Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Már két hónapja kelendőbb a PS3 Japánban, mint a Wii

A mértékadó Reuters online kivetülése arról cikkez, hogy a Playstation 3 már a második hónapban verte meg az eddig uralkodó Nintendo Wii-t Japánban. A nagy sikert többek között a Final Fantasy XIII demo megjelenésének számlájára írják.A legutóbbi 4 hétben 108.530 darab PS3 talált gazdára a szigetországban, Wii-ből 67.116 példányt értékesítettek. Elemzők most azt vizsgálják, sikerül-e a Sony-nak tartósan megfordítani a “verseny” állását, valamint azt, hogy mennyi potenciál van még a Nintendo asztali gépében.A Sony márciusban előzte be először a Nintendót, 16 hónapos “N” vezetés után, az előnyt pedig most áprilisban is sikerült megtartani. Xbox 360-ból 27.381 masinát adtak el a múlt hónapban Japánban.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Cimborám is eladta a X360-at. Pedig csak pár hónapos volt (mondjuk kapta, nem ő vette) és vett helyette inkább egy PS3-at. Nagyon helyesen. 🙂

 2. Nagyon optimisták itt egyesek a PS3-al, temetik vagy eladják a másik két konzolt mert a PS3 KÉT HÓNAPIG VEZETETT JAPÁNBAN, ÚRISTEN ! :DDszerintem várjuk meg az E3-at.

  • Én nem azért adtam el a gépet mert a ps3 vezet 2 hónapja japánban. Akkor még nem is vezetett. lol Ez a döntés már hosszú évek óta érlelődött bennem. És a kínálat egyre jobban csak meggyőzött, hogy (nekem) felesleges 2 gép eltartása. 😀

   • nem is tudtam hogy volt 360-ad 😮 csak szerintem még picit korán van túladni a gépen mert még szerintem lesznek rá érdekes bejelentések.

    • Bizony volt. 2006 májusában vettem a gépet, és idén év elejelén adtam túl rajta. A gow1-es időkben szedtem össze Hennessy és Dragonken pajtit is. És szépen hoztam át őket ps3-ra is. XDKépeket találsz a blogomban.

 3. Hogy kiálljak egy kicsit a 360-ért:Forza Motorsport 3Halo 3: ODSTLost Planet 2Magna Carta IINinety-Nine Nights IISherlock Holmes vs. Jack the Ripperstb…Tehát nem jön rá semmi, értem…

  • Ebből a Lost Planet2-t jobb ha leveszed… nem lesz sokáig only X. Nála nagyobb címek is lepattantak az X skáláról.. Halon kívűl más játék amit írtál.. hááát… no comment hogy azok mi a szarok… De nem játékok az ziher. E3 alatt vagy jelentenek be valamit vagy nem… És ez gáz hogy idén egy deka X játékról se esett szó…

   • Nem baj, majd bevásárolnak megint a sony közértbe. 8D

    • Demost viccen kívűl nem megy ott más mintsem hogy az E3-on lesz a nagy Kojima bejelentés!!! Hogy kijön boxra a mgs4… lol Erre a nagy többség azt feleli nekem hogy megelégednének idén csupán egy játékkal is, és az a mgs4…Komolyan ezt várják és nem pedig valami más Box cím bejelentését… Nekik erről szól az E3… Esküsz a 360 már csupán az árnyéka se… Nézem a konkurens site-okat és hónapok óta egy deka hír sincs… csak multi multi multi multi multi PC PC Wii Ps3 multi multi Ps3 multi multi PSP PSP hírcsokor… néha egy két játékról esik szó de hol vannak azok a régi szép idők amikor dugig új játékokat jelentettek be hónapokon éveken keresztül megállás nélkül?

   • Azért szarok mert már mindel játszottál (pedig megsem jelentek…) vagy mert azért mert X. Hülye, elvakult Sony fan…

  • A Forza is kérdöjeles….

  • Alain Wake? Egyébként tudom megint egyedül leszek a véleményemmel de miért is lenne vége az X360-nak már? Hardverikusan azért az sem gyengusz hogy kihúzzon pár évet, az adathordozó miatt meg minek a sírás? Akinek boxa van azt nem zavarja hogy esetleg pár játék több lemezen jön ki ha meg igen felteszi vinyóra, a Ps3 tulajokat meg szerintem ez a kérdés nem érinti.Ergo nem értem minek a jajveszékelés már megint. az egész csak a fölösleges tűzszítás mint mindig a táborok között.Egyébként a héten veszem meg a 360-ast. Megjött a táppénzem. Ne kíméljetek! 😀

   • Szerinted egy kizárólag PlayStation-ös oldalon mit vársz? Hogy szeretni fogják a konkurenciákat. Na nem mintha kéne, de azért lehetne egy kis komolyság is.

    • Van két PsP-m tehát annyira zért nem vagyok outsider annyira azért. Igaz az egyik cfw-s a másik viszont teljesen szűz masina – és az is marad. :Dén eredetivel tolom anyámnak meg jó a másik és így tolja a gameboy emulátoros cuccokat rajta. ja meg a Locorocot. 😀

 4. Csatlakozom, én is a PS-nek szurkolok – no nem mintha ez számítana… Hirtelenjében nincs pénzem arra, hogy megsegítsem kedvenc cégemet (holott nagyon örülnének neki, ha az utolsó fillért is, ami a bankszámlámon tenyészik, nekik adnám… :)), szóval egyelőre a ps3 csak álom marad – no de majd ha az az emlegetett demo elérhető lesz teljes játékként is, akkor majd repesek az örömtől 🙂 És kisöpröm a pénztárcám utolsó sarkait is… 🙂

 5. hajrá SONY:)

 6. hack, vagy hoe:) nemtom emlékeztek e még arra a wii reklám paródiára, ami még a gép megjelenése előtt jött ki. az 576-on volt fenn régen, de most nem találom sehol (tudjátok fogmosó szimulátor és egyebek)

 7. persze hogy vágom. hiszen az a gép egy műbráner GC edisön.:D

 8. nekem még tervben sem volt. pedig volt nálam kölcsön sokat, de olyan GC fiaskó érzetem volt, hogy rosszul voltam tőle. a wii programok 90%-a érdektelen számomra.

 9. PS3 után már én sem hiszem,h veszek Wii-t …

  • Én most azon gondolkozom, cakumpakk eladom a teljes 360 gyűjteményem géppel együtt. Nincsenek olyan új exkluzív bejelentések, amik miatt érdemes lenne megtartani.

   • én nem tudnék neked rá vevőt az ismerőseim között. egyet se.:D

   • Mass Effect 2 sem mozgat meg?spoonman, Mario Galaxy-t tuti beszerezném rá ill. Zeldát, Red Steel-t, RE4-et … azt gondolom vágod,h a Wii lejátszik GC játékokat is, szal max egy konzolcseréért megéri a Wii 😀

   • Való igaz, hogy semmi nem jön rá.

   • Ebben az évben valahogy gyengülni látszik a 360-as felhozatal, ellenben a PS3-al, ami ez évben nagyot fog szakítani.Egyébként én el is adtam a 360-at (3 kellemes év után hátat fordítok az MS-nek)…

   • Én is eladtam pár hónapja, pont uezen okok miatt. De mielőtt megteszed készíts róla pár fotót, hogy legyen bizonyítékod nem vagy sony fanboy és láttál már közelről is 360-at. 😀

   • Martin befenyített az oldal tulajdonosa talán hogy eladod a gépet és az összes pakkot? :DVagy megválsz tőle mielőtt piros jelzést kapsz?

  • Nekem pont az kéne most legjobban.

 10. nekem már tesómat is sikerült lebeszélnem róla és hidd el ez sokat elmond a gépről…

 11. Hajrá

 12. Na majd most kell árat csökkenteni a wii-nél.

 13. “Kíváncsi vagyok,hogy a nagy N a Wii-ből származó dollármilliárdokból ,milyen konzollal fogja “”kiszúrni a szemüket”” a kis hithű szamurájkáknak a következő generációváltáskor…Kötve hiszem,hogy elkezdenének egy brutál gépet fejleszteni,bár abból a pénzből még a Marsra is mehetnének.”

 14. Amiről nem beszéltetek egyébként de engemet érdekelne. Mi alapján ment el egyáltalán 27e X360 Japánban? Ha jól tudom a box szintjén az sem olyan rossz eredmény Japánban tőle.

 15. Matild, Martin qrva jó a műsorotok! :DCsináljátok még! 😀

  • Műsor? Normális hangnemben ütköztetjük a véleményünket.

  • Nem kell, neki van igaza mivel jobban benne van a témában is mint én, de azért mégsem mindenben értek vele egyet, de fölösleges lenne ezt tovább folytatni, úgysem jutnánk közös dűlőre.

   • Mint ahogy máskor sem. Emlékeim szerint ti mindig cinkezitek egymást, de ettől még nagyon jóban vagytok egymással.Egyfajta Stan és Pan páros. 😀

   • “Tudod, van az a közmondás, hogy minden lufi kipukkan… Nincs az az isten, hogy egy cég három generációban is minden egyes gépével “”első”” lehessen. Az a lényeg, hogy összességében álljon a zászló.”

    • Időközben ez már az én agyamon is átfutott. Egyébként lehetne, ha 2 generációt sikerül lefektetnie, simán elvárható egy harmadik is. Attól eltekintve, hogy mit csinál most másképpen egy cég mint akkor.

     • Elvárható lenne, de a Microsoft például olyan elképesztően sok pénzt nyomott bele az X360 népszerűvé tételébe, hogy ha a Sony megpróbálta volna lenyomni, lehet, hogy csődbe is ment volna.

     • ezt mondjuk sose fogom megérteni. Visszajön nekik az a pénz valaha? Hol éri ez meg nekik, főleg ismervén hogy mennyire profitvadász cég?

     • Ebben a körben semmiképp, de ez tiszta gazdaságpolitika: nagy áldozatot kellett hozni ahhoz, hogy ezt a pozíciót megszerezzék.

 16. A Nintendo még bőven visszaveszi a vezetést. A PS3-nak igazi áttörést az hozhatna, ha Amerikában venné át a vezetést, de ez esélytelen. Azért örvendetes ez az apró, átmeneti siker is a Sony számára.

 17. Április 20-26:PSP – 41,187DSi – 37,495PS3 – 23,351Wii – 18,439Xbox 360 – 7,016DS Lite – 6,374PS2 – 4,524Szerintem, ha például ezt összeadjuk, több Sony gép fogyott, mint Nintendo.

  • Ugyanezeket láttam én is. Egyébként rosszul közelítettem meg, nem a generációt hanem az elsőbbséget vesztette el a Sony és igazából csak a PS3-mal van gond, amit már leírtam, hogy miért.

 18. Eddig a Nintendo volt az élen, most jöhet egy másik Japán cég…akár 16 hónapig. Tök mindegy! Legyenek jó játékok…és mivel nekem mindenem van, MINDENre! 🙂

 19. Ezek a kommentek, istenem. Szánalmas egytől egyig, tisztelet a kivételnek aki nem habzó szájú elvakult PS fan. A konkurenseket kicsináló multi(…) FF13-ról meg annyit, hogy nem elég ahhoz, hogy egész Japánban elfelejtsék a konkurenciát, megdobja az eladásokat aznem vitás, de semmit sem fog változtatni a jelen álláson, a Sony már rég elvesztette ezt a generációt (hardver eladásilag persze, minden mást jól csináljnak). Főleg, hogy a konkurenseknek is van egy pár aranytojás tojó tyúkjuk…

  • “mondja a habzószájú elvakult wii fan ^^””360-ra is jön az FF XIII, a PS3-at most csak azé vették ennyire.m Bluray-en jött a demo””japóban csak ps3-ra jön ^^”

  • A Sony-nak jelenleg három gépe van a piacon, tehát bármelyik másik cégnél sikeresebb az összeladásokat tekintve. Az eddigi/várható új bejelentéseket tekintve szintén előkelő helyen vannak. Nem tudom, mit vesztettek el szerinted.

   • Exklúzív címeket és persze még több pénzt, a PS2-nek már nincs sok hátra, amit még hoz pénzt abból sem tudnak sokat finanszírozni, a PSP is már bevégezte egy ideje, nem hoz annyi pénzt mit amennyit kellene, ezért is tervezik már kiadni a PSP2-őt. A PS3-ra pedig amennyi pénzt fialtak eddig bele és fialnak továbbra bele az nagyon sok, de ezek nincsenek köszönő viszonyban azzal az értékkel ami visszatérül. Mostanra már kétszer annyit kellett volna eladniuk.

    • A PS2 és a PSP bevégezte? Nem tudom, láttad-e a japán szoftver- és hardvereladási adatokat mostanában. Valamiért úgy érzem, elképzelésed van a helyzetről, de fogalmad nem sok.

     • Láttam, nem beszélek süket dumát, napi szinten figyelem mindenféle konzolos híreket, eladásokat stb…, akkor nem én hazudok hanem a számok.

     • Vagy az oldalak ahol ezeke közlik.

     • Nézzünk egy körülbelüli hardver összeladást is a jelenleg piacon levő, még futó gépekre.Playstation 3: 22 milióPlaystation 2: 137 milióPlaystation Portable: 51 millióNintendo Wii: 47 millióNintendo DS: 100 millióNintendo DSi: 2 millióSony: 210 millióNintendo: 149 millióTehát mit vesztett el a Sony?

     • Azért a PS2 eladásait már nem kéne beleszámolni. Lehet, hogy még piacon van, de az már nem jelent ugyanannyit mint az előző generációban amikor csak az volt. És ha bevégezte sem fog több pénzt fialni a Sony gépezet.

     • A mai napig jelennek meg PS2 játékok, és boltban megveszik őket az emberek. Ide kell számolni, nem máshova. Ennél több bizonyítékot nem tudok, és nem is szeretnék felhozni az állításod megcáfolására.

     • Linkelj be egy frisset, számoljuk össze.

 20. én még nem nyomattam gamecube-val:D mer azzal mi volt a baj?

  • Uaz mint most a wii-vel. 😀 Marió, Márió, Márió, Márió ja és Zelda. Igazat megvallva az még jobb volt mint a wii. Ott legalább kidobtak pár komoly cuccot is mint a RE1, 0, MGS Twin Snakes, RE4

   • Látszik, hogy te sem tudod miről beszélsz. Miért is tudnád, sokkal jobb ha azt irod le ami eszedbe jut, bármilyen baromság is.

    • Nem gondolom, hogy baromságokat írok. Mondj kérlek 5 címet wii-re ami hasonlóan komoly game mint az előbb felsoroltak GC-ra. Kicsitt vedd le a szemellenzőt.

  • hogy megvettem és összesen 5db játékkal játszottam rajta.

   • De azok gondolom exkluzívok voltak és megérték a pénzüket …

    • természetesen.sztem te is fel tudnád sorolni őket úgy hogy nem is ismersz…de zeldával/márióval nem játszottam rajta.

     • A gépet sem ismerem annyira … nekem csak a RE ill. MGS remake miatt kéne 🙂

     • ja RE remake, RE Zero, MGSTTS, Eternal Darkness és -mártin hatására- Robotech Battlecry. ennyi slussz-passz. és akkor így vegyek nintendo gépet megint. egy nagy…

     • Mondjuk Wii-re tényleg csak pár játékot vennék ,de azok sztem szórakoztatóak lennének … meg jön rá a Dead Space railshooter …

     • van még rá 2 zelda , star wars : rogue squadron , 2 metroid , resi 4 azt kalap , EZ még így is kevés . WII – n is van vagy 10 game ami érdekelne . DE EZ megint csak kevés . Marad a ps3 .

     • EZ az ami téged érdekel. De ne gondold, hogy ezeken kívül nincs más, legfeljebb csak lusta vagy kipróbálni. Mellesleg nem 2 hanem 3 Zelda van rá + 1 bonus lemez.

 21. ez igazán remek hír. a ningenyó menjen a levesbe!:D soha nem fogok nekik megbocsájtani az elcseszett gamecube miatt.

 22. szegény xbox 😀 nem volt valami nagy siker amint látom 🙂 addig bírta annyira amíg ki nem jött a ps3, aztán annyi.

 23. Jah, Japánban, de a többi régióról nem szól a fáma. Nemtom mi az állás, de ha Japánban vezet a ps, de a többi helyen 3.-ik, akkor ezzel nem mennek túl sokra…

 24. Az a lényeg, hogy jó nagyokat verjünk rá az X re. 😀

 25. Sajnos a decemberi Finál 13 még messze van és ha kijön valami pokémonos hülyeség ,esetleg a Monsterhunter 3 akkor újra a Wii fog vezetni… :(Vagy a Nintendó embereki gyorsan összedobnak valami análdildószerű kiegészítőtt…

 26. wii-re semmi érdemleges nincs, ovisok konzolja

 27. Wii. Istenem mekkora sz@r az a gép. Kb. 1 hónapig volt meg, aztán eladtam…

  • Isteni gép.Ha nekem lenne nem válnék meg tőle semmiképp.1 baja van.Picit drága.2hétig volt nálam 1 és a mennyekben éreztem magam az SMG-vel.Azóta se volt akkora játélményben rêszem.

 28. Mi lesz ha kijön a full FF XIII? ^^

 29. Végre…biztos ráuntak wii-re, vagy már mindenkinek van xD

 30. Biztos nem marad az élen. Ahogy érkezik egy újabb exkluzív, húzó játék bárelyik platformra, annak is megugrik az eladási statisztikája. szvsz.

 31. verjük az x-et:P