Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Metal Gear Solid: Rising – új szereplőgárda

Nem fog bővelkedni ismert arcokban a [B]Kojima Productions[/B] jövőre időzített szuperprodukciója, a PlayStation 3-as (is) [B]Metal Gear Solid: Rising[/B]. [23189] Shigenobu Matsuyama – a stuff producere – elmondta, hogy nem kívánják teletömni az MGS saga már megismert ikonjaival a Risingot, mivel el szeretnék kerülni azt, hogy azok a játékosok, akik a Metal Gear univerzumával először a Rising személyében találkoznak, egy számukra szinte értelmezhetetlen, rendkívül bonyolult és összetett történetbe kerüljenek. A japán producer elmondta, hogy a széria jövőre megjelenő darabjánál rendkívül fontos kritérium volt, hogy a korábbi részek ismerete nélkül is minden régi játékos és új belépő számára egyaránt élvezhető legyen az anyag.A PS3-ra, Xbox 360-ra, és PC-re is megjelenő, jelenleg fejlesztés alatt álló Metal Gear játék valamikor 2011 folyamán kerülhet a boltok polcaira.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. ez még nagyon messze van!

 2. nem azt írták hogy nem lessznek benne ismert szereplők,hanem azt hogy nem lessz teletőmve régi ismerősökkel,tehát egy-két régi karakter biztos hogy felbukkan benne

 3. Akkor viszont végképp nem értem,hogy miért kellett a játékot a Metal Gear névvel ellátni?Lehetett volna Raiden Chronicles vagy mittudomén.Valószínű ,hogy önállóan is megállná a helyét,de úgy látom be kellet biztosítani egy MG előtaggal…

  • hát valszeg azért, hogy ötször annyian vegyék meg, de ez ennek ellenére érdekesén nem tudom elképzelni a Metal Gear világot más karakterekkelde ettől persze ugyanúgy érdekel a játék

 4. Nagyon várom ….

 5. azért egy Snake-et belerakhatnának…..

 6. “Néha annyira furcsák vagytok… Valakik azt mondják, hogy nem eléggé MGS, valakik azt mondják, hogy túl sok az MGS-ből, pihentetni kéne. Hát ez pont a kettő között van. Frissült a stílus, maradt a hangulat, de csak rá kell nézni arra az istenmáriás videóra és aki játszott már valaha MGS-sel, az látja rajta, h megmaradt a hangulat. Ki mondta, hogy nem csatlakozik a régi sztorihoz? Szövegértelmezés, hm? “”nem kívánják teletömni az MGS saga már megismert ikonjaival a Risingot””, “”kritérium volt, hogy a korábbi részek ismerete nélkül is minden régi játékos és új belépő számára egyaránt élvezhető legyen””. Ergo csatlakozik, már hogy a viharba ne csatlakozna, vagy mi, egy párhuzamos dimenzióban játszódik majd, ahol egyedül Raiden van a világon? Ez csak azt jelenti, hogy nem lesz értelmezhetetlen/élvezhetetlen a többi rész nélkül, mint például az MGS2/MGS4.És a lopakodásról sem értem, hogy mit sírtok, sztem meg tudják oldani, hogy jó legyen és fura, hogy senkinek nem jutott eddig eszébe a Tenchu, ahol a kaszabolás/lopakodás arány ki tudta egyenlíteni egymást.Végül a kedvencem: “”ebből is pénzcsináló lett””. Igen, illetve nem, mert ez már a kilencvenes évek óta az, mivel normális, hogy kiváló áruért fizet az ember. Nyilván továbbviszik ha hoz a konyhárA, de nem üresen, épp az, hogy nem hagyják ellaposodni és betartották, amit ígértek, Solid Snake kalandjai véget értek. Ha meg nem vinnék tovább, akkor meg az összes MGS fórum a világon ott bömbölne, hogy “”jjjaaaajj, legyen már úúúúj MGS!!””… X-re meg had’ menjen, majd megszeretik, aztán vesznek Playstationt, hogy a többi résszel is játszhassanak. Nem újkeletű dolog, a Twin Snakes meg GameCube-ra ment anno (tudom, tudom, az csak egy port volt).”

  • “Ez nem így van csak tudod velem egyetemben sokan azt várják/várták, hogy ez lesz a hiányzó láncszem Raiden sztorijában, ugyanis teljesen ködös volt, hogy hogyan is lett exoskeletonos ninja(amit már 8 millió MGS karakterrel elsütöttek mellesleg) és ez a játék nagyon sok kérdésre válaszolhat, hogy pontosan mi történt Raindennel a 2. rész után. Így egy igazi összekötő prequel lesz, esetleg még a 4 történései után is játszódhat a játék 2. fele. Sajnos ezek csak az összes MGS szorija ismeretében kivitelezhetőek, ezért félek, nem így lesz. De reménykedem, hátha benyomnak valami gyors “”történet mesélést”” az XBOX-osoknak, vagy csak figyelmen kívül hagyják őket. A játékból úgyis vagy 3x annyit fognak eladni PS3-on mint a másik 2 platformon együtt… Lopakodás lesz benne bőven, attól nem tartok, pénzcsinálós téma sem érint.”

   • “De miért ne működhetne úgy? Főleg, ha az MGS4 után játszódik! Mivel addigra mindenki meghal/eltűnik. Behozhatnak tök új karaktereket, de nem hiszem, hogy utána játszódna, hiszen az MGS4 végén eléggé “”leszereltnek”” tűnt Raiden, plusz család meg minden. Ha a 2 és a 4 között játszódik, akkor sem kell behozni a régi karaktereket, mivel Raiden mindenki szeme elől eltűnt, Rose-t otthagyta, Snake sem tud róla semmit, mivel a 4-ben kérdezősködik felőle. De ezek persze csak találgatások:)”

    • Nem pont a 4.rész után játszódik.A 2. és 4.rész közötti időt meséli el, hogy pontosan mi is történt Raiden-el, és hogy lett belőle is cyber ninja.

   • Szerintem eddig az önálló MGS jóval több volt, mint az összefüggő, sőt igazából a 4-et leszámítva mindegyik rész a fenti recept alapján készült.A 2-ben hány visszatérő karakter volt? Snake, Ocelot, Otacon, hejj de sok.Szerintem ez bőven kimeríti a kevés visszatérő szereplő kategóriát.Az MGS 3 meg tök új történetet göngyölített fel, pontosan 0 darab visszatérő szereplővel.Mégis kiválló játékok voltak.A másik fele meg az, hogy az MGS 4-ben igen kevesen ismerték a Cyborg Raident, úgyhogy pont az lenne ellentmondás, ha közben találkozott volna az egész brigáddal.

    • “Uramatyám te sem tudsz angolul vagy csak nem figyeltél. A 2 gyakorlatilag az 1 minden kb jelenetben lehet párhuzamot vonni. A hazafiak és Ocelot az “”S3 plan””-el akarták újracsinálni Raidennek a Shadow Moses incidens-t. Az MGS3-ba mióta volt 0 visszatérő szereplő? Ott volt Big Boss és Ocelot is, és szintén eszméletlen sok párhuzam van a többi résszel(estig sorolhatnám, nem kezdek bele) Valamint ha neked csak annyit jelent az a szó, hogy “”összefügg””, hogy visszatérnek a szereplők akkor komoly bajba vagy. Ugyanis az összesnek összefügött a története. Áhh minek is jártatom a szám…”

  • sztem k jó lesz a lopakodás/Raiden harc kombó

 7. Én meg várom mint állat. Wu wu wiiii.

 8. Az nem tiszta, hogy mivel az MGS4 50 giga volt, hogy oldják meg ezt a multiplatform dolgot. Valamit tömöríteni kell ahhoz, hogy ráférjen xboxra és pcre is, ez pedig ront a minőségen. Esetleg PS3on menőbb lesz mint a többin?(Amúgy mi volt az MGS4en 50 giga? A tömörítetlen 7.1es audio + MGO?)

 9. Én várom ezt a játékot, biztosan minőségi lesz.

 10. az 1. gameplayt várom

 11. Amikor elősször megjelent az e3-on tavaly, akkor úgyvoltam, hogy ez egy must have cím, de egyre kevésbé vagyok így vele…

 12. Meh. Így fos. Nem volt olyan MGS rész ami ne kapcsolódott volna rendesen a többihez…

 13. Csak legyen jó.

 14. Nagyon fel keltette az érdeklödésemet.

 15. debüt trailerhttp://playstationcommunity.hu/note/3650

 16. “Velem van a baj? “” A Hideo Kojima game”” felirat nem lesz ott, márpedig nem akkor az én részemröl nem nagyon érekel a dolog.A PW “”csak”” egy psp-s rész, de az többet ér … mint majd ez fog”

 17. Nekem a kép alapján úgy tűnik, hogy ez 3D támogatású!

  • Szerintem ez a kép csak szimplán sz@r minőségű. Eddig nem mondtak semmit, hogy 3D támogatás lesz benne.

   • “Lehetséges az is persze. Már mindenben 3D-t látunk manapság. Én csak azért gondoltam, mert gyanúsan vannak a színkomponensek “”szétesve””.”

 18. Nah ez jó hír, a 4-ben nevetséges volt, hogy minden elfeledett karakter visszatért…

 19. Biztos jó lesz,de szerintem csak címében lesz metal gear solid.Egy látványos kaszabolás amire rácsöpögtetnek némi metal gear esszenciát.Az lett volna a jó,ha a peace walker ps3 exklúzív cím lett volna és az jelenne meg jövő év végén.Az pénzsóvárság kikezdte ezt a sorozatot is.

  • Nem a pénzsóvárság ,hanem a konkurencia. Szerinted a Ms fizetett volna érte ha nem lenne ott az MGS szó???A burger amcsik simán megveszik a gamet e miatt, lásd Call of duty név mizéria….Foxhound: ja bisztos annyi lesz a lopakodás, hogy mögé mész és jól lekaszabolod… milyen messze van ez a MGS mondanivalójától…

   • Nem tudunk egyelőre semmit arról, hogy mennyi mondanivalója lesz. Majd kiderül. Klasszikus MGS-ben az ellent meg hátulról lelövöd kábítófegyverrel, földhöz vágod, átvágod a torkát, eltöröd a nyakát. xD Na bumm. A Rising utolsó és egyben első gameplay-es videója szvsz baromi meggyőző volt. Végre valami frissítés sorozatban.

    • Majd nyugtával dicsérjük a napot… :DMeglátjuk mi sül ki belőle, a kardozás tényleg cool de leeht ,hogy pihentetni kéne a sorozatot…. Számomra a széria megújulása a Psp-s részekben van.. egy kis taktika, egy kis csapatépítés tényleg Big Boss-nak érezheted magad…. de ez én vagyok.

 20. Akkor most ennek mi köze lesz a Metal Gear névhez? Változott a stílus, lecserélik a szereplőgárdát. Maradt a cím, meg Raiden. Szerintem ez pusztán csak marketing. Lehetne akármi is a címe, de így jobban eladható. Ha az emberek Metal Gear-t látnak a borítón, akkor azt biztos többen megveszik, mintha Ninja Assassin Ultra Epic Adventure 2011 lenne.Ezek ellenére tuti megveszem, rossz játék nem lehet belőle ha Kojimának is benne van a keze, meglátjuk mit hoz a jövő.

 21. Nagyon helyes. Kis frissítés nem árt.

 22. Mintha a vesémbe látnának! Tényleg nem volt még szerencsém az előző MGS részekhez, de ez tuti vétel! 😀 Köszönöm, Matsuyama-san!

 23. remélem kap move támogatást.

  • A move-ról annyi olvastam, hogy megfontolják, hogy bele teszik, de akkor a Kinect-re is kéne valami mivel a Ms egyenes konverzióért fizet…… a Final Fantasy 13 óta gondolom nem akarnak beégni…

 24. Ez lehet, nem is rossz dolog, a negyedik részben kicsit sok volt az a családi összejövetel fíling, ott tényleg mindenki volt.

 25. jön még egy MGS ? Nem úgy volt hogy a mgs4-el vége a sorozatnak ? vagy ezt megint úgy álmodtam ? Nem mintha nagyon érdekelne .

  • Amíg pénz van benne, nem lesz vége.

  • “Solid Snake kalandjának van vége…. Psp-n is fut a sorozat Big Boss-al… a nagy gépeken meg Raiden teszi tiszteletét….Miért van egyre inkább olyan érzésem, hogy ezt a Rising-ot eredetileg nem is MGS résznek készült, csak később lett az ( egy Shinobi újrafeldolgozás valaki?), hogy a Microsoft is el tudja mondani nagy mellényel, hogy “” Teljes a palettánk, van Metal Gear X360-ra is””Majd meglátjuk, milyen lesz…”

 26. Nagyon várom!!!!!Raiden 4ever!!!