Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Metal Gear Solid 5 – fura víziók

Hideo Kojima meglehetősen furcsa hangulatú [A http://playstationlive.hu/note/590]nyilatkozata[/A] a Kojima Productions átalakulásáról, és új terveiről egyrészről nyugtalanságot, másrészről mindenféle bizarr találgatásokat szült a gamer-világban.Kojima beszélt, de igazán semmi konkrétumot sem mondott – csak annyit lehet tudni, hogy nagyon másképp képzeli el cége jövőjét. Mi lehet a baj? Miért és miféle “új felfogásban” készült játékokat akar a mester a jövőben készíteni? Vajon mitől ijedt meg/tart annyira, hogy legszívesebben “nulláról” kezdene mindent?A [A http://www.videogamer.com/features/article/07-01-2009-607.html]Videogamer[/A] webmagazin konkrétan meg is nevezte a jövőt: Metal Gear Solid 5. Íme öt [I]vízió[/I] a szerintük lehetséges jövőképek közül. Lehet rajtuk nevetni, szörnyülködni, vagy elgondolkodni – tetszés és vérmérséklet szerint. (A magyarázatok részletes fordításától most eltekintettem, a címek is magukért beszélnek.)5 – Az MGS5 Nintendo Wii-re jön. Minijátékok, mozgásérzékelés, és extra kiemelkedő profit.4 – Az MGS5 online multiplayer opciójával az aktuális shooterek konkurenciája akar lenni. Ez a nyugat kedvenc, és legjobban eladható zsánere.3 – Az MGS5 rövidebb és közérthetőbb átvezető filmekkel operál majd. Az átlagjátékost nem érdeklik az epikus történetek.2 – Az MGS5 bevezeti a maximum 2 éves fejlesztési ciklust. Rakd össze gyorsan a [I]terméket[/I], hamarabb csörög a kassza.1 – Az MGS5 X360-ra készül el. A jövőben nem engedheti meg magának Kojima csapata, hogy ekkora sikercím exkluzív maradjon.Öt merész koncepció, melyek mindegyike a gamer-világot jelenleg érintő, aktuális problémákból eredeztethető. Szerinted?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. ha leszz mgs5 akkor ugyswm birjákmajd ki hogy ne rakjank ps3-ra pár millárdot ugyis elfogy mer én vennék

 2. Sztem ha lesz MGS5, akkor ezek közül egyikre sem lesz jellemző 🙂

 3. Az Mgs1 3 óra volt nekem 2.ra , sztem ez nem hosszú.

 4. “5 – Baromság… Kizártnak tartom, hogy Kojima Wii-hez nyúljon egy ilyen projectel…4 – Ez elképzelhető.3 – Kizárt. Az epikus történetek mindenkit érdekelnek. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretne egy epikus történet tanúja lenni.2 – Ezt is egy logikus lépés lenne.1 – Nem lepődnék meg.Az én véleményem az egészről az, hogy ha Kojima tényleg elölről kezd, akkor az MGS is kuka. Már nem egyszer említette asszem, hogy szeretne lemondani az “”MGS bábája”” címről. Talán most jött el az idő erre.”

 5. Egy multiplatform MGS5 simán elképzelhető. A többi… nagyon ellentétben állna a sorozat eddigi koncepciójával.

 6. Egyiket sem tartom reálisnak, maximum az utolsót, azt sem X exkluzívként, csak multiplatformnak…

 7. Konkrétan MGS címmel nekem egy sem tűnik ésszerűnek… Egy a korábbi részekhez lazábban kötődő MG esetleg…

 8. ÓÓÓÓ Hogy a ……….. ezek a hírek hogy szarabb lesz minden téren a MGS sorozat….KÖSZI KÖSZI KÖSZI….ha valóban ilyen lesz…

 9. Én erre csak annyit tudok mindani hogy majd meglátjuk.

 10. Szerintem ne találgasson senki…abból mindig csak a baj van(meg egy-két újságíró megél belőle)

 11. Szerintem epic fail a Metal Gear Solid 5-re gondolni. Szvsz teljesen más dolgot fog most elkezdeni.

 12. Amúgy mint már említettem…attól, hogy Kojima vmi újba fogott, még nem biztos, hogy az az MGS-el kapcsolatos.Nulláról építkezni? Nálam ez azt jelenti, hogy készül egy új franchise.

 13. Az online multis részt nem bánnám, mert most igen szutyok.

 14. Egyik vízió sem szimpatikus.

 15. ezeket nem április 1.-én kéne? 😀

 16. Nekem mind1…csak a 3-as és 2-es pont ne valósuljon meg soha!

 17. És ha az MGS 4 végleges befejezése a Solid szériának? Lehetne egy teljesen új rész. Metal Gear … új szereplők, új MG, új Snake. Vagy mint az FF-ben egyes nevek megmaradnak benne.

 18. Szvsz is a multiplatform központúság felé mennek majd. Abban van a legtöbb pénz és így kiadhatják még hűtőszekrényre is… :DBár nekem annyira nem jött be a 4-rész, mint az 1-2-3. Sok dolgot sajnos kiszedtek belőle, ami már jól működött az előző részekben, de amúgy korrekt.

  • “””Sok dolgot sajnos kiszedtek belőle, ami már jól működött az előző részekben…””Például?”

   • Nekem pl ami nagyon bejött a a 3. részben, az a gyógyítás, és a táplálkozás, ezt az ágat is továbbvihették volna:DAmúgy szerintem ez az eddigi legjobb része a 3al együtt:DAmit kérnék Kojimatól az a kétszeres játékidő, mert mindegyik MGS sajna elég nyúlfarknyi:(

    • “””mindegyik MGS sajna elég nyúlfarknyi:””Elsőre hány óra alatt vitted végig őket?A mgs1 nem olyan hosszú, de a többi nálam elsőre megközelítette a 20 órát(a 3. át is lépte), és csak a Storyra mentem!”

     • He? Az MGS1 nem hosszú? Én nem úgy emlékszem vissza… oOSzerintem a legrövidebb az MGS2. Emlékszem, hogy amikor megjelent, kölcsönkértem havertól, és 2 nap múlva vittem is vissza neki, mert kijátszottam.

     • Azt írtam nem olyan hosszú! Elsőre nekem kb. 8-9 óra volt.

     • Nekem hosszabbnak tűnt. De lehet csak azért, mert nem tudtam hol kell keresni Meryl telefonszámát. 😀

   • Például azt, hogy ha kapaszkodtál egy falnál, akkor fps nézetben tudtál húzódzkodni és kilesni, hogy mi történik. Prsze ezek apróságok, de akkor is hiányzik. :)Meg vannak benne hülye skriptek, hogy a katonák pl. csak akkor mozdulnak meg, ha már odaérsz a közelükbe, de ha messze vagy, akkor bezzeg nem mozdulnak. A 2-ik részben mindig mindenki őrjáratozott é folyamatosan mozogtak, jobban volt megírva a szkript… stb.Apróságok.

   • Nameg kihalgatni sem lehet őket. A sérüléseket és gyógyításokat is lehetett volna továbbgondolni, nameg az animáció is lehetne részletesebb.Nem hiába mondta Kojima anno, hogy nem elégedett a 4-el… 🙂

   • Rombolható környezet… Mindig eszembe jut valami, bocsi a sorozatért. 😀

 19. Hát ez még sok vitát fog kiváltani az bíztos.Én is a nyugatból leginkább egy nyugati konzolt sejtek ami ugye a 360…

 20. Láttunk már ilyen találgatásokat, várjuk meg a konkrétumot.(Mondjuk Nekem egyik verzió sem tetszik….)

 21. “Véleményem szerint az első és a negyedik lehetőség eshetősége reálisabb a másik háromnál. Ahogy L.C. Cheever mondta: “”Ezt szépen beszoptam.””Mindenképpen érdekes dolgoknak fogunk tanúi lenni, nem csak a Konami és a Kojima Productions fog még arculatváltást végrehajtani. Az EA, Activision és társai útját most a többiek is követik. Hiába, pénz beszél… mi kussolunk.”

 22. na ezt a sorozatot is el akarják buktatni a sok fölösleges folytatással?! Nem kellene…

 23. Így van inkább ne legyen ötödik rész!Minek?Lezárult!Kész!

 24. Nekem egyik sem tetszik… 🙁

 25. Ne csináljon 5.részt. Szerintem nagy csalódás lenne a fanoknak, nekem.

 26. Halvány lila fingom sincs, mivel lehetne még folytatni ezt a sorozatot, de szerintem hagyni kelene már. Ez a 4. rész is számomra erőltetett lett.

 27. Hagyni kéne a MGS témát,a 4.résszel kellene befejezni és kész.De a pénz beszél ugye.

 28. remélem a 4-es verzió lesz

 29. Ha mgs lesz, akkor az 1-es verzió… de szerintem, inkább egy új játék lenne az…

 30. ezek közül a legreálisabb a 2. pont. ez esetben az 5 az előző rész technikai hátterére épülne. (mint mondjuk a ps2es gtaknál,ahol a 3 kipofozott motorja dolgozott az azt követő részek alatt is. úgyis trend lett, h tanulni akarnak a nyugattól)

 31. Egyik pont rosszabb, mint a másik.

 32. Igazság szerint a MGS4 az epikus sztori mellett, egy a végletekig finomított, de az első PSX változathoz teljesen hasonló játékmenetet nyújtott, megspékelve a tök hülye, újratermelődő ellenfelekkel és eonok alatt installálódó/betöltődő pályákkal. Technikai értelemben bizonyos szempontból nem hozta a színvonalat.Egy Wii verzió, max a gyémántkemény sztorijával tudna villantani, mert a fejlesztők számára még kevesebb lehetőséget ad mint hardwer. Az X360 verzió esetleg segítene kiküszöbölni a fentebb említett néhány technikai problémát, cserébe viszont 10 lemezes lenne.X évnyi PS3-on töltött fejlesztés, tanulás után egy multiplatformot összedobni erőteljes visszalépés egy csapat számára. Megkockáztatják, hogy kiesnek az élmezőnyből.De nézzük meg mit hoz össze a Sony a KZ2-vel. Ha az ultrahype ellenére nem tud belőle piaci sikert kihozni, akkor viszont mégiscsak a multiplatformosodás az út minden cég számára, aki ezt megteheti.Én a játékstilusban valószínűsítek inkább változást az FPS irányába, volt már ilyen tartalmú Kojima nyilatkozat.

 33. Azt remélem, hogy mindez a furcsa viselkedés Kojima részéről a Metal Gear széria lezárását is jelenti. Elkészítette az MGS4-at ami olyan lett amilyen és jól érezhetően nem akar ezzel a történettel egy fél gondolatig sem tökölni már.A földrajzi elszakadást is abban látom, hogy gyökeresen új tervekre van szüksége és új ötletekre amikre lehet a deviáns és csőlátású jelenkori japánban nem sok esélyt lát.Szerintem…

 34. 6 – nem is lesz MGS5. 😛

 35. a 3. pont nekem nagyon rosszul esett .. Nekem az tesz egy játékot játékká…

 36. Am. az 5. verzió a legkomikusabb számomra. A többi még úgy ahogy rendben is van.

 37. MGS5 iziautomatik kalandsuter. A megvalositas-valtas: mint a Capcom a Resi (-dent Evil) 4 eseteben. A sztori: Szneknek valami szerumot talalni, hogy legyen MGS6. Alternativ cel: klonozni a host, valami varialt DNS lanccal, ami orok eletet biztosit a csavonak.Esetleg Sznek megis meghal, es Sam Fisher viszi tovabb a melot (rautalas: az MGS4 vegefocimeben Ubisoft logo). Multiplatform, egyertelmu.

  • xD…Az MGS4 ending-ben azért van ott az UbiSoft logo mert az Assasins Creed-es csapattal közösen csináltak tavaly április 1.-re egy kis meglepetés videót amiben Altair mászkált és lövöldözött.

 38. Nem kell itt semmi bonyolultra gondolni,vagy hatalmas meglepetésre. Most 10 évig programozni tanulnak a PS4-re,aztán pár hónappal a gép megjelenése előtt kinyomnak pár kezdetleges képet a játékból……ami az MGS5 lesz. Szép lesz és jó lesz…..és persze kizárólag PS4-re. Én meg hajnalban arra ébredek hogy PS-live fórumozói vasvillákkal meg fáklyákkal üvöltenek az ablakomnál. Nah jó……szerintem multi cumó lesz,de nem MGS, és a varázsgömböm még azt is mondja,hogy nagyon japán lesz….és rpg. Kérlek ne bántsatok…

 39. “Az első négyet kizárnám, ugyanis totális baromságok. 1. Wii-re éppen elkészülhetne, de nem egy minijátékgyűjteményként -ugyanmár….. 2. MGS5 mint Online shooter? Ezt tényleg komolyan gondolták a videogamernél? – ugyanmár3. Kojima nem az a fajta ember, aki a pénz érdekében egy butított MGS-t adna ki, ő maximalista. Elég pénzt keresett így is, ugyanis nem tudom miről beszélünk, de az MGS a világ egyik legjobban eladott sorozata. – Ugyanmár4. Olvasd a hármast- ugyanmár5. Na ez már sokkal reálisabb, de odatettem volna, hogy “”IS””, X360-ra is elkészülne, mert KIZÁRT, hogy egy tőzsgyökeres PS frencsájz, mint az MGS, átmenne xbox exkluzívba.Nem, ez kérem röhej. Kojima nem az a fajta. Komolyan ne vegyétek ezeket a baromságokat!Másrészt, Kojima szerintem nem is dolgozik az ötödik részen. Ezeket a rémségeket maximum a Konami követhené el, de ha ő készíti a köv. részt, akkor nincs mitől tartani. És emberek az ilyen “”jóslatokért”” komolyan kapnak pénzt?Ja, az MGS4 az utoló jeletések szerint 4,33 millió eladott példánynál jár. “

 40. Remélem nem fogják folytatni a Solid Sagat…

 41. Izé… ki a fszom az a videogamer.com?! 🙂

 42. Aha szóval a terv:1. Hideo Kojima2. ???3. Profit!

 43. Az 1+2+3 lehetőség össze kombinálva! Persze az első lehetőségben ott lenne ,hogy multiplatform :PS3 és X360 .Még így is jó sülhet el a dolog..több ,mint jól! (pénz ügyileg)

 44. Az MGS5, ha belegondolunk, valami teljesen új dolog kell, hogy legyen. Valami újraértelmezés.

 45. Szerintem csinálnak belőle egy kart játékot iPhone-ra. Metal Gear Liquid Crystal Display Touch Race.

 46. Kojima nem fog olyat piacra dobni, ami sárba tiporná a szíve csücskét……Legalábbis remélem :S

 47. hmhm.Én amondó vagyok,h szivesen várnék vmi újat kojimától.végülis volt élet az mgs előtt is.és remélem h utána is lesz.

 48. Profit? Akkor DS!

 49. Sztem 0rál kezdeni nem egy franchise 5. részének az elkészítését jelenti.

 50. 6 – Az MGS5 még mindig Playstatiob 3 exkluzív. Ismét Raiden lesz irányításunk allatt, hogy megszerezze az új és egyetlen szérumot a földön, mely képes Snake rendellenes öregedését visszafordítnai :D:D

 51. Érdekes. Egyenlőre ennyit mondok.