Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Marsupilami: Hoobadventure – Gamescom 2021-es trailer

November közepén marsupilamiskodhatsz!

A Microids és az Ocellus Studio bemutatta a Marsupilami: Hoobadventure Gamescom 2021-es előzetesét. A móka egy platformer játék a népszerű Marsupilami képregénykarakter alapján.

A történet szerint Punch, Twister és Hope három Marsupilami, akik békésen élnek Palombiában. Életük drasztikus fordulatot vesz azonban, amikor a parton található törmelékkel játszadozva véletlenül felnyitnak egy szarkofágot, amelyben egy rejtélyes szellem elátkoz minden állatot. Szerencséjükre ők hárman immunisak, így elindulnak, hogy felleljék a kísértetet és visszafordítsák az átkot. Alapvetően a fiatalabb közönséget célozzák meg a fejlesztők, de komolyabb kihívásokat is nyújt majd az élményt: például lehet az idő ellen versenyezni, gyűjtögetni rejtett tollakat vagy meglátogatni titkos helyszíneket.

A Marsupilamit eredetileg André Franquin találta ki, és először a francia-belga Spirou képregényben jelent meg 1952-ben. Később a Spirou & Fantasio képregényekben is szerepelt addig, amíg Franquin dolgozott rajta: utoljára 1970-ben volt látható még Franquin életében. 1980-as években egy az előző páros háziállatától eltérő, de azonos fajtájú figura saját képregényt kapott, 1987-ben pedig már a róla elnvezett Marsu Productions adta ki a Marsupilami képregényeket, amelyek mára már multimédiás franchise-zá nőtték ki magukat: született több animációs sorozat, volt egy játék a Sega Genesisre Marsupilami néven, és még egy aszteroidát is elneveztek róla. 2013-ban a Dupuis megvette a Marsu Productionst és karaktereit, így újra visszatértek a Spirou & Fantasio képregények, illetve bennük 2016-ban Marsupilami is. A neve egyébként az erszényes állatokra utaló “marsupial” szó; a Popeye-ben szereplő Eugene a dzsip francia neve, a Pilou-Pilou és a francia “ami”, azaz barát szó összetétele. A hímek főleg azt mondják, hogy “huba”, míg a nőstények azt, hogy “hubi” – innen az új játék címe is.

A móka november 18-ától lesz kapható PlayStation 4-re, a “Tropical” kiadás pedig egy ajtóra akasztható díszt és két matricáscsomagot is tartalmaz alapjáték mellett, míg a gyűjtőiben egy figura is lesz.

Hozzászólás