Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Lost Planet 2 – erősen megnyirbálva

Bár a Microsoft képviselői – kebelbarátaikkal, az Epic stúdióval karöltve – meg vannak győződve róla, hogy az Xbox 360 konzollal etetett DVD9 lemezek tárkapacitása tökéletesen elegendő a következő 5 év játékai számára, néhány fejlesztő már elég régóta arról panaszkodik, hogy a multiplatform címek esetében rendre komoly helyproblémáik akadnak. Az id Software után most a Capcom is kinyilatkoztatott a Playstation 3-ra (is) rövidesen megjelenő [B]Lost Planet 2[/B] kapcsán.Jun Takeuchi LP2 producer a Kotaku weboldalon olvasható cikk szerint elmondta, hogy csapatának ezúttal nem a kétplatformos fejlesztéssel volt problémája, hanem azzal, hogyan préseljék rá a kész szoftvert a 360-as változat DVD9-es lemezére. A game nyers, de már komplett kódját végül olyannyira meg kellett vágni, hogy a stúdió munkatársainak “könnyek szöktek a szemébe” annak láttán, milyen sok tartalmat kellett a helyhiány miatt kihagyni. Takeuchi szerint az anyag nem került kukába, hisz a későbbiekben DLC, vagy DLC-k formájában talán elérhetővé teszik…Álljunk meg egy pillanatra! Itt egy játék, ami még meg sem jelent, de már most lehet tudni, hogy a felét ugyan kivágták, de majd valamikor szépen esetleg az arcunkba tolják letölthető formában. Mondjuk egy-két-három-négy pályát, darabonként 15 dollárért/fontért/euróért? Mindezt miért? Azért, mert a Blu-ray lemezre simán ráfért volna minden, a DVD9-re ellenben nem.Honnan ismerős a történet? Szintén a Capcom szemétdombján kell kapirgálni… igen, Resident Evil 5.A game multiplatform változata ugyan megjelent, de már röviddel utána arról szólt a pletyka, hogy például két egész epizódot élből kihagytak belőle: a “Lost in Nightmares” mától már elérhető a PSN-ről, a “Desperate Escape” pedig márciusban érkezik.Ugyanakkor ezen két történet rajta lesz a Playstation 3-ra Blu-ray lemezen megjelenő Resident Evil 5: Gold Edition bővített kiadáson, egy halom új karakterrel és más extrákkal együtt.Ilyenkor nyugodtan el lehet gondolkozni azon, milyen lett volna a Resident 5 eredetileg, ha nem kellett volna szétszabdalni, valamint azon is, vajon kijön-e a Lost Planet 2 PS3-ra pár hónap múlva “Gold” újrakiadásban, az összes DLC-jével a Blu-ray lemezen…?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Sajnálatos módon a multis címekkel mindig ez lesz a probléma.Én Megjelenéskor multis címet még sosem vettem pont ezért…

 2. “Nekem van egy olyan érzésem, hogy ti xboxosok (gondolok itt azokra, akik az ilyen híreknél sorban előtűnnek) féltek leírni azt, hogy szeretitek az xboxot, mert féltek a savazástól, és ezért inkább másokat akartok meggyőzni arról, hogy az ő gépe se olyan jó, így objektív szemlélőként feltüntetve magatok.Ahelyett tényleg, hogy leírnátok, hogy “”imádom az xboxomat”” meg “”annyi jót adott nekem””, és megtalálnátok a helyeteket, megy ez az örökös vita, amelyben kiderül, hogy valójában egyik gép se jó, de van ennek így értelme?Érdekel ez még titeket egyáltalán?”

  • Valamit te beolvashattál nagyon, hol akartam például én bárkit is meggyőzni ilyesmikről?A helyemet meg itt is megtaláltam vagy PsP tulajként nincs jogosultságom hogy itt legyek?

   • Bogyi, te nem ilyen vagy, nehogy magadra vedd :)itt most az xboxos nem egyenlő azzal, hogy van xbox-a: nekem is van

  • Ez a leírás tökéletesen illik sickness-re. Talált süllyedt? 🙂

   • nem Sickness valóban független (vagyis inkább Nintendo párti), de közel jár

    • “Érdekes, mindig ő a “”leghangosabb”” az ilyen híreknél és vadul védi a 360-at. Nekem teljesen egyértelmű, hogy merre húz a szíve…”

  • Szeretem az xboxom, szeretem a ps3am, szeretem a hifimet is (jaj nem írom le a márkáját, nem microfos ja olyan nincs is), szeretem a tvmet is, az autómat is az sem microfos…meg a ku….. izé kutyámat.

  • “De miért akarnak “”savazni””? Van baj a boxal, de a ps3 sem lett tökéletes. Az miért nem fogta vissza a fejlődést meg a jelenlegi konzol generációt hogy a textúrákkal baj van: ghost busters, bajonetta stb? Nehéz programozás miatt már az x verzió biztos kész volt, és a ps3 verzió elfogadható szintrehozása biztos sok időt vett el ami a játék élményre való koncentrációtól vehetett el időt, a nagy megbízhatóság is megdőlt pedig milyen jó lehetett az x-es fejéhez vágni, mostanra meg kiderül hogy nem lett jobb csak később mondja be az unalmast, de ami utána jön (szerviz) abban azért cserél velük az biztos. Na ennyit a “”savazás”” kényszereseknek. Jelenleg egy két játék tölti ki teljesen azt a kék lemezt de a többire felesleges pazarlás volt ráégetni azt az adatmennyiséget ami elfért a dvd-n és ilyen nagyon sok van. De nézzük a jövőt, tegyük fel hogy mostantól a fejlesztők valóban Értelmes adattal akarják, tudják megtölteni azt a lemezt. Addigra az x generáció váltásnál remélem azt a választ adja hogy nem veszi át a blu-rayt és hd dvd használ majd. Addigra megjelennek a blu-ray írók nagyobb mennyiségben és beindul a kalózkodás a ps3-ra, de mivel a hd dvd bukott formátum nem lesznek rá írók kereskedelmi forgalomban és az ms kalózbiztos gépet tud majd kiadni.”

 3. “HDMI kábel meg backward compatibility – nagy konzolos arcok beszélgetnek a PS3-ról””hát ezért nem jó a PS3, hölgyeim és uraim. nincsen benne HDMI kábel és backward compatibilityés vinyó is csak azért van benne, hogy telepíthess rá, az ingyen játék meg azért, mert senki sem fizetne azért a szarért.””még szerencse, hogy egy játékcím se hangzott el”

  • “Jaja, ezek olyan buta, “”csak azért is találok rajta fogást”” szövegek, az más kérdés, hogy az illetőt ezért konkrétan elmeháborodottnak nézem, de hát bohóc is kell ide… :)”

 4. azért ezt tényleg meg lehetne oldani dupla lemezzel de a capcom nak kell a lové.csak én nem fogom a fizetös dlc ket letölteni az is biztos és ezek után használtan félárba veszem meg a játékot is.pedig várom.

 5. Egyébként látom szépen elterelődött a téma tegnap este óta már abszolúte köze sincs a cikkhez. 😀

 6. csak így tovább

 7. Hogy lett itt ennyi komment? o.O

 8. Bár elég a cikk első mondatát elolvasni,és kiderül .

  • Nem tetszik az első mondat? Reklamálj a Microsoftnál meg az Epicnél, mindkettőjük idevágó nyilatkozata a DVD9-ről visszakereshető a neten. Azt meg talán te sem vonod kétségbe, hogy ők ketten mekkora barátok.

 9. Megkérdezném azt is,hogy ez a cikk egyértelműen az uszításra lenne kihegyezve? Mert ez szűrhető ki belőle,mint ahogy a kommentek is erre utalnak.

 10. Amúgy ez egyértelműen a capcom pénzlehúzása. Ha nem így lenne, a full gémet kiadnák ps3ra, míg x360ra vagy dupla lemez,esetleg ingyen dlc járna. És pont. Ilyen alapon foghatnák a wii-re is. Akkor vajon mi lenne? Kivágnák a játék 60%át? Vagy mi a xar? Vagy akkor fogják a Nintendo ds-re,és akkor meg meg sem jelenik a híres nevezetes csúcs übergame a lost planet2. Áhh,ugyan már…

 11. “Fordítsuk meg a dolgot:nem lenne mire hivatkoznia a Capcomnak(meg a többi dlc-huszárnak),ha a box nem elavult fos dvd9-et használna.Amúgy meg a wipeoutHD kb. 1 giga,de többet ér mint az összes Halo együttvéve.:)Ja és még valami:annak idején amikor kijött a GTA4,a haverommal egy napon vettük meg,csak ő boxra.Összehasonlítottuk a két verzát,és még ő is elismerte,hogy az övé szinte játszhatatlan az orbitális pop-upok miatt.Erről anno minden teszter kussolt,engem még le is hurrogtak a szépemlékű 576online-on(Wilson Úr),amikor finoman utaltam eme jelenségre,merthogy ez flame-elés vagy mi a f.szom.Nem bántani akarlak Bogyi,korrekt srácnak tűnsz a hsz.-eid alapján,de miért fáj Neked ha a Boxot fikázzák itt páran,hidd el teljesen igazuk van,és még finoman is fogalmaznak.Én például telibe sz.rom ha a PS-t oltják,max. ha viccesen teszik röhögök rajta egyet,de nem “”kérem ki magamnak””:)Egyik fülemen be,másikon ki.Anno minden x-es a PS3 installján köszörülte a nyelvét,erre még tisztán emlékszem.Hát a GTA4 előbb emlegetett problémáit pont az oldotta meg Nálatok,amikor kijött az opcionális install.Azóta fasza dolog…”

  • Nemtom, anyámék nem panaszkodtak ilyenről a GTAIV kapcsán, én se láttam ilyet. Egyszer mondjuk volt egy kemény bug benne, valami láthatatlan volt az út közepén és beleütköztem. 😀

 12. Amúgy a sony közvéleménykutatásra nem sokat adnék. A psp go-nál szabadságon voltak?

 13. A Sony pont jól csinálta a slim géppel, mert kiadott alapból egy fullosat, majd megnézte, melyik funkciók nem kellenek bele az userek szempontjából, és azokat kiszedte. A Ms pont ellenkezőleg, kiad egy barebone konzolt, majd megpróbál újabb bővítményeket belenyomni vagy eladni 2x áron, aminek az az eredménye, hogy aki ezeket használni akarja, annak kötelező vennie egy új gépet.

  • Az Elite már a kezdetektől elérhető, azóta csak szoftveres bővítés történt.De ha már itt tartunk és olyan rohadt korrekt és elfogulatlan vagy, mi a helyzet a rezgés funkcióval?Arról nem beszélve, hogy eddig az ÖSSZES PS3-tulaj haverom örült volna a PS2-kompatibilitásnak és a fórumokon is az jött le, hogy igény lenne rá. De ez is csak pénz: jönnek a PSN-ről letölthető PS2-es játékok.

   • Nekem az ÖSSZES barátom azon izgul,hogy a PS4 lejátssza majd vajon a PS1 játékokat vagy sem.Hagyjuk már a hülyeséget.PS2-es játékra ott a PS2.

   • Hát, most beleuntam a vitába, és lejárt a munkaidőm is, szóval megyek haza játszani, mert arra talán még jó az a PS3. 🙂 Az adóm 1%-át pedig egy olyan szervezetnek adományozom, akik azokat segítik, akiknek nem jut pár ezer Ft. egy HDMI kábelre a 60ezres gép és a 12ezres játékok mellett. 🙂

  • Jól bizony,igazi innovácio.Sok konzolgyártónál megfigyelhető hogy folyamatosan ad új dolgokat pakol gépbe,így a későbbi vásárlok többet kapnak a pénzükért,ami abszolút unfair,lássuk be.Ezt hál istennek megelőzendő: a Sony ismét mer nagyot gondolni,és a premier vásárlókat jutalmazza,akik sorban álltak egy napot,ök kapnak egy full gépet,a többi lusta szarházi meg egy olyat amire tényleg szükségük van a sony szerint,zseniális.:)

   • Ja, többet kapnak, pl. vinyót vehetnek az arcade szarjukba arany árban, és fizethetnek a netes játékért. Éljen az innováció!

    • Szerintem aki arcadet vásárol,az éppen az ára miatt teszi,és ezen emberek nagy részét nem érdekli a live,lehet warezolni fog,elég neki a kompozit kábel /olcsó arcade,olcsó tv/,sőt beéri -minő gyalázat- egy memkártyával,sőt már az sem kell az újabb gépeknél. Aki meg komolyan gondolja a gémer hobbyt,az nyilván mindez ellentétje.

    • Dzson egy címet mondok. Wow. Ők is fizetnek érte. :Djuan31Hidd el ha egy boxos fórumon menne ugyanez akkor is szóvá tenném hogy a Ps3-at köpködik. Nem vagyok a konzolháború híve.

    • A Livért pont azért nem probléma az embereknek fizetni,amiért a Bkv -nál is szívesen fizetnének. A Minőség.Persze vehetnek winyot,feltételes módban,opcionálisan,nem KELL,ps hez sem barátilag kapod,kapod mert KELL az install mert el sem indul egy rakás játék nélküle,szép is lett volna ha nélküle jön,bár árulhatták volna valami bundle-ban a hdmi kábelel.:PNálam és a baráti társaságban a tapasztalatok alapján körülbelül ugyanannyira szar a box hardvere mint a ps3 online felülete,bár tény hogy az előbbi zavaróbb ha nem játszol online.:)

     • Bazd meg Prodzsekt! BKV és minöség. Egy tüzelö mangalica disznó csüccsenjen a nózidra

     • Ez az Xbox360 minőség dolog érdekes azért nálam a havaeri körben akikkel Liveon szoktuk tolni azoknál csak egy srácnak volt RROD de az még első szériás masina volt de még garis – 12 gépből szerintem nem rossz arány. És a többségnek már másfél két év körüli a gépe az enyém a legfiatalabb a maga 9 hónapjával.

     • A live-ért havi 1000 Ft-ot kell fizetni, a kábel tv sokkal drágább. Minimum 3000 Ft környékén a közepes csomagok, ha nem drágábban. Vagy 1 mozi jegy, vagy 3 liter tej, 250 Ft 1 gombóc fagyi az akkor 4 gombóc fagyi ára stb, Folytassam? Persze sokkal jobb ha ingyen van.

 14. A sony is olyan cég,mint a többi. Nem különb. Egyik kezével ad,a másikkal elvesz. Például a ps2 kompatibilitást is hogy kilőtték. Nehogy már az eccerü user ne vegye meg még mindig a jól futó masinát,mert azt tudja a ps3 is. Kiegészitőkön meg kár vitatkozni . Mindkét géphez azt,és olyat vesz az ember,amilyen neki kell,és annyiért ,amennyit rá akar szánni. Olyan akkut,vagy hdmi zsinórt,amilyen tetszik.

  • Inkább azért lőtték ki, mert a PS3 userek 5%-a használta ki a PS2 kompatibilitást.

   • Saját mérés vagy Sonda Ipsos?:P

   • És nekik az 5% az nem jelent semmit? Érdekes megközelités. Vajon hogy jött ki ez az eredmény? Mert ha azt vesszük alapul,hogy aki beruházott anno a ps2re,azok nagyobb részéből alakult ki a ps3 tulajok új közössége. Ezek az userek aztán vagy eladták a ps2t,vagy elajándékozták a -ps3 úgyis viszi!-felkiáltással. Kizártnak tartom,hogy ezek az emberek kihajigálták volna a régi kedvenc játékaikat. Vagy aki új ps3 tulaj,biztos beruházott volna pár klasszikusba.

    • Ne is jelentsen! Nem lenne jó, ha a 95% azért fizetne többet egy gépért, mert az 5% kedvéért benne van az EE+GS, akik 3 havonta 4 órát játszanának valami régi, kedvenc játékukkal.

 15. Azért az is érdekes,hogy a multiplatform gémek wiire butitva jelennek meg. Sosem akadt ki az Activision,hogy most sírunk zokogunk,mert a wii tulajok nem fogják megtapasztalni,hogy mi lett wolna ha birná a gép,és látná a játékos,hogy mi a frankó a Cod3ban például. Kiadták,ahogy bírta a wii,és pont. Ez az egész,ami itt a hírben van,egy reklámszöveg csak.

 16. Na jó, azért nem gané, de néha még a PS2nél is rosszabbnak éreztem, mikor azt használtam régen a kölcsöngéphez. 😀

 17. “ez a cross-game chat, mozgásérzékelés meg hasonló dolgok mind olyanok, hogy lehet hogy egy ház ablaka szép, ha alul rogyadozik – ez a 360 és a Wiitetszetős funkciókkal, népszerű tulajdonságokkal felvértezve, csak épp az alapoknál vannak elhibázva: egyik a teljesítmény, másik a tárhely meg “”konstrukciós problémák”” miatt vérzik elez nem fanboy szöveg, ez true”

 18. Elvileg nem szabadna semmilyen problémának lenni.Azért van a PS3, azért vettem azt (is), mert azon probléma nélkül megoldhatók az ilyen esetek.Miért kéne egy multiplatform játéknak tök ugyanolyannak lenni mindkét platformon?Bizonyítsák be, hogy nem hiába fityeg a Blu-Ray olvasó a gép mellett.

  • Az X360 miatt kell minden multiplatform fejlesztésnek egyeznie, egyébként meg a PS3 exkluzívok már bizonyították, hogy igenis szükség van a Blu-Ray adathordozóra.

 19. Ps3-on hogy lehet felrakni az egész játékot a hdd-re és a játékot onnan játszani? Azért szeretném hogy a blu-ray olvasó rövid élettartamát valamennyire növelni tudjam.

 20. Egy tokba több DVD is belefér.Ezt nem tudják a Capcom-nál?

 21. Tuti,aki itt véres szájjal szídja az Ms-t,az otthon a pc-jén csakis szigorúan linuxot használ. Máskülönben hogyan is lenne hiteles a fröcskölődés? Rengeteg a naiv emberke.

 22. A Lost Planet-et pont utálom, szóval nem nagyon izgat a dolog. :)Én amúgy bírom a DLC-ket, ha jók, a Littlebig-hez is megvettem a fontosabbakat.

 23. “Kisebb az esélye, hogy amennyiben holnaptól a boxban működne a blu-ray, nem ugyanezt csinálnák. Az üzletben az olyan kifogásokat, amelyeknél rövid úton eljutunk a tarhálásig, mindig kétkedve kell kezelni. Azt gondolnám, hogy ezt a PS tábor már megtanulta (elég csak Gabe ‘Jabba’ Newell nyilatkozataira gondolni, meg úgy általánosságban: ahogy a nehéz PS3-ra programozás se egyoldalú, úgy ez dettó. és ha előbbit elintézzük azzal, hogy messze a legtehetségesebb / legnagyobb hátszelet kapó fejlesztők munkáját hozzuk fel ellenpéldaként, úgy utóbbinál se szerencsés a pénzéhséget döntő érvként használni).Mondjuk ettől még a tény az is marad. Az egyik lemezre több fér, mint a másikra. Nem hiszem, hogy a Microsoft olyan hosszú távra tervezett, mint aminek ez a generáció kinéz, szóval…Reálisan nézve szerintem itt tart a mondat, a három pontnál a végén. Lehet, hogy két év előre, és simán befejezhetjük, hogy “”höhö, ezt jól beszopták a seggfejek””, de most azért még talán korai.”

 24. Azért elég szar ügy, hogy egy adattárolón bukhat az egész microsoft konzolbiznisz.Na jó, úgyis megoldják hogy ne bukjanak.De más gyenge pontja szerintem nincs a gépnek.

 25. Mondom én hogy álmos vagyok Ps3-at és Lcd tv-t akartam írni. 😀

 26. Nekem Sony konzoljaim vannak csupán (One, 2, 3), és távol tartom magam az X360-tól, mert nekem megfelel a PS3-as felhozatal, de azért ijesztő látni jó néhány felhasználó elvakultságát.PSbotok vannak itt kérem szépen, semmiben nem különböznek jó néhányan az úgynevezett xbotoktól.

  • Egy ilyen hírnél el kéne inkább hallgatnunk? Legalább itt álljunk már ki a gépünk mellett. Pár szó begépelésébe nem halt még bele senki sem. 🙂

   • De utána ne csodálkozzunk, ha ránk is megvetően tekintenek majd.

    • Ez kizárt szerintem, eléggé baj van azok fejével akik ezért tekintenek másképp az emberre mert más konzolt szeret.ppista nálam azért is jött képbe a Box mert a haveri köröm mind a Liveon nyomja, mondjuk PsPim is ezért vannak. Szegeden vagyunk egy páran és időközönként össze is röffenünk Ad-Hoc partyzni is.

     • Szeged! Zura! Kár, hogy nincsenek ps3 partyk…:(

     • De a Ps Network vagy akár az Xlink Kai ott van erre a célra nomeg egy Ps-at és Lcd Tv-t nehezebb hurcibálni mint egy PsP-t.Most már tényleg megyek aludni, leragadnak a szemeim. 😀

     • “””szerintem, eléggé baj van azok fejével akik ezért tekintenek másképp az emberre mert más konzolt szeret.””Ezt én is igy gondolom. Én csak az ms-t rühellem már vagy 20 éve.”

   • Haldoklom biztosan a sok duma miatt lehet. :DViccet félretéve a sok szó miatt itt maximum szemkárosodást kaphatunk, elég sok karaktert kell elolvasni itt.

 27. Egyébként örömmel látom hogy csillapodott a hangnem a topicban ezt jó látni. Ennek örömére én lépek is aludni, holnap is korán kell kelnem (fél ötkor) majd kíváncsi leszek hogy holnap reggelre mennyit írtok még hozzá.Jó éjt néktek!

 28. Szarni bele, a lényeg, hogy jön a Heavy Rain holnap!!!

 29. Egyébként martinnak igazad kellene adni a Resi 5 felvetés miatt (még ha kissé nem is értelek téged anno amikor még az 576Konzolnál voltál a góré érdekes módon semmi bajod nem volt a géppel sőt a korábbi Boxal sem, annyira nem hogy több játékot is kimondottan dicsértél elég ha az Outrun 2-re a Forza 3-ra gondolok – amint átkerültél ide mintha megnyomták volna nálad a MIB-es fiúk a gombot és belenéztél volna a piros fénybe. Oké értem én hogy nem lennél hiteles ha nem állnál ki a Ps3 mellett de azért a régi énedet sem kéne a sarokba hajítanod és semmisnek tartanod)De vissza a resi 5 felvetésre, bár még csak elkezdtem játszani a játékot de a 2-3 act résznél az egyik videónál látható volt az hogy amikor Chris egy fényképet talált amin Jill volt akkor látható volt egy kis visszaemlékezés amin ő és Jill szerepelt a kastélynál és utána tértünk vissza a játékba. És mivel az új tartalmakban pont Jill az egyik szereplő és éppen a kastélynál így eléggé egyértelmű hogy ez a rész innen lett kivágva az eredeti verzióból és most már ezt a kis kitekintést is le lehet majd játszani a játékban.Szóval martinnak volt ebben igaza ez a két újításnak reklámozott rész kivágott rész a játékból.

  • Végül csak kidugtad a nyelved 🙂 de ne nyalj túl mélyre! Látod tudja ő hogy az már rég kész volt, és végül fölkerül 1 lemezre az egész. De mégsem a capcom a hibás, hanem az x.

 30. Nem tudom hova tenni ezeket a nyilatkozatokat. Miért nem adnak ki többlemezes változatot 360-ra vagy letölthető formában (ingyenesen természetesen) felpakolni a live-ra a game másik felét? Ezek csak szar indokok. Egyszerűbb a dvd-re fogni és több pénzt kérni a játékért.

 31. Divatos és pongyola kifogást talált a Capcom, a DLC-k érkezésére.A Microsoft helyében most kifizetném a második lemezzel felmerülő költségeket, hogy a bánatos Capcom programozók megvigasztalódjanak.Aki szeretné a teljes tartalamat a lemezen látni, javaslom várjon a játék megvásárlásával egy évet, és majd a fullos újrakiadást vegye meg!Capcom meg gerinctelen banda. Monster Huntert is kiadnak már mindenre PS3-on kívül.

 32. Halkan megjegyzem hogy Pc-n is jön a játék és ott sincs BR lemez. Akkor a Pc is fújj ugyebár? A Capcom meg csak a véletlenek összességének az áldozata és biztosan a történtek miatt a kimaradó részt ingyenes DLC-k formájában fogja odaadni. Aki ezt gondolja nem kicsit naiv. Meg az is aki csak a Microsoftot teszi felelőssé. Márpedig aki az utóbbit állítja az az elsőt is állítja.A Capcomnak ez egy marhajó ürügy hogy fizetős DLC-ket tudjon kiadni majd. (tudom már leírtam csak a későn érkezők kedvéért megjegyeztem) Persze a hiba egyik oka az is hogy kevés a DvD9. De láttunk már 2-3 éve is több lemezes játékot a Boxra.

 33. Hát ez beszarás. Rohadt B*z* microsoft, hogy pusztulna meg. Ez a játék még kellene is, de így meg kell várni a goldot. A büdös k*rv* annyát!!!!Szemét DVD9 és microsoft.

 34. megint szaros mikrofos miat szopunk

 35. hát ez Z.A.R ügy :S

 36. érdekes…

 37. Eszemben sincs vedeni az MS, de szerintem par cegnek kapora jon masra haritani a felelosseget, mikozben ok jo nagy hasznot huznak a dologbol.

 38. Nem akarok kételkedni a forrásotokban de máshol én azt olvastam hogy CSAK az Xbox360 verzióról szólt a csonkítás ténye. Ps3 verzióról még nincs szó. vagy ez is megerősített dolog már?

  • Én is utánna olvastam most, hogy írtad ezt a hsz-t. És tényleg írják,hogy még nem dőlt el a PS3-as verzió sorsa. Szerintem az lenne a frankó, ha kiadnák PS-re a full játékot, boxra meg ingyen adnák a DLC-ket.Tudom az arcade-osok így is szívnának, de eleve rossz ötlet szerintem egy vinyó nélküli nextgen gépbe befektetni. Már ideje lenne, hogy észbe kapjanak és beszerezzenek egy HDD-t. 🙂

   • De a két lemez nem egyenlő a telepítő + játéklemezzel! Ki lehetne adni úgy, hogy külön lesz a multiplayer és külön a single. És akkor nem kell a sztorit sem feldarabolni.

  • “Szerintem a “”csak”” nem volt a hírforrásban, mint ahogy itt a hírben sem.”

 39. Nem vagyok jártas az xbox világában, de adtak már ki olyan box játékot, ami több lemezen volt és nem kellett installálni. Tudom meg lehet oldani, PS1-en számos esetben megoldották.Csak azért kérdem, mert szerintem nem olyan egyszerü megoldani mint egy külön kiegészítőt kiadni, de az arcade-osoknak ez lenne a kedvező megoldás.

 40. xbox powwa 😀

 41. “Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én úgy érzem, amióta elindult a PS szekere, egy kicsit kezdünk elszálni magunktól. Lassan olyanok leszünk mint azok a hírhedt “”xbotok””. :)Csak aztán nehogy a végén minket is valami hasonló képpel jellemezzenek:http://kepfeltoltes.hu/100218/YouTube_-_PlayStation_3_vs._Xbox_360__www.kepfeltoltes.hu_.png

 42. Srácok oké értem, de ehh nem is tudom hogyan írjam hogy véletlenül se sértsek meg senkit. Szeretek idejárni mert itt van egy közösség akikkel jó dumálni akik jófejek, elismert arcok a videojátékos palettán, aztán jönnek ezek a hírek és kiderül hogy ez a közösség totálisan gyűrűt akar fonni maga köré és aki kicsit is másképpen gondolkozik annak itt vége lesz mint a nyeles botnak.Én megértem hogy sokan itt köpnek a Boxra mert vagy volt nekik és tönkrement talán nem is egyszer hanem többször, van aki az éppen most tárgyalt téma miatt köp rá egyet, van aki a minősége miatt nem szereti. de egy valamiről mindig is elfeledkeztek. Nézzétek már a dolgokat néha gamer társadalom szintjén is. Én is aki egyben vagyok Ps platformos is a PsP miatt és ugyebár Xzes is sosem gondoltam még arra hogy valakit azért hurrogjjak le mert az nem azt szereti mint én vagy mert ő a másikra tette le a voksát, ellenben én sem akarom ráerőletni az én masinámat a másikra. Itt is most köpködtök a Microsoftra hogy a DvD9 miatt van az egész – igaz kicsi a lemezméret ez tény. De miből tartana ezt a játékot ugyanúgy kiadnia a capcomnak két lemezen Boxra és vágatlanul Ps3-ra? Semmiből csak itt derül az ki hogy a Capcom nem a játékosokért van hanem csak és kizárólag a játékosok pénzéért ráadásul nem is egyszeri alkalommal akarja hanem akár 2x-3x is. Fogadni merek hogy lesz Ps3-ra később bővített kiadás és szinte biztos leszek abban hogy Boxon is ki fog még jönni a játék megjelenés után.Míg más cégek inkább emberségesebbek és kiadják több adathordozón és utána jönnek még Dlc-k de azok már nem feltétlenül szükségesek a normál játékélvezethez. Jó példa erre a Forza 3 esete ami ugyebár házi fejlesztése a Microsoftnak. kiadták két lemezen (de egyről is játszható) és azóta kisebb nagyobb DLC-k (köztük ingyenesek is) érkeztek rá.Ugyanezt a Capcom itt miért nem tudta megtenni? Ha ugyanígy tettek volna most nem köpködne senki, sőt a Ps3 tábor mosolyoghatna azon (jogosan) hogy lám ti lemezt cserélhettek meg installálhattok míg mi 1 lemezről toljuk az egészet jobb minőségben. Erre ők inkább megvágták a játékot amivel mindenkinek rosszat tettek csak saját maguknak nem mert így a pénztárcájuk is jobban fog hízni.Vagyis azzal hogy a Capcom ezt tette egyrészt látszólag benyalt a Microsoftnak és betett a Sonynak is de legfőképpen saját magának tett mégiscsak jót. És ezek után mégis a Capcomot véditek.Hát védje őket a búbánatos ……… rohadt szemét tolvaj banda ez a véleményem róluk.Bocs hogy kicsit hosszú lett a post. 😀

  • Capcom szereti lehúzni a játékosokat, ezt sztem mindenki tudja…De tény, h az X360 DVD-je már elavult adathordozó, legalábbis a játékokhoz ma már kevés!Van pár fanboy az oldalon… 😛

 43. “Vagy a Capcom így akarja a népet “”elaltatni””, hogy majd amikor megjön a DCL ne tegye fel azt a kérdést, hogy “”ezt miért nem tudták rátenni a lemezre””.Amúgy nem értem miért nem lehet egy játék több lemezes X360-on, úgy simán elférnének az anyagok némi butítás mellett szerintem.”

 44. Miért nem csinálják meg xBoxra hogy 2 lemezen lenne?Első lemezen lenne egy telepitős dolog a második meg a play lemez.Akinek meg Arcade Pack-je van az HDD-vel együtt veheti meg a játékot kedvezményesen.

 45. Az persze meg a sok habos szájas állapotban el sem gondolkoztok meg hogy ebből a szituból a Capcom is inkább hasznot húz. Ugyanis simán megtehetné azt is hogy nem vágja meg a játékot hanem a Ps3-on kiadná vágatlanul a Boxon meg igaz hogy a plusz lemez miatt jogdíj miatt nekik is többe kerülne a dolog de azt be lehetne építeni az árba aki megszeretné a Boxosok között venni a játékot (és nem lemásolná) annak az a pár dolcsi vagy nálunk az az ezer vagy kétezer forint már nem osztana vagy szorozna.Persze értem én hogy inkább ráfogják a Boxosokra az egészet és így nem csak az első körben lesz bevételük hanem második és harmadik körben is az újrakiadás és a DLC-k miatt is.

 46. ez de gáz….. kiváncsi voltam mikor lesz látványosan zavaró a dvd9.. . a MS szerint a BD alkalmatlan játékra…Viszont azt nemvágom miért ragaszkodnak a tükörverziókhoz…a 3rd party játékok 90%-a semmilyen formában nem használja a BD-t…Se egy így készült HD videó, se tömörítetlen hang, semmi extra….Az UT3 ps3 verzájában ugyanaz a szarrátömörített átvezetővideó volt pl mint az x-esben…miért?!?!??!?

 47. Remélem, hogy jön egy új Microsoft gép! DVD meghajtóval.

 48. Pontosan ezért utálom a Mocrosoft-ot…miattuk mi szívunk

  • Jaja, rohaggyanakmeg, k.csög igzbotok.

   • Tudom én kicsit outsider vagyok itt a közösségben mert nekem nincs Ps2-m meg Ps3-am csak PsP-im ellenben egy X360-at vettem, de azt hogy egy szerkesztő ilyen jelzőt ragasszon a Boxosokra azért azt kikérem magamnak a többi tisztességes (ergo nem warezolós nem kibbanolt) user nevében is!

  • Ez butaság.Nem miattuk szívsz.A Box beelőzte a PS-t és kész.Hamarabb jött ki és rávert eladásokban, a fejlesztők/kiadók nem fognak elmenni mellette. Ehhez az sem lenne elég, ha eladásokban ott tartanánk, hogy utolérte esetleg pár millával lehagyta a PS a Boxot.Egyértelmű, hogy ahhoz fogják igazítani a játékokat addig, amelyikhez muszáj. Amíg nem éri meg jobban csak PS3-ra kiadni őket (ilyen meg már nem lesz).Ha te ettől úgy érzed, hogy szívsz és ez a dolog problémát okoz a magánéletedben, akkor részvétem. 🙂

 49. Jöhet még egy kis olaj a tűzre?:Phttp://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=19857881&postcount=12055

 50. A konzoltörténelem szégyene az X360!!! Nesze nektek xbotok!!!!

  • Oké, a DVD9 egy tömörítetlen játékhoz kevés, ezt felfogtam… de, hogy a konzoltörténelem szégyene? Te melyik bolygón élsz? Azért nem kell túlzásokba esni…

  • “Te akkora hülyeségeket írsz, lerí rólad a primitívség. Szerinted az nem dühös egy ilyen komment után, aki több ezer órát játszott ezzel a “”konzoltörténelem szégyenével””?”

   • Te vagy a primitív mert nem érted mire írom, mert mártényleg mindent szájbarágósan kell leírni! Nézd végig alaposan min ment keresztül az egész x360 széria. Össze vissza foltozgatják a gépeiket, annyi kiadása volt már, hogy ember nem tartja észben, sorra átb*szva a felhasználóikat. ( HDMI-s gép, HDD nélküli gép, HDDVD, install, több lemez, stb). Ezért írtam, hogy szégyen. Többen unják már! A következő átverésük valószínű a Natal lesz. Érdekes… megvettem a 60GB- PS3-at, semmi mást nem kellett hozzá vennem csak a játékokat. A SONY egy FULL gépet adott ki.A másik meg az hogy én soha nem fikáztam az X360 játékok adta élményt, csak a gépet szidtam! Nem jó keverni a két dolgot…

    • Én bontok még egy sört mert lesz még egy két aranyköpésed amit be lehet keretezni:)

    • Egyet értek veled tök igazad van.

    • ( HDMI-s gép, HDD nélküli gép, HDDVD, install, több lemez, stb).Hmmm, érdekes Hdd nélküli gép már a kezdetekkor volt direkt azért hogy akinek kevesebb pénze van az is tudjon venni mai napig van, Hdmi is csak az első szériás gépekben nem volt azóta mindben van, HdDVD mikor is volt az hivatalos kiegészítő mikor volt az szükséges játékokhoz, ja soha? Csak az amcsik vettek pár darabot esetleges filmnézésekhez ugyanis a Microsoft a kezdetek kezdetén leszögezte hogy játékok nem fognak rá kijönni.Az installálással dobálózni kár mert az Ps3-on is van sőt a BR olvasó lassú elérése miatt kifejezetten ajánlott, a több lemez meg kinek probléma egy box usertől sem hallottam olyat hogy ez miatt morgott volna.

     • “PS3-on a telepítés kezdetek kezdete óta van, mert így tervezték a gépet. Mellesleg 4 gigánál többet nem nagyon telepít egy játék sem. (10 perc.. se) Vagyis semmi problémát nem okoz a telepítés. A többi más dolog, HDMI, WIFI, BR-olvasó, mozgásérzékelés szintén mind bele van építve a gépbe. “” Akinek kevés a pénze az is tudjon venni “” – Te ezt elhiszed? Azért adták ki, hogy több gép fogyjon hogy minél jobban elhúzhassanak a PS3-tól, mert ólcsó, de nem jött be. Sz*rnak a vásárlóra magasról! A fent említett cikk megmutatja, hogy itt a hátulütője az egésznek. A több lemezes kiadás sokba kerül, az install meg lehetetlen mert több millió embernek csak sima arcade gépe van, nekik nincs mire telepíteni. Nem adatják ki… Egy HDD meg majdnem annyiba kerül mint egy arcade gép. És az vegye meg akinek így sincs pénze??? LOL!!! Ez a Microsoft… Csak végig kell olvasni az utóbbi hónap híreit! Több oldalról is kapja a pofonokat az M$. Nemhiába…”

     • Látom messze nem vagy képben, de ez nem a te hibád én sem tudnám felsorolni már az összes Ps3 kiadást, mert volt már elég belőle. Nos egyrészt az Arcade kiadás a Wii miatt jött ki inkább hogy annak legyen árban konkurenciája (na ez tényleg nem jött be) ellenben amit te állítasz abban nem gyenge ellentmondás van. Azt mondod hogy a Ps3 ellen jött ki így hogy olcsó alternatíva legyen de nem jött be. Nos ellene éppen hogy bejött mivel tudtommal is (és még sok szaksajtó szerint is) több Box van forgalomban mint Ps3.Más kérdés hogy a valóságban viszont az emberek azért vettem Arcadeot mert azt volt a legolcsóbb warezolni és ebből van a legtöbb RROD-s és bannolt gép is. Na őket én egyébként nem is sajnálom. Ezzel egyetemben remélem azt is hogy hamarosan lesz install funkció a Box lemezeken és nem lesz minden lemez (egyben többlemezes játékok is így) játéklemez is. Ugyanis akik warezolnak azoknak mindegy hogy a Verba lemezük karcos lesz, akiknek meg eredeti lemezük van azoknak általában vinyójuk is van mellé hogy így is óvják lemezeiket és gyorsabb a töltés is (ergo aki Boxos és eredetiben tolja annak minimum 20 gigás vinyója is van mellé és nem Arcade gépe van – a vinyó ára sem olyan drága egyébként mint amit te itt vizionálsz)Ha meg égből potyogtatnának a vásárlókra akkor nem volna ez a szervízhálózat sem amit működtetnek – ha jól tudom ebben kicsit éppen le van maradva a Sony, itt az oldalon is olvastam hogy sokan panaszkodtok rá hogy gondok azért akadnak vele.Egyébként köszönöm a korrekt hozzáállásodat a témához. Respect.

     • Egy hardcore AMIGA-s, mint ahogy irtad magadról, hogy tud egy ms-t védeni? Nekem ez -szigorúan mint fanboy- furcsa.

     • Figy már hogy nézne az ki hogy odarondítsak ahonnan eszek? Van Xboxom is így csak nem fogom már szidni, az első Xboxon meg korrekt Amiga emulátor is volt így azzal sem volt problémám.Meg hát mint írtam én nem haragszom semmilyen cégre sem. Nekem mindegy hogy Sony vagy Nintendo vagy Microsoft. A játék a lényeg.

     • Ahogy gondolod. Nincs közöm ahhoz mit szeretsz, bár engem a baráti társaságom felnégyelt volna ha ms terméket veszek. 🙂

     • Pont írtam, hogy az ÖSSZES piacra dobott PS3 ugyanolyan felszerelt, egyikből se hiányzik semmi, csak a HDD mérete különbözik. De említettem hogy a legnagyobb max telepítés( 4GB!!! ) de valamelyik játék csak 1 GB installál, (pl). Tehát akinek 40 GB gépe van az is bőven elég, több játék tárolására is. Az már nem is boxos akinek arcade gépe van? Pedig abból van több elhiheted. Felesleges megkülönböztetni őket.

     • De azok csak mivel a többsége warezos, így azok akik nem így nyomják kinézik őket – miattuk nincs például itthon sem honosított Liveunk sem.

     • Én az arcade/core gépeket csak egyfajta hitelként tudom tekinteni. Előre megkapod a gépet, a vinyót meg csak később kell kifizetni.

     • Bioshockok 5,3 gigát raknak fel. GT prologue pedig 6,valamenyi GB-ot.A 40gb k kevés. Ha csak 5 db játékod van akkor elég. 40 db felett viszont már álandóan törölgetnem kell és ez elég szar dolog. Kéne egy vinyót venni, de nagyon nem akarok.

     • El vagy kicsit varázsolva.Segítek.:)A Winyo méreten kívül,van különbség a kártyaolvasók hiánya modellekben,a wi-fi hiánya modellekben,és a visszafele kompatibilitás között teljes kivétele.Elég lesz?

    • “””Érdekes… megvettem a 60GB- PS3-at, semmi mást nem kellett hozzá vennem csak a játékokat. A SONY egy FULL gépet adott ki.””Ja, csak a “”True HD Gaming Experience”” (vagy mi) reklámszöveg ellenére nem kaptál a géphez HDMI-kábelt, csak egy ócska RCA-kábelt, amire lehetne kissé sarkítva mondani, hogy vicc, mert már a SNES-hez is volt ilyen. Nem kaptál headset-et. A mai napig alapvető funkciókra kell hónapokat várni, mint pl. a cross game chat – már ha egyáltalán megcsinálják ezeket. A frissítések sok esetben sok-sok percig jönnek le, aztán még egy telepítést is végig kell várnunk, ami szintén nem a Nagy Élmény látszatát mutatja. És így tovább.Nem állítom a 360-as állításaid ellenkezőjét, mert a 360 valóban egy gyenge konstrukció, valóban voltak vele gondok (nekem is cseréltek gépet), de azért ne essünk már át a ló túloldalára! Úgy beállítani a $ony-t, mint a tökéletesség megtestesítőjét, az Alfát és az Omegát, az M$-t meg úgy, mint az emberiség pusztulásának okozóját, a szűzlányok megrontóját!”

     • Na ja, én előbb vettem meg a HDMi kábelt, mint a gépet, mert még a Slimhez se bírtak adni. 😀

     • Nem, mintha a 360-hoz adnának… 😀 Illetve adtak az Elite-ekhez még anno, de amikor megszűnt a középső verzió és lement az árába az Elite, akkor szépen kispórolták belőle. 🙂

     • Jó, de ott volt component, legalábbis a Premiumomhoz járt. Többihez nemtom. Azért mégsem ugyanaz, mint a PS3 gané kábele.

     • Az Elite-hez jár komponens HD kábel, régebben ezen felül járt HDMI-kábel is. Csak az Arcade gépekhez jár sima RCA/scart.

     • Mennyire megterhelő az a 1800Ft., amennyiért kapsz egy HDMI kábelt. Számold össze, mennyiért veszel elemet az xbox kontrollerba, vagy mennyi 4db jó minőségű akksi töltővel. Egyébként te logikád szerint milyen rohadékok az erősítő / hangfal gyártók, hogy nem adnak hangfal és audio kábeleket a 100+ ezer forintos cuccaikhoz SEM.

     • Egyébként ha veszel egy videokártyát, ahoz sem adnak monitor kábeleket, ellenben ha veszel egy monitort, ahoz jár. Most akkor a videokari gyártó a hibás, mert a 3 féle kimenetéhez nem adott 3 féle kábelt, 2 féle méretben? Ha a PS3 mellett lett volna egy 1,3 méteres HDMI, ment volna a rinya, hogy az usernek ez rövid, mert nem a tv alatt van a gépe, vagy ő komponens kábelt akart, és a sanyi lenyomta a torkán a hdmi-t akarattal. 🙂

     • Lehet itt mellébeszélni meg minden. Mivel igen erősen benne vagyok ezekben a konzolboltos körökben, jól tudom, hogy bizony mindenki meglepődve konstatálta a HDMI kábel hiányát. Méghozzá pontosan azért, mert a PS3 a Valódi HD Konzolként lett bejelentve, de az alap szettel csak a hagyományos tévék felbontását lehetett elérni.Nem ideologizálni kellene, csak belátni: ezen spóroltak, méghozzá sokat. Nem nagy tétel, de elég beszorozni visszamenőleg harminconsok millió darabbal.

     • “NEM AD SENKI a lejátszóhoz mindenféle kábelt, értsd már meg. Ilyen nincs a világon. Valamint, az mp3 playerekhez sem a legjobb fülest kapod meg, ami elérhető, hiába tudja a készülék a magas minőségi normákat. És nem csak spórolás miatt, hanem mert nem tudják, neked mi kell. Ez a PS3 hdmi kábel hiány azon tipikus, erőltetett és mondvacsinált problémák része, ami mindenféle valós alapot nélkülöz. Biztosan sokat spóroltak rajta, mint ahogy azon is, hogy nem adtak a géphez egy 42″”-os LCD TV-t. Milyen szemetek.”

     • Jó, akkor egy ideig az M$ volt a kivétel. De persze nem is ez lett volna a lényeg.

     • Ezek komolytalan érvek, Sick.A lényeg, hogy még az alap PS3-mal is ingyen multizol, Blu-Rayt nézel, és legalább 20 giga tárhelyed van.A másik, hogy a héten vettem egy Elite-et, és ahhoz sem adtak HDMI kábelt.

     • Ezt is leírtam.A lényeg meg szerintem elég nyilvánvalóan az lett volna, hogy kár csak az egyik multicéget demonizálni, a másikat meg piedesztálra emelni, mert ennek aztán megint nem túl sok köze van a valósághoz.A PS3 érdemeit meg aztán pláne nem vitattam.

     • “””Érdekes… megvettem a 60GB- PS3-at, semmi mást nem kellett hozzá vennem csak a játékokat. A SONY egy FULL gépet adott ki.””””Ja, csak a “”True HD Gaming Experience”” (vagy mi) reklámszöveg ellenére nem kaptál a géphez HDMI-kábelt, csak egy ócska RCA-kábelt, amire lehetne kissé sarkítva mondani, hogy vicc, mert már a SNES-hez is volt ilyen.””ez mekkora b*romság már ne haragudj…eleve az lett írva, hogy kiadott egy teljes GÉPET, amihez tényleg nem kell hozzányúlni…az, hogy milyen kiegészítőket vásárolsz hozzá ,az a te dolgod…Saját részről meg örülök, hogy nem csomagoltak mellé egy 1000ft-os szutyok hdmi kábelt, mert legalább nem növeli az árát, meg amúgy úgyis egy minőségibbet vennék…biztos sokaknak nemtetszik ,de úgygondolom, hogy a sony egy sokkal időtállóbb gépet dobott a piacra…a BD elég még egy darabig az 1.3 HDMi kiszolgálja a HD audio/video követelményeket, úgy hogy még a küszöbön álló 3D-s örületben is helyt áll…. a játékok egyre jobban verik a lécet, és még ki tudja hol a vége…. megnyugtat, hogy 2-3 évig semmiylen gépvásárláson nem kell gondolkoznom…”

     • Legalább te értetted, hogy mit írtam.:) A nagy vicc meg az hogy végig a hardware-t hoztam fel példának, és erre jönnek az voice chat meg egyéb hülyeségekkel.

     • Irtam hardveres változtatást,csak nem akarod látni.Premier USA 60 gigás gép,wifi,kártyaolvaso,backward comp.Volt Usa Premier gépem,szintén premier 20 gigás,kártyaolvaso és Wi-Fi nélkül,de backward comp.Aztán kivették az emotion engine-t,ami hardveresen segitette a visszafelekompatibilitást,és születtek meg az elsö nem back comp ps3ak ami szintén hardveres változás.Innen már gondolom egyedül is megy. 🙂

     • Hagyjuk… minden PS3-ban benne van ami kell.:)

 51. ez van.

 52. De nemis az x-ban.

 53. Én nem azért veszem a lemezes játékot, h hdd legyen….lol

 54. Úgy látszik nem csak a lóvé meg a hosszú fejlesztési idő szab gátat, hanem van abban valami amiért a múltkor leoltottatok….

 55. LOL.Ez semmi más csak magyarázkodás a dlc-k mellett,ezzel védik be magukat,hogy miért kell fizetni majd a dlc-kért.Még1szer LOLMás sokkal tartalmasabb game is elfért 8.5 gigán.

  • Hát még 50-en mennyi minden férne el?

   • Persze,de a játékok nagy részénél elég a 8.5-ös.És attól még,hogy BD-n több minden elfér,attól még nem csinálnak plussz dolgokat,csak,hogy tele legyen.

    • Pont a multiplatformitás miatt nem csinálnak. MGS4? Azzal majdnem megtelt a BD. Vagy a GT5 mekkora adat lesz?

     • Igen,persze az mgs4 és GT5 is biztos sokat foglal,de ezek ritka kivételek.Lásd Oblivion,Fallout 3,GTA 4,….stb elférnek 1 DVD9-en.A Lost Planet 2 pedig biztos,hogy a közelébe se lesz ilyen szintü tartalmaknak.

     • “A GTAIV nem a legjobb példa, meg aztán ki tudja, milyenek lettek volna “”ezek””, ha PS3 exkluzív címként jönnek ki. Visszafelé gyártod a magyarázatot.”

     • Ezt akartam mondani. GTA4. 60%-nál vége a sztorinak!? Ne má. Nesze neked défaudénojn.

 56. Fasz kivan.Foleg a kapkommal.

 57. Matematika feladvány! Mi a hiba az egyenletben?8.5=50Helyettesítse be a megfelelő jelet!< , = , > A helyes megfejtő rájön a lényegre.

  • Arról tudtál, hogy:- alig van olyan játék, két rétegben (50GB-n) van?- a Blu-ray lemezekre tömörítetlenül kerülnek fel a dolgok, ezért foglalnak sok helyet?- a Blu-ray lemezekre sokszor egy adatot többször írnak fel, hogy a relatíve lassú olvasófejnek könnyebb legyen a dolga?- a legtöbb játék kényelmesen beleférne a DVD9-be is?Persze az utóbbi egyre több játékra nem (lesz) igaz.

   • Az első PS2 játékok is CD-n jelentek meg, majd szépen (kb. egy év alatt) el is tűntek az ilyenek, mert a fejelsztők ki tudták használni a nagyobb helyet. Akkoriban a Sega Dreamcast userek fújolták a PS2-t, hogy egy cd is elég simán a játékoknak. 🙂 A történelem ismétli önmagát.

    • “Nem tudom, ki az a hülye, aki “”fújolja””a BR-lemezeket. Eleve erről témázni, hogy egy ADATHORDOZÓNAK vannak rajongói meg leszólói… szánalmas, hogy idáig jutottunk. :(“

     • “Ez nem rajongás. Csak miért kell kevesebbel beérni, mikor lehetne több is valami. És a “”hiba”” nem a PS3-ban van.”

   • “Tudtam. “”Persze az utóbbi egyre több játékra nem (lesz) igaz.””Erről beszélek.”

 58. Amúgy ezek után elég valószínűnek tartom, hogy az LP2-ből is jön majd kicsit később egy bővített változat. Meg akartam venni a megjelenés környékén, de inkább várok.

 59. Amúgy én egyenlöre nem igazán találtam se az USA, se az EU-s store-on a Lost in Nightmares-t.

 60. A Resi 5 akkor is szar lett volna, ha nem nyirbálják meg, mert ami benne van, abból nem kell több.

 61. “A mai xbot nemzedék ugyanarra a genetikai alapra épül, mint anno a “”640 KB memória elég kell legyen mindenkinek”” billgates mondásra bólogató lamerek, akik aztán installálhatták fel a DOS-os ems és xms drivereket a bővített memóriák kezelésére, hogy tudjanak normálisan játszani. Ilyenek mindig lesznek, úgy néz ki.”

  • Nekem volt/van mindkét X-em, de halvány lila hányásom sincs ezekről a szakdolgokról, amiket itt összehordtál. Talán azért, mert mindig is konzolos voltam. 🙂

   • 🙂 Ez régen volt, a PC korszak elején. Az xt – at korszakváltáskor a 286/386-os (de lehet, hogy a korai 486-os) gépekben 640kilobyte volt az alap memória, és bill gates anno erre írta meg a MS DOS-t. Majd, miután felrótták neki, hogy ez kevés, és külön kellett feltenni a gépekre xms és ems drivereket, hogy az ez feletti bővített memóriát is lássák a programok, akkor bill szerint a programozók voltak a buták, mert 640kilobyte memória mindenkinek elég KELL, hogy legyen. Ez a mentalitás jellemzi azóta is eme céget, hogy amit ők kitalálnak, annak jónak KELL lennie az usernek és a fejlesztőknek.

    • Miért, a PS2 hardvere nem KELLETT, hogy elég legyen a játékokhoz? Sokszor nem is volt elég, vagy legalábbis a konkurensek által megjeleníthető grafikától néhol már el-elmaradt a masina, de őszintén szólva játék közben ez kurvára lényegtelen volt.Most meg konzolon is ez a tech-geek szöveg a mantra.Hagyjuk is…

    • Dzson, te egy robot vagy, az biztos.

    • múltkor láttam egy videót, amelyben egyszerre szerepeltették Steve Jobst és Bill Gates-et, és az volt a feladat, hogy egymásra kellett pozitív jelzőt mondaniukSteve Jobs először bajban volt, majd megjegyezte, hogy Bill Gates már akkor szoftverrel foglalkozott, mikor még mindenki hardverben gondolkozottez nem tudom így van-e, csak eszembe jutott

 62. Nekedis?

 63. Égbekiáltó kérdés: meg mióta ilyen becsületes Mátyás minden cég, hogy felesküdtek arra, hogy minden egyes bit egyezzen egyes konverzióknál?!Anno ha nem tudták megcsinálni a Resident Evil 2-t N64-re, egész egyszerűen nem csinálták meg. Az már más kérdés, hogy aztán csodával határos módon sikerült, pedig ott nem is volt annyi $, mint… khmmm. Szóval léteznek jobb példák is.Mondjuk multiplatform fejlesztés révén ilyen szituáció nem állhat fenn, de a kurtítás igenis csak azt a platformot sújtja, amelyik miatt létrejött!

 64. Nagy szívás ez . ( blu – ray win ?!? ) :q

  • győzelemről aligha lehet beszélni, elvégre mindkét verziónak valamennyire meg kell egyezni. Ez egyértelmű butításokkal jár, tehát max szívás van. :-/

 65. Ezek után azt nem értem mi a rossebnek kellett a PS3ba Blu-ray, ha úgy is az X-hez szabott DVD DL mérettel pakolják csak meg a lemezeket…?!

  • MGS miatt! 🙂

  • Az a baj, hogy a multiplatform fejlesztőknek kompromisszumokat kell kötnie, mert… mert mindkét platformra fejlesztenek, és a több lemez macerásabb, mint ez a kurtítás.Azon mélázok, mi lenne ha kidobnák PS3-ra teljes tartalommal, hogy legalább valamennyivel kevesebb könnyet hullajtsanak (ezt a szr dumát) a Capcom munkatársak. Esetleg az eladások is igazolnák, hogy az embereknek úgy van igényük a stuffra, ahogy azt megálmodták. Lenne itten világégés.A Resi 5 mondjuk szerintem sem a legjobb példa, mert az lehetséges, hogy eleinte máshogy tervezték és a DVD9 visszafogta (ala GTA4), de hogy EZEKET a letölthető tartalmakat eredetileg nem akarták bele, az is egészen biztos. Sajnos Capcomék mai morálját ismerve nem éri meg nekik PS3-ra sem a tutit adni, mert jóval jövedelmezőbb ez a DLC-s mizéria…

 66. Undorito, nem veszem meg………. Pedig vartam, mind1, lesz helyette mas!Ebben a generacioban a CAPCOM 1 fos………..

 67. Kocsog ez a Microsoft! 😀

 68. Érdekes. A fene tudja mi az igazság ebből a játékszabdalásból. Részemről ami fix: az a zseton gyűjtés a kiadók/készítők részéről, a különféle magyarázkodások pedig nem más mint rizsa. xD

 69. Csalódott vagyok.

 70. Mindjárt megyek játszani mert ideges vagyok f……má.

 71. ha akarnâk megtutãk volna oldani eggyel tőbb dvd lett volna x360ra azt enyi vagy ps3 az eredeti elkêbzelêst adjâk ki ês a x360ra meg a rőviditetet ez arra jó hogy a magas kőlcségvetêsű jãtêkok mëg egy kis pênzt hozanak a konyhâra

 72. Amúgy meg egyszerű matematika. 50>8.5Ha majd egyenlőség jel lesz a két szám között, akkor lehet vitatkozni.

 73. “Pl. nem hiszem el, hogy “”csak úgy”” lett tartalmilag kevesebb a SC4 a 4. résznél. Meg még egy halom game “”kevesebb”” az elődjénél.”

 74. Aki nem látja be, hogy az XBOX360 visszafogja a PS3-at , az csak magának hazudik. Most lehet megkövezni. 🙂

 75. Egyébként miért nem tud az MS egy külső BD drive-ot kiadni, illetőleg ezzel párhuzamosan már BD-vel szerelt gépeket kiadni?(Igen, tudom.)

  • Azért nem tud, mert a sok agymosott megveszi negyedszerre is a gépet, boldogan cserélgeti a lemezt, mintha ez külön ajándék lenne, és édesdeden tapsikol a minőségükben lebutított meg agyon ritkított játékokhoz.

  • Akkor a micronak rendszeresen kéne perkálni a sonynak. Legfőképp ezért en számíts erre.

 76. Ez egy jó ürügy Capcom számára, hogy többért tudja eladni ugyanazt a játékot, tuti ebből is lesz bővített kiadás mint a Street Fighterből vagy a RE5-ből…

 77. Ahogy a másik hírnél írtam: a RE5 DLC-iről üvölt, hogy az eredeti koncepcióba nem is passzolnak, a teljes sztori megismerése szempontjából megtörnék a lendületet. Nem tudom, honnan vetted ezt a dolgot, de ha végignyomtad a RE5-öt, teljesen egyértelmű a dolog. Úgy meg még inkább, hogy az első DLC a hallottak alapján inkább egy RE1-múltidézés egy teljesen más ritmussal. És azt is tegyük hozzá, hogy jött a játékhoz nem is igazán passzoló Versus mód olyan 5 dolcsiért, ami BIZTOS nem fért volna be a Mercenaries módba (gyakorlatilag ez a Mercenaries mód, csak más szabályrendszerrel – mennyi lehetett 500 kilóbájt?) Vagy ha a mostani két nagy DLC már tavaly kész volt, miért nem adták ki akkoriban?! Vagy LEHET, hogy nagyobb biznisz kiadni ezeket külön, fizetősen, vagy az alapjátékkal újra egybecsomagolva is jó poén lehúzni a népeket?Khm…Ez inkább hangzik mosakodásnak, mint valós érvnek. Egész egyszerűen akarnak fizetős DLC-ket kiadni, mert tudják, mekkora biznisz. Mert ha nem ez a terv, miért nem rakják fel a PS3-as korongokra, 360-on meg miért nem adják ki ezeket ingyenes DLC-kként? Hm?Vagy ez nem ugyanaz a cég, aki egy év után újra kiadja a Street Fighter IV-t, persze kibővítve pár háttérrel és olyan új (?) karakterekkel, akik valójában régiek, csak most ezzel újra el tudják adni ugyanazt a játékot, amihez hozzádobtak plusz pár hétnyi munkát? Vagy ez sem fért fel a DVD9-re? Ettől függetlenül a lemezméret korlátai adottak és biztos, hogy vannak ennél valósabb gondok is. Ha nagyon akarták volna, két lemezre pakolták volna a 360-as verziót – de úgy nem lehetne lehúzni mondvacsinált okokkal a játékosokat.

  • Ezzel csak magadat ámítod, hogy mosakodásnak veszed. Eddig is megvolt a lemezes helyprobléma, csak nem volt ennyire terítéken. Szerinted ha nem lenne ez a valóság, mernének így kamuzni, áztatva a 360-at? Ne viccelj már. Lásd már az erdőt a fától.

   • Akkor legyél szíves megmagyarázni, hogy miért nem kapják meg a PS3-tulajok ezeket a tartalmakat? Egyébként nagyon egyszerű a kérdés: ha ezeket darabokban és fizetősen rakják majd fel a PSN-re és Live-ra, akkor mégiscsak a lehúzásról van szó.Ez pedig nem lenne meglepő pont a Capcom-tól…

   • “Amúgy elég érdekes, hogy ez a nagy DLC-s mizéria megint csak náluk merült fel. Vagy lehet, hogy az Assassin’s Creed II két kimaradt epizódja is a 360 miatt maradt ki, ezért “”kénytelenek voltak”” két darabban, fizetősen felrakni ezeket a részeket az online felületekre…”

    • Néha úgy érzem, ez a gyerekes akadékoskodás a részedről valami kényszerképzet. Még a 3 éves öcsém is tudja, hogy az ACII-t nem sikerült időre befejezni az 500 embernek sem, tele van erre utaló jelekkel (erre a PSC teszt is rámutatott), azokat a DLC-ket azóta rakták össze, és már nyomják is kifelé.

     • Akkor miért nem lettek ingyenesek azok a DLC-k, ha már az alapjáték alap sztorijához tartoznak (mivel két láthatóan hiányzó felvonásról van szó)?

     • Úgy csinálsz mintha Te nem tudnád miért? 🙂

     • A kérdés költői volt. Ahogy a #84-es is.

     • Ingyenes? 2010-ben tudod mit kapsz ingyen: a búcsúban két pofont. 😀 Még a szros LittleBigPlanet ruhákért is elkérnek 2 dollárt ember.

     • “Ezek szerint megéri később, kényelmesen elkészítve, szakaszosan kiadni ezeket a “”kimaradt”” tartalmakat úgy, hogy még pénzt is kapnak érte?”

     • Te magad bizonyítod ezzel a hozzászólással hogy teljesen fölösleges a blu-ray lemez, hiszen bolond lesz telerakni, ha utána plusz pénzt akaszt le azért ami amúgy is benne kellett volna lenni-e a teljes árú játékban. Innentől kezdve teljesen fölösleges azzal jönni hogy a blu-ray lemezre hány giga adat fér, úgy sem akarják telerakni hasznos adattal. Persze hülye reklámokkal meg videókkal tele lehet rakni mint a metal 4-ben, de azok csak felesleges marhaságok nem is foglalkoztam csak a játékkal.

  • Ez az egész a Capcom-ról szól nem az MS-ről, ez teljesen egyértelmű.

 78. “””Álljunk meg egy pillanatra! Itt egy játék, ami még meg sem jelent, de már most lehet tudni, hogy a felét ugyan kivágták, de majd valamikor szépen esetleg az arcunkba tolják letölthető formában. Mondjuk egy-két-három-négy pályát, darabonként 15 dollárért/fontért/euróért? Mindezt miért? Azért, mert a Blu-ray lemezre simán ráfért volna minden, a DVD9-re ellenben nem.””Most rengeteg játéknál csinálják et. Sőt szinte az összesnél. Több pénzt hoz. Kiadás után tovább jó pénzeket lehet kicsalni a játékosokból, hiába teljes árú már az eredeti játék is. Gusztustalan egy kicsit szerintem.”

 79. Capcomnak meg ez sajnos nem hátrány, mert plusz bevételhez jutnak.

 80. Tényleg sajnálom hogy egy játékot azért nyirbálnak meg mert a konkurens konzolnak nem elég a tárkapacitása.Erről már nagyon régen házon belül a PGR 4 fejlesztői is panaszkodtak nyíltan, hogy nem tudnak mindent belepakolni a játékba, mivel nem fér a lemezre.Megnéztem volna az MGS 4-et X360-on. Akció játékhoz képest, minimum 3 lemezen terpeszkedett volna., ilyet még a világ nem látott, de ha minden igaz a Rage és a az új Doom már több lemezen fog megjelenni X360-on.Ilyen szempontból sajnos már eljárt az idő a Box felett.

 81. Hát… van ez így.

 82. Kicsit a rákfenéje ennek a gennek a háromhatvan…

 83. ez most szarul erintett.

 84. Most már tényleg csak a tudatlan meg az xbot nem veszi észre, hogy mennyire visszahúzza ezt a generációt a DVD9, és a multiplatform címeknél nyomja rá a bélyegét a PS3 játékokra is…sajnos.

 85. Nembaj, majd a Halo Reach.

 86. Ez igazán szomorú. Mindenképpen meg szeretném venni a Lost Planet 2-t, viszont ezek után erősen meggondolandó, tudva, hogy rövid időn belül jönnek a játékból kimaradt részek.RE5-nél igencsak paraszt húzás volt (SFIV-nél a kosztümök miatt szintén), hogy a lemezen lévő tartalmhoz csak egy fizetős DLC-vel lehetett hozzájutni. Az viszont érdekes, hogy a Resident Evil 5: Gold Edition korongjára már ráfér minden?

  • És mondjuk az olyan szopósmalacok, mint én, akik nem alap Resi 5-öt vettek, hanem pl. fémdobozost, most csak óriási bukással tudják eladni és megvenni helyette a Goldot.

   • A Capcom egyszerűen a lehúzás mestere. Gondoljunk csak arra, hogy, az SNES és MD korszakban hányszor adták el a Street Fighter 2. részét az embereknek? Már akkor is kenték a témát.

  • Nagyon jól megláttad a lényeget ez csak parasztvakítás hogy mi fér rá meg mi nem, aztán meg végül a gold kiadásra meg mégiscsak ráfért. Ezek a hírek ilyen tálalásban csak a Dzson féléknek készülnek hogy legyen mire ki…ni-e. Akkor rakják rá a blu-ray lemezre az egészet az x gépére meg ami állítólag ráfér, de nem ez történt. Egyébként szerintem két vagy három dvd lemez még mindig olcsóbb ha nem ugyan annyi mint a blu-ray lemez akkor meg miről beszélünk, adják ki nyugodtan több lemezen fölrakom a vinyóra azt kész. Még jobb megoldás mint lemezről játszani.

   • Azért az sem a legjobb megoldás, hogy ‘rakjunk fel mindent a 360 merevlemezére’. A Forza 3-nál is csak lestem… milyen megoldás az, hogy csak akkor férhetsz hozzá az összes autóhoz és pályához, ha felinstallálod a második lemezt?!Számomra zavaró a 360 hangja, ezért mindig élek a telepítés lehetőségével. Játszottam néhány óra Mass Effect 2-t, majd felinstalláltam. Pár percre rá jött a második a lemez, ezt is felraktam. Ez már 12-13GB és csak egy játék. Nekem 60-as vinyóm van, de sokszor problémát jelent a szabad hely (videók, zenék, demók, plusz egy csomó arcade játékom is van). Azért meg nem fogok venni mocskosul drágán új HDD-t, mert egyes esetekben kötelező lesz az install.Viszont PS3-on sem jobb a helyzet, ahol 1 órát kell várni minden egyes játéknál mire feltelepíti magát, letölti az update-et, majd azt is felrakja. Sokszor volt már úgy, hogy elment a kedvem a játéktól, mire nekikezdhettem volna.

    • “””Sokszor volt már úgy, hogy elment a kedvem a játéktól, mire nekikezdhettem volna.””Nagy túlzás azért… le kell vinni a kutyát sétálni, rákapcsolni valami relatíve kellemes tévéadóra vagy főzni három teát.”

     • Én ha leülök játszani, akkor játszani szeretnék, abban a pillanatban. És nem azt nézni, hogy intalling, downloading, installing, synchronizing. Nagyon Zavaró.

     • “Dömének az sem volt zavaró mikor a Bayonettában lépésenként látta a loading feliratot, mert ő közben tudott kombókat gyakorolni. Igazi “”pozitívszemléletgyerek”” ő.”

     • Gondoltam, hogy ezzel fogsz példálózni, de ez így nem teljesen fedi a valóságot. Az nem zavart, hogy a pályák előtt sokat töltött, mert ott tényleg volt lehetőséged gyakorolgatni. Az már tényleg zavaró volt, hogy ha egy átvezető alatt megnyomtad a pause-t, 6 másodperc volt mire bejött a start képernyő.De ez már a múlté, mert javítva, szóval tovább is léphetnénk.

     • “Csak olyan érzésem van, hogy “”nekem PS3-am van, annak minden esetleges hibáját nemcsak hogy elnézem, egyenesen pozitív dologként interpretálom””, ám a másik az “” a generáció rákfenéje.”” Na ezeket nem fogom én soha megérteni, elfogadni meg pláne, de ez legyen persze az én egyéni szocproblémám.”

     • Neked döme. De fogadd már el hogy mást meg idegesít.

     • Én sem vagyok odáig az installért, félre ne érts, wallace. De ha ez az ára, hogy a játék zökkenőmentesen fusson, egyszer kibírom azt a 10 percet, ha már hónapokat-éveket vártam a hőn áhított produktumra, pláne.

     • “Oké, mondom, te. De miért lenne “”túlzás”” ha kryss-t ez idegesíti? Engem is idegesített, mondjuk a játéktól nem vette el a kedvem, ez is tény.”

     • Azt nem érzem túlzásnak, hogy idegesíti, de hogy elveszi a kedvét, ergó a szemétbe kívánja az egészet, azt igen. De ez végül is most csak szrcsócsálás. :PKábé értem, hogy arra céloz, hogyha bizony az előző generációkban megvettél egy lemezt és behelyezted, az zokszó nélkül elindult…

     • Hát (igen, hát-tal nem kezdünk mondatot) van benne valami, mostanság kicsit PC-feelingje van a dolognak, mindkét részről, Wii ugye kakukktojás.

     • Ezzel nagyon egyetértek.

    • Igen a 60-as már kevés de az új gépek 120-as vinyóval már sokkal jobb árban vannak ahhoz képest amennyiért vehettünk 60-as gépet régen. És ha onnan nézed, hogy eszük ágában sincs föltenni blu-ray lemezre a plusz anyagot és ráadásul drágább lemezen van, na az az érdekes kérdés, és nem ilyen szempont szerint nézni hogy a hülye x-esk miatt van már megint ez is, meg egyáltalán tönkretette a Bill a konzolpiacot, áh reménytelenek.

   • “””ilyen tálalásban”” – Már ne is haragudj, de mi a baj ennek a hírnek a tálalásával?”

    • Arra gondolok, hogy egyértelmű azért itt szerencsére másnak is hogy a dvd mérete csak kifogás a pénzlehúzásra, arról meg már nem is beszélve hogy a konkurens konzol hibája az hogy a ps3-on is milyen lesz a játék. Hát tegyenek rá mindent nyugodtan ami nem fér a dvdre. De miért nem teszik? Szerintem azt az erdőt te is megnézhetnéd jobban.

     • LOL te ennyire kemény fanboy vagy, hogy azt hiszed, a DVD9 nem öli meg a multiplatform fejlesztéseket?

     • Simán! Erre gondoltam a 71.-ben.

     • Nem fanboyság ez, tény, te írod hogy kész tartalmak vannak végül kihagyva, ez nem tarthatja vissza a fejlesztést. Ki van fejlesztve tessék felrakni a ps lemezére az x-nek meg kihagyni a többi pályát rövidebb befejezéssel lezárni a történetet azt kész. Aztán mindenki ps3-at vesz a végén, ez tetszene a ps fanboyoknak. De mégsem ez történik, mert a microsoft megmutatná kapásból hogy mégiscsak ráfér az a lemezre vagy egyszerűen több lemezen lesz, na és amigán nem volt többlemezes játék, vagy commodore 64-en a top gun úgy emlékszem 4 lemezes volt és nem érdekelt ha jó az a játék.

     • Amigán? Volt ott még 12 lemezen is játék – Rise of the Robots volt a címe.

   • Az ilyen bzoltán féléket mikor installálta az xbot.net?

   • Látod cimbora erről beszélek!Fosod itt a hülyeséget,még a pc merevlemezére is installálnál csak be ne ismerd,hogy kevés aDVD9…Még egy valamit magyarázz el légyszíves!Ha minden xboxer annyira imád installálni,akkor miért nem adják ki több lemezen,hogy kielégítsék a vágyaikat?Azért annyira gyökér még a Capcom se lehet,hogy beböfögi ezt a hírt,aztán kiderül,hogy csak a lehúzás miatt találták ki…Erre gondoltál,nem?

 87. Baloldalon kevés a felhő.

 88. “Akkor a LP2 se premier vétel lesz. Megvárom míg kijön a “”végleges”” verzió.”

 89. A Bioshock2 néhol igénytelenül kis felbontású textúrái is ide származtathatóak.

 90. “””…hisz a későbbiekben DLC, vagy DLC-k formájában talán elérhetővé teszik…””Lehet ezért ragaszkodott a micro a dvd9-hez:)”

 91. Ezért érdemes a játékokat 5 e ft-ért venni, főleg ha már kiadnak mindenféle extrákkal tömött változatokat belőlük.

 92. Tedd.

 93. Nevetséges, amit a kiadók művelnek.Itt nem a 360-al van a baj, hanem a marketingpolitikával.Más játéknál meg tudják tenni, hogy több lemezre pakolják fel az anyagot, ennél meg nem? Ugggyan kérem….

 94. “””640 kb ought to be enough for anyone” (Bill Gates, Microsoft, 1981)Hát ezért, ők ilyenek.”

 95. Ej Alucccard, mi lesz így velünk…Gusztustalan ez az egész, én megjelenés napjára terveztem beszerezni, de ezzel a tudattal…

 96. Nekem a Mass Effect 2 két cd-s.

 97. De király.

 98. Én gondolkodtam , és lehetne úgy csinálni a xbox360 verziót hogy telepiti magát a gépre . Ami hiányzik azt egyből .

 99. “””meg vannak győződve róla, hogy az Xbox 360 konzollal etetett DVD9 lemezek tárkapacitása tökéletesen elegendő a következő 5 év játékai számára””Igen, ezt alátámasztja a Forza3, a Mass Effect 2, a FFXIII és alá fogja támasztani a Rage is. És most itt van a LP2. No comment.”

  • Kitegyem a hírt arról, hogyan próbálta a Square Enix full kamu FFXIII screenshotokkal elhitetni, hogy a PS3 és a 360 verziók ugyanúgy néznek ki? Persze bebuktak, hogy megmókolták a képeket.

   • Ha kell a flém, akkor jöhet. :DAmúgy nem lenne baj ez a több lemezes dolog, ha lenne egy play lemez, a többi meg install lemez lenne. Csak ugye akkor ez diszkrimináció lenne az arcad gép tulajokkal szemben…