Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Level-5 – bajban a Ni no Kuni fejlesztőjének amerikai és európai vállalkozásai

Csak Japánban lehetnek mostantól játékok.

A Ni no Kuni és a Yo-kai Watch játékokat fejlesztő Level-5 gyakorlatilag teljesen bezárta amerikai központját – írja a GamesIndustry.biz.

A jelentés több, az ügyet ismerő forrásra hivatkozva állítja, hogy az USA-ban található Level-5 international America és leányvállalata, az angliai Level-5 Abby 2019 közepén kezdte leépítenii működését, elküldve legtöbb alkalmazottját: a becslések szerint körülbelül 10-en távoztak. A források szerint az ottdolgozók szinte egyértelműen arról lettek tájékoztatva, hogy leáll a vállalkozás Amerikában, és csak páran maradnak pár hónapig az esszenciális műveletek végrehajtásához. Yukari Harikawa, a Level-5 Abby feje is állítólag távozott még az év elején, bár LinkedIn profilja ennek ellenkezőjét állítja.

A fenti okokból kifolyólag, továbbá egy hivatkozott forrás szerint jelenleg nincs tervbe véve, hogy a Level-5 bármely játéka Japánon kívül is kapható legyen. A cég még tavaly júliusban a Yo-kai Watch 4 lokalizációját jelentette be, de azóta nem árult el többet a projektről. Az Inazuma Eleven: Heroes’ Great Road is elvileg ellátogatna hozzánk, de erről is még a projekt névváltoztatása és japán megjelenésének több késleltetése előtt volt szó. Utóbbi esetében nemrég árulta el a Level-5, hogy inkább a Yo-kaii Watch Jam: Yo-kai Academy Y – Waiwai Gakuen Seikatsu fejlesztésére összpontosít az új Inazuma Eleven epizód helyett, üzleti célokra hivatkozva – a focis széria így akár 2021-re csúszhat, míg az április óta Switchre kapható RPG PS4-re is megjelenhet majd idén. A cég legújabb játéka a februári Snack World: The Dungeon Crawl – Gold Nintendo Switchre, amely Japánban még 2018 áprilisában érkezett.

A GamesIndustry.biz kérdéseire sem a Level-5 International America, sem a Level-5 Abby, sem a Level-5 Japan nem reagált.

Hozzászólás