Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

LEISURE SUIT LARRY: WET DREAMS DRY TWICE (PS4, PSN)

A férfi, akitől egy nő sincs biztonságban.

Az asztali konzolokra fejlesztett point & click anyagok iránt érdeklődő játékosok némelyikének talán – hozzám hasonlóan – volt szerencséje az egyébként a ’80-as évekig visszatekintő Leisure Suit Larry sorozat újabb kori (vagyis most már előző generációs) első epizódjához, a Wet Dreams Don’t Dry-hoz, melyről a PSC hasábjain annak rendje és módja szerint meg is emlékeztem. Bár ez a rész összességében vegyes fogadtatású lett, a cuccot életre hívő CrazyBunch (nomen est omen) csapatát ez a tény nem tántorította el a folytatás elkészítésétől. Ugyan a Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice konzolos verziójának idén májusban történt kilövése ugyancsak hasonló értékeléseket generált a nemzetközi szaksajtóban, én nem óhajtok erre a vonatra felpattanni. Már csak azért sem, mert – egyéb játékok mellett – most már hetek óta nyomom Larry-t és jobban élvezem, mint valaha!

Üröm az örömben, hogy a folytatás olyannyira az előzményre építkezik, hogy a Wet Dreams Don’t Dry-t nem ismerők számára a sztori szinte teljesen érthetetlen. Olykor még én is a fejemet vakartam, amikor a múltbeli eseményekre történt utalásokon elmélkedtem, mert a játék elején bemutatott, rövid visszatekintés ellenére sem tudtam minden szükséges dolgot maradéktalanul visszaidézni. A Wet Dreams Dry Twice tehát egy közvetlen folytatás, amely szinte napokkal később veszi fel a szálat ott, ahol a Don’t Dry elejtette: miután Cancúmban az Apple-nek megfelelő Prune vezérigazgatója, BJ villájának szerencsétlen módon történő felrobbantása után Larry szívszerelme, BJ szexi asszisztense, Faith eltűnik a tengeren, laza öltönyös hősünk a szigeten reked, ahol a helyi törzsfőnök a lányát akarja hozzáadni. Ám a hűséges Larry ehelyett kereket old egy saját maga ácsolta tutaj és persze a megbízható PiPhone-ja segítségével, hogy a Kalau’a szigetvilágban hajótörést szenvedve és az archipelágót száz meg száz kaland közepette átkutatva nemcsak Faith-t, de majd a hazavezető utat is meglelje.

Ahogy korábban, a játék gerincét most is a környezet bizonyos pontjaival történő interakció, tárgyak egymással történő kombinálásából építkező rejtvénymegoldás és a többi szereplővel folytatott dialógusok képezik. Ugyan a kontrollerre kiosztott kurzormozgatás picit nehézkes, mivel gyakran egészen apró dolgokra kell rámutatnunk, a fejlesztők gálánsan megkönnyítették a dolgunkat az L3 és R3 gomboknak egyszerre történő lenyomásakor láthatóvá váló, összes aktiválható felület kijelzésével. (Ezt én mondjuk csak nagyobb elakadásoknál szoktam segítségül hívni.) Pi-nak (a természetesen nőnemű PiPhone rövidített neve) a tapipaddal előhívható képernyőjén kaptak helyet azok az alkalmazások, amiket a játék során számtalanszor használunk. Legfontosabb az eszköztár, ahol a nálunk levő, általában számos és sokféle kacatot tudjuk szemrevételezni és kombinálni egymással; őket az L1 – R1 gombok által pörgetve tudjuk a környezetünk objektumain is kipróbálni. Megint hasznos lehet egyébként a mindent mindennel történő kombinálás stratégiája. A Don’t Dry-hoz képest újítás a to-do feladatlista, ahol a továbbhaladáshoz szükséges, összes elvégzendő feladatunkat és azok megoldási folyamatát – a multik szóhasználatával élve – up-to-date-en tarthatjuk. Korábban ugyancsak hiányzott a blue print alkalmazás, melynek segítségével a nálunk lévő, teljesen haszontalannak tűnő limlomból rakhatunk össze hasznos tárgyakat (pl. Larry-nek a korábbiakban említett tutaját.) Rajtuk kívül van még egy tulajdonképpeni súgó alkalmazás, melynek hála Pi-jal beszélgethetünk, illetve az Instacrap is ugyancsak tiszteletét teszi, hogy segítségével a játék fontosabb és drámaibb jeleneteit állóképek formájában ismét végig élvezhessük.

Bár mint mindig, most is akadnak olyan rejtvények, ahol bizony el kell merengeni az – olykor kissé logikátlan – megoldáson, a rengeteg humor és a jelenkori digitális világ majdnem minden szeletének kifigurázása szerintem abszolút élvezetessé teszi a Wet Dreams Dry Twice-t. A sorozat mintegy védjegyének számító, minden helyszínen többedmagukkal pompázó, kisebb-nagyobb férfi és női nemi szervek természetesen változatlanul jelen vannak. A mellékszereplők a témaválasztásnak megfelelően ugyancsak őrültek, és jópofák, karakteresek. A látványvilág nagyon szépen megrajzolt, színes, a tropikus szigetvilágra helyezett lokáció révén a játék pedig különösen hangulatos élmény most, a nyári hónapokban. Egy dolgot nem értek csupán: miért kell minden képernyőváltás között majdnem fél percet várni a töltési időre? Szóval olvasnivalót érdemes bekészíteni, de egyébként szerintem nagyon jó szórakozás a Wet Dreams Dry Twice – azoknak, akik ismerik az előzményeket, másnak sajnos nem tudom ajánlani.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-ból, ára 15490 Ft.)

Pozitívum(ok)

  • Szépen megrajzolt látványvilág; sok humor; jelen világunk vicces karikatúrája

Negatívum(ok)

  • Az előző rész ismerete nélkül nem érthető a történet; hosszú töltési idők; néha az érthetetlenségig túlbonyolított sztori
7/10
Látványosság:
Játszhatóság: Átlagos
Szavatosság:
Zene/Hang:
Hangulat:

martin beleszól:

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Úgy emlékszem, eredetileg Larry kopaszodott.