Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Mennyit vágott ki a Square a Final Fantasy XIII-ból?

Isamu Kamikokuryou, a [B]Final Fantasy XIII[/B] művészeti vezetője egy japán magazinnak adott interjújában árulta el, hogy a game fejlesztése során annyi tartalmat vagdostak ki a végleges verzió elkészültéig, ami egy önálló játékhoz is elegendő lenne!A csak Playstation 3-ra elkészült, végül kimaradt részek között van egy teljes helyszín Lightning (a főszereplő dögös vörös) szülővárosa környékéről, egy titkos bázis Snow (a borostás-sapkás Brad Pitt) ellenálló csapatának, valamint egy állatkert és egy fullos dungeon is. Ezen konkrétan megnevezett tartalmakon túl több más részlet is szanálásra került.Bizonyos hírforrások – biztos megint a *rohadt flamelő fanboyok* – egészen odáig merészkedtek, hogy talán a multiplatformosodás lehetett az oka a nyirbálásnak, azaz így még legalább egy lemezzel hosszabb lett volna az X360 változat. Természetesen ez csak szemenszedett, rosszindulatú spekuláció! Azt is beszélik, ezekkel a helyszínekkel kevésbé lett volna lineáris a játékmenet. Ugyanilyen spekuláció az is, hogy a Square Enix talán a jövőben megjelenteti ezeket a tartalmakat egy DLC formájában…A Final Fantasy XIII 2010. március 9-én érkezik Európába. Megveszed?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “Nem veszem meg, soha nem érdekelt az FF meg úgy általában a JRPG, de ez a “”cirkusz”” ami körülötte van, főleg amióta kiderült hogy multiplatform lesz…na ez nem semmi.”

 2. Meg hát! 🙂

 3. Egyik FF-ben se kellet lemezt cserélni azért, ha vissza mentél egy régi helyszínre. Csak is a történet miatt, kellet csak lemezt cserélni, vlaki egyáltalán végig vitte a ps1 FFket ?Dlc formában új helyszínek stb nem lesznek, max szörnyek és új fegyverek ,ruhák.A multiplatform biztos betett a játéknak,de amikor bejelentették boxra a gamet, akkor már javában 3éve folyt a fejlesztés vagyis a játék félig kész volt. A kihagyások a squarnek köszönhetjük szerintem,mert rajta ültek 5évig ez alatt senki nem siette őket:) Ezeket a kihagyott munkákat szerintem egy új résznél, vissza fognak köszöni,úgyis évekig fognak minket szórakoztatni a Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII játszódó történetek.

 4. Most komolyan, én értem félre, vagy szerintetek csúnya a Final Fantasy XIII, mert boxon is van? 😀

 5. Meg hát !!!!!!!!!!!!

 6. Sok pénzem nem lesz márciusban (sem) és eddig a G.o.W. jobban érdekel, de mivel nagyon szeretem a F.F.-t, ezért mindenképpen megveszem majd, de előtte még befejezem a X. részt, mert hónapokkal ezelőtt félbehagytam a Gagazet hegységnél.

 7. “Nem hiszem, h egy “”egész játéknyi”” tartalmat kidobnak DLC-ként… :)”

 8. “””A Final Fantasy XIII 2010. március 9-én érkezik Európába. Megveszed?””A 20 fontos kategoriaban mindenkepp. Annal tobbet ketlem hogy er.”

 9. Na egy újabb példa… (persze ez akkor lesz igaz ha megjelenik az első DLC)

 10. Ez kiábrándító, most miért is nem lehetett bent hagyni ezt a játékban? 🙁

 11. “Csak hogy pontosítsunk, konkrétan EZ volt a lényeg:””The content was already running on actual PS3 hardware, it seems, but was left out due to considerations for game volume and overall game balanace.””Könnyen meglehet, hogy a tömörítetlen audióval és a rengeteg tömörítetlen 1080p-s videóval már a dupla rétegű Blu-ray határait is feszegették. 🙂 Ki tudja.”

 12. Akkor se kéne ha ingyen adnák!

 13. “””Apparently, the FFXIII design team created a number of areas that ended up not going into the final product.””A dizájn csapat. Aham.Amúgy a japánoknak nem szokásuk köntörfalazni ilyen esetben. A Tekken 6-nál kerek-perec kijelentette a Namco-Bandai, hogy a 360-as verziót nagy kihívás lesz ráerőltetni egy DVD9-re. :D”

  • “””Namco-Bandai, hogy a 360-as verziót nagy kihívás lesz ráerőltetni egy DVD9-re””Még is közel PS2 szintű lett a látványvilág, holott a játéktermi gépen (ami ügye bár nem más mint egy PS3 HW) 10x jobban néz ki…”

   • A konzolos verziók plusz effekteket kaptak (plusz bloom, full body motion blur, stb.).Az meg sajnálatos tény, hogy a játék a két évvel öregebb játéktermihez képest alapvetően nem sokat változott/fejlődött, de ezt könnyebb a multiplatformosodásra, mint az utóbbi években grafikában el-elmaradozó japán fejlesztőkre fogni, ugye.

 14. Tuti megveszem.Előbb vagy utóbb.

 15. Final Fantasy dlc….Hová lehet még süllyedni???

 16. A vágással és a lemezcserével kapcsolatban: az id Software is arra panaszkodik, hogy a 3 nagy részből álló RAGE-et nem tudják rendesen elvágni úgy, hogy két X360 lemezre rámenjen. Gondolom azzal senki sem száll vitába, hogy egy lemezen fényévekkel könnyebb elérni és kezelni egy adatállományt, mint kettőn vagy hármon. Lássunk egy példát.Tegyük fel, hogy az egyik kivágott rész – pl. a titkos bázis – egy olyan hely, ahova bármikor vissza lehet menni. Ezt egy lemezről simán tölti a gép. Ha a program azonban 4 lemezen van, és a játékos belép ide, megcsinálja amit akar, majd tovább megy, akkor lemezt kell cserélnie. Namármost velem pl. gyakran előfordul, hogy hatszor lépek ide-oda, előre-hátra, mert meggondolom magam, vagy elfelejtek valamit, esetleg rájövök, hogy mégsem azt a cuccot akarom valakire feltenni. Azt hiszem tökonszúrnám magam, ha ezért hatszor kéne, egypercenként lemezt cserélni.Kb. így kell elképzelni a lemezcsere problémáját. Ameddig egy játékban csak előre lehet menni, nincs gond a 3-4-5 óránkénti lemezcserével. Abban a pillanatban viszont, ahogy egy szelet nem fér rá az adott lemezre, rémálommá válhat a lemezcsere.Utoljára C64-en volt ilyen, hogy egy képernyőért kellett lemezt cserélni – és elég idegesítő volt.

  • Amiga, Mortal Kombat 2… A kivégzések közben vagy 3x kellett floppyt cserélni… haverral megegyeztünk, hogy csinálunk kivégzéseket… 😀

   • Gondolom neked Amiga 500-ad volt az 1200-nál már nem kellett a kivégzéseknél lemezt cserélni a 2 mega Chip ram miatt. De Martin ezeket jól tudja már akkor is az 576Kbyte-nál dolgozott (az akkori újságé és nem a mostani halovány másolaténál) sőt talán ő írta a tesztet is róla talán.

  • Ezt sajnos csak a kritikus részek feltelepítésével lehet kiküszöbölni.

  • A Lost Odyssey-ben meg tudták oldani.

   • Ez programfüggő, te is tudod.

   • Ha bizonyos helyszíneket (pl az említett titkos bázist), azok minden porcikáját, hangját, bájtjait felmásolják minden lemezre, akkor megoldható lemezcsere nélkül a későbbi visszatérés. De gondolom te is sejted, hogy ez miben jelent hátrányt. Ere alternatíva a telepítés, de mivel a multiplatform címeknél a gyengébb géphez kell igazodni, ezért ez nem lehetséges, hisz a box alapból nem rendelkezik merevlemezzel. Esetleg ha opcionálisan lehetne telepíteni, de úgy néz ki, ezt nem sikerült megvalósítani.

  • Ezt anno a FFVII-nél VIII-nál meg tudták oldani 3-4 CDvel. Ott is voltak olyan helyszínek, ahova (szinte) bármikor vissza lehetett térni és nem kellett folyamatosan lemezt cserélni.

   • az a 3-4 cd lehet elfért volna 1.5gb adathordozón egybe, ez a nem mindegy. sőt lehet ez volt az ok amiért tartalmilag elmaradtak a 6. résztől

  • “martin és sodjiAlapjában véve megértem hogy ennyire kiálltok a Ps3 verzió mellett és azon a véleményen vagytok hogy a lemezcsere minimalizálás mellett vagytok, de nézzük más szemszögből a dolgokat.Ismertek nekem Boxom van a PlaystationCommunity-hoz csak a PsP miatt tartozom. Hozzáteszem előre azt is hogy a FF világa nem köt le és nem is fog ergo a játékot sem fogom beszerezni. Viszont vannak észrevételeim is.Először is nem értem hogy miért lett a két változat egyforma. A fejlesztési időre nem lehet ráfogni mert abból volt bőven a hardverek nem egyformák ez TÉNY és korábban mondjuk az előző generációban sem volt abból probléma hogy a multiplatform játékoknál az erősebb hardvernek kedveztek és az jobb szebb kidolgozottabb volt általában. Miért nem lehetett a Ps3 verzió is szebb, jobb, kidolgozottabb? Ha az Xbox verzió a Ps3-ashoz képest butítva volna és “”rondább”” is lenne akkor sem szólhatnának az Xbox felhasználók egy szót sem mivel a Playstation egyik ékkövéről van szó, amit megkaptunk mi Box tulajdonosok ergo megtiszteltetésnek KELL vennünk hogy egyáltalán mi is játszhatunk vele. Ha meg több lemezes kiadás lenne az miért volna baj? Egyértelmű dolog hogy a játékot a Box tulajdonosok nagyobb százaléka vinyóra fogja felmásolni és így már nincs is miről beszélni (nem beszélve arról hogy a Ps3 tulajok többsége is így fog tenni szerintem mivel azért a BR meghajtó sem az a rakéta sebességű olvasó és így az installáció a kézenfekvő megoldás számotokra is)Anno a 16 bites korszakban is voltak hasonló példák egyébként. Ugye a 90-es években sikerjáték volt a Mortal Kombat II volt belőle Snes, MegaDrive, Pc verzió amik mind akadásmentesen és folyamatosan működtek és kaptunk egy Amiga verziót is, ez 4 lemezen jött ki és volt olyan pálya ami előtt 2x is lemezt kellett cserélni, de nem sajnáltuk ezt (nekem is volt Amigám egy 1200-es) hanem örültünk hogy egyáltalán megkaptuk a gépre mi is a játékot. De ugyanezt érezték anno a Killer Instinct azon játékosai is akik hazavihették a játékteremben megismert játékot Nintendo 64-re s főként Snesre. Mennyi boldog ember volt akkoriban hogy otthon is élvezhették a csodát.Ebből a szemszögből kellene most is nézni a FFXIII sorsát és helyzetét szerintem.”

   • “Nagyon nem a hardware teljesítménytől függ egy multiplatform játék vizualitása. PC-n készülnek a játékok, így az X360 nagyon nagy előnyt élvez a portolásnál. Kizárólag akkor tudd jobban kinézni egy multi PS3 játék, ha a fejlesztők veszik a fáradságot és megpiszkálják a PS3 lehetőségeit. Ha fél úton kitalálták volna, hogy az Uncharted2 jön 360-ra is az millió, hogy nem így nézne ki. Biztosra veszem, hogy sok játék jóval többet adni a szemnek ha nem kéne Xbox-on is elfutnia! Mindig, és ebben a generációban csak is az exkluzívok mutatják a gép erőségét. Elég megnézni a PS3 és X360 only címeket és látni fogod, hogy magasról pisili a Sony hardware az MS kvarcjátékot.”

    • Ez így is van, csakhogy elfelejted azt, hogy egy PS3-as exkluzív nem lesz automatán kiemelkedően szép, ahhoz plusz erőforrás és idő (tehát pénz) szükségeltetik (eleve a plusz grafikai kidolgozás, meg ugye a nehezebb programozhatóság miatt). Vannak erre példák is (a Resistance 2 vagy a Supercar Challenge kényelmesen lehetne multiplatform, már ami a grafikát illeti). Abban meg egyetértek, hogy az Uncharted 2 nem ebben a minőségben jelenne meg a képernyőn, ha multiplatform lenne.

     • Mindenhez pénz kell, meg természetesen tehetség.Nem azt mondom, hogy minden kizárólagos PS3 játék kiemelkedő lenne, annyiról van szó, hogy a Sony gépén jelennek meg a grafikai mércét felállító játékok. Bizonyára ez folytatódni is fog a hamarosan megjelenő GOW és GT5-el, stb…Uncharted2, Killzone, stb vizualitáshoz már gyenge a X hardware, gondolom ezt te is tudod…? 😀

     • Papíron eddig is nyilvánvaló volt. Annyit biztosan tudok, hogy a PS3 által kiadott kép MINŐSÉGE messze jobb a 360-asénál, ami bizony már alapvetően rá tudja nyomni a bélyegét a játékok kinézetére. Az említett Uncharted 2 színeit és tisztaságát biztosan nem tudná visszaadni a 360 kimenete, plusz adatmennyiségben biztos, hogy túllépné a DVD9 határait (még a tömörítésekkel együtt is). Ez 100%.

     • Hát ja, kb 35 giga van a lemezen. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy ilyen mennyiségű textúrát, ennyire magas polygon számú karaktereket ilyen fps mellett mikor tudna a 360 kipréselni magábólKizártnak tartóm az ilyen minőségű grafikát Xbox-on.Egyébként a Killzone2 nem éppen e kedvenc játékom de véleményem szerint több az Uncharted2-nél technikailag

     • Ott viszont a textúrázás nincs a csúcson. Minden más viszont elég kemény benne.

     • A legszebb PS3 játék és a leghangulatosabb szinglis FPS. A hangja meg világbajnok.

     • Hát tudomásom szerint single layer lemezen van az Uncharted 2, az meg nem 35.

     • Tudomásom szerint, meg dupla rétegűn, az meg több mint 35G

     • “””Uncharted 2 uses all 25 GB of space on the single layer Blu-ray disc.””vagy:””it was revealed that Uncharted 2 uses between 90 to 100% of the Cell’s processor and uses 25GB of a single Blu-ray Disc””Mindkettőt megtalálod a gugliban.”

     • HUHUUUUUUUUUU. Biztos Fake tudod 😀

     • és te azt elhiszed 😀

     • A Celles része nem érdekel, mert az úgyis kamu. 😀

 17. Valahogy sose jött be a final fantasy szóval nem veszem meg!

 18. Természetesen NEM veszem meg.

 19. Premierkor biztos nem, majd talán ha lecsillapodnak kedélyek.

 20. Eddig se érdekelt a game… 🙂

 21. Há’, hogy a viharba ne venném meg? Azt, hogy mikor mennyiért még kérdés.:SEgyébkén fogalmam sincs minek kell így védeni az Xbox-ot, tudjuk, hogy gyengébb gép. Tudtuk ezt a Ps2-ről is, és ha kijelentették is, én legalább is, sosem vettem zokon. Szerintem jogos a feltételezés, hogy amiatt vettek ki belőle dolgokat mert multi cím lett. Mondjuk ez a pár helyszín nem tudom mennyire orvosolta volna a már ismert hibákat. Szerintetek Lightning városábát jobban körbe lehetett volna járni mint az összes többit? Vagy óriási fordulat történt volna ezeken a helyeken, ami megváltoztatta volna a sztorit? Vagy lettek volna mini-game-ek, több titok/titkos szereplők?A feltételezés szerintem igaz, hülyeség, ill. elvakultság elvetni. Viszont nem hiszem, hogy sokban befolyásolták volna a játékmenetet, azért a Square felelt, nem a hardver. Főleg, hogy ezek a klasszikus FF vonások már SNES-en is voltak.

 22. megveszem!

 23. Mikor megjelenik a boxos FF13, nem akartok csinálni nyilvános égetést, szektásokkal, imádságokkal és ördögűzéssel? ÉN ÚGY MEGNÉZNÉM *_*

 24. Nahát, nahát. Meglepődtünk? XD Nem. Ugyanmár te hülye sonyfanboy, már miért lenne rosz a ff13? Csak mert multi cím lett? Remélem ezek az emberek olvassák a hírt.Aki megvette annak jó szórakozást hozzá. Én várom tovább a White Knight Chroniclest meg a FF 13 VS-t. Igen, utóbbit azért is mert remélem az exkluzív marad…

 25. A DLC-nek mindenképp örülnék. Amúgymeg, szerintem az a +1 lemez nem számított volna már semmit… a Blue Dragon és a Lost Odyssey is 4 korongos volt, és senkinek sem volt vele baja…

 26. Ezen a ponton el kell dönteniük a kiadóknak, hogy mit akarnak: Egy valag pénzt keresni azzal, hogy több gépre jön valami. Vagy pedig megmutatni mire képesek, a legmagasabb színvonalra törni, és ezzel növelni a tekintélyüket.A Square köztes megoldást választott, kell a MS(-osok) pénze, de kell a presztízsük is (elvileg több PS3 exkluzív cuccuk is jön idén, ahol nem kell visszafogni magukat).

 27. Én is tuti megveszem! Habár nem a startnál, de meglesz az biztos :DÉn viszont majd csak azután mondok rá valamit is, miután végigvittem…

 28. Megveszem, majd véleménytalkotok ha játszottam már vele.

 29. sose érdekelt

 30. kezdek én is kiábrándulni ebből a játékból

 31. nem

 32. Természetesen meg!

 33. Minden játékból egy rakás dolgot kihagynak …elég megnézni a bónusz lemezek deleted leves videóit.Fasza flémkeltő hír.Vicc…..

  • Miért is…?Nagyon régen mikor még nem volt szó X360 verzióról büszkén újságolta a Square, hogy több mint 40gigányi adatuk van, tehát a dual layer BD mindenképpen kell. Mikor jött a hír, hogy lesz 360 verzió, egyből kisebb lett a játék. Érdekes…Azért azon jó lenne elgondolkodni, hogy a Versus miért 10x szebb és jobb az eddigi infok alapján. Csak nem azért mert only for PS3, és nincsenek hardware-es korlátok…?Szerintem mindenki tudta, hogy nyirbálva és butítva lesz a XIII a taliga miatt, kivéve a MS katonák

   • Egyértelmű!!

   • Gondolom azért lett ilyen csúnya is. 😀

   • Fölösleges összeesküvés elméleteket gyártani,a valódi okot valószínűleg sosem fogjuk megtudni.

   • Ja..versus….volt belőle egy átvezető videó…ebből sokat lehet sejteni.Amúgy tudod..leszarnám ha ps3 exclusive lenne a FF XIII. Arra venném meg és kész.Ha az FF XIII gyengélkedni fog akkor az nem ennek a kivágott tartalomnak köszönhető.

    • Gyengébb hardware-hez kellet optimalizálni a játékot, ennyi.Ha az Uncharted2 vagy a Killzone2 multiplatform lenne, abban 100%-ra biztos lehetsz, hogy nem így nézne ki egyik sem.

    • Ja, a Vesus-t már páran kipróbálhatták zárt ajtók mögött, innen van az infó.Kicsit többet kéne olvasni a kinti sajtót is…( bocsi PSC)

   • Egyértelmű: a rengeteg minőségi átvezetőt PS3-on látod majd teljes szépségében, a 360-asnál egy 1080p-s megjelenítőn már lehet látni a kikockásodást. Épp ezért vagyok azon, hogy HA egyszer olcsón megveszem, akkor a PS3-ast fogom megvenni.

  • Reklamálj a Joysiq-nál vagy a VG247-nél!

 34. és ezeknek mi értelmük van DLC formájában?a multiplatformosodásra kenni mindent hülyeség, de elvetni hogy szerepe lehet a megnyirbálásban is azsajnos kezdem úgy érezni, hogy felesleges a PS3. tény, hogy jobb gép, de ezzel nem érek sokat, ha nem látom

 35. megveszem hát

 36. Megveszem, ha lesz rajta japan hang es angol felirat, nem csak angol hang.

 37. Megveszem.

 38. Lehet nem megjelenéskor, de biztosan megveszem.

 39. Valószinű hogy megveszem, de ha már rpg (persze nem egy kategória) sokkal jobban izgat mi van a Witcher 2-vel, elméletileg mindenre jön, de asszem most nincs kiadójuk 🙁

 40. Megveszem. A Square nem csinál DLC-ket, viszont International verziót igen.

 41. Én megveszem, ráadásul a megjelenéskor. Nekem eddig tetszik amit láttam belőle!

 42. majd jönnek flamelni az x fangörlök sicknessel az élen, hogy nem úgy van az egészen :)azért egy extended edition jó lenne

 43. Nem, hidegen hagy. Ez persze nem minősítés.

 44. De azért jöjjön már az a teszt,a francba is…

 45. “Nekem is lecsúszott a “”nagyon kell”” listáról.Majd később.”

 46. Nem.A várakozás izgalma most már a Tales of Vesperia-t illeti meg.Meg a Star Ocean 4-et.Meg a Resonance of Fate-et.:)

 47. Egyenlőre nem veszem meg, talán majd a bővített kiadást.

 48. nem.

 49. “””A Final Fantasy XIII 2010. március 9-én érkezik Európába. Megveszed?””Nem”

 50. Már megvettem (pontosabban pre-ordered) DLC-kre meg vevő lennék.

 51. :DDDDDDDDDDD

 52. Majd várom az év végi spec kiadást: FFXIII – The Unlinear Edition.

 53. Megjelenéskor tuti nem. Majd olcsón később (sok játékot kivártam, ezt is ki fogom)Én el tudom képzelni, hogy a multiplatformitás miatt van.

 54. “Kicsit túl kombinálták ezt a “”kivágott extra”” dolgot. Nem sok köze van a Multiplatformosodásnak, inkább csak annyi, hogy nagy játéknál több dolgot lehet félre rakni, ami akár kitehet még egy komplett játékrészt. :)”

 55. Abból kiindulva, hogy a Versus jobban izgat, nem sürgős, de megveszem, habár majd csak nyáron, mivel egyrészt olcsóbb lesz, másrészt nem lesz suli.Amúgy szép az érdeklődési hullámvölgyet figyelni. Mostanáig se tolták legtöbben, akik eddig imádták, most meg nem kell nekik. Szép is a Hype alapján élni.Lényegtelen. Én megveszem, csak nem azonnal.

 56. nem.

 57. Csaak flame, a Box tulajokat nem zavarta volna a lemezcsere ez miatt nem hinném hogy meg kellett volna vágni a játékot.

  • A Square Enixet zavarta volna a plusz lemezzel együtt járó jelentős extra költség, valamint a szabadabb bejárhatóság miatt esetlegesen percenkénti lemezcsere problémája.

   • Nem az első eset lenne, hogy a cég egyik játéka több lemezen szerepel. Ugyan már :)Nem kérdés. Megveszem!

   • Mivel a játék gyakorlatilag FULL lineáris, valószínűleg ilyen gond nincs. Régen minden több lemezes JRPG-nél is megoldották a korábbi helyszínek meglátogathatóságát, mert akkor már nem foglalták a tárhelyet a helyszínhez kapcsolódó sztoris dolgok (átvezetők, mondjuk). A több lemez viszont tényleg plusz költség, bár a pletykák arról is szóltak, hogy anno az MS nagyon is tudta, hogy a játék több lemezes lesz a gépükön, így megegyeztek a Square-rel, hogy ne jelentsen a japánok számára annyiba a 360-as verzió (port).

  • A csakBOX tulajokat nem zavarja semmi.Ők szívesen cserélnek 20 percenként lemezt,nekik nem fáradtság.Szívesen cserélik évente a gépet,ingyen,matricával esetleg vesznek egy másikat.Nem gond.Tömörített kép ,hang esetleg mindkettő? Nem probléma,úgysem veszik észre.Gondolom, ha a fenti dolgokat elkerülhetnék,még rosszul is éreznék magukat :S

 58. DLC

 59. Szerintem is DLC szaga van a dolognak. A kérdésre válaszolva: igen, de leghamarabb csak nyáron, és elképzelhető hogy használtan.

 60. Nem hiszem,hogy megveszem.A régi,klasszikus FF sorozat meghalt.Ezek már egy másik kategóriát képviselnek…..:(

 61. Szerintem a DLC a legvalószínűbb. Megveszem.

 62. Meg.DLC is kell.

 63. Hulladékot nem veszek :DRemélem,h ez visszaüt a Square kasszájára !

 64. “Én nem, annyira nem érdekel. Persze azért kíváncsi vagyok rá és majd fogom nézni, ahogyan bátyám tolja. Nekem úgy kényelmesebb és élvezetesebb, az eddigi részeket is ilyen formában “”toltam végig””. :)”

 65. “Nem hiszem, hogy beszerezném. Lecsúszott a “”nagyon várt játékok”” listájáról. A következő kötelező jellegű program a Bayonetta után ( <--- nagyon állat játék ) a GOWIII lesz, kíváncsi leszek, hogy zárják le a sztorit, aztán a The Last Guardian lesz még az a cím ami tuti beszerzésre fog kerülni. Más hirtelen nincs is ami nagyon érdekelne."

 66. Nem veszem meg. 😀

 67. Megveszed? Majd 6 e ft-ért, és majd csak a bővített változatot.