Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – az első teszteredmény

Videojáték ipari szakmunkásként mindig annyira rá tudok csodálkozni arra, amikor egy XYZ magazin, mely az élvonal közelében nincs, bármiféle magyarázat nélkül (világ)elsőként hozhatja le egy nagyon fontos címe tesztjét. Nos, most állítólag a JeuxVideo tehette meg ezt Hideo Kojima [B]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain[/B]jével, mely PS3 / PS4 platformokra is elkészült.Értékelésük:[I]Gameplay : 4 / 5 – Az eddigi legjobban játszható Metal Gear rengeteg lehetőséggel, melyek nagy része “érdektelen”.Hang: 4 / 5 – Rengeteg zene a ’80-as évekből, jó környezeti zörejek.Grafika: 4 / 5 – Szép és tiszta a minőség, de látszik rajta, hogy az előző generációra is elkészült. Nem ez az eddigi legszebb játék.Szavatosság: 4 / 5 – Több mint 40 óra játékidő, de egy csomó unalmas rész.Végeredmény: 17/20 – A játék remek és gazdag, de túl sok benne a semmitmondó küldetés. A történet sokat ígér de keveset ad, mert nehéz megérteni.[/I][62169]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Most mindenki habzó szájjal támadja ezeket a franciákat, de arra is kell gondolni hogy lehet igazat írnak 🙂 majd megjelenés után minden kiderül és akkor talán jogosan lehet szídni őket vagy akár egyetérteni velük.

 2. Sosem értem meg ezeket az értékeléseket, és azt sem akinek ez nem tetszik.Én előrendeltem kábé mikor bejelentették, majd én eldöntöm milyen lett. A többit leszarom. Lehet ezeket a teszteket olvasgatni, de nem mérvadó számomra egyik sem. Ahány ember, annyiféle érzés, gondolat, miegymás. Ami másnak nem jó, nekem lehet az. Kit érdekel? Játszani kell vele, oszt ennyi!Különben is. THIS IS MGS!!! Aki nem érzi, ne tolja. Felőlem szar is lehet, akkor is letolom párszor!És remélem Kojima durrant még ezután valami nagyot!

 3. Még mindig nem jöttek rá egyesek, hogy az MGS-ről és a Halo sorozatról csak jót lehet írniXD

 4. Úgy is jó kritikákat fog kapni szóval ezért kár volt 100 oldalt végig hisztizni. Ez csak egy kritika majd lesz 99 ami tök mást fog mondani.

 5. A franciák romák!

 6. Hobby Consolas (Spanyol magazin) 97/100Az embargó 24-én lejár, akkor kiderül. Egyébként ez a francia oldal volt, akik károgtak, hogy nem mehettek elsőkörben a demoeseményre és mikor bejutottak csak fikázták tweetekben a játékot. A Video Game Losertől megkérdezték mit gondol a sztorival kapcsolatos vonatkozásról a francia cikkben és csak annyit válaszolt, hogy egyáltalán nem ért vele egyet. Lesz itt még hajtépés 😀

  • Yong írta twitteren, hogy a review eventen le van tiltva a true ending. Nyilván ezek a majmok nem látták…

   • “Eleve olyan embert küldtek, akinek semmi, a sorozattal kapcsolatos háttérismerete nincs. Ha lett volna, tudná, hogy a poén mindig a “”vége”” után van, olyat is hallottam, hogy több szálat is el kell varrni a befejezés után. Én szerintem ez egy hypegenerálo, elhamarkodott írás.”

 7. Még 11 nap…

 8. Nem rossz ez,de ez csak egy teszt a sok közül.Ha hozzà adjuk hogy milyen botrànyos ès viharos körülmènyek között fojt a fejlesztès mèg az is csoda hogy egyàltalàn elkèszült.Ha a 17/20-at nèzem akkor az durvàn olyan 85%.Szerintem ez a reàlis eredmèny.Akàr honnan nèzzük ez egy kivàlò sorozat utolsò fejezete.Szomorù hogy ìgy kell vèget èrnie.

 9. Szerintem meg nem azon pampogott bárki is, hogy 17/20-at kapott, hanem hogy negatívumként hozzák azt, hogy nehéz megérteni. Ez olyan mintha a Háború és békére azt mondaná valaki, hogy: túl vastag könyv.

  • Nézd, ha szarul van elmesélve a történet (márpedig ez reális lehet, mert az eddig részekben is hagyott némi kívánnivalót a sztorimesélés), és már így is olyan borzalmas katyvasz az egész, hogy ilyenre még egy példa nincs a játék, és filmvilágban, akkor hiába tök jó, de a legnagyobb fanokon kívül (értsd: elhanyagolható mennyiség), a többiek nem fogják teljes mértékben élvezni azt.

   • “Az, hogy katyvasz lenne nem hinném, bonyolultnak bonyolult, mélyen kell lenni benne, hogy az ember maradéktalanul átlássa. Ez tény. Nekem sem tiszta pár dolog. Az viszont, hogy Kojima a videojáték ipar egyik legnagyobb storytellere számomra nem kétséges. Azon is nagyon megdöbbennék, hogy pont a vélhetően legkeményebb, legmélyebb részt “”cseszné el””. Nemtom. Én csak azt nem értem, hogy ha minoritást jelentik a fanok, hogy a vérbe adtak el a 4. részből több mint 1 milliót 1 nap alatt? Egy maréknyi ember odáig volt a gyönyörtől a többi meg csak ült ‘szt nézett, hogy mi van? Mindegy, kicsivel több mint egy hét és meglátjuk. :)”

   • Csak a hulyek nen latjak at.

  • Hagy a picsába, az utolsó kommentjével teljesedett be az ostobasága.Értetlen, csak az utolsó szó jogáért vergődik.

 10. Én azért jót szórakozom a fanboyokon, akik nem képesek elfogadni egy 17/20-as, vagyis egy 85%-os eredményt 😀 Mintha egyébként is számítana nekik bármi, hogy ki mit mond erről a játékról. Ennyire látszik, hogy aki itt pampog, hogy hújajj, dehülyék, azoknak egy saját gondolatuk nincsen, annyira befolyásolni tudja őket bármi.

 11. Ez az a játék, aminek tipikusan két pontszámot kéne adni. Egyet a mainstream játékosnak, akinek elképzelhető, hogy tényleg nem száz százalékos az élvezeti érték, és a franciák pont nekik teszteltek. A fanoknak, pedig nyilván minden másodperc húha lesz, úgyhogy nekik meg tuti az extra magas pontszám.

 12. Sacre bleu

 13. Ezen a kommenten 17 percet gondolkodtam.

 14. 4+4+4+4=17hm

 15. Egyébként 4×4=17 xD

 16. MGS1 és a 2-ből is van digital graphic novella, 2-3 órásak. Ha ezt se hajlandó végignézni a sok bánatos kimaradt ember, akkor így jártak. 🙁

 17. Valahogy nem tudom most sajnálni az új belépőket, ez a game többek közt nekem készült. 😀

 18. En meg csak osonni akarok snake-kel. A sztoritol eddig se vagodtam hanyatt. Szamomra tul van ragozva.

 19. Grayfox egy kib*szott zseni!

 20. FŐOLDAL #1 CIKK! 😀

 21. látom a gyorstalpaló megint kikerült a főoldalra 😀

 22. szar ez a játék, engem nem érdekel

 23. Még szerencse, hogy a FFXV-el nem lesz ilyen problémájuk. Phú mekkora szopó lenne ha végig kellene nyomniuk minden előtte megjelent részt. 😀

 24. Az MGS sztori minden egyes játékkal egyre bonyolultabb lett. Mit várt, aki tesztelte?

 25. Több kérdés is forog a fejemben:Hogy lehet, hogy egy szaros kis francia magazin lehoz egy tesztet a játékról a megjelenés előtt majdnem 2 héttel? Mikor szokott a média tesztpéldányokat kapni, és mikor írhatnak róla tesztet? Nem veszi le ezért róluk a keresztvizet a Konami? Hogy működik ez egyáltalán?(tök mindegy ki mit ír egyébként előre, nekem az lesz a mérvadó amit martin/Grayfox ír majd)

 26. “Egy nagyon fontos dolog kimaradt, ami a sztorit érintheti: a review példányok nem tartalmazzák a “”true ending””-et. Ezt tegnap Greg Mller is írta twitteren. (Most vannak egy review event-en LA-ben)Lehet, hogy a macskazabáló végigvitte, de a végét nem látta.”

 27. “””A történet sokat ígér de keveset ad, mert nehéz megérteni.”” Itt simán arról is lehet szó, hogy még a korábbi részek ismeretében is nehéz feldolgozni a sztorit. Ez nem derül ki a fenti hírből. Lehet, tényleg nem a jó emberhez került az anyag, de az is előfordulhat, hogy egy hatalmas katyvasz lett a cselekménye a játéknak. Egyelőre nem tudjuk. Grayfox majd megmondja a tutit, remélem ő fogja a tesztet elkövetni nálunk. :)”

 28. Én várom. 🙂

 29. Sajnos nekem sem lesz sokminden tiszta a Peace Walker hiányában. Már a GZ is idegen volt. Hogy mentsem a menthetőt, még ebben a szűk 2 hétben megpróbálom pótolni a PW-t !

 30. Ezek 19/20-at adtak a Watch Dogs-ra…

 31. nem ártana jobban belemerülniük!

 32. unalmas rész, ez fájt! :(ebben mi lehet unalmas? 😀

 33. En meg mindig nem talalom a 4. resz tesztjet ezen az oldalon…

 34. Nekem így se úgy se kell tőlem lehet 1 pont is 100ból vagy 100bol 1000 .

  • Na én vagyok még így vele. Nálam a 3. részben -mint előzmény- kiteljesedett a történet, ami azért valljuk be, nem a könnyen emészthetőek közé tartozik. A művészi oldalával is tudnék vitatkozni, nálam a sok teátrális karakter, a nagyonszevedés, nagyonmeghalás, nagyonönfeláldozás már görcsösen erőltetett.

 35. Nincs ezzel baj, a 17/20 egy nagyon kiváló játékot sugall, plusz engem az sem érdekelne, ha összesen kapott volna 5 pontot, akkor is meglenne.

 36. Nem értették? Lehet nem ártott volna ha olyan teszteli aki tudja mi az Az MGS.

 37. “”” nagy része “”érdektelen”” “””” egy csomó unalmas rész “””” nehéz megérteni “”Talán nem ártott volna, ha egy olyan ember írja a cikket, aki egy kicsit jobban otthon van az MGS világában :D”

  • Talán nem ártana kicsit belegondolni ebbe a kijelentésbe. Az átlagos gamer nincs tisztában az MGS univerzummal. És ez pont az első olyan MGS epizód, ami szimultán jelenik meg három különböző platformra, eddig ilyen nem nagyon volt. Szóval ez koránt sem csak a hardcore rajongóknak szól.Nekik pedig valóban lehetséges, hogy nehéz megérteni a történetet.

   • Pontosan, egy újoncnak is akkora élmény kell, hogy legyen mint egy veterán játékosnak. Nem kell egyből savazni valakit, mert a kis kedvencünkre nem max pontszámot adott.

    • “Ez így szépen hangzik, de egy veterán MGS játékos 100% jobban fogja élvezni, és érteni is a játékot, mint egy teljesen új. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, akármennyire is felhasználó barátra tervezik meg az új részt.De ez bármilyen sorozatra igaz, egy újonnan belépő játékosnak mindig nehezebb dolga lesz megérteni a történéseket, amechanikát, és egyéb sajátosságokat. Amíg pl. egy rajongó sokkal többet fog “”látni”” az egészből, apró utalásokat, rejtett tartalmakat stb., amik egy beavatatlan emberkének mit sem mondanak.”

     • És az általad leírtak nem változtatnak azon a tényen, hogy objektíven megítélve, az MGS játékok története már így is borzasztóan kusza, és a TPP nélkül is nagyon nehezen dolgozható fel.

     • Lehet. De ez meg azon nem változtat amit leírtam, aki tapasztaltabb az adott szériában jobban megérti az új részeket, akár teljesen képben van a sztorival, akár nem. MGS-től függetlenül.

     • Kusza. De ez negatívum? Eddig is kusza volt. Most tűnt fel a tesztelőnek?

     • Ennyi.

    • csak sajnálni tudom akinek ez lesz az első MGS játéka. egyáltalán minek akarna valaki ezzel belevágni? az tuti hülye, és 1000% h kurvára nem fogja vágni, hogy mi van.jogosítvány kéne erre a szériára xDD

     • “Sok az “”új belépő”” a PS4 tulajok között, sokaknak PS3-a se volt. (nyilván ez a legfiatalabb réteg)Aki ilyen helyzetben van nem várható el, hogy a PP előtt pótolja az összes részt, a világ egyik legjobb sorozata ide vagy oda.”

     • na de most komolyan, mi a fasznak veszi meg valaki egy sorozat x-edik részét ha fingja sincs az egészről?

     • Mert szeretne egy élvezetes, minőségi lopakodásra kihegyezett akció játékkal játszani, és mert hallotta, hogy az MGS ebben a legjobb. Például.Én értelek téged, de ha van olyan ember aki nem ismerte eddig a sorozatot (ne feledd, a széria eddig lényegében exkluzív volt, és ugye nem minden gépem PS-en nyomul) az akkor meg se vegye? Vagy csak akkor ha előtte pótolja a korábbi részeket? Mert ez időben meg anyagilag is egy komoly feladat, gondolj bele. Nem a játékos, hanem a fejlesztők dolga az, hogy ismertesse valamelyest (nyilván nem 100%-s jelleggel) a korábbi történéseket. Pláne egy olyan sorozatnál ami most lépett ki az exkluzivitásból.

     • biztos velem van a hiba, de én nem venném meg a korábbi részek hiányában.

     • Nem vagy ezért hibás, csak te másképpen gondolod. Én azt mondom mindenki vállalja be nyugodtan aki MGS szűz. Lehet sok vissza utalást nem fog érteni, de ami éppen zajlik azt feltételezem fel tudja fogni. Meg elmegyünk az mellett, hogy ez egy akció játék. Akár még úgy is jól szórakozhatsz ha egyáltalán nem érdekel a története. Nem kell ezt véresen komolyan venni, aki szereti ezt a stílust mindenképpen jól fog szórakozni.

     • mindenesetre jó nagy élménytől fosztja meg magát aki ezzel kezd.elég ha csak a 4. részt és shadow moses-t vesszük.nem tom te játszottad e azt vagy a korábbiakat, aki nem, annak csak szimplán a 4. act volt, a veteránok meg mind besírtak, azoknak szerintem leírhatatlan volt.

     • Witcher 3: ezzel a résszel kezdtem a sorozatot, korábban se a könyveket nem olvastam, se a játékokkal nem játszottam. Mégse éreztem, hogy megvagyok fosztva egy nagy élménytől, mert a folyamatos kis apró vissza utalásokkal képbe hozták az embert. Nem 100%-osan persze, de éppen eléggé, érted mire gondolok.Szóval ezzel csak arra céloztam, hogy mindent meg lehet oldani a fejlesztők részéről.

     • A witcher 3 története is elég egyszerű azért annak ellenére, h nagyon bejött nekem az az univerzum is plusz ott eleve a készítők direkt úgy csináltak meg, h az újak is értsék már az elején mondtak, h olyan játékot csinálnak amit külön-külön is lehet élvezni, szerintem amúgy teljesen felesleges felhozni példákat mert az mgs-re ezek nem húzhatok fel amik a játékok 99%-ra.

     • “”” h az újak is értsék már az elején mondtak, h olyan játékot csinálnak amit külön-külön is lehet élvezni””Miért, ez az MGS5-re nem igaz? Viszonylag egyszerű a története, de tartalomban grandiózus (már önmagában a 3. rész is, nem beszélve ezen felül a könyvekről és korábbi játékokról) én erre céloztam. Szóval ha ezt nézzük akkor ugyanazt mondhatnánk mint az MGS-re: pótold a korábbiakat ha élvezni akarod! De szerencsére a lengyelek úgy csinálták meg a játékot hogy erre nincs szükség, pontosabban nincs égető szükség.”

     • Értem amit mondasz, de pl a witcher-t eleve igy terveztek, a mgs meg mindig a rajongóknak készült elsősorban, most multi platform lett es ezzel szerintem sokan azt várták, h ez már nem lesz annyira hozzakotve az előző részéhez, megjelenés utan szerintem tuti lesz fika box meg pc oldalakon, h mi ez a katyvasz.

     • Ebben biztos lehetsz.

     • “Maradjunk annyiban ha valaki nagyon akarja, 1-2 hónap alatt pótolni lehet az egészet, szabadidőtől függően. Van egy jó kis Legacy Collection. De ha valaki nagyon lusta megnézhet/olvashat egy jó kis történet összefoglalót a neten, van egy rakás. Ha erre sem képes, akkor viszont nem is érdekli igazán az MGS, és csak végigfut majd az új részen. Ez viszont már legyen az “”ő”” baja. :]”

     • Ahogyan az sem várható el, hogy a befejező rész órákon keresztül az előzmények cselekményeiről regéljen. (Be is baszna).Érted te a dörgést, nincs ezen mit ragozni. 🙂

   • Ennek semmi értelme.Egy folytasásos sorozat sokadik részét tesztelje már olyan ember, aki totálisan képben van az MGS-sel kapcsolatban.Pont!

    • /facepalmKönyörgöm, mi ez a megmagyarázhatatlan fanboyizmus?Attól, hogy valaki tökéletesen tisztában van a játékkal, a játékosok jelentős része nincsen. És ha az adott részről valaki úgy gondolja, hogy nehezen érthető (jelentsen ez bármit is, mert amúgy totálisan ki van ragadva a kontextusból), akkor az nem előny.Nem értem mit kell itt védekező pozícióba húzódni 😀

     • Nem érted a lényeget. Egy folytasásos sorozat sokadik része bárki számára érthetetlen lehet az előzmények ismerete nélkül, legyen az film, játék, vagy könyv.Tökmindegy, hogy MGS-ről, Mass Effect-ről, Star Wars-ról, vagy bármi egyéb történetorientált sorozatról beszélünk, ha valaki nem kapja el a fonalat az első résszel, annak bármelyik további rész katyvasz lehet.Ennyi erővel bárminek a 2. részét (és a többit) le lehetne húzni ezzel az ostoba indokkal.Én a 4. résszel csöppentem bele az MGS-be (többit utólag pótoltam), hát elsőre kurvára nem értettem, hogy ki kivel van és mit miért csinál.

     • Mondjuk azért az mgs sztorija tényleg elég bonyolult:) Ezzel nem azt mondom, h igazuk van, mert szerintem minden folytatás azoknak kell, h készüljön akik tudjak az előzményeket, az újak meg oldják meg pótlást, de ettől függetlenül nem nagyon tudnak mondani olyan filmet, játékot ami ennyire összefüggő lenne, a mass effect vagy a star wars sztoriját össze lehet foglalni 10-15 mondatban es utána élvezhető úgyis ha kinaradt par resz de a filmek játékok 90% százaléka minimum ilyen.

     • Nem hinném, hogy egy szoftvernél kritérium az előző részek 100%-os ismerete. Látod, még a tapasztalt játékosok is elismerik hogy nem egyszerű a sztori, akkor mit szóljon az aki csak csipegetett (vagy még azt se) ez előtt a sorozatból. Legyen akármilyen bonyolult a történet, a fejlesztők oldják meg, hogy olyan is érte aki nem ezzel nevelkedett fel. Csak ismételni tudom magam: nem várható el senkitől a sztori tökéletes ismerete.

     • biztos, hogy nem fogják megoldani, és nem is baj, egyéni problem :Dpótolják csak be az összes részt 😛

     • off:modjuk a star wars-al pont nem mukodik ez a logika, mert ott a kozepen kezdtuk, es megis azonnal ertettuk:)

     • Még jó, hogy értettünk egy fakocka bonyolultságú történetet. 😀

     • Nem a teljes 6 részre gondoltam, hanem külön a 2 trilógiára, hiszen a 2. trilógia önállóan is megállta a helyét, de a 4. rész nélkül az 5-6 is kissé katyvasz lett volna.Gondolj csak bele, mondjuk ha életedben először elsőként a Sithek Bosszúját nézted volna meg…

  • “No offense, tulajdonképpen egyet értek veled, de nem feltétlenül írhatott hülyeséget, pontosabban nem biztos, hogy “”nem hozzáértő”” tesztelte. Egy játékhoz ne kelljen már hozzá érteni, az is élvezhesse maradéktalanul aki teszem azt most játszik először MGS-el.”

   • Ez most így konkrétan olyan volt mintha azt mondtad volna, hogy egy 5 évados TV sorozatnál egy olyannak is teljesen élveznie kell a műsort aki az 5. évaddal kezdte.Nem tudom milyen sorozatokat nézel most így, de pl ott a Walking Dead példának, releváns ha egy olyan illető ír cikket az 5. évadról aki az 5. évadot látta csak? Szerintem nem, az 5. évadban semmi helye olyan dolgoknak amiket meg kell értenie egy olyan illetőnek aki nem látta az előző évadokat.Nem érted mi miért történik? Nem csoda ha kimaradt az előző 4 évad. Menj nézd meg, olvass utána vagy akármi. Internet korában nem hiszem, hogy ez gondot okoz bárkinek is.

 38. Ennek a játéknak a sorsát, nem nagyon befolyásolja mit ír róla egy lap. De fura azzal villogni, hogy nem értették…

 39. Nehéz megérteni. :DAz ostoba franciáktól nem is vártam mást.

  • Végigjátszottátok már és tudjátok is, hogy miről szólt?Trailerek alapján nem csodálom, ha tényleg nehezen érthető.

   • Az egy dolog, hogy nehezen érthető, az meg egy másik, ha ezért lepontozzák. Az nem feltétlen a játék hibája, hogy nem igazán értik. Persze úgyis az van, amit a tömeg béget, szóval majd kiderül nemsokára, mi a hivatalos álláspont. 🙂

 40. nehéz megérteni?megint hülyék teszteltek… 😀