Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Lassan véget ér a szappanopera

Bernie Ecclestone megbizta a Cosworth céget Forma1-es 8 hengeres motorok gyártásával, amelyeket a jövő évtől az induló csapatok megvásárolhatnak 5 millió Euróért. Ez nem kötelező, de ezzel is spórolhatnak a csapatok a kiadásaikon.Ha valamelyik csapat igényt tart ilyen motorokra, annak előre kell jelezni igényét már most és 2,5 millió Eurót be kell fizetnie. Sajtóértesülések szerint 4-en már jelezték (köztük a 3 új pályázó: USGP, Campos, Euskadi)Bernie a hétvégén külön tárgyalt a Mercedes-el, mivel ők jelenleg 3 csapatot látnak el motorral. Ha továbbra is szállítanak motorokat több csapatnak is, akár nyereséges is lehet számukra az F1-es szereplés.Abban is megegyeztek a csapatok és a FIA, hogy a költségvetést folyamatosan csökkentik, így jövőre 100 millióból gazdálkodhatnak a tervezett 40 millióval szemben. A korábban tervezett összeget egy évvel később vezetik majd be.Max örömét fejezte ki, hogy sikerült a csapatokkal megegyezni és reméli, hogy mindenki időben leadja a nevezését. Bár meg van győződve arról, hogy 2 csapat ki fog szállni.Hogy melyik két csapatra gondol, arról nem beszélt. Korábban szóba került a Ferrari, a Renault és a Toyota, mint lehetséges csapatok akik nem folytatják.Bernie azonban jelezte, hogy ha a Ferrari kiszáll magas büntetést kell fizetniük és hogy ne gondolják, hogy pótolhatatlanok lesznek, hiszen a Honda gyári csapata is kiszált, és jött helyükre egy bajnoki aspiráns!A nevezési határidő pénteken (május 29.) jár le.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. fota azért egyből kapott az alkamon

 2. Ja ez a #6-osra volt válasz.

 3. szerintem minden mai csapat alapból így indult. Nézz meg egy 10 évvel korábbi mezőnyt mi volt akkor? Jordan, Prost, Arrows, Minardi egyebek. Mi maradt meg azóta? Mclaren, Ferrari, ja meg a Williams? Úristen jönnek új csapatok mi lesz velünk. Fölösleges rinya.Csak azt a Danica Patrickot vagy hogy írjákot ne hozzák ide 😀 Bár lehet egy versenyt mehetne, hogy leszerepeljen.

  • Igen minden mai nagy csapat kicsiként indult. De nem egyszerre és nem csak kis csapatok voltak egy időben a mezőnyben…Nem mindegy.

 4. Azért jobb a 2 év múlva , mert fokozatosan lehet leépiteni . Az emberekkel álltalában 2-3 éves szerződést kötnek . Na most a Hondának a kiszállás is bele került 150millába, A megkötött szerződéseket nem lehet felbontani csak azért mert Max húz egy határt . Vagyis lehet de az még többe kerül . Ezért jobb a csapatoknak a 2 év , mert szépen lassan épitenek le/ helyeznek át embereket .

  • Szerintem ez egyáltalán nem a pénzről szólt ez az egész cirkusz, és a 2 éves költségcsökkentés nem is volt téma, nem ezt akarták, ezért nem is értem miért jobb ez nekik (vagy csak mindenkit jól becsaptak 🙂 ) Az új csapatok meg oké, hogy lesznek, de mitől lesz jobb nekem, ha csak a nevük lesz más szinte? Fokozatosan pedig talán teljesen eltüntetik a különbséget.

 5. Hihetetlen, hogy ennek is vége. Viszont nem értem, hogy mitől lesz jobb a csapatoknak 2 év múlva a 40 millió mintha jövőre lenne. Ennek az egységesítésnek meg nem örülök. Valami más módszert kellene kitalálni a különbségek eltüntetésére (vagy talán nem is kéne?), mert sokkal egyhangúbb lesz az F1 ha egységes autók lesznek. Legalábbis gondolom az egyen motorral ebbe az irányba akarnak elindulni.

  • “””mert sokkal egyhangúbb lesz az F1″”Én nem így látom, jövőre iszonyat kavalkád lesz, sokkal több csapat ezáltal sok lehet az vb esélyes is. Pislogni fogunk.:)”

   • Én is örülök, hogy lesznek új csapatok. Ezáltal érdekesebb lesz. De azt sajnálnám ha mai nagy csapatok nem lennének ott jövőre.

    • Lehet hihetetlen amit mondok(írok) de én a ferrarit sosem szerettem, inkább a mclaren-es vagyok. Tehát nem bánom ha kiszállnak, csak Kimi-t. De szerintem ideje lesz neki is tovább állni mert az egész F1 karrierje többnyire a pech-ről szólt. Persze bőven volt siker is mellette, de akkor is…. Én így is maximálisan elégedett vagyok az F1-ben való teljesítményével, de a technika csúnyán alá vágott. De ezt visszacsinálni már nem lehet.:(

     • De gondolom te sem örülnél egy olyan F1-nek, ahol a mezőny többsége új alakulat, kimondhatatlan nevüek, a nevek ráadásul semmit nem mondanak számodra, egyik a GP2-ből jött, másik az amerikai versenysorozatok valamelyikéből, a harmadik meg a bivalyröcsögei gokart pályáról. Egy dologban hasonlítanak egymásra, van 40 millió fontjuk a nevezésre és egy-két támogatójuk. És voálá: F1-es csapat lesznek!

     • Persze, hogy nem. Én inkább az új pilótáknak örülök, mivel több lesz a hely.Visszatérve a ferrarihoz, nekik nagyon meg kell gondolniuk hogy kiszállnak-e mivel F1=Ferrari szinte mindenki tudja még az is aki soha nem nézte a sorozatot.A Toyota akkor tuti kiszállt már?

     • Nem hivatalos. Még csak az hivatalos, hogy van 3 új jelentkező. De péntekig még bármi lehet. Na és a kérdés az, hogy minden jelentkezőt bevesznek-e. És ha többen jelentkeznek mint 13?!