ütemben MS platrormokra. De valsz ennyitől is becsokizik egy rakat ember, hogy jajjaj nem lesz új dúm meg wúfensztájn PS-re, megyek inkább xboxot venni…

  1
 3. Megin’ nem lesz játék új PéeS gépre 😀

  Az tény hogy ez nem szimpla tökön rúgás volt a Sony-nak, hanem egy olyan lépés ami radikális választ igényel a jelenlegi dobogóstól is. Ennek köszönhetően senki sem lesz monopol helyzetben, így a keményebb verseny jobb játékokat – szolgáltatásokat fog igényelni. Kizártnak tartom hogy a felsorolt címek valaha megjelenjenek PS-re, csupán abban az esetben ha gyengék lennének az eladások a többi platformon.

  • Nem pont így látom. lesz jó játék a Ps5-re, ettől nem félek.

   Egy egy cím, nem fog megjelenni, na bumm. Sony-s címek mindig is nagyot szóltak, ha ezt folytatják nem lesz hiányérzetem. Ha a Ps5 nagyon elhúz eladásokban akkor szerintem hamar megfontolják, hogy kiadják a Sony gépre is. 7.5 milliárd dollár nem kevés pénz. Ezt az összeget valahol meg kell termelni, mégha most azt mondják nem kell. Ez csak a vásárlókat befolyásoló marketing nyilatkozat.

  • Te mostanában annyi baromságot beszélsz, hogy az már fájdalmas.

   1
  • Főleg ha az első évben 5x annyi PS fog fogyni mint Xbox.
   Ebből a listából a Wolfensteint sajnálom, a többi számomra kuka.