Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Lost Judgment – ez lehet az utolsó rész

Gond van a színész ábrázolásával kapcsolatos jogokkal.

A Lost Judgment, a Judgment folytatása lehet a sorozat utolsó része, miután gondok lehetnek a Sega és a főszereplőt alakító Takuya Kimura ügynöksége között.

A japán Nikkan Taishu forrásokra hivatkozva állítja, hogy Kimura “tehetséggondozó” ügyönksége, a Johnny & Associates blokkolta a játékok PC-s verzióját, ugyanis nem akarják, hogy számítógépes alkotásokban jelenjen meg Kimura. A Johnny & Associatest még Johnny Kitagawa alapította 1962-ben, és a férfiak szórakoztatóipari tehetséggondozásával és menedzselésével foglalkozik – tagjait “Johnny’s” néven emlegetik. A vállalat egyébként többször is botrányba keveredett: számos szexuális zaklatással és visszaéléssel kapcsolatos vád érte, illetve nagy eséllyel a média különféle berkeiben is rendelkeznek kapcsolatokkal, akik tudatosan jó fényben tüntetik fel a csoportot. A japán második világháború utáni “keiretsu” rendszerhez hasonló üzleti modelljének a lényege, hogy a középpontban a Johnny & Associates áll, viszont az üzleti szféria minden egyéb aspektusánál rendelkezik egy céggel, így lefedi a kiadást, a produceri feladatokat, a filmkészítést, a merchandisingot, a marketinget és sok egyebet – már-már teljes mértékben uralva saját szegmenseit. A cég olyannyira szigorúan kezelte egyébként színészeinek ábrázolását, hogy 2011-ig még hivatalos honlapjukon is csak sziluetteket lehetett látni tényleges fotók helyett, és a sorozatok vagy televíziós műsorok honlapjain sem lehetett megmutatni a szereplőket. 2018-ban a “fotótiltás” véget ért, és abban az évben már YouTube-csatornájuk is lett. Kitagawa 2019-es halála óta már könnyebben hozzá lehet férni a színészekhez és tehetségekhez.

A források szerint nem egyértelmű, hogy miért ellenzi a Johnny & Associates ennyire a PC-s verziókat, de értelmezésük szerint arról lehet szól, hogy a számítógépes játékokat máshogy kezelik amiatt, mert azok a gépek közvetlenül csatlakozhatnak az internetre. A jelentés szerint a Sega a Judgmentet és a Lost Judgmentet is kiadná PC-re, és a kieső profit miatt inkább véget vetnek a sorozatnak, minthogy viaskodjanak az ügynökséggel.

A nyomozós-bunyózós folytatás szeptember 24-én jelenik meg PlayStation 5-re és PlayStation 4-re. Az első rész PlayStaton 4-re és PlayStaton 5-re is kapható, tesztünket pedig ITT olvashatod róla.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. jajmá. Barátökköztben is egy pillanat alatt lecserélték Tildát…. 😀

  2. Itt az ideje egy újabb főhősnek, lehetőleg másik ügynökségtől. 😀
    Amúgy igen, ez jó nagy tökön rúgás a kiadónak, hogy nem adhatja ki x platformra a játékokat egy ilyen hülyeség miatt.