Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Little Witch Academia: Chamber of Time (PS4, PSN)

A Bandai Namco tud fasza anime adaptációt készíteni, ha akar, a Little Witch Academia pedig nem csak egy meglehetősen népszerű, de ráadásul kifejezetten szórakoztató sorozat, így adta magát, hogy a [B]Little Witch Academia: Chamber of Time[/B] egy emlékezetes utazás legyen az széria világába, de sajnos az elvárások és a valóság sajnos ebben az esetben a legkevésbé sincsenek szinkronban…Ha valaki nem ismerné, a LWA egy egészen jópofa kis cucc, melynek főszereplője Akko, akinek minden álma, hogy a “Luna Nova Magical Academy” nevű boszorkányképző intézményben tanulhasson gyerekkori idolja miatt, ám mivel nem egy varázslódinasztia tagja, a mágia nem tartozik éppen a legerősebb tulajdonságai közé… Ez persze számtalan humoros szituációt szül, és ahogy Akko egyre jobban belejön a dolgokba. új barátokra és életre szóló kalandokra lel az iskolában. A Chamber of Time címen megjelent játékadaptáció mindezt csodálatosan ülteti át a videojátékok világába, persze ami a sztorit illeti. Tesztalanyunk egészen konkrétan pontosan ugyanazt a debil, de szerethető humort tudhatja magáénak, amit a sorozatban már megszerettél, és a cselekmény helyszínéül szolgáló akadémia is tele van pakolva a show szereplőivel, akik megtöltik élettel az kanyargó folyosókat.
[YOUTUBE]Ac6yGgdNB6E[/YOUTUBE]
Szerencsére azoknak, akik csak részleteiben, vagy egyáltalán nem követték az anime történéseit, az összes karakterről megtekinthető egy kis felzárkóztató, amivel nagyjából be lehet lőni a szereplők egymáshoz történő viszonyulását, illetve az előzményeket. Ezeket a kisfilmeket már csak azért sem érdemes elnyomni, mert a játék alapnak veszi az anime ismeretét, így az egyszeri gamer néha csak kapkodja a fejér, hogy ki merre mit csinál.A sztori amúgy a nyári szünet első napján indul, amikor is Akko lazulás helyett a nyakába kapja a könyvtár teljes kitakarítását, múltbéli bűnei miatt vezeklésképpen. A feladat elvégzésekor aztán a kiscsajból előtör a magyar munkamentalitás, és két perc érdemi munkát követően jól el is alszik a ‘csába, de amíg csicsikál, egy rejtélyes idegen elhelyez egy könyvet az előtte lévő halomban, ami persze a négyjegyű függvénytáblázat helyett egy mágikus példány, amellyel megnyílik az út az idő terméhez. Ezt persze Akko nem tudja és tudtán kívül elindít egy körforgást, melyben az Idétlen időkighez hasonlóan a főszereplő és barátnői ugyanazt az egy napot élik át újra és újra és újra. Az egyetlen kiutat az idő termében lévő ajtó jelentheti, ami által különböző alternatív világokba utazhatnak el hősnőink. Amennyiben az eddig leírtakkal sikerült felkorbácsolnom a figyelmed és fullosan fellelkesedtél, itt az ideje puha dolgokkal körbepakolnod magad, hiszen most jön az a rész, amikor a játék fantáziavilágából visszazuhanunk a rideg valóságba, ugyanis a körítésen kívül a Chamber of Time minden eleme maximálisan középszerű… jobb esetben.Ugyan papíron kétségkívül remekül hangzik, hogy Akkóval bejárhatod a teljes Luna Nova iskolát, gyakorlatilag ez úgy néz ki, hogy az elsődleges vagy másodlagos feladatod helyszínét keresve összevissza bolyongasz a suli hót’ ugyanúgy kinéző folyosóin, melyek a Minótaurosz labirintusát megszégyenítő összevisszaságban vannak egymáshoz láncolva. A legjobb az egészben, hogy a mellékküldetések időlimithez vannak kötve és többször előfordult, hogy bár az első perctől kezdve tudtam hová kellene eljutnom, a női szobák több szekcióra bontott dzsungelében addig bolyongtam, míg ki nem futottam az időkeretből. Később szerencsére lehetőség nyílik teleportáció használatára, de minden egyes használatához fizetni kell, sőt a mentési helyeket is kőkemény kessel nyithatod csak meg, ami olyan szintű anomália így 2018-ban, amire nincsenek (szalonképes) szavak. A misszióid továbbá kimerülnek a “menj ide és beszélj X karakterrel, vagy hozd el Y tárgyat” jellegű feladatokban, ami különösen fájdalmassá teszi az amúgy élettől zsongó iskolában történő navigációt.
[YOUTUBE]1xBqY0QlaeA[/YOUTUBE]
Nem baj, majd a harcok kárpótolnak – gondolta az optimista énem, de sajnos a helyzet nem sokkal jobb a dungeonökben sem. A csaták során valós időben kell lecsapkodnod a különböző rusnyaságokat, két társad támogatása mellett, de a jól felépített koncepció rövid távon kudarcba fullad az irányítás pontatlansága miatt. A játék által használt döntött oldalsó nézőpont sajnos tökéletesen alkalmas arra, hogy az alapvetően horizontálisan előre haladó támadásaid látványosan elzúgjanak az ellenfeleid mellett, nem is beszélve arról, hogy a különféle csapdák kikerülése is totális szerencsejátékká válik. Nem segít az sem, hogy társaid egy cukortól felpörgött nyolcéves stratégia érzékével rendelkeznek, akik mindenféle logika nélkül szórják el a rendelkezésre álló varázslatokat, ami mondjuk a nehezebb bossoknál egy rémálommá varázsolja a játékot. Nagy kár, hogy a játékmenet ennyire vakvágányra futott, mert a CoT harcrendszere az egyszerűség ellenére sok lehetőséggel kecsegtet, hiszen nem csak a varázslatokat cserélgetheted / fejlesztheted tetszés szerint, de azt is kiválaszthatod kit viszel magaddal hentelni, ami figyelembe véve a boszorkányok eltérő képességeit, egy okosan felépített RPG rendszer képét lebegteti be a játékos elé. Mindent egybevetve a Little Witch Academia: Chamber of Time egy igazi kihagyott ziccer, ami a vérprofi anime betétek, a hangulat, és a stílusos grafika miatt pont annyira jó, hogy az egyszeri gamer elgondolkozzon, mennyire király címet kaptunk volna, ha egy kicsit több odafigyeléssel / idővel ugrott volna neki a projektnek az A+ fejlesztőcsapata. Jelen formájában azonban a cucc nem több, mint egy újabb, itt-ott fájdalmasan elbaltázott anime adaptáció…[i]

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)[/i] [b]

Kiadó: Bandai Namco Entertainment
Fejlesztő: A+ Games
Megjelenés: 2018.05.15
Ár: [url=https://store.playstation.com/en-hu/product/EP0700-CUSA09642_00-GAMELWATMNH00000]14990 Ft[/a]
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: [url=https://store.playstation.com/en-hu/product/EP0700-CUSA11038_00-GAMELWATMNH00000]Van[/a]
Méret: 6.81GB
Web: https://en.bandainamcoent.eu/little-witch-academia/little-witch-academia
PSN feltöltőkártya: [url=http://platinumshop.hu/product/4929/PlayStation-3-PS3-PlayStation-Vita-PSVita-PlayStation-4-PS4/ar-akcio-olcso/Tartozek/Feltoltokartya/PlayStation-Network-Card-6000-Ft]Platinum Shop[/a] [/b]

4/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene/Hang:
Hangulat:

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Demo: van. :)Animét nem ismerem ezért csak érdekességként néztem meg. Ami gyorsan adta magát az a debil humor. Azon a fejen amit Akko vág miközben belehallgat a többiek beszélgetésébe nem lehet megállni nevetés nélkül. A kisfilmecskék a szereplőkről, főcim zene, még a harc is tetszett. Viszont a folyóson bolyongás a demoban is unalmas, az egész játékban tényleg sok lenne.Nem felejtem el, viszont teljes áron biztosan kimarad.