Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Lassan PS3-ra váltanak az X360 tulajdonosok

A Playstation 3 – nagyjából – három évvel ezelőtti indulása óta a Sony igen döcögős utat járt be “csak mindent csinál” nextgen konzoljával. A Playstation 2 elsöprő világsikere után a PS3-nak nem jött össze a bravúr, hogy egy csapásra maga alá gyűrje a piacot: a szokásosnál nehezebben programozható hardver, a konkurenciánál magasabb árfekvés, valamint a Blu-ray meghajtó újdonságától jó ideig idegenkedő vásárlók mind közrejátszottak abban, hogy a masina ne részesüljön azonnal érdemeinek megfelelő fogadtatásban.A PS3 Slim modell megjelenése és a jelentős árcsökkentés azonban meghozta a gyümölcsét: a PS3 látványosan jól szerepel az aktuális eladási listákon, a bejelentett exkluzív játékokat nagyon nagy érdeklődés övezi, egyértelmű fellendülésről lehet beszámolni, ezért most már az óvatosabb elemzőcégek is úgy gondolják, a PS3 kilábalni látszik nehéz időszakából.A Gamasutra jelentése szerint – amit a weblap az OTX GamePlan Insights elemzőcég kutatásaira alapoz – változás körvonalazódik jelenleg a videojáték piacon.Nick Williams, az OTX munkatársa úgy gondolja, a közeljövő topkategóriás, AAA minősítésű folytatás-játékaiból – mint pl. az Assassin’s Creed 2 vagy a Modern Warfare 2 – több potenciális vevő is inkább a Playstation 3 verziót választja majd az X360-as helyett.A cég felmérései alapján, az Assassin’s Creed 2 esetében a vásárlók 15%-a veszi majd meg a játékot PS3-ra azok közül, akiknek az első rész X360-ra van meg. Ugyanakkor azokból, akiknek PS3-ra van meg az első epizód, csak 7% választja másodszorra az X360 kiadást.A Modern Warfare 2-nél is hasonló helyzetet prognosztizálnak, bár ott nincsenek konkrét piackutatásokra alapozó adatok: az OTX szerint úgy tűnik, a PS3-as játékot jobban viszik majd, mint az X360-ast.Hasonló témát feszeget a DFC Intelligence elemzőcég is. Ők a Blu-ray mozik egyre jelentősebb térhódításáról számolnak be, ami, a karácsonyi szezon minőségi BR filmkínálatával párosulva szintén a Playstation 3 malmára hajtja a vízet.A fenti elemzések pontosságát minden bizonnyal a 2009-et záró ünnepi időszak hardver- és szoftvereladásai után lehet majd mérni, valamint a 2010 első felében lezáruló 2009-es üzleti év adataiból következteteni arra, mennyire sikerült beleerősíteni a Playstation 3-nak. A God of War III, a Heavy Rain, a Japánban PS3 exkluzív Final Fantasy XIII és a Gran Turismo 5 megjelenése után pedig érdemes lesz újra egy pillantást vetni az eladott PS3 hardverek mennyiségére. A Sony-nak ebben az osztásban most jó lapjai vannak – rövidesen kiderül, hogyan sikerül kijátszania őket.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. 1 – Call of Duty: Modern Warfare 2 – Xbox 360 – Activision – 4.20M2 – Call of Duty: Modern Warfare 2 – PS3 – Activision – 1.9M3 – New Super Mario Bros. Wii – Wii – Nintendo – 1.4M4 – Assassin’s Creed II – Xbox 360 – Ubisoft – 795K5 – Left 4 Dead 2 – Xbox 360 – Valve – 720K6 – Wii Sports Resort – Wii – Nintendo – 720K7 – Wii Fit Plus – Wii – Nintendo – 679K8 – Assassin’s Creed II – PS3 – Ubisoft – 448K9 – Dragon Age: Origins – Xbox 360 – Electronic Arts / BioWare – 362K10 – Mario Kart + kormány – Wii – Nintendo – 315K

 2. naccerű mègis nekik jött GTA dlc 🙁

 3. “””mindegy, hogy technikailag mit tud egy masina, CSAK az a döntő az elbírálásánál, hogy mennyi KOMOLY játékot írtak rá””Martin, 576 Kbyte, 1997. március, 26. oldal”

 4. 250. 🙂

 5. Szerintem bárki bármit mond, de sokan szeretik figyelemmel kísérni konzolháborút, én is, nemhiába a 250 hsz. Ha szeretek valamit akkor minden érdekel a témában, a eladott gépek száma, exkluzívok, a cég üzletpolitikája stb, sőt a konkurencia is, szóval minden. Már a kezdeti időkben is lehetett tudni hogy ez lesz, mégpedig pont az üzletpolitikának köszönhető. A jelenlegi generáció első fele arról szólt, hogy sok PS exkluzív cím vándorolt (vásárolt) ment a X360-ra. Ez előbb utóbb be is következett volna. Ez miatt felesleges is lett volna harcolni.A generáció második fele viszont arról szól, hogy kinek lesz több saját fejlesztésű csapata, mivel multi kiadók is ellaposodtak, EA, Ubisoft stb nem nagyon erőltetik meg magukat, szinte évről évre csak a folytatásokat kapjuk tőlük, hatalmas hype-al, de kevés újítással… És a sony már rég tudta ezt, elég ha csak a Littlebigplanet-et említem,vagy a most megjelenő EyePet-et… Ezen a téren viszont az MS nagyon csúnyán elvérzik, ezért van az hogy semmi nem jön rá, és nem is nagyon fog… mert kevés a saját fejlesztésű csapat. Ellenben a sony-val, jönnek az újabb és újabb nevek.Hosszú távú tervezésben a PS brand a VERHETETLEN!!! Ez a nyerő stratégia. 🙂

 6. miért nem inkább a játékokkal törődik az oldal és nem barom elemzők látomásaival, az ilyen hülyeségek táplálják az emberben a butaságot, néphülyítés az egész.

  • Van néphülyítés és vannak tények. Jelen esetben TÉNY, hogy jobban megy a PS3 mint a 360, és az is igaz, hogy sok X360 tulaj vált, vagy vesz a X mellé PS3-at. Ennyi a történet

   • nem a tényekkel van a gond, hála az égnek hogy jól megy a PS-nek végre és legyen jobb is, engem csak elszomorít pár emberke reakciója.

  • Legjobb igyekezetünk szerint törődünk a játékokkal is, minden tesztelőnk dolgozik éppen valamin. Emellett a piaci helyzet alakulása is érdekli olvasóinkat.

 7. Miröl maradtam le? xDDDDDD

 8. *ásít*Kezdem unni az erőszakos xboxos hittérítést egy PlayStation oldalon.

  • Nem érzem erőszakosnak, ahogy meg akartok téríteni, én már megtértem. Sőt el sem vesztem, mindig játszani szerettem. Minden konzolom volt már, van. Vélemény különbség abból fakadhat, hogy hangot adtam annak a véleményemnek hogy van egy másik világ is a ps univerzummal párhuzamosan, és nem is olyan rossz. Jó szórakozást a két dimenziós világban, nincs élet a ps-en kívül, elnézést a zavarásért. Nem számít semmi, az sem hogy egyre gyakrabban romlanak el a ps-ek, le kell tagadni, az a lényeg hogy kevesebb mint az x-en. Nehogy verjétek az asztalt a sonynál még megtudják az x-esek. Önként távol tartom magam zárt közösségetektől. Megyek játszani inkább a killzone 2-vel. Ez a téma mármint az x-esek sonyra váltanak, azért rólam is szólt mert most vettem ps-t, de Nem váltottam.

  • nos… pont ezért nem értem miért töröltétek a hsz-mat.már az eddigi hsz-ek is engem igazolnak. lehet hamarabb szakad a cérna, de szakad nektek is.Én spec a fall of man -al toltam 1 évig, most cod4, cod6.nem érdekel se az exclusive cím dömping, se a mittudomén micsoda hájpolása a játékoknak. A SONY gyátott egy csodaszép gépet, ami nagyon zsír, és kész.sosem volt más konzolom csak a ps3, és mivel az első gen ps3 3 évesek, balgaság lenne azt hinni az örökkévalóságnak készültek.a pc-ket is lecseréli az user cca 2-3 évente, a ps-t is ÉS???

 9. Ez eszméletlen ti nem olyan emberek vagytok akik szeretnek játszani, és megveszik hozzá az éppen aktuálisan kapható legjobb gépet ár-érték arányt figyelembe véve, mert eddig biztos az x volt erre a legjobb választás. És még nem dőlt el hogy lemaradt volna a ps mögött. Egyszerűen úgy látom, ti itt görcsösen keresitek azokat a híreket amivel bizonyítani próbáljátok hogy végre fény van az alagút végén. Pedig az egyik hozzászóló írta is hogy az x-es változatból rendeltek elő többet. Bayonettával is ezt csináltátok. Japánban nem nehéz többet eladni multiplatform játékból ps-re, még akkor sem ha rosszabb minőségű lesz. Ebből én még mindig nem látom bizonyítottnak a ps felsőbbrendűségét. Mondok mást van ps3-am is ( kb. két hete vettem), ezen az oldalon megpróbálom megtudni, hogy másnak is futkároznak-e idegesítő vonalak a fegyver oldalán időnként, persze normális választ nem kapok, (biztos kilazult a hdmi kábel) persze akkor nem lenne kép. Most már sejtem azért, mert a legjobb játékukról nehogy már elkeljen mondani, hogy hát az olyanra sikerült. És ahogy az oxigén véleményére reagáltok az kritikán aluli. Egyáltalán nem írt olyat amire így kellene reagálni hogy menjen el, ez a ti oldalatok stb…Ha az x elromlik igaz gyakrabban akkor egy hét alatt vissza kapja 3 évig, nem egy-két hónap alatt. És ezen az oldalon tudtam meg azt is hogy a benn ragadt lemez nélkül kapjátok vissza a gépet igen gyakran.

  • Na igen…

  • “Kicsit sok volt a hozzászólásban a “”ti””. Ez sosem sül el jól, túl direkt.”

   • Talán azért, mert ha az ember úgy olvassa ezt az oldalt, hogy van más gépe is mint a ps, akkor ellenségnek érzi magát. Stilisztikára most nincs időm. Más dologgal párhuzamosan figyelem az oldalt. Soha nem hittem volna hogy üzenünk egymásnak valaha. A régi 576 csevegőjébe levelet írni soha nem volt kedvem, de véleményem volt sokszor, de már nem emlékszem konkrét dolgokra.

    • A PSC életét napi szinten figyelve azt kell mondanom, az idejárók döntő többsége jól érzi magát nálunk. Erre pénzt merek tenni. Te lehet, hogy ellenségnek látod magad, de ez nem biztos, hogy a közösség hibája.

     • Elismerem napi szinten nem ismerem az oldal, ahogy írtam két hete van ps3-am. De azt te is láthatod, hogy ahogy oxigén véleményére reagáltak, és korábban a bayonettás cikkben valamilyen szotyis x-eseknek nevezték a véleményét normálisan leírót az alapján lehet hogy nem én reagálom túl a dolgot. De remélem nem általános dolog ez itt, mert tényleg szeretnék úgy vélemény cserélni más konzol tulajdonosokkal, hogy többet tudjak meg a gépekről.

     • “Oxigén is pontosan tudja, mikor lép a kutya farkára. Ez a “”te is láthatod”” nekem komolytalan. Ha nem haragszol lépek, nem dob a téma.”

     • Nem haragszom, de nem értem miért komolytalan?

     • csak gondold végig…

     • “Talán ha magadba nézel, rájössz.””Adtak hozzá valami uncharted 2-őt 10 percet játszottam vele.”Ennyi idézet elég is…Mi ez ha nem komolytalan kijelentés?!Ha csak fele ilyen minőséget elérne valami 360-on már az is ünnepély lehetne.”

    • Én azt vettem észre, hogy viszonylag sokan olvassák ezt az oldalt úgy, hogy a PS3 mellett van még más konzol is a birtokukban, csak hogy ne menjek nagyon messzire nekem is van egy X360 ( ami már megint nem működik de ez most nem ide tartozik… ).Soha, egyszer sem éreztem emiatt magam ellenségnek, az ilyesmi érzések csak a fanboyok fejében léteznek…

     • Akkor nem ismerem el a killzone2 és egyéb játékokról hogy nagyon jók. Ne hagyd figyelmen kívül az olyan üzeneteket amit az előbb is töröltek. Ellenségnek azért mégsem érzem magam, szerintem sem gondolkodhat itt mindenki úgy ami miatt az előbb töröltek.

     • “””Én a killzone 2, metal gear, és a granturismo miatt vettem a gépet.”” Ezt te írtad, ettől függetlenül felőlem azt ismersz el amit akarsz.Egyébként meg hogyan vegyem figyelembe az olyan üzeneteket amik nem is léteznek – tehát nem láttam őket – mert törölve lettek?! A kérdés természetesen költői…”

     • nekem csak azzal van bajom, ha valaki idejön, és fikázza a fórumot, a felhasználókat, a véleményeiket…olyan mintha: miután senki sem hívta, hallgatózik, majd ez után olyat hallott ami nem tetszik neki, hőbörög… senki se kíváncsi rá! legalább is én nem!

     • “A “”mi oldalunk, kivan írva hogy ps oldal, eltévedtél stb…”” miatt ha most jössz először ide, akkor talán lehet így látni, de mondom, nem hiszem hogy általános, csak úgy éreztem erre azért válaszolni szeretnék. Először nem is nekem írták csak olyannak aki szerintem semmi rosszat nem írt (oxigen).”

     • “Mivel te is ezen oldal tagja vagy, megtudhattad Oxigéntöl, idézem: “”fanatikus ,elvakul PS3 rajongó vagy””, (mint mindenki ezen az oldalon) ráadásul “”Fiatal vagy, nem gémer! “” (mint mindenki ezen az oldalon)Ez szerintem kimeríti a provokáció fogalmát.”

  • na igen…való igaz,az x360 a legjobb ár/érték arányú konzol…veszel egy árkádot + egy henger verbát,az egész megáll 50ezerből,és elvagy egy darabig…hiszen a MW2-őt is játszhatod 10 nappal a megjelenés előtt 300-ért.Ahhoz meg,hogy a MS-nak számodra ilyen példás supportja legyen,az kellett hogy több millió user besz*pja a rrodot…Mivel kotvány a hardver ezt így kellett lereagálniuk…De még így is 3x nagyobb esélyed van beadni 1 hétre mint nekem 1 hónapra.

  • Legjobb ár érték arány és Xbox 360 nem össze egyeztethetö fogalom. A ps3 felszereltsége és tudása, mindig olcsóbb volt mintha egy 360at szereltél volna fel ugyanazon szintre. Legdrágább HDD-je a 360nak van, Wifi adapter, mindenféle kontroller töltö tartozék, esetleg régebben a HDolvasó ha filmezni is akartál, + fizetös multi. A legalapabb ps3 kiszerelésben ezekre nem volt gond. Egyedül a minöségi kábel, és egy headsett amit meg kell venni minden PS3 tulajnak. Bár a minöségi kábel kikerült az újabb 360as csomagokból is a legutóbbi árcsökkentésnél.

  • Ezt nem támadás képpen írtam. Csak mikor a ps3 mellett döntöttem, az ár érték arány volt az elsödleges szempont nálam.

   • Ez akkor van így ha a legolcsóbb arcad gépet veszi valaki, és akkor vinyót meg ami kimaradt abból a csomagból megveszed külön és drágábban jön ki mint ha elit vagy más csomagot veszel. Ez olyan mint most a ps3-at uncharted 2-vel veszed meg akkor olcsóbban jössz ki mintha külön a gépet és külön a játékot veszed meg. Ezért nem jó ha az x legolcsóbb csomagját hasonlítjuk össze a ps-el. HD olvasó meg minek film nézéshez azt most ne nézzük szerintem. Magyarországról most vonult ki valamelyik nagy filmforgalmazó, mert dvd filmből itt nagyon kevés fogy más országokhoz képest. Akkor szerinted itt mennyi nagy-felbontású adathordozón eladott film lehet (blu-ray,) úgy tudom hogy a legnagyobb címekből sem éri el az 1000-et. Dvd-t meg lejátssza az x is kiegészítő nélkül, tehát filmnézésre alkalmas. Maradt a wifi az most olyan 15.000Ft körül lehet, de az olyan kiegészítő ami nélkülözhető (úri muri). Mostanára lett olcsóbb a ps3, eddig volt érvényes amit írtam a multiplatform játékok miatt (nem írom le miért, mert kiverem a biztosítékot megint)

    • Oké akkor egyszerüsítek, hagyjuk a kiegészítöket. Vegyük a HDD-vel bíró 360 kiszerelést, tegyünk mellé egy asztali blu-ray lejátszót. Máris többe kerül mint egy ps3, és még mindig nincs úgy felszerelve.A legolcsóbb nem egyenlö a legjobb ár érték aránnyal, és itt lényegtelen mit használsz belöle és mit nem, mivel a pénzedért az értéket megkaptad.Nálunk 2 laptop, és egy ps3 használja a wifi kapcsolatot. Szerintem inkább az online játék elöfizetés az uri muri, nem az 5ezer forintos Wifi router.

  • “A másik: illene figyelembe venni, hogy “”ahány ház, annyi szokás””. Nem kell hogy minden tetsszen itt, de aki először szól hozzá, azelőtt hadd ne kelljen már leborulni, ez sehol semelyik fórumon nincs így.Itt is vannak X360 tulajok szép számmal. Érdekes módon. Még blog bejegyzések is születnek néha. De ők is tudják – elég felpillantani a címre – hogy ez a fórum nem arról szól.”

 10. Hajrá Sony!

 11. Playstatoin FOREVER!!!!!!!!!!!!!!

 12. MW2… ejjh. de nem mozgat…:) Sem az eladások. GoW3-at mindenkinek, legfőképp nekem, no, ez az ami számít:D

 13. Ezt a sok értelmes kommentet. Tudom ez is az.

 14. Emlékezetem szerint a PS2 is nehezen programozható volt, legalábbis ezt mondták rá.A PS3-nál meg folyamatosan azt éreztem, mintha a Sony beállt volna a tükör elé és saját magát pofozta volna fel, közben meg annak örült, hogy milyen szép ütései vannak. Ideje volt felébredni.

 15. Gondolom akkor köszönt majd be a világon újra a Console Peace, ha a Sony konzolja ismét az első pozicióban lesz.Érdekes, azért korábban nem volt ennyire agresszív konzolháború egyetlen generációban sem, csak most, hogy sereghajtó lett a Sony konzolja.Részemről nem kívánok belefolyni semmilyen vitába, sem időm, sem kedvem ehhez. Azt tudom, hogy még sosem volt ennyire erős az Xbox brand, nekem elsősorban azért volt szimpatikus a rendszer, mert valódi újdonságokat szállított (pl. achievement rendszer és közösség építő funkciók). Persze én is vettem PS3-at, elsősorban a Killzone 2 miatt, de az elsődleges konzol nálam a 360, meglátjuk a következő generációban milyen megoldásokat szállítanak a konzolgyártók.ps: a címben van egy apró typo hiba…

  • Igaz kösz!

  • jól látod,nem volt ennyire agresszív a konzolháború,de azt gondolom,hogy ahol jelen van a MS mint érdekelt,ott általában megy a harc rendesen(Apple pl)…Ebben a generációban van már minden,média befolyásolása,agresszív marketing és árpolitika,trükközés a játékmegjelenések időpontjával,igazi E3 show James Cameronnal,Steven Spielberggel,színpadra tolt luxus sportautóval(ami bár látványos, kb pont semmi értelme nem volt,de szemfényvesztésnek tökéletes)….Hogy őszinte legyek,nekem jobban bejön az amit a Sony csinál,megmondták,hogy nem csinálnak superbowl reklámot 30M $-ért,hanem csinálnak a léből egy újabb Uncharted-ot….Avval játszok most…Saját stúdiók,penge programozók,fasza exkluzívok,egzotikus hardver,ami tényleg látványos fejlődést mutat(bár ezt ki kellett várni),javuló netes szolgáltatások és médiacenter funkciók…mi kellhetne még?!?

  • na, ennyi.

 16. Ha megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel……de ügyelj rá hogy legalább 2 hetes legyen.Ez jó ész érv?

  • Nem mondhatnam, nem dobalt teged az egvilagon senki. Plusz nem bibliatanulmanyozason ulunk.

   • Te ismered a bibliát?Amúgy csak beírtam az első dolgot ami eszembe jutott.De most komolyan ő feldobott egy labdát én meg csak lecsaptam ezen mit kell felháborodni?Ide jött trollkodni én meg válaszoltam az ő stílusában.

 17. “””A Modern Warfare 2-nél is hasonló helyzetet prognosztizálnak, bár ott nincsenek konkrét piackutatásokra alapozó adatok: az OTX szerint úgy tűnik, a PS3-as játékot jobban viszik majd, mint az X360-ast.””Az érdekes, mivel októberben még az előrendelt példányok 60%-a X360 verzió volt, de hátha rendelt belőle valaki pármillió példányt.”

 18. Gyerekek!Sertegetesek nelkul miert nem megy a vita? Esz ervek, valaki?

 19. A próféta szóljon az OTX-böl. Most véresen komolyan remélem, hogy ez így fog történni.

 20. Jó hírek! Az itthoni árcsökkentés ettől még mindig elég elkeserítő.

 21. Nem várok túl sok megértést ezen a PS3 oldalon az X360 iránt (elvégre ez a fanatikus, elvakult PS3 rajongók oldala), de azért megkérdeznék pár dolgot:-ha lehet warezolni az X360-on, akkor az miért is olyan gond nektek? -ha esetleg jobb a Live, mint a PSN akkor az miért is olyan gond nektek?-ha több X360 hal be, mint PS3, akkor az miért is olyan jó nektek?-ha több multicímet adnak el PS3-ra mint X360-ra, akkor miért is olyan jó nektek?stb.stb.stb.stb.Nem értem…hát ez van. Fiatalok vagytok ti, nem gémerek!

  • Mester,mutasd az utat. Szeretnék megvilágosodni. Sajnos öreg vagyok, nem gémer. Nekem már az is gond ha leülök, de az jó ha feláll-ok.Én megértelek. Szerintem ne csinálj ebből ügyet.

  • Én ebben a szakmában dolgozom, és nekem fontos. Egyenlöre kissé háttérbe szorítva érzem magam mint PS3 szimpatizáns.Jobb lenne a népszerübb lenne a PS3 nálunk…

  • “Ne csodálkozz ha nem ért meg senki. Nem a nézeteid miatt hanem mert idejössz felidegesíteni a másikat.Ha XBox-szal warezolsz az nem nekünk gond az csak annyit jelent nincs pénzed eredeti játékra.A Live nem tudom mikor volt jobb mint a PSN.Az sem jelent különösebb örömöt ha több XBox hal be mint PS3 arról nem tehetsz hogy a Mikrofos egy kupac ürüléket adott el neked.Szerintem a kiadókon meg rajtad kívül senkit nem érdekel mire adnak el több game-t de azt beláthatod hogy ennyi ember nem tévedhet.stb….Nem értem milyen összefüggést találtál kor és a “”gamerség”” között de amit leírtál abból az derül ki hogy talán te vagy a legfiatalabb köztünk meg az IQ-d is annyi lehet mint ahány éves vagy.És még finom voltam és nőies :D”

  • “””elvégre ez a fanatikus, elvakult PS3 rajongók oldala””Mondja egy xbot.Ha nem vagy az, akkor elnézést.De:Gyakran átnézek más fórumokra, és még igzes oldalakon sem mennek be PS userek fikázni olyan szinten, mint ahogy PS fórumokon nyomják a kis Billgatesek és Ballmerek a betanult fikasablont. Sőt, az első xbox megjelenésekor már ez ment. Ha néha betéved egy – egy véresebb sony fanboy, arról meg hamar kiderül, hogy az egyik kis igzes volt álnéven, aki így akarta lejáratni a sony usereket.Így szerintem érthető, ha mi itt elhatárolódunk a boxtól és a boxosoktól úgy általában. És nem azért, mert fanatikus, elvakult PS3 rajongók vagyunk, hanem azért, mert NEM ÉRDEKEL MINKET.”

   • Komoly összeesküvés elméletek mennek itt.

   • “+1 : ezzel teljesen 1@értek, és kobe 136-os válaszával is! 576-on voltam, de amióta “”megváltozott””, már nem vagyok (azt hiszem jó néhányan döntöttek hasonlóképpen, vagy valami ördögi ps3 átok sújtja őket).ITT azért vagyok, hogy senkit ne zavarjak a vélemé”

   • “””elvégre ez a fanatikus, elvakult PS3 rajongók oldala””Mondja egy xbot.Ha nem vagy az, akkor elnézést.Nem vagyok az, nincs semmi gond. PS3-mal is szívesen játszok (barátoknál), csak nem hiszem, hogy veszek addig, amíg ki nem jön a GT5. Martin: tudom, azért írtam. Nem úgy szántam, mint ahogy itt egyesek felfogták.”

    • Sok mindenről maradsz le azáltal, hogy nincs PS3-ad – sőt, egyre több szépségről.

     • MOST NAGYON IGAZAD VAN!bár a slim nekem spec nm tecccik, de a 60gb psem karcolásmentes krómozott felületén úgy csillan a lemenő nap sugara, (miközben zenét hallgatok, és megy a űrbölaföld képernyővédő), hogy könny szökik a szemembe…és három éves, ha most beszarik, megcsináltatom, és megy a szekrény tetejére dísznek!és veszek egy 250gb slimet amit eldugok a tv mögé… 😀

     • Én semmi pénzért nem adnám el a hatvavasomat. Szeretem.*Miért bannolnám az embert? Semmit sem csinált.

     • És ez fordítva is igaz. Szerintem.

     • Persze, a világon mindenre rá lehet fogni, hogy a másik oldalról is igaz. Szerintem(!!!) most sokkal jobb játékok vannak PS3-ra + PSN, és 2010 meg egyértelműen brutál lesz. 360-ra nekem(!!!) most se semmi, jövőre meg teljes blackout.(Megeszi a PS3 a 360-at egy éven belül. 😀 )

     • Így 2009 végére már megette…:D Igaz, késve jött el ez az idő, de eljött

     • Pedig te szereted a Halo-t, nem? Mármint úgy emlékszem.Amúgy December 17-én lesz egy jobb játék a gépen, mint bármi máson. 😀

     • “Tudom, mert így jártam a PS2-vel is sajnos…de van egy lista a fejemben, hogy mi a fontos. (lakás bebútorozása, új 22″” monitor stbstbstb). A sorrenden lehet változtatni, mondjuk a mosógép helyett PS3. :-)) Nnna, abból lenne cirkusz! :-)”

     • Nálam is dilemma volt most a ps3 megvásárlása ugyan azon okokból amiket leírtál, én is vehettem volna mást a lakásba, sokkal hasznosabb lett volna. Annak idején (jó régen ilyen okok miatt adtam el a ps2-őt, 120-ért vettem talán 70-ért adtam el másfél év múlva). Szerintem most már várj jövő tavaszig addigra lehet hogy olcsóbb lesz. Én a killzone 2, metal gear, és a granturismo miatt vettem a gépet. Adtak hozzá valami uncharted 2-őt 10 percet játszottam vele.

     • Valami Unchartedet??? Nem ismerünk olyan játékot.:)

     • Nem baj, nem maradtál le semmiről.

     • “Ez kicsit “”labda feldobós”” komment lett….”

     • Poénnak sem rossz. Úgy éreztem te is annak szántad.

     • Bánhatod, hogy nem szántál rá több időt, mert olyan minőségű játékot mint az Uncharted 2 nem találsz sehol csak PS3-on.

     • 🙂

    • Nagyon sok felhasználó számára az zixbox, no és a pc is azért preferált felület, mert törhető… számunkra a legillegálisabb a letöltött tartalmak 5 gépen való futtatása, és nem több.és valóban kevesebb gameval toljuk, de azok szép igényes remek kis gammák!És tudod KÚxxÁRA nem érdekel ha valami kis édes, másik oldalról jövő user idejön észt osztani… Szerintem nem kell sok idő és bannolnak… remélem…

     • A véleményei miatt?Szép lenne…kínai demokrácia.

     • Nnna, csippantsál vissza! Milyen másik oldalról beszélsz te? Nekem ne személyeskedjél meg ne uszítsál te itt senkit. Majd ha egyszer megszolgálom, akkor lehet banolni, de nehogy már az legyen, hogy akinek nincs PS3-ma és írogat ide az oldalra, akkor annak bant kell adni?!

     • bocs, öööö ha még nem veszed észre:MARHÁRA ELTÉVEDTÉL öcsi!Ez nem az a fórum, ahol fikarcnyit is kíváncsi lenne rád és szánalmas véleményedre bárki is… Szépen sunnyogjál vissza ahonnan ide jöttél…Ugyanis ha nem tudnád, éppen azért jött létre ez az oldal (többek közt) mert a nyilvános minden felületre X, PC, PS, készült oldalakon hemzsegnek az olyan lények mint te, így minekünk ps fanoknak készítettek egy közösségi szájtot ahová elvonulhatunk PONT AZ OLYAN izgága kis – mindenbe beleszólok akkor is ha baromira nem kiváncsi rá senki – elől mint te és a fajtársaid!egy szó mint száz: öcsi, tipli VAN!

     • Nyugi. Ezt a taho stilust te is hanyagolhatod. Ha valaki netan hulye a te merceddel, neked meg nem kell ugyanugy annak lenned.

     • most miért? mert leöcsiztem az arcot? szerintem a reakcióm semmiképp sem volt olyan, mint amilyen lehetett volna… de hát te vagy a törvény, kezedben a törlésgomb….

   • “Hogy tudsz úgy elhatárolódni a “”saját oldalatokon”” boxosoktól azért mert “”NEM ÉRDEKEL MINKET”” ha közben saját bevallásod szerint gyakran látogatsz x-es oldalakat. Érzed az ellentmondást?”

  • Ez egy PlayStation közösségi oldal, valóban. Ez is van kiírva a logóba, nehogy valaki eltévedjen.

  • nem mindegy? nyiss egy blogot, ott elmélkedj

 22. A haromhatttvan egy fos berregoszar, warezmajmoknak emesmajkrofosberenceknek jocsak, rohatt szemet bilgec, telibekelverniaz ijet, fizetos a lajv? Degaaaz. a plejsztejson meg etytragya mern incs ra jo jatek csak a luzer ancsarted, es szar az onlajn mer nincs cseta haverokka` kodozas kozbe. Blurejj meg a f.sznak se kell, lehuzasaz egesz, szar szoni.

 23. bizakodó kezdek lenni 🙂 aztán jöhetnének az olcsóbb játékok is 😀

 24. ááá hácé vérikszbogszerek a psc-n, segíítség, vöröskód-vöröskód! 🙂

 25. Az xbox egy szar, a Ps a király.

 26. Érdekes nekem meg sem fordult a fejemben a váltás. :DPersze itt egyértelműen kiütéssel a Ps3 fog nyerni válaszok születnek, míg ha ugyanezt a témát feldobod egy Xbox siteon akkor ott meg mindenki azt fogja válaszolni hogy a Sony nem fogja utolérni a Microsoftot a későbbiekben sem.Én ezen olyan jókat mosolygok és visszaülök játszani. Vagy a PsP-vel a kezemben vagy a Box elé.Nekem egyik céggel és azoknak a rajongótáborával sincs semmi bajom. Csak a warezolókkal. XD

  • “Ki kit győz le… olyan ez mint a kedvenc csapatért izgulni, drukkolni.Értelme nem sok van, de benne van a “”győzelem”” esélye, az pedig valamiféle sikerélmény.Milyen fura… elvileg Mo-n is többen vannak a Wii-sek, mégse szólnak bele, és mi sem szapuljuk őket (csak úgy). Miért? Más piac – más sport. Ha az iksz a Sega hácései, és a kiábrándult PC-s eksüngémerek megszólongatásánál marad, nem lenne ennyire kiélezett a szitu ‘köztünk’ se.De Final Fantasy egy dobozra? Tekken? DMC? Sőt mi több: Metal Gear? — Ez vért kíván!!! 😀 Saját ‘stadionunkban’? Egy ilyen nagy múltú csapatot? A mi “”színeinkben””? “”Sajnos”” ez nem fog menni! 🙂 De a csapatstratégia jó volt (sok szurkolónk magára vette a zöld-barna sálat), ám a tudás végül eldönti a meccset. :)”

  • Ez a beszéd, nem a nyálfröcsögtetés kidülledt szemekkel.

 27. épp 2 hete, hogy a lakótársam lecserélte a 360-at ps-re és nem is bánta meg. söt…

 28. “””több potenciális vevő is inkább a Playstation 3 verziót választja az X 360-as helyett”” Jah főleg ha megtanulnak élsimítani.”

 29. én amit el tudok képzelni, hogy több felhasználó van Live-on, ezáltal könnyebb játékot csinálni, csatlakozni, és talán a barátlista is jobban meg van csinálva

  • Szerintem max annyiból, hogy oda nem csatlakozhat fel boldog-boldogtalan, hanem ha már fizet érte TALÁN normálisan játszik.Emlékszem mikor először nyomtam online a Paradise-t PlayStationön, egyből kifogtam valami őrült spanyol (?) kölyökcsapatot, aztán visíthattak a fülembe, öröm volt hallgatni.Mondjuk LIVE kapcsán még nincs nagyon tapasztalatom, gírzofvórt játszottam egyszer.

  • party chat (nyolc ember különböző játékok közbeni beszélgetése)a barátlista lényegesen áttekinthetőbbarcade játékok, sokkal több tartalom minőségi cuccok pl Trials HD

   • áttekinthetőbb, azt aláíromeleve az egész gép a Live használatára épültde ezek a pluszok konkrétan ki is is egyenlítik a havidíjat, és játék közben nem igazán érdekes – sztem

    • Pont a party chat ami érdekes játék közben mivel , ha én a gears of warral játszom a barátom meg a forzával nem kell a játékból kilépnem,hogy beszélgessek vele.Én közel 40 leszek,és a PSN felülete nem szimpatikus főleg a barátlista ahogyan kinéz, de ez szubjektív. Az avatarok nekem nem tetszenek 360-on a régi dasht jobban csíptem, ami ott tart az pedig a barátok.Itt elent is mondanék Sodjinak egy régebbi kommentjének,mivel a 100-as barátlistám többsége 30+ éves emberekből áll míg a PSN-en ez a 18-25 éves korosztály. Sokan ott vannak akikkel én 2005 óta együtt játszom,és nekem ez sokat jelent. Ha ez a PSN-en lenne ez meg akkor itt lennék. Az meg,hogy fizetős a live jó érv ellene, de nekem, ha megtudtam venni a PS3-at és a 360-at és akkor megveszem a live előfizetést is. Ennyi…..

     • Bocs hogy beleszólok, de… tudtommal a chat-et a köv frissítésben hozzák. Az meg, hogy ki kit ismer, és mióta, tényleg szubjektív. Jelen pillanatban több embert ismerek boxon… mert cimborámnál dumáltam velük Halo közben. De ha az ember ugyanennyi energiát áldoz rá, akkor a jó közösség ps-en is meglehet. Sőt… de inkább ne menjünk bele a ocsóikszboxos 10 éves warez Ödönkék történetébe.

 30. Lassan 1éves lesz a gépem,megvagyok vele elégedve.Igaz sok játékom nem volt még rá,ezért a ps2 több élményt adott.

 31. Lenne fölös pénzem vennék én is egy x-et. De csak a singli részek miatt. Ez a fizetős net dolog nem tetszik.

  • sztm elég ha a szolgáltatódnak fizetsz , nem fizess a ms-nek is a netért azért mert,fent játszhatsz XD ekkora sz**** azt ott játszó játékosoknak , mennyi egy hónapra 13k ? …

  • Na, az tényleg nagy baromság.

  • Hidd el előbb utóbb a Sony is fizetőssé teszi…..Miért kérnének most pénzt? nincsenek központi szerverek. Mindenki ott üzemelteti a szervereit ahol akarja.Még szép ,hogy ezért meg az FTP szintű store -ért nem kérnek pénzt.

   • Amúgy ha ennyire jól vágod az Ms szolgáltatást akkor miben több/jobb az Xlive????Arcade rész??- ezel egyenrangúak a storeos gamekVideó zene letöltés??- ez is van csak nem magyaroknak, az x-es cumók sem tölthetők le hun accalDlc-k???- no commentAmúgy meg a live nem egyszer halt már be, míg a psn stabil mint állat.Közösségi teret fejleszt az Ms- (kb 2 hónapos hír)- HOME koppintás…….Ugyan azt kapjuk csak ingyen mint az x-esek

    • Pontosan.:)

    • ok ok persze.

     • de mi persze? basszus, bolondéria ami itt van már…két év alatt egyszer sem volt képes leírni senki, hogy mitől jobb, csak egyezményes alapon kijelenti, hogy jobb.igen, mitől? hallgatom.

     • Privát cset

     • Amit nemsokára elvesznek.

     • És mivel indokolják?

     • Mert semmi szükség nincs rá….lezárod a party-t és kész.

     • Semmitől! A Live-ot megjelenés óta használom, (igaz, mostanában semmit) úgy ahogy a PSN-t is. Egyetlen dolog jobb, vagy is inkább hiányzik PSN-en az pedig a in game chat. Tudtommal novembertől ez is megoldódik. Az égvilágon semmivel sem jobb a Live. (sőt, többször nem működik, mint a PSN) PSN-en 6 fős videó chat szóba, tökéletes akadás mentes online játék, blablabla,…Mi kell még? A baj, hogy pár éve elterjedt, hogy jobb a Live (akkor tényleg jobb volt) elterjedt, hogy jobbak a multiplatormok (akkor tényleg jobb volt) a hangya MS katonák továbbra is ezt szajkózzák, figyelmen kívül hagyva, hogy enyhén változott a helyzet. Nagyon örülök, hogy az Xbox360 az utolsó helyen kullog pár honapja hardware és software eladások tekintetébe. Ki nem állhatom a Microsoftot! Végre a megérdemelt helyen a berregő

    • Ott van Ikaruga, meg Raiden ikszbélán. Bár cserébe nincs Flower például. 😀

 32. Én egy hónapja vettem újra PS3at és meg kell mondjam SOHA NEM FOGOM ELADNI!!!!:)hacsak nem jön majd a PS4:)PLAYSTATION 3 AZ ÉLET JÁTÉKOS OLDALA:)!!!!

 33. Nekem mindkettő van, multi 360-on az exclusive címek PS3-on.

 34. nekem is ps3 van és nem bántan meg hogy nem X360 vettem

 35. Szerintem ez egy átmeneti dolog, a változatosságot pedig mindenki szereti.Van egy ismerősöm akinek a kezében már megfordult vagy 20 konzol, de jelenleg most 4 konzolja van.

 36. sztem ez a Sony eladja a blu-rayt butaság…nem csak az övé

 37. Jól teszik.Mondjuk én most vettem X-et a PS3 mellé 😀

  • Jól tetted.he7edik is (ős ps3-as arc) most vett egyett.Fröcsögés helyett békésen hordáztunk a GOW2 -ben.Marhajóvolt!

 38. Szerintetek mekkora lehet nyugaton a xbox360 warez aránya? Gondolom nálunk 80-90%

  • Mi playstationösök nem foglalkozunk a warezzal, szóval nehezet kérdeztél.

  • a warez nyugatról keletre tart ,vagyis nyugaton találták ki a warezt nyugati site vannak fen a játékok,gépek módosítása stb … nyitott szem . Mi itt mo-n átvesszük tőlük és tovább folytatjuk, ami rossz példa főleg közép-keleten Európában ,itt mo-n

 39. HDDVD simán megfelelne a box játékok terjesztésére és még vares se lenne. Belső formátum. Senkinek egy szava nem lehetne. De a Sony nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát…

  • én azt érzem ,akkor is lenne warez boxra, a box az egy nagy pc sztm csak konzolnak mondják :Dhttp://hu.wikipedia.org/wiki/HD_DVDpedig lett volna jövője ,de senki nem állt mellé, de hülye az ms !

 40. +c

 41. :):):):):):)a MW 2 kettő a legvicesebb.Blikk…..

  • Hát igen, pont az MW2 ami nem éppen Sony közönség játéka. Eddigi infok alapján jóval több fog elmenni 360-on. Holott az Engine jobban szereti a PS3-at. A 4 és az 5 is jobban nézet ki PS3-on. Gondolom a MW2 is ilyen lesz…

 42. :))))

 43. A Blu-ray nagy adu-ász a zsebben. Mind játékokra mind filmre. Kérdés ha a Wii 2 (tényleg) kijön jövőre Blu-ray lejátszóval, mennyire tesz be a Sony-nak.

  • wii2 necces lesz a blue ray,főleg azért mert nem hiszem a sony a nintendonak eladja … hosszabb távú ellenségnek 🙂

 44. Végre minden konzol a helyén van. A PS3 eladások kb 2-3 honapja köröket ver a 360-ra, a software eladások is fellendültek. Olyan címekből, mint a Fifa, Batman, Dirt, NFS Shift, stb PS3-on magasabb számban fogytak. Hátra van még a karácsony és egy hatalmas gép eladási ugrás, mégpedig idén csak Japánban megjelenő FFXIII amitől közel 1millió gépet vár a Sony.

 45. Én azt gondolom, hogy alapvetően a generációváltásra IGAZÁN senkinek nem volt szüksége, épp ezért nem a technikai szempontok, hanem az ár, gyors játékdömping döntött.Sőt, emlékszem azt is írtuk, hogy ha nem a Sony-é lenne a PS3, már rég elbukott volna.Ennek ellenére a jóval drágább PS3 szinte fej-fej mellett haladt az előbb rajtoló, olcsóbb, több játékkal rendelkező X360 mellett.Nem kell hozzá diploma, hogy megmondjuk, ha olcsóbb lenne, valszeg jobban fogyna. 🙂

 46. Van alapja,de a MW2öt nem tudom mire alapozzák.Az Amazon elörendelése szerint a 360as ra 2szer annyi rendelés érkezett

 47. Éppen dobozt venni készülök. P2P, csá.Pées marad, de csak az exkluzívok miatt. —Ejjj, ti kis konzolfájterek, mikor növitek már ki?

 48. Én is ikszbokszrúl váltottam át a grillsütőre 🙂

 49. A M$ idei ötezer kirúgottjához most újabb nyolcszáz dolgozó fog csatlakozni a napokban.

 50. Nagyon jól halad a Sony!! :PMárciusban kíváncsi vagyok, mekkora lesz az a hegycsúcs amit a GoW III, a GT5 és a MW2 táplál majd! 😛 m/, PS3 forever m/, 😛

 51. “””Nick Williams, az OTX munkatársa úgy gondolja, a közeljövő topkategóriás, AAA minősítésű folytatás-játékaiból – mint pl. az Assassin’s Creed 2 vagy a Modern Warfare 2 – több potenciális vevő is inkább a Playstation 3 verziót választja majd az X360-as helyett.””Az Amazon adatai szerint a legtöbb előrendelés az Xboxos verzióra érkezett (61%), aztán a PS3-as (31%), és csak 8 százalék a pécés.”

 52. Nekem van mind 2:DxD

 53. hajrá sony, micro te meg üldögélj a babérjaidon továbbra is

 54. Nagyon jót tett az árcsökkentés – nem gondoltam volna, hogy ennyit számít. Az Uncharted 2 is remekül szerepelt, a multi focijátékok is jobban mennek PS3-on.Ráadásul olyan címek jönnek, olyan de olyan címek…Az is az igazság részét képezi, hogy sokan PS2-ről 360-ra váltottak, aztán pedig valahogy tompult (sikerült tompítani?) az exkluzívok fénye – MGS4, Killzone2 stb.Most viszont már olyan grafix van, hogy sok ikszes úgy áll a Playstation 3-hoz, mintha generációváltás lenne! 🙂 (Gondolom a BD is sokat segít.)

 55. “X-esek közül kb 10-ből 2-en ha vesznek eredeti játékot, a többbiek lewarezolják… a Ps-esek meg “”kénytelenek”” eredetibe megvenni… 10-ből 10-en. még szép, hogy több fogy :D”

 56. “Szerintem itt nem ez a váltás legfőbb oka, hanem az hogy “”megállt”” az X360 exkluzív játékok hegesztése, szinte semmi nem jelenik meg rá. A hardver is gyenge már… nincs már lehetőség a 360-ban. A PS3 meg most indult be, meglehet nézni az Uncharted fejlődését az első részhez képest.”

 57. “igen… kb erre számítottunk mán Motoko-val is.szerény véleményem szerint a Modern Warfare 2 kifejezetten fps-műfaj ami még a boxnak áll… de az említett exkluzív címek: Heavy Rain,Final Fantasy XIII és a Gran Turismo 5 , és U2, sőt LBP másodvirágzása, bővülése elbillenti a piacot végképp.. ha ehhez egy br árcsökkenés is párosulna, akkor meg végképp meszeltek a boxnak… nem látok benne én most tartalékot… ha csak a mozgásérzékelős “”szupertitkos projektjük”” nem lesz ingyen-nagydurranás, szinte elképzelhetetlen hogy fordítsanak a trenden…naés a 360 kifutóbb konzol mindenképp technológiailag, mint a ps3, régebben is van a piacon… egy új box piacra dobása meg ölég necces lenne…de kíváncsian várom mi itt a megoldás…”

  • Hát most azért menő a Forza 3, mindjárt Left 4 Dead 2, ami irgalmatlan tömeget mozgat meg, jövőre meg lesz még Alan Wake, Halo Reach, Mass Effect 2, ezeket meg nem kell mesélnem.Persze ettől még jó esélye van a PlayStationnek, csak könnyű nem lesz.

   • Az Uncharted 2 után megint dobhatják a kukába az Alan Wake-et. xD

    • Ez olyan dolog, hogy tény hogy az Uncharted szebb, de engem meg nem mozgat a játék. Ellenben az Alan Wake trailereinek hangulata nagyon megfogott.

     • Ha ügyesek akkor inkább a következő Box-ra hozzák ki, nyitócímnek.:)

     • Nekem tökmindegy, eddig is a játék érdekelt, nem az hogy min nyomom. 😀

     • “neked igen, de hidd el, sokat számít ha a köztudatban divatos egy konzol “”gázspárlaciiseztnyomja”” nálunk így adtak el egy autósjátékot, nem keveset belőle xboxal együtt ofkorsz… (mert az igaz, hogy a MS ért a reklámhoz, el kell ismerni)”

     • Hát jó, a nídforszpídet amúgy se nehéz eladni, gáspárlaci meg hab volt a tortán. 😀

     • Következő box, az jó lenne, örülnék neki. DC hatás… pedig az a gép akkor oda kellett, mégse.Ráadásul ps3-at a ps2 is hátráltatta, ezt is megkapná az MS a nyakába, mert a 360-at nem lehet úgy lelőni, mint az elsőt.

     • Szerinted képesek lennének életben tartani a 360-at, úgy mint a SONY a PS2-őt?

     • Úgy, hogy a x360 eladásai finoman csökkenjenek, míg a ‘540’ eladásai növekednek? És a 360-ra az ‘540’ megjelenése után több mint 2 évvel is jöjjenek elfogadható címek, legyenek szoftvereladások? Persze, meg tudnák csinálni!A kérdés az, hogy mekkorát buknának rajta… 🙂

     • Egyik barátom azt mondta, addig tart a mostani generáció, amíg a microsoft meg nem unja. Vagyis kiad egy új gépet.Van benne igazság, megtehetnék, de szerintem most még elég jól megy nekik, tehát felesleges.

     • De mi lesz akkor ha jő ilyenkor már olyan szintre érnek el a multi címek amiket nehezen vagy már nem tudnak kiadni X-re akkor? Addig butítják a PS3 verziót? Vagy lehet jönnek a 2 DVD-s játékok…

     • Szerintem ekkora különbség nincs a két gép között, viszont a tárhely az jogos probléma.Jöjjön több DVDn szerintem, legalább több verbatimot kell vennie az embereknek. 😀

     • “Mindenütt ez megy most, külföldön is… Azt már mindenki elfelejtette, hogy a ps2 előbb jött, és később váltotta a ps3, mint az x-et a 360.A ps2 volt az előző generáció leggyengébb gépe.Elkezdenek számolni: 2000 és 2006 közt 6 a különbség, akkor 2006+6=2012. És akkor mi van, ha a Sony “”rosszul”” számol? :)”

     • A barátod is ilyen elemző ember?

     • Adok címet, elküldöd a dzsonkommandót?

     • ebbe egyet kell értem ,egy szinten ,valljuk be az ms b**** sokk pénze van . De az új gépük kiadása nem attól függ mikor unják meg a mostani generációt, ha nem attól függ lesz-e bd technológiájuk . Az bebizonyosodót kell az ms-nek a bd technológia amit az új gépébe akar majd beszerelni (X720),de az még sony exkluzív technológia ,így ha a sony okosan gondolkodik rá ül a technológiára, ezzel tudja az ms szorongatni .Vagyis ez az egyetlen úttő kártyája BD technológia,azt szerintem miden konzol témával elmerült ember tudja az ms gőz erővel fejleszti az gépét a 720 ,így nekik már csak a bd kell aztán jövőre ki adnák sztm .Ja én tdk ajánlom az a legjobb 😀

     • Nemtudom itt érvénybe lép-e valamilyen törvény, vagyis megtehetik-e hogy nem adják el a microsoftnak és a Nintendonak.tdk lulz 😀

     • megtehetik ,mert az övék . Jó megkerülni meglehet pl :sony magic wand vs wii irányító . nem ugyan hasonlítanak de még is ,hasonlóak…XDDe egy másik példa amit sztm minden ps3-mat elején vásároló tapasztalt a rezgés hiányát ! ha nem adja el az a cég akié a tech volt sonynak akkor még a mai napig nem lenne rezgés a ps3-mon.

     • Okés, csak úgy emlékszem hogy van valami törvény, hogy nem élhetnek vissza vele.Ez picikét olyan, mint mikor szóltak a microsoftnak, hogy a media player, meg az explorer az úgy nem kéne a windózba, alapfelszereltségnek, mert baj lesz.

     • Azt semmiképpen sem teheti meg a Sony, hogy a Microsoftnak nem adja el a BD liszenszt. (Mert más cégeknek ugye eladta…)Viszont játékot tudtommal csak a Sony gépéhez terjesztenek BD-n.Ha a filmre, adatra és a szoftverre más szabály vonatkozik, akkor az már tréfás lehet! Anyagilag is akkor jár jobban az MS, ha saját formátumot fejleszt. Meg úgy egyáltalán nem értem, hogy a baromi olcsó HDDVD miért nem volt jó nekik erre.

     • Gondolom nem volt a HDDVD-nek elég támogatása, a Bluray mellett.A microsoft meg majd megcsinálja a greenray formátumot, és egész véletlenül majd kompatibilis lesz a bluray írókkal, hogy mehessen a warez is addigra. 😀

     • hát azért mert pc nem vették , igazából megbukott ezért gyorsan véget ért nekik .De Sztm azért bukót meg mert nem volt semmi a háta mögött, nem úgy mint a sony bd-nél .Saját formátum necces lenne és eléggé megosztaná a világtársadalmat ,egyben a bd most szoknak hozzá az emberek ,nem tudom egy új formátumot hogy szoknának meg .Nehogy úgy járjon az ms ,mint a dreamcast anno …..Egyben formátum háború senkinek sem jó főleg az ms , aki most elég sokk pénz bukott a vistával stb mi lenne ha szar lenne a formátum eu stb perek követnék egymást ?? Ezt nem lehetne egy patchel megoldani,hatalmas károkat mérne ránk is és a világra ,ezt azért mondom mostanában a ms a hanyagságáról híres ..

     • hát későn szóltak nekik , ha jól emlékszem az összes Windowsban benne volt a mediplayer/explorer .Ami sztm a legrosszabb internet böngésző és media lejátszó , többször fagyasztja be a Windowst mint bármelyik progi .Aki ismeri a windowst telepítésnél egy mp playert + kodec és egy winamp rak fel és egy firefox-ot stb mellé …

     • Én mondjuk Media Playert használok, pedig fent van a Winamp is, viszont az explorert nem kell magyaráznom miért nem használom. :DFirefox meg Opera van fent nekem.

     • rakat szar , nem is értem hogy mertek osztogatni a BGS-en cd ezeket .udvariasságból elfogadtam ,mert jól nézet ki a csaj 😛 de utána azon nyomba leraktam valahová ,ezek hülyének néznek XD

     • Hol osztogatták azt? :O

     • mentek körben csajok aztán osztogatták kb olyan 4-5k fele kezdték , emlékszem mert akkor néztem a starcraf-ot 😀

     • Mármint 4-5 óra körül?

     • igen

     • Lehet a talalmany jogvedett, persze. Viszont a liszenszeles talan tobbet hoz, mint a liszensz megtartasa.

     • De akkor, ha beállít a microsoft a csekkfüzettel, megtehetik hogy azt mondják, neked semennyiért?

     • Amennyire tudom igen, bar kiscsicska vagyok a temahoz.

     • Én meg semennyire nemtudom, úgyhogy köszi.

     • A BR dolog egy újabb menet lesz, a Sony nagyon, de nagyon sok pénzért fogja eladni az MS-nek, meg persze a nintendo-nak.:)

     • na, igen, modjuk a box1-eseket jól kakiba hagyta az MS márcsak ezért is a sonyra szavazok…

     • Hangulatos trailer-t szinte mindenből össze lehet rakni.A legnagyobb bajom az Alan Wake-el ,hogy már nagyon messze van attól az überbrutál psychothriller istencsászárságtól aminek beharangozták.Remek kis tps horror lesz de nem több,és ezt nagyon sajnálom.A Forza 3 esetében ugyanez a móka.Fasza iparos munka,jelenleg ez a legjobb autós cucc, de nem lett az a kőkemény mindent elsöprő szimulátor.(pedig hogy fogadkoztak)A Fable sorozatban pedig mindíg egy résszel elcsúsznak a beígért dolgokkal,újításokkal.Hosszú távon ez már kiábrándító.Persze majd jön az új Halo és a Gears,azok úgyis mindent lemosnak a piacról! :/

     • Persze, ez egy korrekt vélemény, csak ugye ha az emberek között menő valami, akkor az kasszáknál jól teljesít. Szerintem a Forza most ilyen.Alan Wake témában meg hogy ha egyszer jót játszok vele, az nekem elég. Egyszerűen a kincsvadászat nem mozgat, ez viszont érdekesnek tűnik számomra is, de nincsenek olyan nagyon óriási elvárásaim vele szemben.Egyszeri élményt várok.

     • Egetrengető elvárásaim nekem sincsenek az AW-vel kapcsolatban,esetleg annyi ,hogy úgy b@sszon oda ,mint a Silent Hill 2 😀

   • “Oké, de nem szoftvert, hanem gépet kellene eladni, vagy rosszul értelmezem a hírt? Ebből a szempontból a Natál lenne a Microsoft Neo-ja, csak az a baj, hogy ott a Magic Wand… és köztudomású, hogy a Natál a kuklux klán egyik visszatérési kísérlete. :)Most nézd, ebből a szempontból a ODST a minta: becsomagolva a multis pályák, “”taktikus”” lövöldének kikiáltva, nagy magyar reklám – azért szerintem hw eladás növekedést is vártak tőle… Vagy ha attól nem, akkor az általad soroltaktól miért?”

    • Erre most nem tudok mit mondani, fogalmam sincs a hárdvereladási adatokról.Mindenesetre ssj3_vegetto vett egy ODST gépet, annyit tudok. 😀

   • “ez is igaz, én “”boxok”” terén nem mozgok otthonosan, épp az indexen volt egy cikk hogy 3 jó autós game is van boxramostanság!ez a jelende a jövő mindenképp a ps3-é ha egy árban maradnak és több szolgáltatás, jó cím a ps3-ra..megasztán van még valami:http://playstationcommunity.hu/blog/17389emitt, Fr szuper blogjában olvastam még egy érdekeset, hogy mennyire “”trendi”” “”cool”” egy gép… na jó, persze nálunk csak az ár számít (szinte) de van ahol nem, sőt, a slim már ebben is versenyképes…egy ütős kampánnyal lehet a ps3at trendivé tenni, meg amúgy is van tartalmilag mire büszkének lenni a gamereknek…”

    • “Hát nem is vitatom egyébként, csak már túl sokáig tart a “”jövő a PlayStation 3-é”” dolog, a microsoft meg már ott tart, hogy egy jópár hónapja nyeresége van az igzen, és simán megengedhetne még egy árcsökkentést. Mikor meg kijött a PlayStation 3, fejemet tettem volna rá, hogy ugyanolyan sima diadalmenettel fog végigtrappolni a generáción, mint a második gép tette. Sajnos kiderült, ez túl sok tényezőtől függ, nem lesz elég a név.Egyébként érdekes hogy a Sony így is nagyon japánul gondolkodik, és mégsem sikerült (még) a gépet divatcikké tenniük.Tartalmilag van, és lesz mire büszkének lennie a gépnek, játékok terén főleg, de hozzátenném, hogy azért az exklúzív játékok semelyik gépen sem rosszak, legyen az mostani, vagy az előző bármelyik generáció.”

     • Erre kár volt számítani. És emiatt csalódni egy jó kis gépben.Semmire nem szabad számítani egy új konzolgeneráció indulásakor. Amit ott kapsz, szemed-füled után ítéld meg, gyártótól függetlenül – számomra erről szól az objektivitás.

     • Nem csalódtam benne, csak egy világ dőlt össze. 😀

    • na ezt jó, hogy figyelmembe ajánlottadérdekes blog, el nem olvastam volna ilyen címmel 😀

  • Ha lenne egy árfelezés a BR filmek esetében az brutális lenne… 🙂

 58. Ez teljesen normális dolog. Egy igazi gamer a játékokra hajt, a jó játékokra. Eddig az XBox 360 volt a nyerő ezen a téren. Előbbi indulás, sok jó fejlesztés, stb. De most már eljött a PS3 ideje, több szinten is. Speciel ha nem is lecserélni, de mellé venni simán. Már nem olyan nagy és drága, többen megengedhetik és most már éri, mert van annyi PS3-only játék 🙂 Hajrá! Imádom ha Mi, játékosok járunk jól 🙂

 59. ki vesz manapság játékot X360ra?90%-kuk warezol.

 60. Nesze semmi fogd meg jól, már lassan egy éve dumálunk erről.