Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Mafia – készül az új rész, hiába voltak leépítések

Top Spin teniszjátékon is ügyködnek.

A Hangar 13 általános menedzsere, Roman Hladik megerősítette, hogy készül a Mafia sorozat új része. Hladik kifejtette, hogy a projekt csak pár év múlva jelenik meg, és nem árulhat el többet, viszont szerette volna elárulni, hogy szorgoskodnak rajta.

A 2K stúdiója fejlesztette egyébként a Mafia III-at is, és májusban újabb leépítések áldozata lett. Ez nem az első eset, ugyanis a játék 2016-os debütálása óta többször is kirúgtak számos alkalmazottat. A Kotaku akkori értesülései szerint amellett, hogy folyamatosan távoznak el a fejlesztők, tavasszal 50 embert küldtek el a cég kaliforniai irodájából – nem sokkal azután, hogy lemondott a stúdió feje, Haden Blackman.

Blackamn utódja, Nick Baynes, a Hangar 13 angliai Brightonban található irodájának feje “szívásnak” nevezte a szituációt a kollégáknak, és kitért arra, hogy nagyon sajnálja, hogy nem lehet ott személyesen, miközben tudja, hogy helyi vezetésre és struktúrára van szüksége az alkalmazottaknak. Az amerikai létesítmény 87-fős stábjából közel 50-et küldtek állítólag el. Amikor a Mafia III megjelent, 100-nál is többen dolgoztak ott főállásban. A 2K is megerősítette a döntést, de egyéb részleteket nem árult el.

A Mafia III után az egykori 2K Czech “maradványait” is magába foglaló Hangar 13 több eredeti ötlettel is előállt. 2017-ben és 2018-ban többeket elküldtek és legtöbb új projektjét elkaszálták, beleértve egy Volt kódnevűt, amit úgy lőtt le a Take-Two tavaly novemberben, hogy már több mint 50 millió dollárt belefektetett. A gyors projektbeszüntetések feladat nélküli fejlesztők százait jelentették. Azóta céltalanul pakolják őket a Take-Two egyik játékáról a másikra. A brightoni csapat jelenleg a Mafia szicíliai előtörténetén ügyködik – részletek ITT.

A Take-Two közben segédstúdióként kezeli, és a dolgozók besegítettek a Tiny Tina’s Wonderlandsbe, a Kerbal Space Program 2-be és a Marvel’s Midnight Sunsba. Akik végeztek ottani feladataikkal, folytathatják munkájukat az új Mafia epizódon. Mások pedig a “Project Hammer” kódnevű alkotáshoz csatlakoztak, ami az értesülések szerint az egykor népszerű Top Spin teniszezős móka új része lehet, és amit a Mafia előtt adnának ki. Baynes a megbeszélésen azt mondta, hogy mostantól kizárólag erre a két franchise-ra összpontosít majd a Hangar 13. A Top Spin eredetileg 2003-ban jelent meg Xboxra, majd 2005-ben ellátogatott PlayStation 2-re is. Utolsó része a 2011-ben PlayStation 3-ra is kiadott Top Spin 4 volt. Az érintettek egyébként a 2K-n belül más szerepeket is elvállalhatnak.

Sokakat foglalkoztat, hogy vajon lesznek-e további leépítések. Baynes szerint nem kell emiatt aggódni: “Aki még itt van, arra jövőnk részeként tekintünk”. Azóta újabb leépítésekről nem volt hír.

4 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Remélem tanultak a fejlesztők a hibákból, és nem az fog kijönni végeredményként, hogy a Mafia Definitive Edition csak egy szerencsés véletlen volt.

  2. Én más csapatnak adnám az új részt. Uramnocsá összeszedném az eredeti Cseh csapatot bár ez utóbbi nem biztos, hogy lehetséges lenne.

  3. Inkább a Mafia mint a Top Spin.