Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Metal Gear Solid: Rising – ne ölj

A Kotaku online magazin interjút készített Shigenobu Matsuyamával, aki jelenleg a Playstation 3-ra is érkező új MGS játék, a hack’ slash [B]Metal Gear Solid: Rising[/B] producere. A szakember pontosan kifejtette, mire számíthatnak a játékosok azon túl, hogy már tudják: a játékmenet gyökeresen megváltozik az eddigi részekben megszokotthoz képest.[I]- Lehetőséged van arra, hogy a játékot gyilkolás nélkül vidd végig. Lesz egy csomó mecha és kiborg, azokat szeletelheted, az nem számít ölésnek. Természetesen szabadon mészárolhatod az embereket is, de a game abszolválható kizárólag a mechanikus lények leverésével.[/I]Matsuyama kitért rá, hogy az emberi ellenfelek el is riaszthatók. Mögéjük kerülhetsz, szétvághatod a fegyvereiket, vagy megfélemlítheted őket. A producer azt akarja, hogy a játékos lássa a megsebesített vagy megölt humán lények fájdalmát, érezze cselekedeteinek következményét, így a Rising nem egy mókás kis “kaszabolgatás” lesz.Matsuyama rámutat, hogy nem cenzúrázza ugyan ki a Risingból a grafikai erőszakot azért, hogy a game jobb besorolást kapjon, de nem is jutalmazza az ölést.[I]- Tudatosítani akarom mindenkiben, hogy nem díjazom azt, ha valaki embereket öl a játékban. Nem könnyítem meg a dolgát annak, aki ezt az utat választja. Sőt lehet, hogy meg is nehezítem.[/I][23719]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nagyon nagyon kell!!!

 2. Tetszik,hogy adja a lehetőséget a mérlegelésre,nem kell agyatlanul ölni,de ha a helyzet megkívánja akkor sem kell habozni. Ha netán nehezítést kap a gyilok végigjátszás akkor meg rosseb,hogy baszott nagy vérfürdő lesz.

 3. “Na ez fasza. Lehet kapni fog Raiden “”non-lethal”” fegyvereket is?”

 4. na….ez marhára tetszik….jó felfogás…..

 5. Egy videót láttam eddig a játékról de nagyon megfogott. Kíváncsi leszek a végtermékre. Lehet hogy beszerzem.

 6. Nagyon helyes! Jó is az, amikor végig kell lopakodni. :DAz új Splinterrel is ez a problémám. Ott belekényszerít a gyilkolásba.

 7. Gyilok nélkül végigmenni lesz egy bronz vagy egy ezüst trófea a jutalom? Netán arany?

 8. Attól még jobban fogom élvezni, ha látom, h szenved az áldozat. :]Heavy Rain-be se érdekeltek a morális döntések, ha kellett simán kínyírtam, ott hagytam stb. bárkit. Ez csak játék, hol érdekel a következmény!!

 9. attól még lehet jó játék

 10. A képen látható személy csaj vagy férfi ?

 11. “Elsőre nagy kaszabolást rendeznék de mint minden MGS-ben a következő végigjátszásnál a No Kill-re mennék .””De jók a táskáid te paplanszemű xD”””

 12. Eleg jol, es egyben furan hangzik egy H&S jatekban.:)

 13. Mint minden MGS-ben.NAGYON HELYES!A többi MGS-ben is az a béna, aki csak öl. Ez nem COD, itt gondolkozni is lehet, de az eszközöket megadják hozzá.

 14. ez mikor jelenik meg????

  • Orbán Viktor már nyomja, de nekünk még várni kell…jövő nyár talán.

  • Elgurult a gyógyszered? Négyéves vagy te is?

   • “Adatlapjáról : “”22 éves vagyok és egy vérbeli TrÓgEr….”” :DMég egy MGS-el se játszottam, a 4-et meg egy szál magában nem lenne értelme beszerezni a történet miatt. De mivel úgy hallottam, hogy ez a rész egy új fejezetet nyit, adnék neki egy esélyt.”

    • Ezért hülyeség volt kihagynod az MGS4-et, a store-ról ingyenesen letölthető egy ingyenes Metal Gear adatbázis, abból mindent meg lehet tudni, az egész Big Boss story-t megismerheted, meg pl azt is, hogy ki is ez a Raiden gyerek, és mi köze a szériához.

     • Értem, kösz a felvilágositást. 🙂 Valahogy lemaradt az általam érdekelt játékok listájáról. Őszintén szólva nem tudom megindokolni miért hagytam ki, pedig kultjáték, must have kategória. Inkább kivárom a Risingot most már. 🙂

   • az MGS4 átvezető vidóiban mindent részletesen elmagyaráznak, nem hiába van vagy 8 órányi anyag. én (azt hiszem) tökéletesen megértettem, pedig csak a 3. és 4. részel játszottamvisszatérve a Risinghoz: én még az MGS4-et se tudtam ölés és riasztás nélkül végig vinni, de minden végigjátszásnál közelebb kerülök hozzá 🙂

   • 3 de végülis mindegy…..

 15. Végül is ha levágjuk az ellen két lábát, az nem feltétlenül jelenti hogy meg fog halni. Elég fejlett már az orvostudomány. Szal vérfürdőt gyilok nélkül is lehet csinálni.

 16. Remélem azért egy dinnyét fellehet szeletelni 😀

 17. Kedvemtől függ majd, de biztos végigviszem mindkét módón.Úgysem bírom megállni, hogy ne próbáljam ki valakinek a felszeletelését.

 18. érdekes: ott az ötlet, hogy darabolj mint egy mészáros, de tudd én ezt nem szeretem és elítélem az erőszakotaha

 19. Fasza game lesz én bisztos h a dinnyét is felvágom xD

 20. Ilyen jó fegyverrel és megvalósítással nehéz lesz megállni 🙂

 21. Én nemcsak az embereket, de mindent hülyére fogok vagdosni!:D

 22. na ez már közelebb viszi a Metal Gear mondanivalójához Raiden-t.

 23. Persze lesz majd olyan végigjátszásom amelyben nem (nagyon) bántom az embereket, de elsőre egy nagy vérfürdőt csinálok az tuti. Sunnyért bármit !

 24. És önvédelemből? hihi

 25. Engem még mindíg nem győztek meg.

 26. “nagyon durván néz ki Raiden abban a “”ruhában”” :)”

 27. “Az ötlet jó, de szerintem, ha majd a trófeák is elérhetőek lesznek, ott lesz majd, hogy “”Ölj meg X katonát””. Amúgy nagyon várom!”

 28. Noh és a dinnyével mi a helyzet?

 29. “Szerintem ez király ötlet hogy meg adják a játékosnak a “”szabad akaratot””.(és gondolom gyilok nélkül lesz a BIG BOSS emblem megszerezhető) :D:D”

 30. A hack&slash egyparancsolata :1. Ne ölj!

 31. Ez jól hangzik. A korábbi MGS-ekben is arra mentem, hogy nulla gyilok legyen (persze egy-kettő véletlenül becsúszott).

 32. Végre.

 33. Akkor majd eljátszhatunk egy Eszeveszett Vash féle pacifistát ^^