Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Marvel’s Avengers – úgy tűnik, bukott az “élő” része

Csúszik Kate Bishop és a next-gen verzió.

Egyelőre úgy néz ki, hogy nem teljesít túl jól a Marvel’s Avengers “élő szolgáltatásként” funkcionáló szegmense, amely helyzeten csak tovább ronthat, hogy Kate Bishop új játszható karaktere, valamint a játék PlayStation 5-ös verziója egyaránt csúszik.

A Square Enix, a Crystal Dynamic és az Eidos Montréal projektje vegyes fogadtatásban részesült: míg sokan értékelték az egyjátékos kampányt, másoknak a többjátékos, online, folyamatosan bővülő, alakuló és finomhangolásokat igénylő “élő szolgáltatás” része kevésbé tetszett a kritikusoknak és a fogyasztóknak – voltak, akik láttak lehetőséget benne, voltak, akik erőltetettnek és tartalmatlannak találták: mondhatni hiányolták azt, ami a Destinyt annyira sikeressé tette. Egyelőre úgy tűnik, hogy utóbbi tábort igazolta az idő. A kaland PC-s változatában a hónap elején ezer alá is esett a játékosok száma, míg az elmúlt egy hétben ezer és kétezer között mozgott:

Ez egy élő játéknál hatalmas probléma, amit csak tovább növel az, hogy nincsen stabilan érkező új tartalom – emiatt is bizarr döntés, hogy a legújabb bővítést és a következő generációs változatot is csúsztatták: előbbi, amit októberre terveztek, már nem lesz kapható a hónapban, utóbbi pedig jövőre tolódott. Szintén nem növeli az esélyeket az, hogy nincs a platformok között közös játék. Ez valamennyire érthető, tekintve a Pókember exkluzivitását a PlayStation-platformokon, de mivel a PC-sek és az xboxosok sem játszhatnak együtt, egyre szűkebb a tábor.

A készítők egyébként “digitális köszönetet” akarnak nyilvánítani a vásárlóknak, ezért október 22-én egy csomagot kap mindenki 1500 kredittel, amivel egy legendás külsőt és névtáblát lehet venni, 7000 egységet, 250 fejlesztési modult, 20 DNS-kulcsot és egy Sarah Garza-ihlette névtáblát. Ezeket november 5-éig lehet majd lekapni. Igyekeznek hallgatni a visszajelzésekre is, bevezetve egy “ping-rendszert”, amivel meg lehet jelölni célokat, erőforrásokat, ládákat, ellenségeket, és parancsokat adni a nem játékos karaktereknek; újra le lehet majd tolni meglévő felszereléssel a sztori módot; lesz a látáskárosultaknak magas kontrasztos mód; láthatóbbá lehet tenni a hősöket; egyértelműbbek lesznek a küldetések jutalmai; és jelöli majd a rendszer, ha a képernyőn kívülről érkezik távolsági támadás – mindezt egyéb finomhangolások mellett a teljesítmény, a többjátékos élmény, a jutalmak és a végjáték terén. Lesz továbbá novemberben egy újabb “War Table”, ahol híreket árulnak el az alkotásról.

A Marvel’s Avengers egyik nagy előnye lehetett volna, hogy témája bevonz rengeteg játékost. Szeptemberben például Amerikában a fizikai eladási listák élére került, összességében pedig a második legsikeresebb szuperhősös játék lett az Egyesült Államokban – bár ezekben a számokban nem szerepelnek a digitális eladások. A kérdés az, hogy lesz-e miért visszatérnie a játékosoknak, miután befejezték a sztorit, vagy nem vár rájuk más, csak monoton, céltalan, tömeges püfölés.

A játék PlayStation 4-re is kapható, PlayStation 5-re pedig valamikor jövőre érkezik – az ingyenes upgrade lehetőségével. Tesztünket róla ITT olvashatod el.

6 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Remélem a No Man’s Sky mintájára olyan változásokat hoznak, ami végül jóvá teszi a kezdetleges hibákat.

  A játék sztorijának lineáris kezdete nagyon jó, már már sony minőség. Az egészet ott cseszték el, hogy hamar “megnyitották” a térképet ezáltal megszünt az addig jól működő lineáris sztori vezetés.Onnantól szinte ismétlődő mappokat kaptunk csak éppen minden küldetés a map egy másik pontjáról indult. Persze voltak fix sztori részek, de amint azok lementek jött az ismétlődés. Eleinte nem zavaró, de amikor a belső termek maptól függetlenül ismétlődtek, az már ötlettelen és kissé unalmas volt.

  Egyetlen ami feledtette ezt a hibát az A HARC!
  Mert azt olyan jól sikerült megalkotni minden karakternél, hogy ismétlődő pályák ide vagy oda ISTENI VOLT ZÚZNI MINDENKIVEL!!!!

  Nekem már platina a játék, de nagyon várom az újdonságokat és az új karaktereket. Biztos hogy megtartom és végigtolom mindet.
  Jó játék lehetne ez, csak tartalom kell bele, ami jelenleg nincs.

  • Ebben egyetértek veled. Viszont feltenném azt a kérdést, hogy egy ennyi ideig fejlesztett játék esetében tényleg ennyi fért bele?

   • Az a baj, hogy amikor már unod a farmolást akkor veszed jobban észre a fejlesztők lustaságát. Hogy a fix termek mindig ugyanolyanok.
    Arra nem veszik a fáradtságot, hogy a 5. emeletű szobába a falon 5. emelet legyen.
    Hogy az erdő, a hó, a sivatagi pályán más színűek legyenek a falak, mindig egyforma… stb.
    Hogy az SHIELD széf teremnél itt ott másképpen legyenek elhelyezve a tereptárgyak. Semmi.
    Pedig mennyi meló az 5 perc?
    Mindig ha az a terem van az felállás.

    Ami sok időbe telt nekik az egyértelműen a karakterek fejlesztése.
    Egy “SPIDERMAN” játékba egy karakternek kell kifejleszteni minden mozgást, skillt, támadást.
    Itt azért 6 karakter egyedi mozgásáról, támadásáról beszélünk, amibe bele tették az összes ismert jellemző Marvel filmes mozgását.
    Biztos nem kis meló volt.

    Viszont az nem mentesíti a csapatot az alól, hogy ha már megvan egy pálya legalább a pályaelemek legyenek már kicsit változó kiosztásúak. Egyszerűen pályák tekintetében nem volt benne sajnos tartalom. Vannak sztori pályák ahol a játék lineáris és oda SOHA NEM TÉRÜNK VISSZA! Pedig ott is lehetett volna még utólag is mászkálni.

    Remélem tényleg jön még hozzá ÉRTELMES újdonság.
    Én platináztam félre tettem, várom a hősöket.
    Amerika Kapitányt előre helyeztem ha valamit lehet venni, azt csak neki veszem.
    Másra nincs keret. Vagy baromi sokat kellene farmolni, hogy mindenkinek mindent megvegyek.

 2. Sajnálom ezt az egészet, ami a játék körül folyik. Ha van valami, amiben van elég potenciál, akkor az pont egy marveles/avengers-es game.

 3. bukott ennek minden része.
  mire jön hozzá az exkluziv Pókember, a kutyát nem fogja érdekelni xD

 4. Nagyon örülök, hogy lemondtam az előrendelést.