Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Medal of Honor – nem lesznek tálibok a multiban

Emlékeztek még [A http://playstationcommunity.hu/note/4088]arra a hírre[/A], melynek témája egy lehetséges brit bojkott volt a Playstation 3-ra is (október 15.) érkező [B]Medal of Honor[/B] multiplayer szegmensében feltűnő, és választható félként alkalmazott tálib erők miatt? Nos, úgy tűnik volt valamiféle eredménye a felhördülésnek.Greg Goodrich, a játék producere szerint igen sok visszajelzés érkezett a kiadó Electronic Arts-hoz – legfőképpen az Afganisztánban harcoló katonák családjaitól – a multiban amerikai katonákat öldöső tálib erőkkel kapcsolatban, így azokat átnevezték a programban “ellenséges erőre”. Ez gyakorlatilag a multi menetét, működését és felépítését nem érinti, inkább egyfajta gesztusként fogható fel az amerikai piacot értelemszerűen kiemeltként kezelő kiadótól. (Úgy tudjuk, a multiban az “ellenséges erő” katonáinak figurái is változatlanok maradtak.)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. hello.demo lesz a jatekbol??

 2. “Hát bazzeg… Naponta ölnek meg virtuális négereket, kínaiakat, arabokat meg mindenféle etnikumot. Ez nem baj? Ha a tálibot elnevezzük “”ellenségnek”” akkor az már nem tálib? Ennyi erővel akkor az amerikai katonák se legyenek amerikaiak…”

 3. Egy felirat megváltoztatásával (ami pár másodperces szerepeket kap a játékban) ki tudják elégteni az elégedetlenkedőket, akkor ügyesek.(Bár kábé ennyit sem érdemelnének)

 4. Érdekes…….

 5. Ezt már hamarabb is megléphették volna, de akkor nem lenne min vitázni, felháborodni….

 6. mar a kurva talibokat miatt is szopas van mint a cigok meg a fekak miatt.. lassan mar a jatakokban semmit nem szabad a neven nevezni 😀

 7. Üzlet az egész világ..!

 8. vicc..

 9. “Látom itt mindenki történelemtudós. :DLegjobb ez a mondat volt:””Itt nem lehet általánosítani, mint a 2. VH-ban, hogy náci vagy szövetséges””. Ennyi erővel mi is felháborodhatnánk, hogy honvédeinket, nagyapáinkat, lenáciztad. Kösz.Ember, mélyedj el a témában, mert az ilyen mondatok, kb annyira hitelesek, mint, hogy pl. Amerika csak a demokráciát ment terjeszteni a közelkeletre. Az egészhez meg annyit, hogy amerika az első világégés óta minden konfliktusban csak a haszonszerzést látta, senki se éljen álomvilágban, minden kőkemény üzlet, ezért vették ki a tálib megnevezést is, nem akarják elveszteni a piac nagy részét.”

  • Nem is kell történelem tudósnak lenni ahhoz hogy meg legyen a véleményem valamiről! Én nem dőlök be annak a dumának hogy csak felszabadítani mentek oda az amerikaiak! Kiktől, saját maguktól szabadítanák fel őket?? Ugyan… Itt is csak a pénzről van szó, pontosabban a kőolajról!Érdekes mód Észak-Koreát nem akarják megtámadni és elfoglalni, pedig ott sztálinista diktatúra van még mindig. Igaz kőolaj nincs…Vagy ott van afrika! Rengetek államban polgárháború van, nap mint nap olvasni hogy több száz nőt meg gyereket erőszakolnak meg a felkelők(legutóbb azt hiszem etiópia esetében olvastam ezt), oda miért nem vonulnak be….

   • tudod volt anno egy úgy nevezett koreai háboru,ott is voltak amerikaiak.

    • Tudod volt anno egy védtelen, önmagát megvédeni akaró ország 1956-ban, amelynek 10szeres orosz túlerővel kellett szembenéznie! Kért segítséget amerikától de magasról szartak a fejére! Na erre mit lépsz??? Dél-kórea is kért, ő kapott, de mi nem. És kóreához se volt több köze az usánkának mint hozzánk.Várom a válaszod!

 10. Könyörgöm a jószagú úristenért! XDhttp://playstationcommunity.hu/note/4088Csak ezt olvassátok el! Az meg hogy az Amerikaiak kivel harcolnak éppen az nem a középosztálybéli(jól van na néhányan felső…) Magyar állampolgár dolga. Ha majd a mi csodálatos hiperszuper állat király országunkat ami olyan sokat ér foglalják el akkor majd lehet ilyenekről durva vitába keveredni. Én speciel az Amcsiknak szurkolok. XD I’ve been indoctrinated!! AHHHHH

 11. Nevetséges!

 12. Ennek mi értelme? Így van a valóságban is.Ez hasonlít arra amikor az MW2-ben kikellett venne 1 oályát a ruszkik miatt,hogy mér mindig ők a terroristák.

 13. “Nem egy egyszerű topik.Az első hozzászólásokon olyan jót röhögtem, amilyet régen nem. Maga a hír részben szintén röhej, részben vérlázító.Az utána kirobbant vita sem semmi. Dawid ne haragudj meg, de az eddigi írásaid alapján (legalábbis amiket olvastam) nem vártam volna pont tőled, hogy ennyire egysíkúan és korlátoltan szemléled a helyzetet.Sokminden elhangzott, nem ismételném az egészet, de azt muszáj kiemelnem:1. ha a katona hazafiasságból megy érdekháborúba, akkor korlátolt, szűklátókörű szerencsétlen balek. Én is találkoztam már olyan mulya sráccal, aki kiváló alapanyag lett volna sorozáshoz, vagy papneveldébe. Ilyenkor pont a család dolga, hogy “”helyre tegyék””, mielőtt hülyeséget csinál, hacsak nem hasonlóak maguk is. Ez esetben részvétem.2. ha pénzért katona, akkor meg önként vállalt foglalkozási ártalom egy háborúban, hogy nem mindenki jön vissza élve, és leginkább a katonának magának kellene gondolnia a családjára, amikor eldönti mit vállal. (családos emberként talán nem hangzik nagyképűnek)3. az hogy az egyik fél megnevezését megváltoztatták, a másikét nem, kizárja, hogy a játékot és a problémát ne tekintsük politiaki ügynek, főleg mivel jelenleg is létező nemzetekről-országokról és konfliktusról van szó. Azon lehet vitatkozni személyes megítélés alapján, hogy helyes vagy helytelen, de hogy nem politika (és mocskos gazdasági érdekek), az vakság.”

 14. Lassan ott tartunk,hogy egy játékban csak sörösdobozra löhetünk! ( akkor meg az alkeszok háborodnak fel???) szánalmas

 15. “Szerintem mindenki túl fogja élni ezt a névváltást. Az “”ellenséges erő”” szerintem korrekt megnevezés. Nem kell mindennek ekkora feneket keríteni. Ez egy játék hagyjuk a politikát meg az amerika így meg úgy dumát. Inkább reméljük, hogy jó lesz az új MOH.”

 16. Ez mekkora baromság!!!!lol

 17. Akkor ezek szerint az usa afganisztánban nem is a tálibok ellen harcol? A németek miért nem sírtak a II. vh témájú gémek miatt?

 18. Szánalmas, Bush meg zabálja tovább a marha steak-et … >:(

 19. Figyi már, esetleg hívhanánk őket tálib zombiknak. Sőt… lehetnének zombik az ellenséges tálib erők nem??? Akkor senkit sem bántatnánk talán. Zombikat ide is…

 20. Teljesen elkanyarodunk már a témától! Ne menjünk bele az aktuál politikába meg a történelembe mert ezek erősen szubjektív dolgok, így csak a vitát szüli.Jó lesz így is a multi, nem kell parázni!:)

 21. Ez akkor is félmegoldás a tálib katonák családjai miatt akkor az amerikai, angol francia stb erőket is át kellene akkor nevezni ennyi erővel.

  • Hogy neked milyen igazad van!

  • “A játékban csak amerikai katonák lesznek. Szövetséges erők nem. Minden bizonnyal azért, mert az amerikai állam másképpen áll ehhez, vagyis propagandának tekinti és ezért még adókedvezmény is jár (Minden amerikai filmben látni amerikai zászlót. Ha az nincs benne, nem kérhet a stáb adókedvezményt, ha benne van a zászló mutatásának számától is időtartamától függő jóváírást kérhetnek), míg a szövetséges erők alkalmazásáért már bizony keményen tárgyalni kellett volna. Persze az angolok egy port rúgnak az amerikaiakkal, de a többiek nem. A többi állam inkább a “”kötelességét”” teljesíti a NATO felé.”

 22. “Több dologban is tévesen közelítitek meg a témát:1. Politikáról szó sem volt hírben és a játékokban.2. Azért, hogy miért megy oda harcolni a katona mi innen végképp nem bíráskodhatunk, nem mondhatjuk meg, hogy haszontalanul haltak meg, csak azért, hogy pár politikus vagy tábornok “”szórakozhasson”” egyet.3. A többi háború már réges-régen lecsengett.4. Ami a legfontosabb és ismét leírom, mert ezt UFONAUTA sem értette meg és RIGEL77 sem -> AZÉRT LETTEK KIVÉVE A TÁLIBOK MINT NÉV, MERT A KATONÁK CSALÁDJAI KÉRTÉK. Nem azért, mert politikailag nem korrekt, nem azért, mert a világ nagyobb része ellenzi az iraki megszállást és háborút, nem azért mert nyomást gyakoroltak rájuk a politikusok, nem a szólásszabadság eltiprása miatt, HANEM SZOLIDARITÁSBÓL.A németeket felemlegetve róluk példát lehetne venni. Teljes egészében tisztában vannak a múltjuk sötét szakaszával és bele vannak törődve, hogy bizony időről-időre előveszik őket mint példa a legnagyobb gonoszra, rosszra. Most az arabokkal történik meg ugyan ez.Én is azt vallom, hogy rendet teremteni egy országban lapáttal és seprűvel, nem pedig fegyverekkel lehet, de igen is helyesnek tartom, hogy a videojátékba ne kerüljön bele az “”ellenség”” olyan formában ahogyan mert erre a világ még nincs felkészülve és itt nem a 16 évesen a világ leghülyébb gyerekét értem, hanem azokat akik az elesettek, megsérültek hozzátartozói. 1,3 millió iraki civil halt meg eddig és még mindig vannak újabb áldozatok. Szerintetek nekik az a megfelelő revans, hogy egy videojátékban a tálibok is ölhetik a szövetséges katonákat? A tálibok egy külön népcsoport és nem az iraki nép. Itt nem lehet általánosítani, mint a 2. VH-ban, hogy náci vagy szövetséges. Az ártatlanokon sem segít az, hogy ha most táliboznak, mert akkor csak velük azonosítják az arabokat, holott terroristákról van szó.”

  • Az a tálib is akit lelőnek valakinek az apja, fia, testvére. Ne menjünk bele túlzottan a politikába, de undorom van Amerikától és hogy mindenhova odapofátlankodnak. Nem más ez mint a cionisták háborúja, nem tudom sajnálni őket.

  • “Oké igazad van , de akkor az ártatlan Tálibok is kérhetnék hogy vegyék ki az amerikai katonákat , mert sérti az ö önérzetüket , amikor oda mennek és gondolkodás nélkül lelőnek mindenkit ha aszt hiszik terrorista . Tudod Kína üzente Usanak egy nemrég lezajlott dél koreai/usa hadgyakorlatnál ( ami Kína Észak korea közelében volt) “” ne tegyél semmi olyat , amit nem szeretnél hogy veled tegyenek”” . Kérdés ha a ww2 lecsengett akkor lehet szarni az érzésekre és mindent a hitelesség oltárán bemutatni ? Én itt is egy kettősséget érzek . Usanak mindent lehet a világ többi részének Kuss .”

   • “a gond csak az,hogy “”ártatlan”” tálibok nincsenek.a tálib nem osszekeverendők az afgán néppel….”

    • De a Tálib népcsoport sem egy olyan faj aki anti Usa génnel született . Nem hiszem hogy az 5 éves tálib kölyök is az ördög műve , de kap egy bombát ha valaki célpontnak nézi a házat ahol él .

    • Az amerikaiak sem ártatlanok, sőt! Minden csak nézőpont kérdése, az afgánok szemében a tálibok bátor szabadságharcosok, akik nem tűrik az idegen megszállást és akár a halálra is készek a hitük és szabadságuk érdekében. Akkor most ki a gonosz és ki az ártatlan?

     • ja akkor a már jogukban áll utmenti bombákat rakniuk meg robbangatniuk?egyébként ha kicsit is utána néznél tudnád,hogy az afgánok is épp azt akarják,hogy a tálibok takarodjanak ki az országból de ebbe ne menjunk bele…

     • Azért nem kell minden elhinni amit a képdobozban lát az ember. A Zeitgeist című alkotást részemről iskolai anyaggá tenném. Legalábbis a történelmi áttekintés részét mindenképpen. Ott érdekes dolgokat mondanak arról ki és miért háborúzik.

     • Nem a tálibok szállták meg Amerikát, hanem fordítva. A saját földjüket joguk van megvédeni. Vitatkozhatnánk erről ezer évig, de nem jutnánk előbbre. A cionisták irányítják Amerikát, a médiabiradalmuk kiépült, azt mondanak amit akarnak. Pl. egyre több a bizonyíték, hogy a 2001 szptember 11-i terrortámadás megszervezett (a zsidók aznap érdekes módon nem mentek be dolgozni az épületbe, stb.) volt, így Amerikának volt ürügye megszállósdit játszani a Közel-Keleten.

     • Jaj bocsi, Tomips3 idézetén mosolyogtam!!

     • “jaj ne gyere már ezzel a hulye osszeeskuvés elmélettel.””a zsidók nem netek be dolgozni”” na ne nevettess már….”

     • Ember a te bajod, hogy elhiszel mindent amit a képedbe tolnak, nem ártana ha felnyílna már kicsit a szemed.Ajánlom megtekintésre és a többi hasonló videót is:http://www.youtube.com/watch?v=WP0K-HNsQpk&feature=related

     • ja és ezek mitől tények?mellesleg ennyi erővel ha ezt a videot mutatod én is mondhatom,hogy mindent elhiszel amit a tv-ben látsz?

     • Nem vitatkozom tovább, semmi értelme. Olyan tények kerültek napvilágra amelyek bebizonyítják az USA hazugságait. Ha te tényleg ennyire naív vagy akkor az a te bajod.

     • “Te meg egy újabb “”nyisd fel a szemed!’ ember vagy.Higyj amit akarsz, de naívnak nevezni, akire nem tudtad ráerőltetni ezeket, elég nagy hülyeség.Te is “”naív”” vagy, csak te meg egy másik videónak/embernek hitted el a ‘tényeit'”

     • Nem a videóból indulok ki és nem ez hitette el velem amit már tudtam, csak megpróbáltam a videóval alátámasztani az érveimet. Ám legyen, a hülyék higgyék csak azt, hogy az USA a világbéke érdekében kezdi újabb és újabb háborúit a Közel-keleten és támogatja a háborús bűnök sorait és sorozatos jogtalanságokat elkövető Izraelt.

     • Hihetetlenül tájékozott vagy és értelmes, aki meg nem osztja a te nézeted, az hülye.Graulálok.

     • Ez nem az én nézetem, hanem a nagy igazság és nyílt titok. Aki mást mond az pedig olyan szinten tájékozatlan és naív, hogy csak egy szóval lehet jellemezni: hülye. Már elnézést.

     • “De most már tényleg elég, nem fogom feleslegesen jártatni a szám. Maradjunk annyiban, hogy rövid időn belül valószínűleg ismét be fog igazolódni a “”nézetem””. Történni fog még pár érdekes dolog a nagyvilágban. Most éppen szerencsétlen Iránt próbálják kizsigerelni a cionisták, kíváncsi leszek a végkifejletre.”

     • Én kérek elnzézést 😛

    • Honnan tudod? Kik azok a tálibok valójában szerinted?Ha a Tv azt mondja hogy a tálibok rosszak akkor így is van?Annak idején a törökök szállták meg az országunkat, éppúgy mint most usánka afganisztánt. Akkor a törökök voltak a bátor, hős jófiúk a Magyarok meg a terroristák?Csak pár kérdés ha már ennyire biztos vagy a a dolgodban.

  • “De most őszintén Dávid szerinted a családtagok akik elveztették a szeretteiket akkor rá tudnánk nézni egy ilyen játékra? Mert szerintem azt se tudják mi az a medal of honor érted lehet nem is tudna erről a játékról ,ja csak fogadjuk a tv ezt leadta azzal a címmel hogy tálibok is ölhetnek amerikai katonát ilyenkor persze megy hogy ezt hogy merészelik . Ja és akkor ha pl megveszik a szülei a gyereknek akinek meghalt az édesapja szerinted a drága családtag azzal fog foglalkozni hogy mivel játszik a gyerek? Inkább annak fog örülni hogy végre elvan csöndbe . Nem hinném hogy ez udvarias dolog lett volna inkább ilyen “”fenyegetést”” kaphattak hogy ennyi meg ennyi lesz ha nem írjátok át “”mert mi amerikaiak annyira menők vagyunk hogy még virtuálisan se hallhatunk meg””.”

  • Hülyeség. Ennyiből nem lehetne filmeket sem csinálni semmi olyan valós eseményről, ahol meghalt valaki? Szolidaritás? Szimplán csak el akarták kerülni a botrányt és a későbbi MoH részekhez hasznos kapcsolatok elvesztését.

 23. ilyenektől +tudok őrűlni akkor az USA katonåkat ellenséges erő ketőnek vagy a nëmetek pereljêkbe az őszes VH1,2 jåtëkot

 24. Valahol megértem a felháborodást, (lásd hzsz15) de ha jobban belegondolok már a COD4 multijában is lehettünk arabokkal, ott senki sem reklamált?

 25. Most már biztosra tudom hogy az amcsik hülyék , ilyenen felkapni a vizet ….

  • “Mi meg biztosra tudjuk már, hogy te is hülye vagy! A mai napig csak Irakban több, mint 4400 amerikai katona veszítette el az életét és már 30 000 fölött van a sérültek száma. Az előbbi közt nyugodtan ott lehetnél te is vagy inkább a lelőtt tálibok közt, hogy ekkora baromságokat mondasz! Állj egy oda egy olyan feleség, gyerek elé, aki elveszítette ott a férjét, apját és mond meg neki szemtől szembe, hogy ő bizony egy hülye, mert TE nem öldöshetsz tálib néven egy videojátékban! Ha apádat ott lőtték volna le, a te anyád is sírógörcsöt kapna ha azt látná, hogy az idióta fiacskája tálib néven öldösi az apja bajtársait vagy épp az apját virtuálisan.Jogos. Én sem értettem, hogy miért kellett ennyire “”elmélyülni”” benne. Ez nem a 2.VH, hogy már mindenki rég lezárta a dolgot. A mai napig halnak meg ott emberek.”

   • Hát figyelj az én legnagyobb hibám hogy nem érdekel senki se csak magam nem szégyenlem ezt bevallani . meg a másik nem kötelezö katona lenni ha meg igen akkor legyenek tisztába hogy mit vállalna. J

    • “Szakadna már rád az ég, hogy mindig kihozol a sodromból! Nem a katonák miatt vették ki a tálib megnevezést, hanem a családjaik miatt te agyilag retardált barom! “”Nem szégyen bevallani””…? Bizony baromira nagy szégyen bevallani! Főleg úgy, hogy mások haláláról van szó. Húzd le magad a WC-n! Ezzel végre tehetnél egy nagy szívességet az emberiségnek.”

   • “Egyik oldalról egyet is lehet veled érteni . De akkor ott van a többi FPS amiben Amerikai katonák ölik , az Oroszokat/Németeket/Japánokat/Ufokat/Arabokat. Ha ezeket mind figyelembe veszed akkor nem lehetne harci játékot kiadni , mert mindig valakit meg kell ölni. És ő tiltakozhatna ellene . Nem hiszem hogy egy Afgán háborús özvegy MOH-ázni akar . Én meg nem fogok azért amerikai katonát ölni , mert a játékban lehet. Egyébként ez valahol a szólásszabadságot is sérti . Mert azt el lehet mondani hogy meghaltak az amerikai “”hősök”” , de a tálib/iraki emberek nem számítanak . Az egész háborút Amerika magának köszönheti . Mert mindent és mindenkit irányítani akar . A jófiú szerepben tetszelegni , és közben olyan rohadt az egész belül hogy annak az egész világ látja kárát .”

    • A Helghan katonákról nem is beszélve….

    • Egyet értek veled!Amerikát és szövetségeseit senki sem kényszerítette erre (még 911 sem) tudták mire vállalkoznak. Gondolj bele hogy egy afgán paraszt vagy és este mész haza amikor katonákat látsz meg akik meg akarnak ölni vagy az asszonyt megerőszakolni (önámítás lenne azt mondani hogy manapság már ilyen nincs) mit tennél? Még szép hogy megtámadod őket és véded a hazádat. Ki az agresszor, te vagy ők? Az a duma hogy demokráciát akarnak oda vinni, de akkor miért nem támadják meg Észak-Kóreát? Ott még rosszabb az élet. Egyszerű a válasz: ott nincs kőolaj…..Nem kell messzire menni még sajnos, itt vannak a pelesztinok, körbe vannak zárva, a zsidó katonák még az oda tartó SEGÉLYhajókat is megállítják és megölnek rajta mindenkit ráadásul, na akkor ki is a terrorista? És még Izrael a tolerancia országa….Kissé eltávolodtunk a hírtől, de ha már belekezdtél ebbe a témába én is leírom a véleményem.

 26. megvenném csak az a baj h kell a pénz a Killzone 3 ra 😀

 27. Akkor már nem is kell.Tálib katonaként amcsikat szerettem volna lövőldözni.:Dígy meg már kaka az egész!:D

 28. elég lett volna , ha azt írják,hogy falibok,lalibok,dalibok,jalibok,stb.

 29. Még jó,hogy amerikai és Angol katonaként azt lövök agyon akit akarok! :DSzánalmas…

 30. الله أكبر:D

 31. Nevetséges…De nyugodjatok meg, lehettek hős, bátor szövetséges katonák, akik csak azért vonultak afganisztánba, hogy az afgán parasztoknak jó legyen. Még ha meg is ölnek pár tucatot néha…

 32. nem tudom most ezen mit kell szarozni?nem tortént semmi csak a tálib helyett opfor lesz kiirva a multiban.jaj,hogy bele ne szakadjon valaki ebbe a szörnyű változásba….

 33. [középső ujj]

 34. wtf??! LoL!?!

 35. ez szar lesz így. ennyi erővel egy embert se rakjanak bele mert mindenki meghal aki háborúzik. ja és a talib oldaláról nem nézik a dolgot, azoknak nincs családja vagy mi? ááá mind1… megint a sok hülye értelmetlen,logikátlan kifogások és felháborodások győztek:S

 36. “Jó,akkor az “”ellenséges erő”” katonáival lehet pontokat begyűjteni az angol katonák meggyilkolásáért.”

 37. “Nem tudom mennyivel jobb így? Mindenki számára világos, hogy az “”ellenséges erők””, tálib katonák. Szerintem lol, de mindegy…..Ingyom-bingyom tálib-e, tutálibe tálib-e? :D”